2009 Kasm Anneleri

o yaptığın irmiklı yada prinçlı muhalebiye elma yada muz rendelesen belkı sever ne dersin?
incirlı tarifi bir kere yaptım severek yedi,tadıda guzeldi.arada kendimizede yapmak lazım şeker falan da yok içinde gayette sağlıklı.

cnm mesela benm oğluş şekerli sevmiyo o nedenle çok az tatlandırıyorum veya meyvelerle tatlandırıyorum bi de muhallebiyi katımsı yapma ben azcık sulandırıyorum sütünü bol koyuyorum öyle seviyo mutlaka sevdiği bi çeşit vardır ben de kaç gündür deniyorum ama tahin pekmez yemiyo aslında ne kadar faydalı kış günü bi de tek denicem tahini olmadı kek yapıp yediricem gene yediricem heheeee bizimki de hipp mamalara bayılıyo dışarı çıkarken yanımıza mutlaka hipp meyveli kavanozlardan alıyoruz bi de boşalan bi hipp kavanozuna pötibör bisküvi (ikiye kırarak tabii) hipp bisküvi ve çubuk kraker koyuyorum bi de sulukla bol peçete aldık mı yeme problemi çözülmüş oluyo ayrıca sıkışırsak simit filan yediriyoruz:) hmm ben kuru inciri minik minik kesip ağzına veriyorum ilginçtir ama ağzında sakız gibi çevirip çevireip yiyor:) bayılıyor çğnemeye ağzından kesinlikle çıkarmıyo ben yiyo die kuru incirli filan tarif aramadım dün pipetten süt içer mi dedik ama içmedi:) beceremedi ısırdı pipeti:)))
şimdi uyuyo az önce de tarhana pişirdim ama suyla deil sütle içine de kızarmış ekmek koydum bayılır kızarmış ekmeğe azcık yedi kahvaltısını yapmıştı arada bisküvili süt de içti az içti ama içti. bakalım çorbaya uyanınca devam eder he bi de yumurta kırdık bandıra bandıra yedik oğluşumla maşallah bi yumurtayı lüpletti:)
ay çok şirin dimi ama normal bi halının üstüne yapılabilir veya hasıra dikilir yapıştırılır halı gibi de kalınlaştırılabilir veya oturma odasına filan taşınabilir şık bence... ayy ben de çok özendim ama yapabilir miyim silikon lazım hiç denemedim cesaret edemiyorum bi de bu tür malzemelere nerden ulaşıcam burda emin deilim du bakalım yaparsam paylaşırım sizinle kızlar

kimseciklerrr ugramamis vallahi bugun bugunku menumuz mercimek corbasi ve bruksel lahanasi kusbasili severek yiyoruz ailecek merak edenlere ne pisirsem diyenlere duyurulur

bugun nartan bey surekli bagirdi butun gun bagirdi bagirmadan birsey istemedi desem yeridir bir de sobanin arasina parmagini sokup cikarirken kesmis 2 saat kani durmadi bastirmama izin vermedi yarabandi iki tane degistirdim su an iyi allaha sukur zaten cok kan liydi da birsuru kan gitti benim de icim gitti iki kisi iki dk gozumuzu ayirdik yani suc bizde

kıyamam ya kanı durmadı demek,canı acıdığından mı bağırdı tum gun acaba.geçmiş olsun,allah daha buyuk acılar yaşatmasın nartan beye..

bizde de mercimek çorbası,yanındada kıymalı patetes vardı,mertte yedi.bugun ne yapsam bilemiyorum:50mertinin çorbası hazır akşam için birseyler yapmalı..
oğlumu uyuttum,duş alıp,utu yapacağım.

kızlar sızde emzik durumları nasıl.uyuturken kullanıyorum3.ayından beri.artık bıraktırmak gereklı mı acaba,ilerki aylarda sorun olurmu?geçen gun avm de 3,5 yaşında bir kız hala emzik emiyordu.pabuç kadr da dili var annesine laf yetiştiriyor ama emziği çıkarmıyorgun içinde kullanmıyoruz,kızı gorunce geç kalmamalımı acaba diye düşündüm.peluş bır sunger bob'u var ona sarılarak uyuyor şımdilerde ona iyice alıştırsam emzikten kurtulsam iyi olacak. gibi.

