2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Melek bencede yaptırsın bebeğide görür sadece belden aşağısını uyuşturacaklar herşeyin farkında olacak ama hissetmeyecek. Jnm allah kurtasın .

Enelcim, yurtdışında çalıştığım için zaten ssk'nın sağlık güvencesi yoktu bizde, ondan dolayı özel sağlık sigortası yapmıştık, 1 Ekim'de çıkan yeni SGK kanunu ile kısa vadeli teminat (iş kazası, meslak hastalığı, analık hali) ve genel sağlık sigortası primlerimiz yatmaya başladı, ama dediğim gibi özel sigortayı yıllar önce yaptırmıştık zaten... Pazartesi gidip bir bakıcaz hastaneye, doktorumuzla da randevumuz var; ben daha hiç görmedim ama çevredekilerden olumlu yorumlar duydum hep... İnşallah hepimiz, sağlıkla, kolayca doğumlarımızı gerçekleştiririz ve sağlıklı bebeişlerimizi kucağımıza alırız... Veeee inşallah birgün torunlarımızı severizzz

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Geçmişi okumaya çalışıyorum ama yetiştiremiyorum bir türlü.Pazar gününden beri moralim çok bozuk.Sizinle paylaşmak için hep zaman kolladım ama eşim sürekli yanımdaki pc de çalıştığı için yazdıklarımı görmesini istemedim.Onu üzmek istemiyorum.Şimdi dışarı çıktı.Bende hemen anlatayım istedim size.
Pazar günü bebeğim bütün gün gayet güzel oynadı hareket etti.Fakat o günden beri hareketleri çok azaldı.Hareket ediyor ama o şiddetli vuruşları yok.Daha önceki kaybımda bu haftalarda olduğu için resmen psikolojim çöktü.Stateskopla kalp atışlarını dinliyorum kalp atışları var çok şükür.Şekerli birşeyler yiyip yatıyorum öyle şiddetli hareketler yok çok hafif pıt pıt o da nadir oluyor.
Dün moralim iyice bozuldu eşimde anladı.Oğluma seslendi hadi paşam vur bakayım babana dedi uzun uzun konuştu ona.10 dakika kadar bekledi belli belirsiz bir hareket hissetti ama emin olamadı.Doktora gittik hemen.Doktor bebeğin gayet sağlıklı olduğunu söyledi çok şükür.Suyumda iyiymiş.Kalbide gayet ritmik dedi.Az hareket etmesi için hiç bir bulgu yok dedi.Aç kalmışsındır kan şekerin düşmüştür yada bebek uyuyordur falan dedi.Saatte 5 defadan az hareket ederse hemen gel dedi.Ama bu benim çok psikolojimi bozuyor.Yoruyor.Çökertiyor resmen saymaktan korkuyorum.Ahh ne yapacağımı şaşırdım.Şiddetli vurmasını istiyorum oğlumun.Bu bebek hareketlerinin moralle bir ilgisi varmıdır bileniniz varmı? Benim gibi bebeği az hareket eden varmı aranızda? Acaba bebeğim çokmu tembel olucak diye avutuyorum kendimi.Şu şubata bir gelsek, şu zaman bir geçse.Allahım neolur yavrularımızı bize bağışla onların acısını bize yaşatma.Bizi onlarla sınama. senağlama

elifzeynep;
doktorun normal dediyse normaldir canım. evet anlayabiliyorum seni ama sen boyle strese girdikce bebegide strese sokuyorsun bence.
bebek hareketleri cok degiskenmis.
annenin yasam tarzina, ayakta kalip kalmamasi, beslenmesine kilosuna herseyine gore degisiyormus.
biraz sakinles canım lutfen.
amin allahim bizi onlarla sınamasin.:Saruboceq:

canım hayırlı haberlerle gel inşallahhh
harika bir fikir ben okulun bahçesine dikeyim izin verirlerse. ayyy bak ne hoşuma gitti yaaaaaaa.
öykü bebek sağal bitanem çok uzun aslında nerden başlıyım bilemiyorum daha doğrusu nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum artık sürekli ağlıyorum
canım benim endişelenme, kıza sende pas verme onun yanında kocana yanaş falan ne bileytim fırsat verme ne sinir oluyosun ki o senin kocan o cadıyı takma bile.
üzülme yegenimizi üzme lütfeeeennnn

canım kilo almamış olmana pek takılma bebeğin gelişiyor sonuçta. sende dayanacan artık yatcan keyfine bakcan az kaldı canım be sık dişini. bebişin sağlıklı olması da ayrıca çok sevindirici.

