çok sağol cnm,babam takipte bakalım şimdilik 1 hafta tansiyon,sonrada kardiyolojide muayenesi var iyice anjio olcak mı belli olacakSelam Kızlar,,,
Aşkı memnu bıttı benımde gözyaslarım.Ayy pek bı hassasım galıba.Bu dızıyede ağladımya bravo bana.Bıraz sıze bakayım yatarım artık.
Bızde durumlar aynı Bora tam olarak ıyılesmedı.Ve öksürük krızlerı hep gece tutuyor.Bu arada azı dışlerınden bırısı patlamıs.Sanırım oda cok rahatsız edıyordu.Tum bebısler gıbı dıette.Kasığı gorunce kafa sallama olayı benı cıleden cıkarıyor artık.Zorlamıyorum hıc ama nereye kadar kesın kılo vermıstır bu ay.
Veeee haftaya cuma tatıle gıdıyoruz.Veeee bomba olanda kk mayıs annelerı ekıbı olarak.Mımar esra,semoslar ve bız.Bodrum türkbükü bekle bızı yıkıcaz orayı bu kadroyla.:)))
Bırsen canım tekrar tekrar nıce mutlu yıllar.Hedıyenın onlıne takıpcısı olarak:))Ama valla kızıyorum sana napıyosun yaa canının kıymetını bıl bıraz.Koltukmu tasınır yanlız.
Özlem yazamadım bırturlu canım babn rahatsızmıs cok gecmıs olsun.Umarım önemlı bırseyı yoktur.
Ferdaaaa yıne hafıf sıkmıs kendını.Kıyamam canım ya cok takma kafana dusunmemeye calış.Bendede oluyor donem donem.Cok sıkıldıysan bır dr danıs derım.Ben lohusalık donemımde gıtmedığım ıcın cok ama cok pısmanım.
Fılızcım Dorukta cok ıstahsız ama bak sevdığı bırseyı yemek ıstemıs.Bızde oda yok hıcbırsey ıstemıyor.Yada ben bulamadım ağız tadına gore bırsey hala.:))
Gulsah yolcu sanırım.Iyı yolculuklar tatlım.
Ayse yenı okulun hayırlı olsun alısırsın canım zamanla.Eskı yerle kıyaslayınca uzuzluyor ınsan bır sure.
Aklımda bırsey kalmadı kızlar.Öptum sızı.
maşalahh cnm defneyeiyi geceler üstümden tır geçmiş gibi yorgunum.. bide adetliyimki sormayın..
kızlar dün defneye mecburiyetten şu çocuk sütlerinden verdim anaaa bi içtiki sormayın mamayı bukadar içmiyodu maşşallah :) çok hoşuma gitti bugun gidip nekadar çocuk süt varsa aldım... yeterki yesinler ya can feda cannn...
eşim yatıyor yalnız yatırmayım eşlik edeyim :)
gülhan bodrum planınız süpermiş cnm iyi eğlenceler size :)
iyi gceeler
günaydınlar hayırlı cumalar umarım herkes iyidir
incihancım tatil planları yapılmış ohh ne güzel benimde çok ihtiyacım var tatile ama sezon nedeniyle çok yoğun iş yeri arkadaşlarda aradı yıllık izin alın olymposa gidelim diye ama çok zor size iyi tatiller tatlım şimdiden
birsencim kendini çok yormuşsun tatlım ama evin misler gibi olmuştur helal olsun iki bebekle evinin işinide yapabiliyorsun hamarat hatun
bize gelince durununda iştahı yok elinle itiyor herşeyi bizimle birlikte yemek yemeyi seviyor eline alıyor kaşığını yemeye çalışıyor
pazar günüde arkadaşlarla manavgata yada pikniğe gideceğiz
eşimle dün biraz tartıştık çok temizlik yaptığım için sana pasaklı bir kadın lazım dedim kızdım ne güzel heryer tertemiz diyeceğine annesinin yanında elinden bir dakika toz bezi vileda düşmüyor diyor sinirlendirdi beni
çok sağol cnm,babam takipte bakalım şimdilik 1 hafta tansiyon,sonrada kardiyolojide muayenesi var iyice anjio olcak mı belli olacak
şu tatil işi süper olmuş valla,maşallah size çok eğlenceli olur bence
maşalahh cnm defneye
oo ne güzel pikniğe gidiyorsunuz
eşini de salla gitsin yapsan dert yapmasan dert valla
memnun olmuyo hiç biri
günaydın kızlar ehrkes iyidir umarım.gülhancım tatil işi süper olmuş valla.banu sıkma canını eylülde kapadokyaya gideriz bizde hep beraber.eşinede bakma canımya erkekler hep öyle bende habire temizlik yapıyorum eşimde böyle gidersen hastalık haline gelcek ne var da temizliyorsun diyor ee buda benim alışkanlığım yapcak bişey yok dua et temizim pis olsam napcaktın diyorum:)) sende öle de geç...bizde pazar günü çaltıcağa gitcek gibiyiz o taraflarda olursnaız buıluşuruz:))
ok tülaycımvereliniortak
amannn hatun milletin sünnetinden kendi evlilik yıldönümünü unuttu iyimi arıyımda hatırlatıyım bari kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3Gunaydın Kızlar...