bende ne mircanda ne efede pisik kremi hic kullanmadim.yengemden duymus ve denemistim pisigin en guzel pansumani kendi cisiymis...dogal yoldan hallediyoruz yani :)) sekercik yanlis hatirlamiyosam sen biberon kullanmiyordun degilmi.bence gece cok acikiyor seninki onunicin uyaniyo ya bi kere gece sutun icine bebe buskuvisi koyup biberon denesene..efede dun sandalye tepesinde masaya cikmak istedi elindede bardak babasi aldi yere koydu efeyi..sen o bardagi sinirinden bir firlat yere bardak tuzla buz oldu bardak bin parcaya bolununce oda sasirdi dondu kaldi yerlere bakiyo abowwwww diyo tabi bizim karizma yerde otorite bozuldu olduk gulmektenefeninde favorisi supurge ben aciyorum o kapatiyo supurgeye yapisiyo ben bi tarafa o bi tarafa cekistirip supuruyoruz birlikte bide bana kafa tutuyo ben birakicakmisim o yapicakmis allahim yaa nedir bunlardan cektigimiz :))

yabanci dil su anda cok erken.daha kendi ana dilini bile ogrenmeden yabanci dil ogretmek gec konusmasina sebeb olur.cocuk iki dil arasinda kaliyor sizle turkce onunla rusca ikilem olur..burda gordugum kadariyla turkler cocuklarini bazen calisanlar oluyo yedi sekiz ayliktan veriyolar krese kendileride fransizca bilmiyo ccouk kreste fransizca evde turkce bu sebeble gec konusmaya basliyo her iki dilide anliyo fakat cvp veremiyo...yabanci dil ogretmek icin en guzel yas turkce konusmayi
ogrendikten sonradir bence..inan gercekten burda tanistigim turklerin mircanla yasit olanlar cocuklari agul digil konusuyo yani sadece anneleri anliyo ne dedigini..cok acele etme derim cocuklar biz buyukler gibi degil onlar cok cabuk ogrenme yetisine sahip yani uc yada dort yas bunun icin yeterli cok kisa surede ogrenir zaten..mircan fransizca bes on kelimeyi cok rahat soyliyebiliyo..amerikadaki kiz kardesimin mircandan bi yas buyuk kizi turkce ingilizce ispanyolca biliyo ama turkce ve ispanyolcayi fazla konusamiyo ama anliyo agirlik ing konusuluyo evde o yuzden mircan bir ayda onbes ingilizce kelime ogrendi belki bir ay daha kalsa cumle kurardi ..yani hic telaslanma once turkce sonra yabanci dil nasil olsa ogrenir

nartanada cok gecmis olsun cnm..kendini suclama cocuk bunlar allah daha buyuk felaketlerden korusun..boyle ufak tefek kazalar elbet olur her dk gozumuz onlarin ustunde olmuyorki koruyabilelim
atalarimiz demisya bir musubet bin nasihattan iyidir diye cok dogru demisler..cunku cocuklar yapma dedikce yapiyolar ama boyle ufak kazalara maruz kalinca anliyolar yapmamalari gerektigini..efe gecen gun ocakta elini yakti simdi hic yanasmiyor cissss diyo ocaga..ondan once hep soyluyodum cis gitme cikma oaraya diye anlamiyodu simdi ister istemez anlar oldu :)) artik fatmagul'un sucu ne filmi oldu nuranin sucu ne??

şebnem gunaydın canım nasılsın,bebişler nasıl sabahın korunde atmışsın kendini kk ya.

gunaydinnnnnn meral.gecenin ucunde uyandim..bomba gibiyim,zimba gibiyimmmm :)))ruyamda gordum kk yi bi bakam dedimdi ..yoksa bi vukuat mi var diye.. bebeisler misil misil uyuyo ictiler tabii bildircinli balli sutlerini (esimde dahil) fikir fikir horulduyolar simdi :)) sen nasilsin cnm mert nasil

