2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selam herkese,iyi akşamlar kızlar...

Dün size yazdıktan sonra iyice kötü oldum,başım öldürdü beni..anıl gelince balığı fırına verdi salata yaptı ben biraz dinlendim.

sonrada Dağhanı uyuttuk o spora gitti bende yattım ama battaniyeyle filan nasıl üşüyorum görseniz,ateşim çıkmış,iki ilaç aldım dün,neyse uyku iyi geldi dinlendim,Dağhan da uyanmadı babası gelene kadar..so gelincede çay yaptık biraz kendme geldim,bugün daha iyiyim ama göğsüm hala acıyor,bir iki güne geçmezse doktora gidicem..inşalalh önemli bişey değildir,,,

Bugünde evi kaldırdım süpürdüm sildim.toz aldım,şimdide dinleniyorum,dışarı çıkıcaktık ama bizimki uyuyor kaldık sanırım...

sağol cnm valla bişey kalmadı
sen naıslsın?zeynep nasıl?

geçmiş olsun ferdacım ,sakın ihal etme göğüs ağrını devam ederse git mutlaka
bişey yok dese dr.için rahat olur bari

off kızlar bizim misairler yalan oldu gelmedilerrrr
o kadar da yemek yaptım beee
artık bir hafta yerizzzz
akşam üstü kızın sandığı gelecekmiş,bide oğlanın teyzesilgil falan da gelmişler şehir dışından kalablık oluruz eziyet vermeyelim demişler gelmediler
damat da zamanında aramadı sıpa o kadar uğraştım hee
neyse böreği komşulara dağıtırız ama yemekelr yenecek valla 3-5 gün banane hiç te bile yapmam
zeynep uyudu az önce ağlaya ağlaya kaltı kuzu
ağrı kesici vermemişim dişi ağrıdı yine
içmek istemedi zorla verdim daha çok ağladı üstüne üstlük kustu bide
yarım saat susmadı
yeni uyudu şimdi
1 ölçke dolveni suluğuna az su koyup karıştırdım içmez başka türlü inş böyle içer

Ben ic organlarina 2-3 aylikken falan baktirmistim canim, acaba yine mi baktirsam? Icim ürperdi yavrucaga, daha ne kadar kücük ve yasamla cebellesiyor. Bu dünyanin adaletine sasiyorum bazen...

Kızlar bu arada çocuk dr u hamileyken istediğin kadar emzirebilirsin hiç problem yaatmaz dedi çok mutluyum kağan üzülmeyecekzemuszemus

Bazi yargilar bizi yaniltiyor canim, özellikle emzirme mevzusunda. Örnegin, sütün korur, hamile kalmazsin diyorlar pek cok kadina. Oysa, bal gibide kaliniyor korunmazsan. Sadece ihtimal biraz daha düsük oluyor, hormonlarin aktivite alani degistigi icin. Demek ki, hamilelikte emzirmeninde bir sakincasi yokmus.

ayyy kızlar geçmişi okuyamıyorum ya kafam almıyor

bugün faceden bildiğiniz gibi evlilik yıldönümümüz

ben gezmedeydim bugün...
aksam kocam bi arakdaşının bebeğine puset bakmaya gidiyoruz dedi
kızdım h.içi olurmu hiç dedim

neyse saat 9 oldu bene gülhanı aradm..konuşuyoruz
ben pc den bahsediyorum gülhana benim pc kardeşimin pc
sürekli kavga ederdik.....
neyse bugün eşim bana yeni bir laptop almış
o arada gülhanla konuştuğumdan bişi diyemedim
önce teşekkür ettim..sonrada kızdım bu sıkışık zamanda ne gerek vardı dedi

neyse oda kırıldı sanırım...önce ben hesabımı kitabımı yaptım dedi..
sonrada beğenmedimi ondanmı böyle dedin dedi
hayır dedim kesinlile beğendim dedim...özür dilemdim çoktaaaaaaaaaa mutlu oldum yaawwwwwwwwww

hayret yaa birsürü uğraştın!!yazık sana..

sağol cnm valla bişey kalmadı
sen naıslsın?zeynep nasıl?

geçmiş olsun ferdacım ,sakın ihal etme göğüs ağrını devam ederse git mutlaka
bişey yok dese dr.için rahat olur bari
haklısın cnm gidicem inşallah...

Güle güle kullan canim, esin cok ince düsünmüs.

Kizlar, Doruk'da, disari ciktigimizda böcek öldürme hastaligi var ve cimlere basmaktan korkuyor. Sizin kuzularinizda da var mi böyle birsey?

