2009 Kasm Anneleri

tatlimmmm sebnemcigim sorun degil az cok halini anliyor ve kusura bakmiyoruz tabi ki yien de cok iyisin burada vakit bile gecirebiliyorsun ayyy var ya kek super oldu netten bulmustum pekmez cok az yagli ceviz findik yani bir de saglikli dedigin gibi biraz islak gibi oldu pekmezden dolayi ben pek tatli sevmedigimden pekmezi azalttim nartan bey aksam ogunu olarak bir dilim yedi ertesi gun yine ara ogunde yedi cok sevdi kocacigim sevdi ben sevdim valla zaman zaman yapsam fena olmaz.....

ayyy sebnemcigim gece altinin baglanmamasi falan daha o devrelere gelmedik sanirim beceremez ki daha benim ki sirf meraktan ama gunduzleri bezi olmasa biraz hava alsa ona da raziyim hepinizin dedigi gibi dha erken

neyse annesinin yuzunu kara cikarmadi ya bir wc ye gitti yaptiya ona da sukur kizlar deryacigim en iyisi yazi beklemek tabi zaten buluttan nem kapip hasta oluveriyorlar bosver hem daha erken.....
deryacigim nartan bey de ocagin dugmelerini ogrendi oynayip duruyor elektirikli kismini aciyor benim gozum de hep ocakta olacak napti acyi mi diye bakmasam yandim gecen aksam sabaha kadar calismis allahtan 1 de acmis uzerinde de yag tenceresi vardi kizartma yaptigim isinmis ama bir sey olmamis daha yuksek olsaydi tencere yanar yaglardan alev alir ev bile yanabilirdi allahim korusun dalgin olmayacaksin hep tetikte olacaksin ama nasillll

ayyy sebnemcigim yakinda kendi de gider wc ye valla bunlardan hersey beklenir herseyi anliyorlar ama islerine geleni yapiyorlar nedenseeee:76:

kizlar bir yardimci daha geldi 24 yasinda kirgiz cekik gozlu guler yuzlu iyi bir kiza benziyor birseyler yapmak ogrenmek icin caba harciyor turkcesi cok iyi degil ama anlasabilecek kadar var rusca biliyor antalya da baya gecerli bir dil rus turistlerden dolayi bakalim nartan la rusca konusuyor ogrenebilecek mi??....

ben ilk gunden herkese iyi derim zaten herkesi kendim gibi bildigimden sonra da hayal kirikligi olur o yuzden iyi demiyorum simdiden biraz daha kalacak deneme suresi yani hayirlisi isallah..... cok hareket edip agir kaldirirsam kanamam oluyor o yuzden tez zamanda bir yardimci allah korusun erken dogum falan olsa kuvozlerde ugras korkuyorum ya dusuk dogum kilolu olunca bakmasi buyutmesi de zor olur allahim kemseye gostermesin....

valla ben de bayıldım halaya biizm kkda hamarat hanımlardan biri böyle bi halı yapmış gördünüz mü dün gördüm ben bayıldım valla... ya o halı 198 tl kızlar çok pahalı geldi bana ama çok da şirin ay ne bileyim...
cnm bizim ocak set üstü, bulaşık makinesinin üstünde duruyo mutfakta, bizimki byaa bi zamandır bulaşık makinesinin düğmeleriyle oynayıp alt üst ediyo programı. ne yaptıysam engel olamıyorum çaresi yok bence bu durumun
bizimki de ısırıyo cnm ya bayğı bi zamandır bazen bakıyorum sinirlendi mi kendi kolunu ısırıyo geçen gün beni kolumdan bi ısırdı hala mosmor acayip çürüdü tüm gücüyle ısırıyo genelde karnı aç oldu mu ya da bizim dikkatimiz başka bi şeydeyse gelip ısırıyo benm dikkatimi o çekti ben masada oturup kitap filan okuyosam hemen ısırıyo ben de o uyanıkken hiçbişeyle ilgilenmiyorum tvye bile bakmıyorum sadece onunla oturup oynuyorum koltuğa otursam kızıyo yumurcak
cnm artık en tehlikeli zamanları akıllaır da ermiyo hep gözümüz onlarda olcak varsın işler yapılmasın yarım kalsın ama çocuk sağ ve salim olsun