uff yaaa gene kacirdim merali. cvp yazarken sen yazmissin simdi gordum ben sana yazdim yok oldun
nereye kadar gitcek bu kovalamaca
senin gosterdigin halilardan bi degisigini burda gordum direksiyonuda var haliya cirtcirtli cok guzel biseydi fiyatida cok uygundu..alisveris yapmistim param kalmadi onu gordugumde sonra alirim dedim gittim ama kalmamisti bekliyorum bakalim gelince alicam ins.. sekercigin gosterdigi halida enteresan el yapimi maasallah valla ne hamarat kadinlarimiz var ben hic beceremem el isini bir iki yapmaya calistim bunaldim biraktim oda orguydu yani hele bide zorlu bisey olsa :)) yaa hal boyleyken pastaci olmaya karar verdim ben nasil yapicam bilmiyorum ama inanmak basarmanin yarisidir derler bende kafaya taktim pastaci olucam..netten arastiriyorumda cok guzel seker hamurlarindan pastalar yapiyolar ne dersiniz basarabilirmiyim iki cocuklar :))yoksa hayalden oteye gitmez mi :97:

cnm ben emzikle ilgili şöyle bişi okumuştum bebeklerinize emzik kullanabilirsiniz ama 6.ayda bıraktırın diş yapısını bozabilir konuşmasını geciktirebilir filan gibi şeyler yazıyodu sonra bıraktırması da zor oluyomuş benim oğluma bi iki kez ilk doğduğunda vermişler ben wcdeyken filan emmek istiyo die bi de dışarı çıkarken alıyodum yolda ağlarsa veririm die ama alıştırmadım bence ne yap et bi an önce bıraktır derim ama sen bilirsin ister biraz araştır. ben uyurken yanına bişi koymuyorum yastık bile yok sadece battaniye örtüyorum alışmasın bişeyle uyumaya die düşünüyorum kendine güveni gelişsin sonra her yere o oyuncağını taşır die düşünüyorum o yüzden karyolasında bi oyuncak yok ama çıkartmalar yapıştırdım uyanınca onlara bakarak oyalanıyo

ay valla çok güzeldi o halı ben becerebilirsem herkes yapar die düşünüyorum eğer yaparsam size de tarif edicem iyice.

yapana helal olsun ayrıca
cnm pastacılık bence çok zevkli ben geçen sene evdeyken habire mutfakta bişiler üretiyodum bazen kendim uyduruyodum bazen netten bakıyodum kkda böyle topikler var denenmiş tarifler yayınlıyo hamarat hanımlarımız onları yapıyodum her gün bi yenilik. valla benim de içimde yatan aslan tatlı pasta börek işleri... :) bi gün hayalim cafe açmak:)))) nie beceremeyesin güzelim? el yatkınlığı bu yapa yapa alışır öğrenirsin bence kendine güven...

bekledim cevap gelmeyınce,duşa girdim.malum artık tek uykusu var mert'in tum işlerimi 2 satte halletmem gerekiyor.uyanıkken izin vermiyor,kendisi basacak tuşlara illa.ctrl tuşunu nasıl olduysa çıkardı. şimdiden tek duş bozuldu,laptopun geleceği pek parlak gozukmuyoroyuncağı senin afacanlarda işe yaramadı bizimkinde de yaramaz.cep telefonu aldık chicconun pek yuzune bakmıyor bizimki daha değerli bunlara gerçek eşyalar vercen,oyuncakla kandırılmıyorlar
bende çok bunaldım birseyler yapmak lazım ama mert uyanıkken yapamam o oyuna iyice dalınca bir kaç sayfa kıtap okuyabiliyorum anca. birsey yapmalı ama ne???
yaparsın tatlım niye yapamayacaksın,ufak ufak başla sen belkı birkaç başarısız denemen olur ama sonrasında harika pastalar yapacağına eminim.

selam canlarim nasilsiniz bakalim yazilanlari okudum simdi ancak hatirimda kalanlara cevap vermeye calisyim oncelikle meralcigim nartan da cok gazliydi emzik yerine butun gun beni kullanirdi ac oldugundan degildi emerdi gazi var diye sonra tekrar emdigi icin gazi olurdu bir kisir donguye girmistim butun cesit emziklerden aldim ama hic birini kabul etmedi kerata yani... ama bir tanidigimin oglu 6 yasina kadar bas parmagini emdi dis yapisi bozulur parmagi kuculur ama simdi 14 yasinda disleri duzgun parmagi da kucuk degil yani bence oyle telasa gerek yok cok duskun degilse birakir yakinda
sebnemcigim bomba annecik gecenin korunde masallah tatlim ya bu ne enerji kanada nin havasindan mi suyuindan mi???? merak ettik simdi bizim dr dogdugu andan itibaren esime nartan la fransizca konusabiliursin sorun olmaz sana doner turkce babasina doner fransizca konusur cok ta iyi olur demisti ama tabi babamiz ne kadar evde arti konusmuyor zaten is olarak cok konusmasi gerektiginden bikkinlik geliyor es geciyor yani onu gectik simdi simdi konusuyor bakalim ogrenirse ben de dr a katiliyorum burada rus annelerin cocuklari hem iki dil biliyorlar dogumdan itibaren anne rusca konusuyor hatta 6 yastan once dil ogrenme beynin baska tarafina kaydedilirken o yastan sonra baska bir tarafina kaydediliyormus arastirmistim cok nartan dogmadan bakalim paylasirim birseyler ogrensin sizinle.....