Tekrar Selam,,

Ayy sormayın kızlar benim adam spora başladıya hocası rejim listesi vermiş,bi güldüm,sabah lıght peyni kepekli sandviç ekmeği arasına,bir bardak süt..akşam haşlanmış patates filan,benimki hayatta doymazda dur bakalım,çıktık onları aldık geldik marketten,,tavuk göğsünü beğenmedi benimki yarın taze alıcakmışım ...:)) elmesı, eriği ,ammeda şey yazmış ..Hadi hayırlısı bakalım kaç gün sürdürebilecek benimki??

Sonrada arkdaşlar geldi çaya daha doğrusu komşular,geç gittiler,Dağhana muhallebi yapıp yedirdik hemen şimdide ayağımda sozdı bende fırsattan istifade bakıyım dedim...

gülhancım burdamısın?Güzelim bizim evlilik yıldönümümüzde geliyor ne yapcaz??Varmı plan?Ben daha bişey düşünmedim ama ailecek yemeğe gideriz belkim ???

Oda karanlıkya yanlış yazıp durmuşum,kusuruma bakmayın artık!! :))

Aslında halsizlik ve başağrısı dün tavan yapmıştı Filizcim ama bugün daha iyiyim..dur bakalım geçmezse gidicem zaten doktora...

günaydınlar kızlar sağolun...evet eşim ince düşünmüş kıvılcım
eskimisti diğer laptop ama çalışıyordu...gerçi onu tamir ettiriyor...
h.sonu bende güzel bi sofra kuracağım..hediye almıştım önceden..

ayyyy havalar berbat kızlar ben korkuyorum çocuklar nezle olacak diye
ben bile fenayım hapşırık tıksırık yani....

bugün işim çok evi süpüreceğim....yemek yapacağım..azcık ütüm var o arada alişle ömer var...
yürüyüşümü yapmam gerek dün diyet yapmadım yürüyüş yapmadım
ama vücudumun heryeri ağrıyo ..bi acayip...

asılllllllll sorum şu kızlar yaa çocuk gelişimi uzmanınada soracağım netten ama sizde bi akıl verin
ben alişle ömerin odasından onlar 4 aylıkken ayrıldım ikiside yatağında uyuyordu
eşimin sık seyhatte olmasından annemlerde aliş annemle ömer ise park yatakta uyuyor
alişin annemle yatması hem gece illa süte kalkması hemde annem yerde yatıyor rahat oluyor
neye evdede ikisini uyutup odasına koyuyoruz ....ama aliş her süt için kalktığında çığlık çılığa ağlıyor
ama öle bir seski ömeri uyandıracak......bizde hemen uyanmasın ömer diye alişi alıp yanımıza yatırıyoruz....ben o arada süt ısıtıp getiriyorum...aliş babası ile yatıyor yani....bu iş artık hergece aynı oldu .....aliş resmen gece gözünü açıyor birimiz yanınamıyız diye bakıyor...eşimde iyice yanımıza alıştı
en iyisi yatağını buraya getirelim sütü verince yatağına atalım yatsın hem ömeride rahatsız etmez dedi..
evet iyi fikir ama ben şimdi diyorumki ...hazır bizden ayrılar şimdi alışmasın iyice....artık büyüyor...biyerdende böyle gidere iyice bizle yatmaya alışcak diyorum....
akıl verin bana lütfen bi süre yatağını odamıza koyup tekrar kendi yatağında birini aramadan uyumasınımı sağlayalım...ama anne gidince tekrar annemle yatacak...bu sefer ömer yatsın diyeceğim
ama ya ömere alışırsa pöfffffffffffffffffffffffff

günaydın güzel anneler :))))))))))))))

birsencim tatlım güle güle kullan hediyeni :)yağmuru ben yanımızda hiç yatırmadım hep yatağında yattı duruyuda öyle ikiside yatağında yatıyor şimdiden nasıl alışırsa öyle gider diye düşünüyorum şuanda duru bizim odamızda park yatağında yatıyor yağmur kendi yatağında odasında kayınvalidem gidince duruyuda ablasının odasında yatıracağım

tülaycım canım nasılsın günaydın selin nasıl )

duruya da yağmurada dün aşı yaptırdık hem hepatit a hemde su çiçeği aşısı çok şükür ateşi falan çıkmadı ikisininde yağmurunkiler yapılmamış geçmiş tarihte okul öncesi yaptıralım dedim

bize gelince kayınvalidem bana çok yardımcı oluyor kızlar yemek temizlik falan altın bulmuş gibi oluyorum eve gidince bazen küçük çatışmalar yaşasakta Allah razı olsun valla bu konularda hakkını yiyemem