cnm inş bu gelen yardımcı iyi biri çıkar da ikide bir değiştirmek de zor sen de artık rahat edersin. iş filan yapma ya sen hamişsin unutma bak kalsın işler boşver arada temizliğe birini çağır gerekirse boşver
böyle kötü şeyler de düşünme hem, her şey yolunda gidecek

haklisin sekercik simdilik karnimdaki daha onemli zamaninda dogmasi iyi bir dogum kilosunda olmasi nartan beyefendi kendini kurtardi sayilir bir sekilde buyuyor karnimdaki icin korkuyorum ben ama aklima iyi seyler gelse super olacak

kizlar benim oglumda hic isirma huyu yok allaha sukur sinirlenince kendini yere atiyor o da disarda olunca ayyy bunlar fenaaa kizlarrrr

bu kirgiz yardimci iki cocugunu birakip gelmis biri 5 biri 3 cocuklara annesi bakiyormus ayyy cok uzuldum ya 1 seneden once de gidemeyecek ucak biletleri cok pahaliymis.... hayat ne kadar acimasiz diye dusunuyorum

şekerim zayıf doğsa nolcak emzirirsin semirir:) sanki benimki çok mu kilolu doğdu hem kilolu doğan bebekler ilerde mutlaka sağlık problemi yaşıyorlarmış boşver zayıf olsun sağlıklı olsun yeter
bizimkinin dişler de fena kaşınıyo yedinci diş azcık çıktı uzuyo şimdi sanırım diğer taraf da kaşınıyor alt yan dişler geliyo
bu kirgiz yardimci iki cocugunu birakip gelmis biri 5 biri 3 cocuklara annesi bakiyormus ayyy cok uzuldum ya 1 seneden once de gidemeyecek ucak biletleri cok pahaliymis.... hayat ne kadar acimasiz diye dusunuyorum

aY yazık kadına inş vicdanlıdır da çocuğuna iyi bakar insanlar ne şartlarda ekmek parası kazanıyorlar

kilolu deyiysek sekerim oyle 4 kilo falan demedik canimmmm kuvoze girmeyecek kendi kendini idare edebilecek kadar kilosu olsun yeter gerci bende hic istah yok zorla yiyorum bu yavrucak nasil beslenecekse artik hayirlisiiiiii

kızlar,mert'in 3.azısıda gelmiş.geceleri çok huzursuz yatıyor.gunduzleride memeye düştu ilk aylardakı gibi devemlı emiyor.yemeğinide yıyor ama illaki emmek istiyorşu dişler tamamlansada kurtulsak artık.

nartan tuvalete kaka yapmış,maşallah.darısı bizimkilerin başına.nuran'cım afiyet olsun kekler yapılmış.tarifini yazabilirsen bende yapayım diyorum.. pekmezlı oğluşa rahatlıkla yedirebilirim..

şekercik,çorba tarifin değişikmiş.ben zencefil kullanmadım hiç.taze almıştım ama dolapta bozuldu gitti.sen toz mu kullanıyorsun bu çorba için.

meralcigim merhaba buradaysan bana acil bir trif oglum icin aklima birsey gelmiyor gecenlerde ara ogun irmikli muhallebi yapmistim yemedi sevmedi hazir gida da yok evde offff

yardımcı bulmana sevindim,hayırlı olsun inşallah gonlundeki gibi biridirde rahat edersin

nurancım şimdi gordum ama başka zaman yapmak istersen,sutlaç yapar gibi yarım çay bardağı princi az suda haşlıyorum.prinçler iyice pişince 1 bardak sutu eklıyorum.birazda oyle pişiriyorum.soğuyunca pekmez yada bal ilave ediyorum.
incir uyutması dıye bir mama yaptım,nette gordum sevdi. arada değişik birseyler vermek isterseniz tavsiye ederim.6 adet kuru incir ılık suda 10 dk kadr bekletilıyor,sert sap kısımları kesiliyor.blendrda incirler parçalanıyor.1 bardak sut ısıtılıyor.incirler karıştırılıyor ve kaseye dokuluyor.kasenin ağzı kapatılıp,bezle ortulıuor ve ılık bir yerde 1.5 saat mayalanmaya bırakılıyor.afiyet olsun bebişlere

şekerim şu dişler bitirdi hepimizi zaten...