dualarımız onunla hayırlısıyla kucağına alsın.
elif suyu ellerini sokarak patlatıyorlarmış canım ben suyu patlatılan bi arkadaşıma sormuştum..
meleğim hadi Allahım bi avazda kurtarsın inşallah..

demeeeeeeeeeeeeee yaaaaaaaaaaaa. oyyyyyy oy.-tatlicadiarzu-

ayrıca böcüğüm resmini koyduğun dolabı falan çok beğendim hoş güle güle kullanın.

hastane çok güzel herşeyiyle.temizlik,çalışanlar ve kullandıkları malzemeler olarak.eniştem orda açık kalp ameliyatı oldu.hiç rahatsızlık duymadı ve bir sorunda yaşamadı.maşallah şimdi çok iyi.izmir in en iyi hastanelerinden biri diye teyzem orda ameliyatını istedi.o süre boyunca ordaydım.izmir in dışına doğru uzak bana.o zamanlar sigorta ile anlaşmalıydı.bu seneki ssk kanunları değişince anlaşmaları sona erdi.çok sevindim adına.bence memnun kalıcaksın.

JNM bence onu sende şimdilik görmezden gel o yokmuş gibi davran özellikle kızın yanındayken daha havalı ve daha şen şakrak ol eşine de kıskandığını belli etme .kendini daha fazla zaman ayır bakım makyaj eşine süprizler yap o konuyu hiç açma eşin senin yanında o zaman daha mutlu olur.ayrıca gebelikten dolayı birçok rüya görüyoruz.ama gerçekte yok rüyalar tersine çıkarmış derler ya bide.kendini üzme eşinin seni sevmesinin daha çok daha büyük nedenleri var o yosma da kim oluyor.sallama...

bir de göğüsümden bugün baya su geliyor sizde de geliyor mu en son 2 hafta önce gelmişti

ahhhh ahhhh benim iakıntı 2 -3 aylıkken başlamıştı hala devamşikayet edecek kadar yok ama sinir bozucu.süt çok olur diyolar ama sinir bozucu klava: oynama sakın

[

elifzeynep canım sanırım bu haftalarda oluyor..
bana da olmuştu çünkü..hele hele anne stres yaptı ise hareketleri sıpalar kendilerini tamamen naza çekiyorlar.
bence endişe etme Allahımın izniyle bir orun yaşamadan alacaz kucaklarımıza.
yalnız eşinden saklama..kimseden saklama.
endieşn olduğunda atla git doktora gerçi kalp atışlarına da bakıyorsun..bişe yok canım sakin ol

Elifzeyneb'cim, Che bebeğinin az hareket ettiğini söylüyordu, o da doğal olarak senin gibi endişeliydi, ama detaylı ultrason için doktora gittiğinde bebeğinin durumunun gayet sağlıklı olduğunu öğrendi... Bebek senin psikolojini hissediyor, sakin olmaya, göbeğini okşamaya özen göster, yapılan araştırmalar bebeklerin o dokunuşlara beyin dalgalarıyla tepki verdiğini göstermiş, sağdan soldan okuduğum tabi... Bebeğin hareketlerini sayma meselesini kötüye yorumlama, 28-30'lu haftalara girdikçe doktorlar hepimizden takip etmemizi isteyecekler zaten... Birde kilo durumun nedir, kilolu annelerde hareketler daha az hissedilebiliyo derlermiş, öte yandan çalışıyorsan evdeki kadar hissetmemen çok normal, sakin ol ve doktorunun dediklerini uygula, kendini strese sokma, iyiymiş işte bebeğin ne güzel şükret ve iyi düşün...