Cok sukur bu gece oksuruk ve tıkanıklık daha azdı.Bende guzel uyudum sabahta esım bakmıs 9 da kaldırdı benı görev teslımı yapıp ıse gıttı:))Bu gun o kadar cok ısım var kı bakalım nasıl becerıcem hepsını..Ev aldı basını gıdıyor mutlaka usttende olsa temızlık ıstıyor.Aşkam kuzenınmın oğlunun sunnetı var.Kıyafetlerı hazırlayıp utulemem lazım.Kuafor sart.Yemek yapmak lazım.Altın almak ıcın dısarı cıkmalıyım.Ve dugun evıne erken beklenıyorum.Hadı Bısmıllah deyıp baslıycam hemen.
Banucum saol canım.Ya sızın ısın en kotu tarafıda sezon olmalı.Insallah bır yolunu bulursun.Erkekler hep aynı canım ıyılık yaranmıyor.Ben masayı toplarken bıle oyalanıyorum dıye atısıyoruz hep.
Çalısan annelere kolay gelsın.Öptum hepinızı.
Allah korumuş cnm benim,oluyor işte,gün içinde o kadar çok düşüyolarki varya,hatta biz de bu sabah Dağhanı yatakta düşürdük,kendi düştü yanii çok korktum..halimi bi görseydin,Allahtan bişey olmadı..gunaydın kızlarrrhihoyyyt ohh valla antalya ekıbı tatılde buluşma yapıyor bursalı hatunlar zatiii karar vermısler gıdıyolarrr hadı ıstanbul ekıbı bızde yapalım bıseylerrrrr
nasılsınız kızlarrr?bugun hava cok kotu ya yagmurlu sabah uzerıme gıyecek uzun kollu bısey bulamadım tum kışlıkları kaldırınca kaldım dıpdızlak ortadaakaydirigubbakcemile3
neysekı esortmanımın üstünü kaldırmamısım bereket:))
dun gece bıhterı seyredemedım cok oteye berıye koştururken ama ızledıgım sahnelerde nefesım kesıldı valla superdı son bolum okadar cok ders cıkarılacak seyler varkıı yarının garantısı yok gercektenn hersey bıranda altust olabılıyo guzel yapmış adamlarr
dunaksam yemektı bulasıktı derken banyonun kapısı acıkmıs tabı duru gorunce cıldırdı küvetı hadı yıkayalım dedık kardesımle bırlıkte gırdıler kuvete onlar oynarken ben esyalarını falan hazırladım sıkıldı cıkardım sudan gıydırdım annemde kardesımı yıkıyodu bı baktım duru emeklıyerek yanlarına gıttı sesıde cıkmayınca annem var dıye rahat rahat bıhtere bakıyodum kı bı cıglık sesı bı fırladımkı duru sırt ustu yerde düşmüş aglıyo ömrümden ömür gıdıyor valla aldım kaldırdım annem koştu oara meger onlarda cıkmıslar bızden sonra bıanlık dalgınlıgım nelere mal olacaktı kendıme kızıp durdum tum gece
yetısemıyorum herseye bu yagmurlar benı bunalıma sokacak 1hafta daha yagarsaa allahtan ucuz atlattıkta durunun yerde yatısı gozumun onunden gıtmıyor dungeceden berıı:sinifsinif:
benden bukadar bırazda iş yaapayım kolay gelsın herkezeeee
günaydınlarrr.....ayyy bende sabah sabah kalktım ömer ağlıyor gece kaka yapmış
o kaka bütün dötünü yakmış...yara olmuş kanıyor onu yıkadım sanırım üşüdü titredi..
