2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Gecmis olsun kuzularima, cok üzüldüm. Toparlanirlar insallah bir an önce...

Göz acip kapayana kadar gecer, hatirlamazsin insallah o bulantilari 2. trimest'de.
Insallah sampuanda iyi gelir, sana cokca dua ediyorum ben, insallah rahat bir hamilelik gecirirsin canim.

Fesatca birsey yaptiysa eger, niyeti kendine döner insallah canim.

Gözünüz aydin, atlatti Alis'de canim. Kac günde iyilesiyor Birsen'cigim, bende seneye Türkiye'ye geldigimizde düsünüyorum.

Cok gecmis olsun Nurtencigim. Defne sicaklardan bunaliyordur belki. Birde asiri ilgi ve kalabaliklardanda oluyor, ben Istanbul'a gelmistim ya, uyku düzenimiz bozulmustu bizimde. Uyumak istemiyordu Doruk. Annemlere gittigimizde de aynisi oluyor genellikle.

Bizim doktorun hemsireside aynisini yapti gecen. Bir bozuk tartilari var, biliyorum bozuk oldugunu, inatla Dorugu onda tartiyor her gittigimde. Doktora söyledim en sonunda ve yeniden ölcüm aldi ve azarladi hemsiresini, bozuksa neden tamir edilmiyor diye. Bu arada masallah kuzularima, kocaman adam olmuslar. Ama aralarinda neden 2 kilo fark var canim, Alis daha mi hareketli ya da daha mi istahsiz?

Nurten'cigim, sizin gelininizin sorunu, henüz aile olmaninin ne demek oldugunu bilmemesinden kaynaklaniyor ve esinin ailesini hemen karsisina alarak, klasik gelin modeline oturtmus kendini. 50 milyar borcu, gecim sIkIntisi ceken bir kadin, nasil verebilir anlamiyorum ben. Dilerim, kendisine gelir ve ailesine sahip cikmayi ögrenir.

Gecmis olsun canim tekrardan. Esinde keske biraz duyarli olmayi ögrenebilse.

bu arada bir sorum olcak ilayda çok karıştırıyo bildiğinz gibi deil sizin bebişler nasıl nasıl bir yol izliyosunuz bu duruma çok bunaldım bu konuda evi alt üst ediyo

Normal canim, karistirmasa anormal olur, cünkü kesfetme ve tanima dönemindeler. Sabirli olmaya calis. Benim oturma odamda acik bir kitapligim var, hergün belki 10 kere yüzlerde kitap topluyorum. Cekmeceleri hep kapadik ama kitapliga bir care bulamadik. Hosuma da gidiyor aslinda, egil, kalk, topla ve yerlestir derken, egzersiz yapiyorum epeyce.

Pembemsi akintilar bende de oluyordu canim, doktor normal demisti. Hormanal dengen degistigi icin öyle oluyor sanirim. Ama rengi koyuya dönerse tehlikeli.

Canim gece uykusu azmis, belki tam karni doymuyordur? Ki, istahsiz oldugunu söylemistin yanlis animsamiyorsam...

Canim Doruk'da da kansizlik vardi ve bende o ferrum denen damladan bir kere haricinde hic kullanmamistim. 2 ay sonraki kontrolünde, kan degerleri düzelmisti. Ben, bol bakliyat(mercimek, nohut, kuru fasülye) vermistim. Her ögününde kirmizi et ve miktari biraz fazla, yanina da mutlaka yesil bir sebze vermistim. Seker kamisi pekmezi(adi böyle olmayabilirde) onu portakal suyuyla vermistim. Simdi portakal olmadigina göre, seftaliyle falan verebilirsin. Birde Hipp'in, cikolata sekli verilmis, kuru meyvelerden hazirlanmis bir ara ögünü var. Türkiye'de de vardir muhtemelen. O tam demir deposu diyebilirim, Serra kati olarak yemeyi redederse, toz haline getirip, kahvaltisina ya da yogurduna katabilirsin. Canini sIkma asilmayacak bir sorun degil, sadece biraz dikkatli olmak gerekiyor ve sende bu duyarlilik fazlasiyla var.

Acil sifalar canim, iyilesmezsen ertelersin misafirlerini...

Kizlar Selamlar,

Benim kac gündür internet ve telefon baglantim yoktu. Yeni bir tarifeye gectik ama sorunlu basladik, insallah böyle gitmez. Aslinda iyide oldu, 2 gün epeyce is gördüm, Doruk uyurken, ne zamandir izlemeye niyetlendigim birkac film vardi, onlari izledim, kitap okudum ve kafa dinledim. Anladim ki, internet ve telefon sohbetleri insani epey yoruyor. Beynime detoks etkisi yapti resmen bu durum. Ama bugün acilir acilmaz telefona sarildim hemen, annemi özlemisim cok. Epeyce sohbet ettik yine.