duru dün bana yapışık gezdi resmen saat 19:30 da çıktım işyerinden özlemiş beni kızlarım :)

güle güle kullan bırsencım eşin incelık etmıs ne ugrasıyoısun adamla ne guzel senı dusunmuşşş op koklaa al kalbını adamınzemuszemus

ferda mastıt olabılır sendekı agrının sebebı varmı gögsünde sertlık falan bugun de agrı olursa ıhmal etme bı gozuk doktora

başım agrıyo uykusuzum yorgunum fenalardayım dun aksam yemek yap yarına yemek hazırla duruya corba yap eşim kac gundur revanı ıstıyodu onu yap derken saat 12 olmus yattım hemen allahtan kuzum 9da uyudu dun gecede ıslerımı bıtırdım bendee

duru sureklı hareketlı uyurken dönüp duruyo ıkı gundurde aglıyo uyurken duduagını sarkıtıp sankı ruya goruyoda aglıyo sarılınca devam edıyo uykusuna gece bı çiş yapmıskı taa yataga gecmıs sasırdım sabah ıslaklıgı gorunce

bu cocuk benı cok degıstırdııı senağlamane guzel bısey annee olmakkk yahuuu:)
yarın cuma ne guzelll herkeze kolay gelsın opuyorum kuzularınızı

Çocuklar hangi yaşta ayrı bir yatakta yatmalı?
Aslında en başından ayrı bir yatakta yatmaya alışmalılar. Bunun dışında en geç 3 - 4 yaşından sonra odalar ayrılmalı. Elbette burada da istisnalar var. Anneler geceleri çocuklarını emzirmek için yataklarına aldıktan sonra uyuyakalabilirler. Bu da büyük bir sorun değil. Tabii uyanır uyanmaz miniği derhal kendi yatağına götürmek koşulu ile. Daha büyük yaştaki çocuklar ara sıra anne - babalarına geldiklerinde orada uyumaları sorun yaratmaz. Ama burada da yine aynı kural geçerli: Uyuduktan sonra onları kendi yataklarına götürmek.

2- Bir çocuk için kendi yatağında yatmayı öğrenmek neden önemli?
Minikler bu davranışla kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyorlar. Bu gelişmeleri için önemli bir adım. Korunmaya ihtiyaçları olduğu inkar edilemez bir gerçek, ama sadece bu nedenle onları kendinize bağımlı kılmak doğru değil. Ayrıca yatağa eşinizin değil de çocuğunuzun hakim olması ilişkinizi de bozar. Birçok ilişki bu sebepten dolayı sarsılıyor.

3- Geceleri uyanmalarını önlemek için ne yapılabilir?
Onlara hemen neden sizin yatağınızı tercih ettiklerini sorun. Cevap eğer "Senin yorganın daha güzel" gibi bahaneler olursa, hemen ona da aynısını temin etmeye çalışın. Daha büyük çocuklar için korktuklarında yakabilecekleri bir gece lambası yardımcı olabilir. Böylece her şeyin yolunda olduğunu görüp rahatça tekrar uyuyabilirler. Tabii buna alışmaları gerekiyor.

cnm bi kaç gece zor olacak ama ömeri uyandırsada bi kaç gece fedakarlık et ve yanınıza alma,ağlasada kalsın ama bilsinki ağlasamda burda kalıcam belki o zaman alışır
başka bişey gelmiyor aklıma,yada ömeri başka yere yatır onu yatağına alıştır sonra onu alırsın yine odasına..
günaydın cnm..aşılar yapılmış,sorunsuz geçer inşallah..

anne olmak çok güzel ve çok zor cnmmm...

mastit olduğunu sanmıyorum ama bi doktora gidicem sanırım cnm..

Günaydın 2009'un güzel,fedakar anneleri...

bugün bi ağlamakla kalktıkki sormayın tekrar uyutuyum dedim yatağına bile yattım bir saat uğraştım,sebepsiz ağlamaktan başka bişey yapmadı beyfendi,sonunda pes edip kalktım.Kahvaltı yaptık,oyna,çamaşır at,as derken tekrar uyudu benimki!!

Kızlar ben çok fena oldum kendimi hiç beğenmiyorum,çok kızıyorum Dağhana ne yapcamı bilmiyorum!!!Sonra uyuynca kendime kızıyorum ne yapıyorum ben diye,,ne olacak halim benim??

Neyse uyumuşken ben bi duş alıyım yatağımı toplayım sonra gelirim yine!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…