ay cnm ben toz zencefil kullandım evde kabuk da vardı ama nası kullancam bilemedim rende mi yapmak lazımdı yoksa acımsı mı olurdu bilemedim ben de toz kullandım... kış çorbası diyolar ya çok faydalıymış zencefil gribe karşı...

ooo zencefilli corbaaa himmmm yummyy yummyy muhakkak deneyim bunu zencefili surekli kullanirim ama bu sekil denemedim hic.hapsirigin daha haa sinda baslarim zencefil tereyagi bal limon dortlusunu karistirip uc ogun yediririm kim hastaysa..tazesinide kucuk kucuk kesip cayini yaparim aksamlari iceriz bazen esimle sicak sutlede karistirilip iciliyor gribe cok iyi geliyo ve cok iyi balgam sokturucu..eee annelik zor zanaat kizlar elimizi kakaya bulastirmadan olmaz :))
canim benim her gun yeni bi sey ogreniyoruz birbirimizden. bildiklerimizi paylasmazsak ne anlami kaliyorki bilgimizin degilmi .. uc assagi bes yukari bebekler hep ayni seyleri yapiyor cok enteresan hani su cirkin olma olayi varya bu yasima kadar hangi bebegi gorduysem cirkin ol dendiginde suratini bi garip yapiyo..biz annelerde bu ayni devrelerden gecerken tecrubelerimizi paylasip birbirimize yardimci olmamiz lazim..benimkilerde hic oyuncakla oynamiyolar evde herseyi karistirip yerlere dokuyolar en son aldigim oyuncak bilgisayarida yarin geri verecegim ikiside oynamiyor hic bide mutfak alt dolaplarina kilit alacagim icten takiliyo cocuklar acamiyo ayy tencereleri tekrar tekrar yikamaktan gina geldi valla
benim firin cok buyuk tuslarida yukarida erisemiyo ama kapagini acip elleyebiliyo ates yanan yeri ama elektirikli benimki gecen ocagi kapadim ama hemen sogumuyor iste efede oralarda oynuyo sen mutfaga gel firinin kapagini ac ustune cik bi parmagini deydirmis yakmis bi feryat figan bende dedim hic aglama efe cunku ben sana soyledim oraya cikilmaz cisss diye sakin aglama bana diye soyledim hemen sustu ama elini ustune basina suruyo tabi sizliyo kotu bisey yaptiginda hep boyle yaparim cabuk susar vala anliyolarki hemde nasilll ..aman dikkat edin bunlar hic bos birakmaya gelmiyor

ahhh ahh nuran ordan rahatmisim gibi gorunuyor cnm gel sen bide burdan gor beni bizim bilgisayar hep aciktir esim gazete felan okur.oyun oynar yada mircan boyama oyunlari zeka oyunlari var onlardan oynar yani kalkariz acilir yatana kadar..efeyi oglen uykusuna ayamda sallarim hem ben dinleniyorum ,hemde nete giriyorum bi saat falan bide cocuklar uyuyunca yani mesela simdi saat gece iki ben anca buradayim..eee ben gece yaziyorum siz gunduz okuyosunuz :))
amannn nuran cok dikkat et cnm yaa her an kontrol et ocagi veya tehlikeli seyleri cidden bu asama cok dikkat isteyen asama allah korusun cocuklarimizi tum kotuluklerden...

nuran bu arada yeni bakici hayirli olsun cnm ,ins gonlune gore biridirde rahatlarsin...kirgiz turkleri iyidir benim tr de bi kac arkadasimda gormustum cok memnunlardi...cocuklari olmasi senin icin avantaj olmus...arkadasimin yaninda calisan kizinda cocuklari kirgizistandaydi uc senedir gormuyomus mircani gorunce nasil ilgileniyodu nasil kosturuyodu pesinde cok uzuluyodum kiza yaa allah kimseyi ayirmasin cocugundan ( bende seninkide nartana kendi cocugu gibi bakar ilgilenir merak etme ,ama rusca konusmasini tavsiye etmem

