sagol canim isallah iyi olur bilemiyorum..... aksam irmikli muhallebi yaptim beyefendi yemedi 1.5 dilim kek yedi sut icti yatti aksam yemegi yaaaaani bu anlamadim pirincli olsun irmikli olsun kesinlikle muhallebi yemiyor hazirlardan yiyordu hipp in cok eskiden bayadir da yemiyor ilginc oturup ben yedim vallahi irmikli nefis olmustu
bu arada incirli tarif nefis oluyordur sanirim mert seviyor mu? aferin ona annesinin de ellerine saglik ne guzel mamalar da hazirliyor kuzucuguna.....evde kuru incir varmiydi hatirlamiyorum bakmam\ lazim denemem lazim benim icin deeeeee
cnm mesela benm oğluş şekerli sevmiyo o nedenle çok az tatlandırıyorum veya meyvelerle tatlandırıyorum bi de muhallebiyi katımsı yapma ben azcık sulandırıyorum sütünü bol koyuyorum öyle seviyo mutlaka sevdiği bi çeşit vardır ben de kaç gündür deniyorum ama tahin pekmez yemiyo aslında ne kadar faydalı kış günü bi de tek denicem tahini olmadı kek yapıp yediricem gene yediricem heheeee bizimki de hipp mamalara bayılıyo dışarı çıkarken yanımıza mutlaka hipp meyveli kavanozlardan alıyoruz bi de boşalan bi hipp kavanozuna pötibör bisküvi (ikiye kırarak tabii) hipp bisküvi ve çubuk kraker koyuyorum bi de sulukla bol peçete aldık mı yeme problemi çözülmüş oluyo ayrıca sıkışırsak simit filan yediriyoruz:) hmm ben kuru inciri minik minik kesip ağzına veriyorum ilginçtir ama ağzında sakız gibi çevirip çevireip yiyor:) bayılıyor çğnemeye ağzından kesinlikle çıkarmıyo ben yiyo die kuru incirli filan tarif aramadım dün pipetten süt içer mi dedik ama içmedi:) beceremedi ısırdı pipeti:)))sagol canim isallah iyi olur bilemiyorum..... aksam irmikli muhallebi yaptim beyefendi yemedi 1.5 dilim kek yedi sut icti yatti aksam yemegi yaaaaani bu anlamadim pirincli olsun irmikli olsun kesinlikle muhallebi yemiyor hazirlardan yiyordu hipp in cok eskiden bayadir da yemiyor ilginc oturup ben yedim vallahi irmikli nefis olmustu
bu arada incirli tarif nefis oluyordur sanirim mert seviyor mu? aferin ona annesinin de ellerine saglik ne guzel mamalar da hazirliyor kuzucuguna.....evde kuru incir varmiydi hatirlamiyorum bakmam\ lazim denemem lazim benim icin deeeeee
ay çok şirin dimi ama normal bi halının üstüne yapılabilir veya hasıra dikilir yapıştırılır halı gibi de kalınlaştırılabilir veya oturma odasına filan taşınabilir şık bence... ayy ben de çok özendim ama yapabilir miyim silikon lazım hiç denemedim cesaret edemiyorum bi de bu tür malzemelere nerden ulaşıcam burda emin deilim du bakalım yaparsam paylaşırım sizinle kızlarbiliyorum hilalın bloğunu keçeden çok guzel seyler yapıyor.bunu poların ustune yapmış halı gibi birsey değil aslında halının uzerine serilebilir. bu kadr marifetlı olsaydım yapardım ben iki bir sey yaparım sonra kalır.