hemen uzun kollu pijamalarını çıkardım atlet badi kilotlu çorap pijamaları giydirdim...
alişinde dötünü temizledim....dün kanepyi çalışma masasının önüne koymuştum benim veletler
sürekli üzerine çıkıp ...üzerindekileri atıyolardı...eşime aksam yapalım düzeltelim yerini değiştirelim dedim..tmm dedi..uyudu sabah sabah bana kaldı o işte... yaa kızlar erkek işi diyorsunuz ama benim adam koff bu konuda ben verem olurum o bi iş yapana kadar ..dün bana diyor zaten
nasıl soktun o küçücük kapıdan içeri ben sokamadım biliyorsun dedi...
ben dedim sende güç var bende zeka ...bi gıcık oldu sorduğuna soracağına pişman oldu....
neyse sabah sabah komidin ,çalışma masası,kanepe çekerken...saat 10 na geliyor hemen ortalığıda süpürüp çocuklara kahvaltı hazırladım....yedirdim..bu arada kahvaltıya normal peynir koydum labne yerine....nasıl kavga ile yediler....bayıldılarrrr....aliş ağzındaki bitmeden hemen ver diyor....o derece yani..
bundan sonra normal peynirle yapacağım....onları besledim sularını verdim..kendime yumurta kırıyordumki...kapım çalışıyor tık tıkkk alla alla dedim bana kimse gelmez bu saatte ...gerçi saatte önemli değil hiç gelenim olmaz....kapıyı bi açtım....annem gelmiş...çok şaşırdım sabah konuştuk bişey demedi....girerkende başka birinin ziline basmış süpriz olsun diye....çok mutlu oldum çokkkkk....kahvaltı yaptık ....çocukları uyuttuk ...bende şimdi size bakıyorum o çocuklar oynuıyor..bugün iş yapmayacağım...yemek yapacam...yürüyüş yapacam.....çamaşırları çamaşırsuyuna bırakacağım...
annemle oturacağımm...
ilgin ,tülay,nuran,gülşah,özlem...tünaydınlar....kızlar kocalarınız temiz kadın bulmuşş ne istiyor yaaa...
gülşahcığım allah nasip ederse bize ramazan bayramı sonrası kapadokyaya gitmek istiyoruz..yazın tatil yapmayacağız ama...çocuklarıda annem bakacak....
benden bu kaderr geleceğmmm
günaydınlarrr.....ayyy bende sabah sabah kalktım ömer ağlıyor gece kaka yapmış
o kaka bütün dötünü yakmış...yara olmuş kanıyor onu yıkadım sanırım üşüdü titredi..
hemen uzun kollu pijamalarını çıkardım atlet badi kilotlu çorap pijamaları giydirdim...
alişinde dötünü temizledim....dün kanepyi çalışma masasının önüne koymuştum benim veletler
sürekli üzerine çıkıp ...üzerindekileri atıyolardı...eşime aksam yapalım düzeltelim yerini değiştirelim dedim..tmm dedi..uyudu sabah sabah bana kaldı o işte... yaa kızlar erkek işi diyorsunuz ama benim adam koff bu konuda ben verem olurum o bi iş yapana kadar ..dün bana diyor zaten
nasıl soktun o küçücük kapıdan içeri ben sokamadım biliyorsun dedi...
ben dedim sende güç var bende zeka ...bi gıcık oldu sorduğuna soracağına pişman oldu....
neyse sabah sabah komidin ,çalışma masası,kanepe çekerken...saat 10 na geliyor hemen ortalığıda süpürüp çocuklara kahvaltı hazırladım....yedirdim..bu arada kahvaltıya normal peynir koydum labne yerine....nasıl kavga ile yediler....bayıldılarrrr....aliş ağzındaki bitmeden hemen ver diyor....o derece yani..