cnm zencefille limonu balı ben çok acımtırak buluyorum ama böyle çorbanın içinde anlaşılmıyo fazla tadı:) benim çok işime geldi açıkçası:)))
hee ben her kaka yapışta yıkıyorum altını, önce su ısıtıyorum kettleda, sonra kovada ılıştırıp banyoda yıkıyorum şimdi yalnızım ya annem de yok tek başıma zor oluyo aslında ama ben söyledim bak bana yardımcı ol altını yıkayalım tutun die valla tutunuyo düşecek die ödü kopuyo:) her şeyden anlıyolar sonra da yumuşacık bi havluyla kuruluyorum oh mis gibi pişik kremi filan ben hemen hiç kullanmadım bi kutu almıştım öyle duruyodu işte sünnetten sonra pipisine sürüyoruz öyle kullanılıyo arada pembesi olunca poposuna da sürüyorum ama çok nadiren. gene de altına kakasını bari yapmasın diyorum daha rahat edecek kendsi ben her halukarda poposunu yıkıcam:) bana değişen bişi olmayacak.
hiç rahat durmuyolar hakikaten de yatak odasında yatak düzeltiyodum o da yanımdydı süpürgeye saldırdı hayır dedim bikaç kez didişdik:) sonra gözümün içine baka baka sırf ben gıcık etmek için gitti çamaşır çekmecemi açtı birden tüm çamaşırları yere fırlattı ama safi gözümün içine bakıyo gıcık olayım die yapıyo yani belli.
bizim bilg bi tek ben açıyorum eşim işte bilg la olan işlerini hallediyo bana çalışıyo bilg bi tek:) ben de her defasında çocuk uyudu mu açabiliyoırum acaba ben de uyusam mı yoksa kızlara baksam mı diyorum sonra siz ağır basıyosunuz açıyorum ama denk gelemiyoruz.
ben çok çekiyorum bu uykusuzluktan dün gece gene çok uyandı sıpam, artık göğsüm açık yuyuorum onu da aldım yanıma sımsıkı da sarıldım ki düşmesin yani napıcağımı sapıtmış durumdayım biliyorum bi gün bunlar da geçecek.
bu sabah kahvaltısını tam olarak yaptı, uyudu içim rahat birazdan yumurta kırmayı düşünüyorum hem oı hem ben yeriz çorba çorba bıktı çocuk şöyle bandıra bandıra yediricem:)
oohhh büyüdüler artık her şeyden yerler. nolcak ki... normalde sevmiyo pek yumurtayı belki böyle sever bi denicem bakalım baktım yemiyo patatesle karıştırıp vericem bi şekilde yediricem başka yolu yok

tesekkurler canim deneme suresindeyiz su an isallah iyi olur ama bugune kadar gelenlerin icinde en iyisi diyebilirim anladigim kadariyle tabi ben de insanlardan hic anlamam herkesi kendim gibi zannederim neden sebnem rusca konusmasini tavsiye etmiyorsun buraya alman turistten cok rus gelmeye basladi zengin ruslar da geliyor yani hepsi baska amaclar icin geliyor diyemiyoruz artik o yuzden nasil olsa ingilizce okuldan ogrenecek babasi isallah fransizca konusursa onu da ogrenir ama sen neden tavsiye etmiyorsun avrupa ekonomileri artik cokme asamasinda cin ve rusya pazari daha iyi diyorlar bakalim cocuklar icin herseyi simdiden dusunuyoruz
ayrica da yarim yamalak turkcesiyle cocuga birsey ogretsin istemiyorum o yuzden

sagol canim isallah iyi olur bilemiyorum..... aksam irmikli muhallebi yaptim beyefendi yemedi 1.5 dilim kek yedi sut icti yatti aksam yemegi yaaaaani bu anlamadim pirincli olsun irmikli olsun kesinlikle muhallebi yemiyor hazirlardan yiyordu hipp in cok eskiden bayadir da yemiyor ilginc oturup ben yedim vallahi irmikli nefis olmustu

bu arada incirli tarif nefis oluyordur sanirim mert seviyor mu? aferin ona annesinin de ellerine saglik ne guzel mamalar da hazirliyor kuzucuguna..... evde kuru incir varmiydi hatirlamiyorum bakmam\ lazim denemem lazim benim icin deeeeee

biliyorum hilalın bloğunu keçeden çok guzel seyler yapıyor.bunu poların ustune yapmış halı gibi birsey değil aslında halının uzerine serilebilir. bu kadr marifetlı olsaydım yapardım ben iki bir sey yaparım sonra kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…