deryacigim hala mi ates ya bir turlu gecmedi isallah kurtulur tez zamanda ...

simdi sormak istiyorum ki siz bebeklere yastik kullaniyor musunuz? 1 yasina kadar onerilmiuordu ama su an kullanabilr mi ? yuzustu donerse agzini kapatir mi nefes almasini engeller mi? biraz burnu tikali gibiydi yastikta yatarsa iyi olur acilir diye dudundum ama aklim nartan da vallahi gidipm yastigi alsam mi basinin altindan.... arti cok agladi aksam sanirim dis neresi aciyor diyoruz disini gosteriyor bu dissss off ciksa da kurtulsak ya ne dismis agri kesici verdik yine de agladi sonra sarhos gibi sebeklik yapti herseye guldu cok komikti ayyy bunlar varyaaaaa

sebnemcigim pastacilik super fikir bence denemelisin istiyorsun da yaparsin bence eger ileri gidemezsen de ki gidersin evdekiler bol bol super pastalar yer

arkadaslar bu yardimciyla calismaya karar verdim hersey iyi gider isallahh allahimmm sebnemcigim dedigin gibi kizcagiz birseyler yapmak istiyor ben yapayim abla diyor surekli ama tabi daha duzen bilmez birsey bilmez zamanla ogrenirse iste iyi olur yavas yavas....

canım yine ateşlendi çağan ama şu anda yok inş ta çıkmaz sen nasılsın?yardımcına sevindim canım iyice zor olacaktı senin için ağırlaştın çünkü

canım yine ateşlendi çağan ama şu anda yok inş ta çıkmaz sen nasılsın?yardımcına sevindim canım iyice zor olacaktı senin için ağırlaştın çünkü

tesekkur ederim canim agirlastim karnim asagida kucagima falan pek almiyorum bu bile benim icin iyi sagolsun kizcagiz iyi.... o iyi biz daha iyi valla bir tane yagmurluk hic giymemistim tchibo dan almistim onu verdim begendigim icin aldigim 37 numara iki cizme vardi biri kovboy modeli biri uzun cizme onlari verdim napalim iste oglumla iyi iletisim kursun seve seve yapsin bazi seyleri diye sonu hayirli olur umarim hem onun icin hem bizim icin

inş canım hayırlısı olsun bakalım
benimde moralim bozuldu yine çağan her zamanki gece 39 derece ateşlendi pazartesi günü götürcem arastırsanlar bakalım niye bu kadar çok ateşleniyo...

nurancım,evde yastık kullanmıyorum ama ilk zamandan beri doşeğinin altında yastık var yani yatağı hep 30 derece kadar eğimli.boyle yapılmalı diye okumuştum bir kaç yerde,rahatta ettik,burnu çok nadır tıkalı oldu bu sene 1 kere o sorunu yaşadık,onda da gece rahattı.annemde yastık kullanıyorum incecik bir yastık var onla yatıyor,hiç endişelenmene gerek yok rahatlıkla kullanılabilinir bence rahatca donuyorlar artık,allah korusunda nefessiz kalma gibi bir sorun yaşayacaklarını sanmıyorum.

sevindim gerçekten iyi birini bulabilmene,geç olmasıda guzel hemen yorulmaz.yavaş yavaş evin duzeninede alışır,daha da rahat edrsin.siz aranızda nasıl anlaşıyorsınuz.kız hiç mi turkçe bilmiyor.birde yatılı mı kalıyor,gelip gidiyor mu?çok meraklı gordum kendimi

deryacım araştırtmakla çok iyi yapıyorsun,hiç ihmale gelmez.geçmiş olsun kuzuya tekrardan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…