Merhaba arkadaşlar.
Geçmişi okumaya çalışıyorum ama yetiştiremiyorum bir türlü.Pazar gününden beri moralim çok bozuk.Sizinle paylaşmak için hep zaman kolladım ama eşim sürekli yanımdaki pc de çalıştığı için yazdıklarımı görmesini istemedim.Onu üzmek istemiyorum.Şimdi dışarı çıktı.Bende hemen anlatayım istedim size.
Pazar günü bebeğim bütün gün gayet güzel oynadı hareket etti.Fakat o günden beri hareketleri çok azaldı.Hareket ediyor ama o şiddetli vuruşları yok.Daha önceki kaybımda bu haftalarda olduğu için resmen psikolojim çöktü.Stateskopla kalp atışlarını dinliyorum kalp atışları var çok şükür.Şekerli birşeyler yiyip yatıyorum öyle şiddetli hareketler yok çok hafif pıt pıt o da nadir oluyor.
Dün moralim iyice bozuldu eşimde anladı.Oğluma seslendi hadi paşam vur bakayım babana dedi uzun uzun konuştu ona.10 dakika kadar bekledi belli belirsiz bir hareket hissetti ama emin olamadı.Doktora gittik hemen.Doktor bebeğin gayet sağlıklı olduğunu söyledi çok şükür.Suyumda iyiymiş.Kalbide gayet ritmik dedi.Az hareket etmesi için hiç bir bulgu yok dedi.Aç kalmışsındır kan şekerin düşmüştür yada bebek uyuyordur falan dedi.Saatte 5 defadan az hareket ederse hemen gel dedi.Ama bu benim çok psikolojimi bozuyor.Yoruyor.Çökertiyor resmen saymaktan korkuyorum.Ahh ne yapacağımı şaşırdım.Şiddetli vurmasını istiyorum oğlumun.Bu bebek hareketlerinin moralle bir ilgisi varmıdır bileniniz varmı? Benim gibi bebeği az hareket eden varmı aranızda? Acaba bebeğim çokmu tembel olucak diye avutuyorum kendimi.Şu şubata bir gelsek, şu zaman bir geçse.Allahım neolur yavrularımızı bize bağışla onların acısını bize yaşatma.Bizi onlarla sınama. senağlama
canım ya bende seninle aynı dertteyim aynı şekilde oynamıyor dünden bu yana normalde sabah yataktayken oynardı ama bugün hiç oynaadı ne zaman uzansam oynuyordu ama akşamdan beri tık yok allahım ilki gündür antibiyotik kullanıyorum ondanmıdır allahım çok korkuyorum bebğime bişey oldu diye ya çıldıracağımsenağlama
kızlar sizinle bişi paylaşmak istiyorum ..lütfen bana da bi hal çare
ya biz kaynanamlarla altlı üstlü oturuyoruz.eskiden yemeği orada yiyorduk ama kurban bayramına kadar.
ben et yemiyorum kokusu midemi bulandırdı çok afedersiniz bi kısık sesle oksurur gibi öğurdum ama nasıl sıktım kendimi anlatamam kusucaktım ayrılalım falan dedi bizi ayırdı . eltımde ust katta oturuyo o ev hanımı çalışmıyor. ben bi gittim bi uğradım annemlere bi baktım eltım kocasıyla çocuklarıda orda hep birlikte yemek yiyolar çok bozoldum çoksinirlendim ama belli etmedim.
annemde demezmi sizi kovdum bunları aldım diye hepten fıttırdım iiii yapmışsın dedim en azın dan yemek yiyen adam almışsın dedim yukarı çıktım ama sinirdan kabıma sığmadım. aslında sinirlenmedim uzuldum. çok . ama ben çalışıyorum hem evimi temizliyorum utumu yapıyorum bide üstüne yemekte yapıyorum yorulmuyorum bunlar benim görevim de çok üzüldüm.
dert etme canım.çocuk olunca sana gelmeye bayılacaklar görürde bakarsın.bebek sevmek için.aman bize gel yada biz geliyoruz gibi laflarla karşılaşacaksın sürekli.
o zaman sende yapıştırırsın lafı..
ben çıkıyorum canlar sağlık ocağına gideyimde sonuçlartımı alyım öpüyorum
Bu ve benzeri olaylara tepki göstersen de, hamile ya duygusallaşıyor ondan diyecekler ama düpedüz kendileri anlayış göstermeyi beceremiyo ve hamilelerin duygusal yapısını bahane olarak kullanıyorlar... Biz uzakta olduğumuzdan böyle şeyler yaşamadım, ama kendimi senin yerine koyunca anlıyorum, insan ilgi bekliyor, düşünüldüğünü hissetmek istiyor ki bu çok normal, üstüne birde böyle şeyleri görünce pes dedirtiyorlar, yani kayınvaliden ayıralım diyeceği yerde kızım kurban bayramı diye et yapmıştım sen biraz hava al, kendine gel, başka birşey hazırlayayım dese noolcak ki, anca sevaba girerdi... Ya da sana yukarı gönderse yemeğini, etin pişme kokusunu almazdın noolcak ki, bunlar ufak şeyler, kız hamile şunun şurasında ne kadar kaldı demek bu kadar zor mu, sonuçta doğacak olan onunda canının canı...
Ama sen sıkmıycan canını, niye böyle yapıyolar diye düşünüp kafana takmıycan... Umarım eşin evde sana yardımcı oluyordur canım...
Canım uzanırken sırt üstü yatma dedi doktor bana.Ben bazen yapıyordum bunu.Buna dikkat et.Birde aç bırakma kendini tatlı şeyler ye dedi.Sende hareket hissetmediğinde çikolota falan ye ve sol tarafına yatarak uzan.Gerçi senin 26. haftan 28'den sonra hareketler sayılmaya başlanıyor.Bu yüzden henüz sıkıntı yapmana gerek yok canım.Senin psikolojini çok iyi anlıyorum canım aynı şeyleri yaşıyoruz.İnşaallah hayırlısıyla kavuşuruz yavrularımıza.Birde antibiyotiği ne için verdi doktor?
Laviniacım tek derdin bu olsun.Bende hep şöyle düşünürüm ailelerle ne kadar içli dışlı olmazsak okadar iyi oluyor şu zamanda.Çevremde gördüğüm kayınvalide yüzünden yıkılan okadar çok yuva varki.Boşver senin eşinle aran iyi olsunda gerisi angarya.Sen yine eşinin annesine saygıda kusur etme bırak eltinlerle yemek yesinler.En azından gebeliğinde bile hem çalışıp hem evinin hizmetini gören bir hanım olarak doğumundan sonrada kimseye minnet borcun olmaz."Sizi kovdum onları aldım" diyen bir kayınvalide yeri geldiğinde "sen hamileyken yemeğini önüne ben koydum" deme potansiyeline sahiptir diye düşünüyorum.Yinede Allah bilir.Ben senin yerinde olsam sevinirdim en azından ilerde kafana kakacağı bir şeyi olmayacak.
tama canım dediklerini yapacam
antibiyortiğide akıntım için verdiş
ay içamyeem ben onu vazgeçtim
Melekcim dayan su 3 haftayi da bir atlat allahın izniyle...
Yaa keseyi nasil patlatiyorlar arkadaslar yaaa tahmin ettigim gibimi
kardesin yuzdu yuzdu sonuna geldi. cabucak kurtulsun insallah.
Oykucum 27 haftadasin su an, 2 gun sonra 28 e giriceksin.
Dunurum aslim hosgeldin bebemm Şeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?