2009 Kasm Anneleri

selam kızlar çabuk çabuk yazmam lazım bi dünya işim var:)))

şekerlerim oğluşum iyi dün gece 2 kez uyandı sanırım bu çocuk bi sıkıntısı olunca uyanıyo uyanınca ağlamıyo sadece anneee die beni çağırıyo sıpa büyüdü ya artık

biberon ilk zamanlar vermemize gerek olmadı bikaç kez haricinde vermedim sütüm yetti şükür sonra da annem kaşıkla bardakla verelim nasılsa onunla içmesi lazım dedi tamam dedim öyle takıldık biz de ama akşam uyutmadan önce doyuruyorum yani fazla yemiyo ama tarık hep öyle yiyor zaten, doyuyor biliyorum ama gece gene de uyanıyor hatta bazen hamurlu bişi varsa abartıyor göbeği çıkıyor resmen ama gene de uyanıyor sanırım dişlerimiz tamamen çıkana kadar bu böyle gidecek dişlerden yana pek şansımız yok çok zor çıkarıyor yavrum

ben bi süredir yastık koyuyorum ama üstünde uyuyan mı var 180 derece dönüyo yatakta... o nedenle artık bi sakıncası olmadığını düşünüyorum bişi olsa kendini kurtarır büyüdü artık diyorum kurtaramasa da kıyameti koparır bizi uyandırır.

evde bebek bakmak çok eğlenceli ama insan bişeylerle ilgilenmek istiyo diyosunuz
ben geçen sene evdeyken netten çok güzel tarifler bulmuş denemiştim mutfakta baya zaman geçiriyodum oğluşu da alıyodum yanıma
geçen sene böyle katalogla satış yapılan firmalar var ya isim vermiyorum belki yasaktır, onlardan birine üye olmuştum en azından meşgale olur bana die halbuki çocuüum küçüktü evden de pek çıkamıyodum ama ummadığım satışlar yaptım kendime aldım takıldım
sonra el işi sitelerinden bişeyler öğrenip yapmaya çalıştım
takı tasarımıyla uğraştım
bol bol kitap okudum:)
bi ara resim kursuna gidiyodum bebekten önce, eğer bebeğe birinin bi iki saat bakması gibi bi durum sözkonusu ise böyle bi kursa gidebilirsiniz çok zevkli yıl sonunda bi de sergi açılıyo baya baya yağlıboya resim yapmıştık tablolarım halen durur:) hem azcık hava alıp rahatlamış olursunuz veya böyle başka kurslar da olabilir ama resim kursunu bi tek kurs gördüğünüz yerde yapabildiğiniz için (malzemeler orda zira) bebekli bi hanım için gayet uygun bi uğraş bence.
komşularla ilişki kurup gelip gidebilirsiniz bunun için yaptığınz bi hamur işinden bi tabak götürmeniz ilk adım olcaktır
ben geçen sene her gün bebeği alıp yürüyüşe çıkıyodum bikaç dk yürüyüp geliyoduk hemen kış yaz böyle yaptım mesela şimdi bile bakıyorum avmlerde bebekleri arabaya koyuyorlar iyi güzel, bi de o kalın peluş battaniyelerle sarıyorlar içinde bi de kapşonlu mont örme bişiler şapkası atkısı daral geliyo bana ben yaz kış dışarı çıkardığım ve o kada r da sarmadığım için oğlum pek üşümez. o yönden küçükken nasıl alışsa öyle gider die düşünüyorum. o yüzden hava soğuk çıkılmz dememek lazım çocuk her tür havaya alışmalı az ama sık gezdirilmeli diyorum

neyse ben bugün az önce kuru kayısı üzüm ceviz kattığım bi kek yaptım eşim işten erken gelecek yola çıkıcaz önce benm anneme uğrucaz (yol üstü de) belki bi çay içicez belki orda kalıcaz sonra da kayınvaldeme gidicez eşimin orda biraz işleri var salı gününe kadar izinli. kısa bi tatil yapıcaz yani. orda hava da güzelmiş. bakalım... götürceklermi hazırladım eşime de sorup öyle koyucam valize.