kimseciklerrr ugramamis vallahi bugun bugunku menumuz mercimek corbasi ve bruksel lahanasi kusbasili severek yiyoruz ailecek merak edenlere ne pisirsem diyenlere duyurulur
bugun nartan bey surekli bagirdi butun gun bagirdi bagirmadan birsey istemedi desem yeridir bir de sobanin arasina parmagini sokup cikarirken kesmis 2 saat kani durmadi bastirmama izin vermedi yarabandi iki tane degistirdim su an iyi allaha sukur zaten cok kan liydi da birsuru kan gitti benim de icim gitti iki kisi iki dk gozumuzu ayirdik yani suc bizde
bende ne mircanda ne efede pisik kremi hic kullanmadim.yengemden duymus ve denemistim pisigin en guzel pansumani kendi cisiymis...dogal yoldan hallediyoruz yani :)) sekercik yanlis hatirlamiyosam sen biberon kullanmiyordun degilmi.bence gece cok acikiyor seninki onunicin uyaniyo ya bi kere gece sutun icine bebe buskuvisi koyup biberon denesene..efede dun sandalye tepesinde masaya cikmak istedi elindede bardak babasi aldi yere koydu efeyi..sen o bardagi sinirinden bir firlat yere bardak tuzla buz olducnm zencefille limonu balı ben çok acımtırak buluyorum ama böyle çorbanın içinde anlaşılmıyo fazla tadı:) benim çok işime geldi açıkçası:)))
hee ben her kaka yapışta yıkıyorum altını, önce su ısıtıyorum kettleda, sonra kovada ılıştırıp banyoda yıkıyorum şimdi yalnızım ya annem de yok tek başıma zor oluyo aslında ama ben söyledim bak bana yardımcı ol altını yıkayalım tutun die valla tutunuyo düşecek die ödü kopuyo:) her şeyden anlıyolar sonra da yumuşacık bi havluyla kuruluyorum oh mis gibi pişik kremi filan ben hemen hiç kullanmadım bi kutu almıştım öyle duruyodu işte sünnetten sonra pipisine sürüyoruz öyle kullanılıyo arada pembesi olunca poposuna da sürüyorum ama çok nadiren. gene de altına kakasını bari yapmasın diyorum daha rahat edecek kendsi ben her halukarda poposunu yıkıcam:) bana değişen bişi olmayacak.
hiç rahat durmuyolar hakikaten de yatak odasında yatak düzeltiyodum o da yanımdydı süpürgeye saldırdı hayır dedim bikaç kez didişdik:) sonra gözümün içine baka baka sırf ben gıcık etmek için gitti çamaşır çekmecemi açtı birden tüm çamaşırları yere fırlattı ama safi gözümün içine bakıyo gıcık olayım die yapıyo yani belli.
bizim bilg bi tek ben açıyorum eşim işte bilg la olan işlerini hallediyo bana çalışıyo bilg bi tek:) ben de her defasında çocuk uyudu mu açabiliyoırum acaba ben de uyusam mı yoksa kızlara baksam mı diyorum sonra siz ağır basıyosunuz açıyorum ama denk gelemiyoruz.
ben çok çekiyorum bu uykusuzluktan dün gece gene çok uyandı sıpam, artık göğsüm açık yuyuorum onu da aldım yanıma sımsıkı da sarıldım ki düşmesinyani napıcağımı sapıtmış durumdayım biliyorum bi gün bunlar da geçecek.
bu sabah kahvaltısını tam olarak yaptı, uyudu içim rahat birazdan yumurta kırmayı düşünüyorum hem oı hem ben yeriz çorba çorba bıktı çocuk şöyle bandıra bandıra yediricem:)
oohhh büyüdüler artık her şeyden yerler. nolcak ki... normalde sevmiyo pek yumurtayı belki böyle sever bi denicem bakalım baktım yemiyo patatesle karıştırıp vericem bi şekilde yediricem başka yolu yok
tesekkurler canim deneme suresindeyiz su an isallah iyi olur ama bugune kadar gelenlerin icinde en iyisi diyebilirim anladigim kadariyle tabi ben de insanlardan hic anlamam herkesi kendim gibi zannederimneden sebnem rusca konusmasini tavsiye etmiyorsun buraya alman turistten cok rus gelmeye basladi zengin ruslar da geliyor yani hepsi baska amaclar icin geliyor diyemiyoruz artik o yuzden nasil olsa ingilizce okuldan ogrenecek babasi isallah fransizca konusursa onu da ogrenir ama sen neden tavsiye etmiyorsun avrupa ekonomileri artik cokme asamasinda cin ve rusya pazari daha iyi diyorlar bakalim cocuklar icin herseyi simdiden dusunuyoruz
ayrica da yarim yamalak turkcesiyle cocuga birsey ogretsin istemiyorum o yuzden
kimseciklerrr ugramamis vallahi bugun bugunku menumuz mercimek corbasi ve bruksel lahanasi kusbasili severek yiyoruz ailecek merak edenlere ne pisirsem diyenlere duyurulur
bugun nartan bey surekli bagirdi butun gun bagirdi bagirmadan birsey istemedi desem yeridir bir de sobanin arasina parmagini sokup cikarirken kesmis 2 saat kani durmadi bastirmama izin vermedi yarabandi iki tane degistirdim su an iyi allaha sukur zaten cok kan liydi da birsuru kan gitti benim de icim gitti iki kisi iki dk gozumuzu ayirdik yani suc bizde
şebnem gunaydın canım nasılsın,bebişler nasıl sabahın korunde atmışsın kendini kk ya.
