2009 Kasm Anneleri

hoşgeldin meralcim nasıl geçti 3 günün özlettik kendini...
nurancım bizde kutlayamayacağız çünkü kızkardeşim bizde kalıyo okulları bir hafta sonra acılcakmış oda okullar açılana kadar bizde kalacakmış yani hayallerim planlarım suya düştü..
bencede çantanı hazırla canım bebişin ne zaman geleceği belli olmaz bide nartancık var zorlanma gerçi yardımcı var yanında ama o an panik olur insan ayy bi bıdık daha katılıyor aramıza adını naptınız buldunuzmu?nartana yakın bi isimmi koyacaksınız?

sağol canım,bende ozledim sizleri,aklım burdaydı ordada net var ama sağolsunlar yeğenlerimden bana sıra gelmedi:)somestri tatılı olduğundan tum aile toplandık,hasret giderdik.yeğenimin biri bursada dığeri balıkesirden gelmişlerdi.onlarla kaynaştırdım mert'i.oğlumda peşlerinde dolaştı durdu.

eşimin sevgililer gunu yorumu,biz sevgili değilizki karı kocağız ne gerek var kutlamaya.çok romantık olurlar kendileri

çok iyi yapmışsın meralcim bıdıklarda sıkılıyo mertede iyi gelmiştir
ayy eşinin lafına çok güldüm ya benim eşim bişey demiyo ama küçük çocuklu olduğmuzundan dolayı istediğimiz gibi kutlayamasakta kardeşim giderse bende aksam için bişeyler düşünüyorum ama belli değil

kızlar mer'kıymalı karnıbahar yaptım.gaz yaparmı acaba diye korkuyorum.siz neler pişirdiniz bugun bebişlere.

derya'cım sen daha yeni evli sayılırsın biz mayısta 5i dolduracağız.birkaç yılsonra umarın eşin benimki gibi düşünmez.

kızlar mer'kıymalı karnıbahar yaptım.gaz yaparmı acaba diye korkuyorum.siz neler pişirdiniz bugun bebişlere.

ayy hiç sorma canım benim ne çağana nede aksama yemeğim var çıldırcam bişey bulamadım yapcak eşimde erken gelecek bugün ama bas ağrısı var bendede hiç bişye yapasım yok
karnıbahara gelincede bişey diyemiycem canım...

birsey yapasın yoksa bir makarna haşla olsun bitsin:)yoğurtla yada peynirle guzel olr çağanda yer hem.

hoşgeldin:)afiyet olsun bebişine.buyumuş maşallah
bende 2 gun once yapmıştım ıspanağı,15 gunde bir yapmaya çalışıyorum misgibi sebze,yarasın bebişlere

HOŞBULDUM CNM Ben DE ELİMDen geLdiğİNCe seBZE MEYVe YEdirMEYE ÇALIŞIORuM.
BU aRDa KLaVyEM BOZuK ONdan BÖLE BÜyük KüÜK YaZIORUM.

derya'cım sen daha yeni evli sayılırsın biz mayısta 5i dolduracağız.birkaç yılsonra umarın eşin benimki gibi düşünmez.

canım bizde haziranda 3 ü bitircez inş değişmez düşünceleri şimdilik bi fikrim yok aman nn zaten eşim çok geliyo yüzünü gördüğümüz yok zaten

hay allah kocanin yorumu cok komikti cok guldum

KAHVALTI KEKİ
-20 adet çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytiN
-4 kibrit kutusu kadar küp küp doğranmış keçi peyniri (keçi peyniri kullanmamın amacı “Anne sütüne en yakın süt” geyiği değil. Sadece az daha sert olduğundan ve kek pişerken eriyip gitmediğinden, kekin içinde az tane tane görünsün istiyoruz çünkü)
-10-15 adet iri kırılmış ceviz
-3 adet yumurta
-1 çay bardağı fındık yağı
-1,5 çay bardağı süt
-1 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş tereyağı
-Kulak memesi kıvamından sonra en sevdiğim ikinci tarif şekli, aldığı kadar un:)

Yumurtaları kaba kırıp önce orta sonra yüksek devirde iyice kabarmalarını sağlayana kadar çırpıyoruz. Un dışında diğer tüm malzemeleri katıp karıştırıyoruz. Karışıma aldığı kadar un ekliyoruz, aldığı kadar un diyorum ölçü vermiyorum çünkü yumurtalarınız büyük küçük olabilir, çay bardağı farklıdır, zeytinler suludur vs:) Kek kıvamı koyu bir boza gibi olacak o kıvama gelene kadar un katalım. Çok un kattınız kıvam çok ağırlaşırsa dert etmeyin az daha süt katıp çırpın. İçindeki zeytin ve peynir yeteri kadar tuz tadı verdiğinden aman tuz koymayın. Karışımı çırpıp kek kalıbına dökelim. Ölçü standart dikdörtgen kek kalıbı ya da 24 cm lik standart yuvarlak kek kalıbı içindir.
170 derece önceden ısıtılmış fırında kek kabarıp çatlayana dek pişirelim. Alın size harika bir kahvaltı.

PEKMEZLİ KURABİYE

2 yemek kaşığı tereyağı
10-15 adet iri kırılmış ceviz
3 yemek kaşığı kuru üzüm
Şeker yerine 3 yemek kaşığı pekmez kullanın
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamı bir kahverengi hamur elde ediyoruz. (Pekmezden dolayı) Yok hayvan kalıbı, insan kalıbı gibi şeyleri bu hamurda kullanmayın çünkü cevizler ve üzüm iri olduğundan şekilleriniz tam düzgün çıkmayabilir kalıplarından. Cevizden az büyük parçalar koparıp elinizle önce yuvarlayıp sonra alttan üsten bastırıp şekil vererek yağlı kağıt serdiğiniz yada fındık yağı ile yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizin ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun

denemedim ama deneyenler beğenmiş,üşenmezsem hafta içi deneyımde yavrum değişik birşeyler yesin artık diyorum:)

yapmaz canim nartan haftada 1 yer mutlaka sever de afiyet olsun mert e... nartan bugun pirasa yedi aksama da mantar sote var ama onu yer mi bilemem valla

blendirda çekip versen yer belkı.mert verdiğim herşeyı yıyor,hiç seçici değil:)hep boyle gider inşallahdaha once sebze çorbalarına koydum brokoli ve karnıbahar ama bu kadr fazlasını veermemiştim.bir de broolı tarifi buldum tavuklu yapmak lazım,Brokoli Çorbası

4-5 çiçek brokoli
yarım tavuk göğsü
2 arpacık soğan
1 tatlı kaşığı irmik
1 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağı hariç tüm malzemeyi düdüklümüzün buhar sepetine alıyoruz. Suyu ekliyoruz ve düdüklümüz öttükten sonra 10 dakika pişiriyoruz. Rondodan geçirip zeytinyağımızı ekliyoruz.

afiyet olsun

saat kaç oldu kendim sabah kahvaltısıyla duruyorum.oğlumun yarınkı yemeğini düşünüyorum anne olmak bu galiba:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…