bendne bu kadar belim çok ağrıyo bu aralar nedense... öptüm sizi bikaç gün yokum anacımmm kendinize bebişlerinize iyi bakınnnnnn

meralcigim merhaba ruyamda seni ve mert i gordum ama net nasildi hatirlamiyorum canim belki daha sonra hatirlarsam yazarim ama senin kucaginda mert vardi onu net hatirliyorum......
canim yardimci kiz yatili kaliyor az derece de turkce biliyor zaten bazi kelimeler kirgizca da ayniymis anliyor bir de cabuk ogreniyor merakli biraz.... temizalik yapti dun evi supurup sildi yoz aldi basinda durdum guzel yapiyor eli yakisiyor bugun banyolari ovdu eli yakisiyor gordugum kadariyle gece kalmali istemiyordum ama malum bebek dogacak koca yok aksamlari annem de surekli kalamaz evine gider arada kalir nartan aglasa yeni bebek aglasa ikisine birden nasil bakacagim o yuzden yatili oldu boyel oldu

evet deryacigim nedir bu kadar ates dis mi acaba desek bir gun olur iki gun olur hastaliktan desek o kadar ilaca ragmen hala ates var bakilsin bence de isallah bir sey cikmaz yavrucuga kiyamam ya

aslinda yataginin altina birseyler koyup yukseltmek en iyisi bakayim nasil yukseltebilirim ne koyabilirim.... dediginiz gibi dun yastikla yatti incecik bir sorun olmadi kendini kurtarirsa iyi valla o kadar buyuduler demek keratalar

iyi aksamlar kızlar nasılsınız?
nurancım ben yastık kullanıyorum ama çağan zaten yatağı alt üst ediyo tam yastıkta yatıyo denilmez ben sakıncası olduğunu düşünmüyorum zaten...
meralcim,şebnemcim,şekercik, sizler nasılsınız?

selam kızlar nasılsınız begonvil canım bende yastıkla yatırıyorum uzun zamandır ki hüma yüzüstü uyur sen merak etme onlar artık büyüdüler kurtarırlar kendilerini...

canim yataginin altina birsey koydum yukselttim biraz aksam da yatti oyle yastikla masallah oglusuma
sen nasilsin derya??

bende nasıl olayım canım üzerimde bira kırgınlık var burnumda akıyo biraz inş hasta olmam..
seni sormalı nurancım nartancık nasıl?maşallah nartana hem alışsın bence yastıkla yatmaya.doğumada azkaldı karnın büyümüştür fotonu çekte bakalım canım

slm kizlarrr oncelikle pasatacilik konusunda bana cesaret verdiginiz icin cok cok tesekkur ederim bakiyorum sizinde benzer dusunceleriniz var ne guzel ins hepimiz hedeflerimize ulasiriz...

meral valla dedigin gibi bu cocuklari oyuncak falan kesmiyor illaki gercegi olsun istiyolar isimiz zor valla bugun gittik geri verdik oyuncaklari boya kalemi aldik mircana efeyede bisey almadik :84:
bizim laptopun tuslari az denecek kadar oldu , ekstra klavye kullaniyoruz oda kablosuz isimiz bitince rafa kaldiriyoruz firsatini kolluyo efe bos bulsa bunuda halledicek ..

nuran yardimcin icin cok sevindim canim insallah devamindada hersey cok guzel olur,ara sira kirgiz yemekleride yaptir cok guzel yemekleri var :))canim yastik konusunda cok rahat ol hic bisey olmaz allahin izniyle,ben dogdu dogali kullandim bi sakincasi olmad..simdi hic olmaz diyim cunku resmen takla atiyo benimk yerinde durmuyo yani saat misali bu arada ne kanadanin suyundan nede havasindan benim iki canavarin sayesinde boyle enerjigim bunye ister istemez alisiyo bu tempoya,bazen cokuyorum o vakit bi formatliyuorum kendimi bi iki hafta iyi gidiyo...nasil mi format atiyorum,cocuklari babaya birakip kaciyorum evden uc bes saat kendime ayiriyorum o yetiyo saolsun esimde izin veriyo bu kacamaklarima o olmasa zaten hepten cildiririm herhalde :18:

sekercik nerden nereye gidiyosun bilmiyorum ama guzel ulkemin neresi olursa olsun benim icinde tadini cikar..hani memleketim sarkisinda diyor ya havasina suyuna tasina topragina bin can feda yurdumaa .....BIR BASKADIR BENIM MEMLEKETIMMM...

