2009 Mayıs Anneleri

Canım doktorunun şişliği çokmuş sanırım benim oğluşta 190 gr vermişti.Olsun 15 günde fazlasını geri alır hiç merak etme bol bol emzir tatlım :1hug:

Hakkında hayırlısı olsun canım sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.Oğlunda sık sık hastanede yanında olur sadece geceleri annen yada kayınvaliden avutur artık neyseki 2 gün :teselli:

Beklsein tatlım birazdaha günü dolsun Burcu'nunda dediği gibi adapte olma süreci daha da çabuk olurmuş.Bak benimkide 38+0 da oldu ilk 2 hafta çok uğraştık.

Kızlar Fulyadan haber getirdim, sabah 7 de girmiş doğuma, belden uyuşturulmuş , bebişimiz 3 kg 250 gr 47 cm. Allah analı babalı büyütsün inş. 41 kere maşallah

Ay ne güzel allah analı babalı büyütsün Fulya'mızda kuzusunu kucağına almış

Bende az önce Banu'yu aradım.Eşi çıktı Banu dinleniyormuş.Daha sonra arıycam durumuz çok iyiymiş 3500 kilo doğmuş maşallah.Hayırlısıyla oda kurtuldu.

Bu arada bende anneme geldim Cumartesiye kadar burdayım.Canım çok sıkkın aslında aylık ulaşması gereken kilosundan 80 gr az almıştı biliyorsunuzki doktor mama takviyesine başlatmıştı.Ben veriyordum ama günde 30 cc oda gece yatarken rahat uyusun diye.Doktorum arttırmamı söyledi 1 hafta sonra kilosuna tekrar bakalım dedi.Ama mamayı fazla verdikçe daha fazla yemek ister oldu.Sütüm yetiyor çok şükür.Ama biberondan mamayı aldıkça şimdi göğüsten çekmek zor geliyor ve biraz çekip bırakıyor huysuzlanıyor.Birde doktor 1 aylıktan sonra bebekler büyüme dönemlerine girdiklerinden huysuzlaşır,daha çok yemek ister demişti.Bundan dolayı memeyi tutturmak için şakır şakır ter döküyorum.Bırakıcak memeyi diye korkuyorum.80 gr için anne sütünden mahrum etmiş olursam kendimi hiç affetmem.O yüzden bu günden itibaren annemle alıştırıcaz mamayı azaltıcaz çok az kademeli olarak.Ayrıca cuma başka doktora da gidicem,bu doktorun söyledikleri yüzünden canım çokkk sıkıldı.Umarım mamadan biraz soğutabiliriz oğlumu.Her fırsatta tıkıcam ağzına memeyi umarım düzelir.:çok üzgünüm:

ohhh annendesin heee ne güsel benimki gitti evi ile uğraşıyor bende dengemi kaybettim aksam nöbetleri bölüm pörçük uyku öğleni buluyor yataktan kalkmamız....
cnm doktorunla konuş durumu mememi almıyor diye ....ama sana şunuda diyeyim ben biliyorsun mama ile besliyorum ikisinide ama alim memeyi seviyor valla mama vermediğimde göğüsüme bi yapıyor cok cok cokk yara yapana kadar emiyor
ama ömer almasını beceremiyor alsa dili ile ittiriyor öğğğ yapıyor midesini bulandırıyor velet yaa...........birazda çocukla alakalı ama sen sor sütün yetiyorsa ve 80 gr için mama takviyesi yapıyorsanız saçma biraz.....ben 21 nisanda ilk kontrole götürdüm sonra 11 mayısda bir kilo almıştı bebek hemşiresi ne ile besleniyolar dedi mama dedim anne sütü dedi bir öğün dedim neden dedi dedim yok beni tersledi nasıl olmaz vs. diye bende sinirlendim siz ne şartlarda bu çocukları doğurduğumu biliyormusunuz dedim....neden olsa sütüm vermeyim dedim...kapattı çenesini yani mama değil anne sütü isteniyor

fulya ve ilgini tebrik ediyorummmmm
bakim kimin tlf var onu arayam
hayırlı uğurlu olsun ....

burcu cnm korsenin ismi ne unuttum attım kutusunu bel kısmında biyşey yazılı bakim markasımı cnm yazarım...........
esen cnm sanda fiyat yazacam
şimdi ali ağlıyor mama yapacam byy

Burcu'cugum, sorma ya. Benim oglumun birde gece uyumama sorunu varki, cok fena. Uyutana kadar akla karayi seciyorum. Kucaga alisti, kucakta uyumak istiyor hep...Dün hikayemi nihayet yazabildim ama yazana kadar 4 saat gecmistir heralde:) Sürekli emmek istiyor yaramaz.