cnm ben emzikle ilgili şöyle bişi okumuştum bebeklerinize emzik kullanabilirsiniz ama 6.ayda bıraktırın diş yapısını bozabilir konuşmasını geciktirebilir filan gibi şeyler yazıyodu sonra bıraktırması da zor oluyomuş benim oğluma bi iki kez ilk doğduğunda vermişler ben wcdeyken filan emmek istiyo die bi de dışarı çıkarken alıyodum yolda ağlarsa veririm die ama alıştırmadım bence ne yap et bi an önce bıraktır derim ama sen bilirsin ister biraz araştır. ben uyurken yanına bişi koymuyorum yastık bile yok sadece battaniye örtüyorum alışmasın bişeyle uyumaya die düşünüyorum kendine güveni gelişsin sonra her yere o oyuncağını taşır die düşünüyorum o yüzden karyolasında bi oyuncak yok ama çıkartmalar yapıştırdım uyanınca onlara bakarak oyalanıyokızlar sızde emzik durumları nasıl.uyuturken kullanıyorum3.ayından beri.artık bıraktırmak gereklı mı acaba,ilerki aylarda sorun olurmu?geçen gun avm de 3,5 yaşında bir kız hala emzik emiyordu.pabuç kadr da dili var annesine laf yetiştiriyor ama emziği çıkarmıyorgun içinde kullanmıyoruz,kızı gorunce geç kalmamalımı acaba diye düşündüm.peluş bır sunger bob'u var ona sarılarak uyuyor şımdilerde ona iyice alıştırsam emzikten kurtulsam iyi olacak. gibi.
senin gosterdigin halilardan bi degisigini burda gordum direksiyonuda var haliya cirtcirtli cok guzel biseydi fiyatida cok uygundu..alisveris yapmistim param kalmadi onu gordugumde sonra alirim dedim gittim ama kalmamisti bekliyorum bakalim gelince alicam ins.. sekercigin gosterdigi halida enteresan el yapimi maasallah valla ne hamarat kadinlarimiz var ben hic beceremem el isini bir iki yapmaya calistim bunaldim biraktim oda orguydu yani hele bide zorlu bisey olsa :)) yaa hal boyleyken pastaci olmaya karar verdim ben nasil yapicam bilmiyorum ama inanmak basarmanin yarisidir derler bende kafaya taktim pastaci olucam..netten arastiriyorumda cok guzel seker hamurlarindan pastalar yapiyolar ne dersiniz basarabilirmiyim iki cocuklar :))yoksa hayalden oteye gitmez mi :97:
deryaa nasilsin cnm cagan nasil oldu
uff yaaa gene kacirdim merali. cvp yazarken sen yazmissin simdi gordum ben sana yazdim yok oldun
nereye kadar gitcek bu kovalamaca
senin gosterdigin halilardan bi degisigini burda gordum direksiyonuda var haliya cirtcirtli cok guzel biseydi fiyatida cok uygundu..alisveris yapmistim param kalmadi onu gordugumde sonra alirim dedim gittim ama kalmamisti bekliyorum bakalim gelince alicam ins.. sekercigin gosterdigi halida enteresan el yapimi maasallah valla ne hamarat kadinlarimiz var ben hic beceremem el isini bir iki yapmaya calistim bunaldim biraktim oda orguydu yani hele bide zorlu bisey olsa :)) yaa hal boyleyken pastaci olmaya karar verdim ben nasil yapicam bilmiyorum ama inanmak basarmanin yarisidir derler bende kafaya taktim pastaci olucam..netten arastiriyorumda cok guzel seker hamurlarindan pastalar yapiyolar ne dersiniz basarabilirmiyim iki cocuklar :))yoksa hayalden oteye gitmez mi :97:
cnm ben emzikle ilgili şöyle bişi okumuştum bebeklerinize emzik kullanabilirsiniz ama 6.ayda bıraktırın diş yapısını bozabilir konuşmasını geciktirebilir filan gibi şeyler yazıyodu sonra bıraktırması da zor oluyomuş benim oğluma bi iki kez ilk doğduğunda vermişler ben wcdeyken filan emmek istiyo die bi de dışarı çıkarken alıyodum yolda ağlarsa veririm die ama alıştırmadım bence ne yap et bi an önce bıraktır derim ama sen bilirsin ister biraz araştır. ben uyurken yanına bişi koymuyorum yastık bile yok sadece battaniye örtüyorum alışmasın bişeyle uyumaya die düşünüyorum kendine güveni gelişsin sonra her yere o oyuncağını taşır die düşünüyorum o yüzden karyolasında bi oyuncak yok ama çıkartmalar yapıştırdım uyanınca onlara bakarak oyalanıyo