sekercik senin su tavuk corbasini yaptim cok guzel oldu hayatim tarifin icin cok tesekkurler hep yaparim tavuksuyuna corba ama unlusu zencefillisini ilk defa yaptim sayende ama ben malesef makarna suyu koydum senin gibi hamarat degilim anacim oyle manti falan acamadim...

meral ayni gun senin inciride oturttum ama incir yanliz kalmasin diye karsisina pirincide ekledim :))) yaparkende kendi kendime konusuyorum ya bu kiz niye once pirinci yapmis niye ayri ayri iki bardak sut felan diye islem bittikten sonra anladim iki ayri tarif oldugunu gec oldu ama olsun ikisinide karistirdim yedirdim efe cok beyendide mircan ihihiii pek orali olmadi oglum ye bak sutlac dedimsede yediremedim tepkisini cok net 'hic guzel degil'diyerek gosterdi cok bilmis olum ama ben ve efe yedik bence guzeldi canim ellerine saglik..

ayyy sebnemcimmm alemsin valla ama bak efe beyler begenmis kucukler ya daha ne olsa hupletiyorlar bazen ben de gecen evde baska corba yok balik ta var un tarhanasi corbasina( baya eks)i balik karistirdim severek yedi babasi ihhhhh bu ne boyle yenir mi dedi ama oglum iyi kii babasi gibi dusunmuyordu

demek oyuncak bilgisayar verip yirtamayacagiz yine bizim bilgisayarlara sarkacaklar bidiklarrrr hic bosuna almayalim bugun ilk defa kahvaltida bildircin yumurtasi verdim ben de yedim alerji gibi birsey olmadi henuz olmzsa hergun versem mi sen hergun veriyor musun???

himmmm kirgiz yemekleri guzel oluyor demek bizim yemekleri hic bilmiyor sadece bana yardim ediyor ama nartan in herseyine kosturuyor hic kucagima aldirtmiyor zaten alamam artik sancilarim var kasiklarim da ayyy hayirlisiyla vakti zamaninda gelse ohhhh diyecegim

sebnem orada arkadasin var mi gorustugun yada ailece gorustugunuz?? esin de sagolsun guzel ilgileniyor ki gozun arkada kalmadan gidebiliyorsun yemekti uykuydu hallediyor benimki de oyle ama bulabilirsem beyefendiyi canim mircan ve efeyi alip ikisiyle disari cikabiliyor musun? efe dogdugunda ikiz araba mi kullandin mircan da kucuk ne de olsa yorulur araba ister uyku vakti olur nasil hallettin? ben napsam acaba iki araba lazim daha bana nartan 16 aylik olacak ikiz araba mi alsam yoksa napsam bilmiyorum dusun dusun dusunemiyorum....

gule gule sekercik iyi tatiller size...... biz hicbir yere gidemiyoruz simdilik.....

ay ayyyy ulkesini ozlermis sebnemcigim kiyamam :85: ben sanaaaaa

::::::))ay hala guluyorum,allahta seni guldursun.incir oturmamı yalnız bırakmadın demek.puhaha ha...efeyı kaldırabilirsin ama mircanı asla bırde yanlız oturtup dene incirleri oyle de beğenir efe kuzusu..
bende mert'e hem kuru hem pastel boyalar aldım.biraz karaladıktan sonra boyaların tadına baktı.bende daha ileri tarihe erteledim oğlumun içindeki sanatçıyı çıkarmasını:)mircanın tam yaşı parmak boyaları var onlardanda al oğluşuna annesi
halıda direksiyonun olmasıda guzelmiş.ben daha almadım netten alışveriş yapmıyorum,daha doğrusu eşimin hoşuna gitmiyor oyle.bendemağazaları gezip alacağim.daha odayı ayırmadım,biraz daha zamanı var.baharda ayırayım diyorum o zamana kadr alırım.yalnız mircanın odasındakı perdelerede bayıldım.ay ben çok seviyorum sünger bob'u hala izlerim