bundan sonra normal peynirle yapacağım....onları besledim sularını verdim..kendime yumurta kırıyordumki...kapım çalışıyor tık tıkkk alla alla dedim bana kimse gelmez bu saatte ...gerçi saatte önemli değil hiç gelenim olmaz....kapıyı bi açtım....annem gelmiş...çok şaşırdım sabah konuştuk bişey demedi....girerkende başka birinin ziline basmış süpriz olsun diye....çok mutlu oldum çokkkkk....kahvaltı yaptık ....çocukları uyuttuk ...bende şimdi size bakıyorum o çocuklar oynuıyor..bugün iş yapmayacağım...yemek yapacam...yürüyüş yapacam.....çamaşırları çamaşırsuyuna bırakacağım...
annemle oturacağımm...
ilgin ,tülay,nuran,gülşah,özlem...tünaydınlar....kızlar kocalarınız temiz kadın bulmuşş ne istiyor yaaa...
gülşahcığım allah nasip ederse bize ramazan bayramı sonrası kapadokyaya gitmek istiyoruz..yazın tatil yapmayacağız ama...çocuklarıda annem bakacak....
benden bu kaderr geleceğmmm
gunaydın kızlarrrhihoyyyt ohh valla antalya ekıbı tatılde buluşma yapıyor bursalı hatunlar zatiii karar vermısler gıdıyolarrr hadı ıstanbul ekıbı bızde yapalım bıseylerrrrr
nasılsınız kızlarrr?bugun hava cok kotu ya yagmurlu sabah uzerıme gıyecek uzun kollu bısey bulamadım tum kışlıkları kaldırınca kaldım dıpdızlak ortadaakaydirigubbakcemile3
neysekı esortmanımın üstünü kaldırmamısım bereket:))
dun gece bıhterı seyredemedım cok oteye berıye koştururken ama ızledıgım sahnelerde nefesım kesıldı valla superdı son bolum okadar cok ders cıkarılacak seyler varkıı yarının garantısı yok gercektenn hersey bıranda altust olabılıyo guzel yapmış adamlarr
dunaksam yemektı bulasıktı derken banyonun kapısı acıkmıs tabı duru gorunce cıldırdı küvetı hadı yıkayalım dedık kardesımle bırlıkte gırdıler kuvete onlar oynarken ben esyalarını falan hazırladım sıkıldı cıkardım sudan gıydırdım annemde kardesımı yıkıyodu bı baktım duru emeklıyerek yanlarına gıttı sesıde cıkmayınca annem var dıye rahat rahat bıhtere bakıyodum kı bı cıglık sesı bı fırladımkı duru sırt ustu yerde düşmüş aglıyo ömrümden ömür gıdıyor valla aldım kaldırdım annem koştu oara meger onlarda cıkmıslar bızden sonra bıanlık dalgınlıgım nelere mal olacaktı kendıme kızıp durdum tum gece
yetısemıyorum herseye bu yagmurlar benı bunalıma sokacak 1hafta daha yagarsaa allahtan ucuz atlattıkta durunun yerde yatısı gozumun onunden gıtmıyor dungeceden berıı:sinifsinif:
benden bukadar bırazda iş yaapayım kolay gelsın herkezeeee
günaydın hayırlı cumalar kızlarrr
ayyy kalk yat kalk yatlı bir gece gecirdim gene vee sabah 7 de kalktık
neyse kahvaltı falan derken hanzade uyudu evde her yer her yerde offf iş yapmak istemiyorum bugun cok duygusalım sacma sapan tv deki bişeye agladım sabah sonra kenbir dusa girsem kendime gelirim heralde sigaramda bitmiş gıcık oldum şimdi kim alcak yaaaa
maşallah gülhancım tatilin hayırlı ugurlu olsun iyi eglenin inşallah bizim yerimizede
borada saglıgına kavusur inşallah siz gitmeden
ama dişler zorlamasında yavrumu bu sıcaklarda
birsen canım cok yoruyosun bence kendini maşallah ama nazar degmesin ellerine saglık
ayy duru kuzuya kıyamamdım bak yaa bir anlık dagınlık nasıl bilcen ya işte neyse onunlan gecmiş olsun
ayy aklımda kalan bunlar kızlarr
hanzadenşn iştahı iyi cok şükür dilimi ıssırayım nazar degmesin 3 azı dişide patlamıs 1 tanesi yarısından biraz az büyümş diger 2 sinin ucu cıkmıs cocuk rahatladı tabi ama 1 tane daha var inşallah kolay atlatırız
hadi ben kactım by
Selam Kızlar,,,
Aşkı memnu bıttı benımde gözyaslarım.Ayy pek bı hassasım galıba.Bu dızıyede ağladımya bravo bana.Bıraz sıze bakayım yatarım artık.