şekercik mert düşkun olmadı hiç emziye sadece uyturken kullandık.bir sure sonra ya ben alıyorum ya da kendi atıyor.ilk aylar gazlıydı,uyumak bilmiyordu,beni emzik gibi kullanıyordu.çaresizlikten verdim pek istemesemde.bende diş yapısını bozar mı diye endişeliydim,demek endişelerimde haklıymışım.yarından itibaren emziksiz uyutmayı deneyeyım.sağol canım
nurannnn nerdesin yahu,bugun hiç uğramadın
selam canlarim nasilsiniz bakalim yazilanlari okudum simdi ancak hatirimda kalanlara cevap vermeye calisyim oncelikle meralcigim nartan da cok gazliydi emzik yerine butun gun beni kullanirdi ac oldugundan degildi emerdi gazi var diye sonra tekrar emdigi icin gazi olurdu bir kisir donguye girmistim butun cesit emziklerden aldim ama hic birini kabul etmedi kerata yani... ama bir tanidigimin oglu 6 yasina kadar bas parmagini emdi dis yapisi bozulur parmagi kuculur ama simdi 14 yasinda disleri duzgun parmagi da kucuk degil yani bence oyle telasa gerek yok cok duskun degilse birakir yakinda
sebnemcigim bomba annecik gecenin korunde masallah tatlim ya bu ne enerji kanada nin havasindan mi suyuindan mi???? merak ettiksimdi bizim dr dogdugu andan itibaren esime nartan la fransizca konusabiliursin sorun olmaz sana doner turkce babasina doner fransizca konusur cok ta iyi olur demisti ama tabi babamiz ne kadar evde arti konusmuyor zaten is olarak cok konusmasi gerektiginden bikkinlik geliyor es geciyor yani onu gectik simdi simdi konusuyor bakalim ogrenirse ben de dr a katiliyorum burada rus annelerin cocuklari hem iki dil biliyorlar dogumdan itibaren anne rusca konusuyor hatta 6 yastan once dil ogrenme beynin baska tarafina kaydedilirken o yastan sonra baska bir tarafina kaydediliyormus arastirmistim cok nartan dogmadan bakalim paylasirim birseyler ogrensin sizinle.....
deryacigim hala mi ates ya bir turlu gecmedi isallah kurtulur tez zamanda ...
simdi sormak istiyorum ki siz bebeklere yastik kullaniyor musunuz? 1 yasina kadar onerilmiuordu ama su an kullanabilr mi ? yuzustu donerse agzini kapatir mi nefes almasini engeller mi? biraz burnu tikali gibiydi yastikta yatarsa iyi olur acilir diye dudundum ama aklim nartan da vallahi gidipm yastigi alsam mi basinin altindan.... arti cok agladi aksam sanirim dis neresi aciyor diyoruz disini gosteriyor bu dissss off ciksa da kurtulsak ya ne dismis agri kesici verdik yine de agladi sonra sarhos gibi sebeklik yapti herseye guldu cok komiktiayyy bunlar varyaaaaa
sebnemcigim pastacilik super fikir bence denemelisin istiyorsun da yaparsin bence eger ileri gidemezsen de ki gidersin evdekiler bol bol super pastalar yer
canım yine ateşlendi çağan ama şu anda yok inş ta çıkmaz sen nasılsın?yardımcına sevindim canım iyice zor olacaktı senin için ağırlaştın çünkü
tesekkur ederim canim agirlastim karnim asagida kucagima falan pek almiyorum bu bile benim icin iyi sagolsun kizcagiz iyi.... o iyi biz daha iyi valla bir tane yagmurluk hic giymemistim tchibo dan almistim onu verdim begendigim icin aldigim 37 numara iki cizme vardi biri kovboy modeli biri uzun cizme onlari verdim napalim iste oglumla iyi iletisim kursun seve seve yapsin bazi seyleri diye sonu hayirli olur umarim hem onun icin hem bizim icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?