Sicaklar bunaltiyor kizlar iyice, Doruk neredeyse ciplak yatiyor. Türkiye'de ne yapacagiz bilmiyorum, kaynanamla konustum orasi daha feciymis. Sizide özledim, neyseki haretlenmis forum biraz. Bana mi öyle geldi yoksa. Neyse, esim geldi, ben kaciyorum. Öptüm hepinizi ve görüsmek üzere...

selam kızlar her geldiğimde ayrı haber ama pek iyi değil hep dün geceyi hastanede geçirdik Türkiz birden ateşlendi sonra altını almak için baktığımda göbeğinin etrafı kırmızı noktalarla doluydu yeni prima almıştım omu yaptıki dedim sonra bi baktım koltuk altı ayakları falan ateşte 39 a çıktı duş falan hiçbişey işe yaramadı Tylol la ateş düşürücü minoset verdim onlarla 39 düşünün gittik gece Kartal eğitim acilde dr var hiç ilgilenmedi dedi su çiçeğimiki dedim onlar sinek ısırığı karnındakiler ateştenmiş sonra Pendikte özel bölge hastanesi var oranın çocuk dr u varmış acilde oraya gittik kızıl olabilir dedi 3 gün takip edin antibiyotik falan yani bugün alt komşum teyze var ona gösterdim oda Kızıl dedi benim kızda olmuştu aynı böyle dedi teşhis doğrulandı ama hiç işey yemiyor kızım süt bile içmiyor sabahtan beri 10 cc içirdim ağlaaya ağlaya çok zormuş hiç böyle olmamıştı şimdi ilaçlardan sızdı ağlaya ağlaya ....
Filizcim sanırım yakında burdasın inşallah bu sefer görüşürüz canım

Cok gecmis olsun canim, düser insallah kuzumun atesi. Kizil ne demek ki? Bir tür cocuk hastaligi mi? Kizamik gibi mi mesela. Eger oysa, iyi olmus erken gecirdigi, ilerki yaslarda gecirmesi cok daha tehlikeli olabiliyor.
Canim birde biz Türkiye'ye geliyoruz ama Istanbul'a ugrayamayacagim maalesef. Esimin ailesinin yanina gelecegiz Datca'ya. Istanbul'a kisa dogru bir kacamak yapma planlarim var ama bilmem gerceklestirebilir miyim, eger gelirsem mutlaka görüsürüz.

canım çok geçmiş olsun yavruna kıyamam umarım tez zamanda toparlanır yiyenim

kıvılcım günaydın canım nasılsın oğlun nasıl

herkese günaydınlar nasılsınız kızlar öğlene kadar çalışıyorum bugün

günaydın güzel anneler

hasta olan bebişlerimize ve anneler geçmş olsun diyom

çalışan arkadaşlara iyi çalışmalar

arkadaşlar ilayda perşembe su çiçeği aşısı oldu dünde yeğenm ile birlikte idi ve galiba su çiçeği çıkarıyo acaba hemen etkisinigösterirmi aşı geçermi ilaydaya oda aşılı olduğu için hafif geçirio sanırsam

Selam Kızlar,,,

Çok şükür tatılden döndük.Ama ne atraksıyon ne olaylı bır tatıldı sormayın hepsını yazmaya kalksam roman olur.Gıdıs yolunda cok rahat ettık.Ilk gece Burağın gozunde kızarma vardı bır doktora gıdıldı.Cok sukur ılac ıyı geldı duzeldı.2 gece Doruk ateslendı hemen acıle bogaz enfeksıyonu olmus tedavıye basladı.3 gun az olaylı atlatıldı.4 gun Gece bır baktık Borada ates var haydı doktora ve bogaz enfeksıyonu olmus.Yanı anlıycağınız tum tatılı doktor zıyaretlerıyle bıtırdık.Tabı cocuklar resmen aclık grevıne gırdı.2 kasık yedırebılmek ıcın bır gorsenız yaptığımız sebeklıklerı.

Bunun yanında denıze hepsı bayıldı.Cıkarmasak tumgun denızde durucaklar.Bıde yemek yeselerdı ıyı olucaktı ama hepsı anlasmalı olarak ıtıraz ettıler.Butun otel musterılerı tarafından tanınmıs olarak gerı donduk.Ama ne yorulmusuz dunden berı yataktan cıkamıyorum.Guya tatıle gıttık.Ama son olay harıc yınede cok mutluyduk.Esler cok ıyı anlastı gece 2 lere kadar muhabbet ettık.Otelı bırbırıne katıp geldık.