Bızde durumlar aynı Bora tam olarak ıyılesmedı.Ve öksürük krızlerı hep gece tutuyor.Bu arada azı dışlerınden bırısı patlamıs.Sanırım oda cok rahatsız edıyordu.Tum bebısler gıbı dıette.Kasığı gorunce kafa sallama olayı benı cıleden cıkarıyor artık.Zorlamıyorum hıc ama nereye kadar kesın kılo vermıstır bu ay.
Veeee haftaya cuma tatıle gıdıyoruz.Veeee bomba olanda kk mayıs annelerı ekıbı olarak.Mımar esra,semoslar ve bız.Bodrum türkbükü bekle bızı yıkıcaz orayı bu kadroyla.:)))
Bırsen canım tekrar tekrar nıce mutlu yıllar.Hedıyenın onlıne takıpcısı olarak:))Ama valla kızıyorum sana napıyosun yaa canının kıymetını bıl bıraz.Koltukmu tasınır yanlız.
Özlem yazamadım bırturlu canım babn rahatsızmıs cok gecmıs olsun.Umarım önemlı bırseyı yoktur.
Ferdaaaa yıne hafıf sıkmıs kendını.Kıyamam canım ya cok takma kafana dusunmemeye calış.Bendede oluyor donem donem.Cok sıkıldıysan bır dr danıs derım.Ben lohusalık donemımde gıtmedığım ıcın cok ama cok pısmanım.
Fılızcım Dorukta cok ıstahsız ama bak sevdığı bırseyı yemek ıstemıs.Bızde oda yok hıcbırsey ıstemıyor.Yada ben bulamadım ağız tadına gore bırsey hala.:))
Gulsah yolcu sanırım.Iyı yolculuklar tatlım.
Ayse yenı okulun hayırlı olsun alısırsın canım zamanla.Eskı yerle kıyaslayınca uzuzluyor ınsan bır sure.
Aklımda bırsey kalmadı kızlar.Öptum sızı.
iyi geceler üstümden tır geçmiş gibi yorgunum.. bide adetliyimki sormayın..
kızlar dün defneye mecburiyetten şu çocuk sütlerinden verdim anaaa bi içtiki sormayın mamayı bukadar içmiyodu maşşallah :) çok hoşuma gitti bugun gidip nekadar çocuk süt varsa aldım... yeterki yesinler ya can feda cannn...
eşim yatıyor yalnız yatırmayım eşlik edeyim :)
gülhan bodrum planınız süpermiş cnm iyi eğlenceler size :)
iyi gceeler
günaydınlar hayırlı cumalar umarım herkes iyidir
incihancım tatil planları yapılmış ohh ne güzel benimde çok ihtiyacım var tatile ama sezon nedeniyle çok yoğun iş yeri arkadaşlarda aradı yıllık izin alın olymposa gidelim diye ama çok zor size iyi tatiller tatlım şimdiden
birsencim kendini çok yormuşsun tatlım ama evin misler gibi olmuştur helal olsun iki bebekle evinin işinide yapabiliyorsun hamarat hatun
bize gelince durununda iştahı yok elinle itiyor herşeyi bizimle birlikte yemek yemeyi seviyor eline alıyor kaşığını yemeye çalışıyor
pazar günüde arkadaşlarla manavgata yada pikniğe gideceğiz
eşimle dün biraz tartıştık çok temizlik yaptığım için sana pasaklı bir kadın lazım dedim kızdım ne güzel heryer tertemiz diyeceğine annesinin yanında elinden bir dakika toz bezi vileda düşmüyor diyor sinirlendirdi beni
anaa hala beraber mi yatıyosunus? biz 4.ayda ayırdık odasını. ama şu sıralar benim kuzu da çok tatsız gecenin yarısı uyanıyor,sonra biz yanımıza alana kadar susmuyor. bu gece ben onun odasındaki kanepeye geçtim. ikide bir mızmız yaptı. benim yanında olduğumu görünce sustu. korkuyor mu acaba?