şekercik,ozletme kendini hemen gel,bol bol eğlen,dinlen

kızlar,kahvaltımızı yaptıktan sonra mertle dolaşmaya çıktık once parka sonra pazara gittik.bizim sitenin yan tarafına pazar kurulmaya başlamış ve 3.haftasıymış benim yeni haberim oldu.ne kadr sosyalım duşunun artıkbirkaç parça sebze alıp geldim.

bende mert'Ten once mutfakta dokturenlerdendim.severimde uğraşmayı farklı şeyller yapmayı.sonra vakit bulamadım.şimdilerde ufak ufak başladım yıne klasiğin dışında farklı lezzetler yapmaya.hamur işlerinde de,iyiyimdir ovunmek gibi olmasınbeklerim herkesi yemeğe
birkaç kazak,karyola ortusu ormuşluğum,etemenindende yastıklar işlemişliğim var.ama artık mert uyanıkken yapamam,uyurken anca evle ilgilen,nete bak zaman geçiyor.akşamları 2,3 saat var aslında o zaman yapabilirim birseylerbuldummm etemin işleyım ben zevkli de oluyor

nurancım,hiç bilgim yok ama fikrimi soylemek istedim.2 bebekle tek başına dışarı çıkmak zor gibi geliyor bana ben mert'le uzağa tek gidemiyorum mesela.birisi olur yanında ve iki ayrı arabayla daha rahat edilir diye düşünüyorum.nartanın arabası vardır,onu bebişin kullanır.nartanada baston tarzı hafif birseyler alabilirsin bence

yaaaa kek tarifi yazmistim gitmis ucmusss off ya o kadar da ugrastim yeniden yazayim hizlica offf ya

Malzemeler:

1 su bardağı pekmez( ben yarim bardak kullandim)

Yarım su bardağı şeker

3 yumurta

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı rendelenmiş havuç

1 çay bardağı üzüm(kullanmadim nartan yiyemez diye)

Aldığı kadar un( Yaklaşık 2 bardak)

ben ayrica dovulmus ceviz ve dovulmus findik kullandim

Yapılışı:

Şeker ve yumurta çırpılır. Pekmez eklenir. Tekrar çırpılır. Sıvı yağ ve havuç eklenir. Karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir. Un yavaş yavaş eklenir. Kıvama gelince kesilir. En son üzümler eklenir. Yuvarlak bir borcam da 180 derce de yaklaşık 1 saat pişirilir.

Afiyet olsun... valla biz begendik isallah damak tadiniza uygun bir kek olur ilk basta da oglum cok begendi cok guzel yedi masallahhhhh

meral gelmis hatta gitmiss nartan da deniz kiyisina gitti anane ve yardimciyla hava aldi ne guzel mert de ne guzel insan icine cikmis parka gitmis hava almis ohhh ohhhh....

oooo bu ne hamaratlik kizlar siz de ne cevherler varmista hic soylemiyorsunuz ugrasin tabi bebekle ugrasirken ben neyse canimmm o da bir sanat sonucta

meral sen sebnemin fotolarini goruyorsun cocuklarini goruyorsun biz goremiyoruz sebnemcigime de duyuirulur yaaaani bir foto ekleyemedi buraya huuu huuu sebnem

bir de degisik tarifler bekliyoruz sizlerden yemek olur hamur isi pogaca borek corek kek artik yardimciyla birseyler yapabiliriz kolay olabilir benim icin

selam kızlar nasılsın begonvil canım tarifin için teşekkürler kek kalıbında olmazmı illa borcam mı gerekio...ay kızlar ben 2yıl önce bugün aşılama olmuştum e kızıımaaaa kavuştum allahıma çok şükürrrr

ya kızlar siz bebişlere kaç saat arayla neer yediriosunuz ben 3ssat arayla veriyorum azmı zor yiyo çünkü...sabah bulamaç kahvaltı öğlen çorba ikindi meyve akşam yine yemek yada çorba gecede muhallebi veriom sabah 10.30 öğlen 1.30 ikindi 4.30 akşam 7.30 gecede 11 e doğru yiyo sizce bi öğünü çıkarsan hangisini vermesem çok gelio sanırım çocuğa sabahta uyuyo uyandırmıyom bende erken kalksak 4saatte 1 yer ama kıyamıom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…