Son donus yolunda yıne 3 araba cıktık.Ama Burak durmayınca semoslar fazla mora verırız dıye konvoyu bozduk.Tam bız eve gırdık kı Malesef Semosların kaza haberını aldık.Aklımız yerınden cıktı resmen.Borayı bırakıp hemen yanlarına yola cıktık.Cıddı bır kaza sonucu cok sukur cocukların yuzlerını cam kesmenın dısında bırsey yok.Araba hurdaya cıkmıs.Ama Allah yardım ettı resmen cok sukur hepsı ıyı.

Şoktan ve yorgunluktan daha yenı yenı kendıme gelıyorum.Bıraz haber vereyım dıye gırdım.Gelırım yıne.

ayyy gülhancığım çok geçmiş olsun çokkk çok şaşırdım semoşlara çok üzüldüm yaaa allahım korumuş off yaaa

kızlar ben hala aynıyım hiç bişey yapamadım çocukları doyurdum hemen kendim yedim ilaç aldım yatıyorum...birde nevresimleri değiştirdim....pisleri attım makinaya.........biraz daha güç bulursam evi süpüreceğim..makinadan bulaşıkları çıkarıp pisleri atacağım....

sonra yemek yapacağım

incihan çok geçmiş olsun canım allah korumuş

cnm sana yardım etcek kimse yokmu çocuklar iş çok zor allah yardımcın olsun

Saol Bırsencım pişmış tavuğun basına gelmeyen geldı basımıza ama bunada sukur.Son olay butun enerjımızı aldı.Ama verılmıs sadakaları varmıs ıyıler sımdı.

Seda canım tesekkur ederım. sanırım sen yenısın hoşgeldın aramıza.Bız kk bursa ekıbı olarak gıttık tatıle cocukların hepsı benım deıl.Ama benım kadar cok sevıyorum onları.Benım oğlum Bora.Olaylı bır tatılı arkamızda bıraktık ıste.

canım çok çok geçmiş olsun.. semra yı arıyorum tel meşgul.. offf yaaa çok üzüldüm

Kızlar slma.s., kpss ye girdim geldim, amanın iyikide girmişim ya hiç çalışmadım ama bu sene ümidim var yaptıklarımı bilerek yaptım :))) sonuçlarının açıklanmasını büyük bir merakla bekliyorum Hakkımda hayırlısı olsun inş.

Semraya çok üzüldüm ya Allah korusun aramaya çalışıcam bugün

Görüşürüz yine çok kalamıcam bulantım çok fena çıkarmam lazım...

ay sorma ya nasıl takmıyım ailenin tek gelini ve tek rezili ya ben demiştimki ben bakamdım kestirdim ki benim saçlarım seninki kadar uzun degildi seninkiler çok uzun ve kestir bakamzsın yazık olur üzülürsün dedim.. ama od ben bakamadım diye beni beceriksiz karı ilan etmiş.. kendi daha çocugu giyindirmekten haberi yok görsen beyaz badilerin rengi gri olmuş ve ubuk subuk şeyler giyidriyo uyumsuz halbuki neler aldım ona.. bebk arabsına koymuş 2aylık bebegi ama altına bi battaniye yaymamış çocugu o sıcakta naylon kaplı arabaya yatırmış.. ben defneyi 1yaşına kadar oarabada battaniyesiz koymadım.. oyyy oyyy böyleyken ben beceriksiz olmuşumm..