bana gelince yeni okulumda 2. günüm daha iyiydi. kafama göre birkaç arkadaş buldum sanırım:)
zeynebi uyuttum
eşimin arkadaşının düğünü var haftasonu bu gecede kına ,eşim oraya gitti bişey lazım olursa yardım edeyim diye ben gidemedim yaaa
annemi çağıracaktım zeynebe baksın diye babam hasta olunca kaldı,hava yağmurlu bizde gidemedik neyse zaten bu halde oynayamazdım di mi yakaydirigubbakcemile3
düğüne giderim cumartesi artık annemde kalırım hem iyi olur
şimdi gardırobu düzenliycem bende eşimin benim kışlıklarımız bile hala duruyo ya
uğrarım yine
çok yorgun ve gerginim adet olacağım sanırım o yüzden ama çocuklar çok gerdi beni...
Sizlere yazdıktan sonra tlf geldi annem aradı ali uyandı saatlarce salladım..
Ayağımda uyuyor...bırakınca uyanııyor...delirdim...sonra yere minderin üzerinde salladım....öylecede bıraktım o uyurken çorbalarını attım ocağa....
Sonra hemen kalktılar....kanepemizi balkona çıkarmıştım ama balkonda oturamıyoruz. Diye orada pislenmesin dedimm içeri almaya karar vedim...
Ama koca kanepe balkondan ,mutfaktan geçirip sokmam gerekecekti...
çocukların odasına sokabilmem için..neyse çocuk odasındada balkon kapısı var ama garolap koyduk önüne ...gözümü karartıp o gardolabı çektim
ama çocuklar hiç durmuyo iki oyuncak ayı verdim ellerine ses çıkarıp durdum ...
Sonra kanepeyi içeri sokmaya çalıştım ..eşşek ölüsü gibi mübarek ee kapıda küçük boyu olarak...mucize gibi girdi çok zorlamadı beni....
Ama çocuklar delirdi tabi o çekyatı sokmak için gardolabı ve diğer kanepeyi oynattım yerinden...her oynattığımın altını sildim...
Neyseki yerleştirdim...
Sonra yatak odasında komidin tuvale masası yeri deiştirdim..park yatağıda yerleştirdim...ama silmekten anam ağladı ...o arada çorbam yandı çocuklar sürekli ağladı bıraksam olmuyor vs.ben artık ağlamaya başladım....
Hemen muhallebi yapıp verdim çocuklara...sonrada ...uyuttum...
Uyurken onlar....bezelye pişirdim tekrardan çorba yaptım mutfağı sildim
kilimini yıkadım...yatak odasını sildim halısını serim ...uyandılar onlarla oyandım ama ömer o kadar kudurduki kanepe yanında duran masanın üzerine çıkıyor
çöpü kurcalıyor....devamlı mıçımda ...aliş öle değil...en son heryeri sildim süpürdüm.....baktım sakinlediler...çocuk odasının tülünü güneşliğini yıkadım...camlarını sildim....
Yine kudurdular yanıma aldım beraber mutfak camı kapısı silindi....
Kocam geldiğinde bitik durumdaydım......
Hemen çocukları aldı bana yemek hazırldı yedim...şimdi o diğer odada çocuklarla bende aşkı memnu seyredeceğim...çok öptüm sizlerii
Cocuktan sonra, bir süre hayatimiz eski kivaminda olmuyor canim. Belki bir süre diyerek iyimserim, uzunca bir süre cocuklarimiz hayatimizin merkezi olacak. Birde üstüne yalnizlik eklenince, kötü olan bu aslinda. Cok özlüyorsun sevdiklerini, eski arkadaslarini, cevreni v.s...
Tatil isi yatmasin canim ya, o kadar yoruldun, hak ettin bence bir tatil...
Aynen Doruk'da mizmiz iki gündür. Birkac kasik yiyiyor herseyden. Bebe Pudding almistim, yemeklerden sonra bazen tatli niyetine veririm diye. 4-5 kasik yemek yedi, istemedi daha. Pudding verdim bende, bir kutu bitirdi, ikincisi icinde agladi, onuda bitirdi, neredeyse 3.yü istemeye yeltendi. "Yuh artik Doruk, daha yok" dedim. Sinir oluyorum yemeklerini yemeyipte ara ögünlerle karnini doyurmak istediginde.kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?