dediğim gibi lohusayken terleyip kötü kokmak istemeye bilirsiniz.Ama bebek ve süt emmesi daha önemli.Dolayısı ile ALKOLSÜZ ve antiprespirant olmamak kaydı ile

( Koltuk altı süt bezlerine yakın bir bölege olduğundan, terlemeyi önleyici maddeler içeren deodorant ve stik ler terleme yolu ile dışarı atılacak olan bir takım atıkların süt bezleri ve göğüs çevresinde birikmesine neden olabiliyor.)

antiperspirant içerikli deodorantları da kullanmayın.
Yurt dışında özel anne ve bebek deodorantları var burda var mı bilmiyorum.Ama yakında yurt dışına çıkacağım markasını ve internetten nereden alabileceğinizi bulursam size link atarım.Böyle çokkk güzel bebek kokusu şeklinde alkolsuz ve yumuşacık ,nemli ve hoş kokulu bir deodorant...

http://www.eczanemizde.com/pinfo.asp?pid=1274

bu sebamet inki .Netten ölesine buldum.Şişeyi görün diye.Eczanelerde satılıyor.

Diğeri

JOHNSON & JOHNSON nun BEBE diye bir deodoranti ama burda bulamadım.Yurt dışından almıştım.Nette bulursam link atıcam

http://www.smallflower.com/bebe/deodorant-spray-balsam-150-ml-spray.html

işte bu deodorant ama türk sitesi diil resmi görün diye attım.İnanılmaz güzel ve hoş kokunu aynı zamanda nemlendiricili.

Bebe Deodorant Spray Balsam diye netten aratırsanız belki türkiyeye satış yapan kozmetik sitelerde bulursunuz.

Son düzenleme:

canım benim şeker yüklemem normal demişti doktor bende araştırdım üst sınırdaymış ve moralim alt üst oldu iki gün boyunca az hareket etti ve bir gün boyunca o pıt pıtları bile yapmadı bence bunlar cin cin şimdiden herşeyden haberleri var. moral bozukluğu gibi durumlar hormon dengesini etkiliyor onun için hareketler azalmış olabilir. bence.
allahım tekrarını yaşatmasın. olumlu düşünüyoruz tamam mııııı?

elifzeyneb'cim doktor normal dediyse boşuna kendini üzme bebekler annelerin psikolojisinden etkilenirmiş rahat olmaya çalış

melekcim inşallah 34 hatta 36 haftayı bile görürsün nidilat tansiyonu düşürüyor ama bu dönemlerde zaten senin tansiyonun yükselmemesi gerekiyor ,kardeşin de bir an önce kolaylıkla bebişini kucağına alır inşallah

kızlar hızınıza yetişemiyorum ben biraz daha geçmişi okuyayım

uykum var 5te kalktım kaynımgil gitti ya ama ne güzeldi ya eltim herşeyi hazırlıyodu bende hazır yemek, kurulmuş masa ve toplanmış bir eve geliyordum bugün geldim herşey bana bakıyor. evde sessiz
neyse ben uyuyayım bari öptüm herkesi byee.

kızlar bu hareketler konusunda bişiler diyeceğim 1.bebişlerimiz giderek buyudukleri için haret olanakları da otomatik olarak azalıyor azalmalarda olacak tereddüt etmeyen hiç oynamadığı zaman dr yardım alın.onlar buyuyolar ve küçücük bi yerdeler stres yapmayın sakin olun.süpheli bi durumda dr nuzla bağlantıya geçin.
bide yatarken sağa sola dönuyoruz ya biz dönerken bebekte içinde haret ediyo ise o an kordon bebeğin boynuna dolanıyomuş yatarken döneceğiniz zaman kalkın yatacağınız yere dönün yatın .
uykuda yapamayız ama uyanıkken aklınız da olsun.

evet bunu bende duydum..
en çok yatakta döndüğümüz zaman bebeğin kordonu boynuna dolanırmış.dikkatli olmakta fayda var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…