zaten abimden yüz buluyo çok degerlii karısı var ama sadece o deger veriyo farkında degil.. hiç bir arkadaşını sevmez abimin bizim taraftan kimseyle görüşmez bi görüştüğü var oda onun degişik bi modeli halamın oğlunun eski eşi..
anamm kavınvalıdemler bızdeymıııışşşşş:teytey:
gelın olmaktan guzel bısey varmıı bu hayattaaaa merak edıyorum vallaaa:tomato::tomato::tomato:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ne mutlu sanaa
yok kız asla onla millet içinde munakaşa etmem.. abim mutlu işte ondan kimse sesini çıkarmıyor.
hadiiiii komşu geliyo sanada kolay gelsin cnm.
bence söyle ama şakayla karışık güzel bi şekilde söyle ozaman dank eder bende senin anneciğinle resmi konuşcam falan de zamanı geldiğinde.. yoksa böyle devam eder.. bıu erkeklerin hepsimi analarının yanında şımarırlar yaaa..
cnm kendini üzme allah beteerinden korusun.. ilaçlarını ver düzelir inş. merak etme. alah şifa versin bitaneme.
burcu çok hareket ediyorsun ondan gelmiştir azcık dinlenmen lazım allahın izniyle merak etme bişicik olmaz ama sen yinede dinlenmeye çalış ahhh ahah kaanlada nasıl olacaksa allahtan annenin yanındasın dahahda zor olabilirdi.. eşinde gelecek zaten az kaldı
istediğin kadar boz çok şirret anam şu yazdıklarımı oda okusa ne der biliyomusun 'ayyy neler neler varrr yaa olaya bak inanmıyorum' der asla kendi aklına gelmez ahh benim başımada gelmiş bi olay bu demez! yani böyle tuhaf varlıklar...
birsen geçmiş olsun cnm dünde konuştuk hakkaten sesin fenaydı valla bol bol dinlen cnm boşver misafiri falan..
kendi aile oldugunun farkında degil ondan bütün unlar başın ageliyo zaten.. 2 ablasıda evli ve tabiki eşlerinin aileleriyle çok bozuklar. biz salağa öyle iyi davranıyoruz ki bunlar resmen kıskanıyorlar reesmen çekemiyorlar habire karşılaştırma yapıyolar.. ben böyle bi durumda keyfini sürerim o habire bizi dibe vuruyo görmezden geliyo biz yokmuşuz gibi davranıyo mesela bi örnek veriyim 5 senelik gelin olcak buyıl annme geldiğinde kendi kardeşleri aradığında asla kayınvalidemdeyim demez hep ama hep çapadayım der semti söyler.. kompleksi var bizie karşı...

canım çok geçmiş olsun acil şifalar türkize..
kıvılcım günaydın canım nasılsın oğlun nasıl

herkese günaydınlar nasılsınız kızlar öğlene kadar çalışıyorum bugün
slm banucum evine gitmeişindir şimdi.. öpüyorum seni..
cnm hoşgeldiniz ama hiç iyi haberlerle gelmemişsiniz ayyy cam kırıkları falan deyince çok ama çok şaşırdım ve üzüldüm ya verilmiş sadkaları varmış bu kadar ciddi bi kaza geçirdiler demekki((((((( offf çok üzügünümm

cnm sınavının iyi geçmesine çok sevindim.. ayyy sen bulantı falan yazınca benimde miidemm bulanıyo yaa :)

slm kızlar dün hep defneyle uğraştım bakamadım annem adapazrına gitt (

bende evdeyim. dün defne durmayınca alt komşuma indim oğlunla güzle oynadılar sevindim hep kucak istiyo çok ağlıyo heralde ağrısı var dişlerden.. dolven verdim yatırdım.
aslında annme gidip bi kaç parça ütülenecek şeyleri varmış babamın onları halledip yemek yapmam lazım ama defne nasıl olcak bakalım iyi olursa taksiye atlar gideriz işim bitincede kutlayın yanına parka gideriz.. aslında iyi olur defne artık evde durmak istemiyo..
havada bayagı serin ne oldu bu sene istanbula yaz gelmedi...........

off havaya bak ya yağmur yagıyor.. bende vazgeçtim gitmekten...

kutlayı aradım daha tezgahları açmamış kahvede arkadaşlarıyla okey oynuyormuş.. bi arkadaşı var eşiyle falanda aramız çok iyi ama uzun zamandır görüşemedik dedim onları arada buluşalım otururuz biyerde.. tmm bakarız dedi ama kesin beni başından savmak için demiştirr...
bugun çok sıkıcı ev beni basıyor çıkmam lazımmmmmmmmmmm

evet cnm yeni katıldım ismim sibel memnun oldum ne kadar güzel böyle beraber gitmişsiniz ama biraz kötü olmuş geçmiş inş.bidaha ya daha güzel olur

burcu sonuçlarından iyi olur inş.iyi geçtiğine göre ne güzel ben bu senede eğitimim alanında bişey yapamadım çok üşengeç oldum iyice mirmirmirmir

kızlarla üst üste alıntı nasıl yapıyonz yapamadım bi sonra atladığım oluyo ne yazcağımı tabi unutuyom kaydirigubbakcemile3

havada çok kötü cnm iyice gerçekten ağırlık çöküyo insana gerçekten bu sene istanbula yaz gelmedi ne olcak bu havalar bilmem ilaydada dışarı istiyo zaten sahil kenarı burda hep rüzgar çıkarsa üşücek

ayyyy semraya çok üzüldüm yaa çok şükür verilmiş sadakaları varmış
çok çok geçmiş olsun...

bende silivride ablamdayım bi bakayım dedim ahsen tepemde çok bakamıyorum semraları duyunca yazmadan gecemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…