Sibel'cigim, Cumartesi annemi yolculadim, aglaya aglaya bir hal oldum. Bir yandan ne yapacagimi bilememenin tedirginligi bir yandan özlem. Ama iste insan hem alisiyor, hem ögreniyor. Ben uyurken bile 10 dk bir basinda bitiyorum:)

Dirimkizi Canim sagol...Koca adam diyor herkes ama bana minicik geliyor, cok hafif:)

EsenSagol canim, ayni dilekler hepimiz icin gecerli olsun...

CivcivSagol canim.

Pinar'cigimIyiyiz Allah'tan. Biraz büyüse oglum, daha rahatlayacagiz...Defne Hanim nasil? Uyku düzenini yoluna koyabildin mi? Benim oglumda sürekli emmek istiyor, doymuyor diye cok üzülüyordum cünkü ara ara kusuyor ve cok kaka yapiyor. Gerci normal günde kac kere kaka yapmali onuda tam bilmiyorum ya. Ama bizimki dogum kilosunu gecmis. Bence baska doktorada göster Defne'yi annesi.

kıvılcım cnm çok kaka yapması çok emmesi iyi bişey korkma sarılıkda olmaz hem hemde kilo alıyordur
artı fazlasını kusuyordur cnm yada gazı tam çıkmamıştır ondan kusmuştur

maşallah cnm hiç üzmesin seni, ben normal doğumu çok istemiştim ama oğluşun boynuna kordon dolandığı için sezaryen oldu, ama canımın her acıyışında keşke normal yapabilseydim şimdi bunlar hiç olmayacaktı diyorum, iyiki normal doğum yapmışsın, bende aksam 23:30 dan sabah 09:00 (sezaryene giriş saatim) a kadar doğum sancısı çektim, 8 dk da 1 e kadar düştü sancılarım dr serumla azalttı, öyle girdim sezaryene, sezaryen sırasında kusmuşum boğaz yolumu açmışlar, nefes alamadığımı ve birisinin başımda nefes al diye bağırdığını hatırlıyorum ne yaparsam yapayım nefes alamadım, boğazım yapılan işlemden dolayı berbattı,ama oğluş için herşeye değer, hatta dahada fazlasına, onlara bişey olmasın yeter
Bende az önce Banu'yu aradım.Eşi çıktı Banu dinleniyormuş.Daha sonra arıycam durumuz çok iyiymiş 3500 kilo doğmuş maşallah.Hayırlısıyla oda kurtuldu.

Maşallah bebkikomuza, Allah analı babalı büyütsün inş.

Cnm 80 gr için mama takviyesi banada pek mantıklı gelmiyor ama dr bizden daha iyi biliyordur heralde, önerdiyse vardır bi bildiği, ama bende anne sütü taraftarıyım, başka bi dr a daha götür paşayı bence

Tamam cnm

canım soğuk yeme gaz yapar beraber hastalanırsınız?Arkadaşım 4 aylık bebeğini bu soğuk şeyler yüzünden grip yaptı

Canım geçmiş olsun.kız iyi ikizler burcu ne güzel işte.
Canım sonra alır merak etme.Biraz sık besle

Hadi hayırlı haberlerle geliceksin stres yapma.

Kızlar Fulyadan haber getirdim, sabah 7 de girmiş doğuma, belden uyuşturulmuş , bebişimiz 3 kg 250 gr 47 cm. Allah analı babalı büyütsün inş. 41 kere maşallah
Maşallah Allah kurtardı darısı yeni bebeklere
Maşallah onada oda kurtuldu.
Canım gerekirse anne sütünü sağ mamaya alıştırma benimki mamasız uyumuyor.Sütü emziriyorum sonra ağlıyor bırakıyorum sağdığıı biberonla veriyorum oda kesmiyor mamayı verince uyuyor.Emme problemim var yani buarada dün telde şarjım bitti tam arıycaktım kız uyandı sonrada misafir arayamadım müsait zamanda arıycam seni.
Kızlar kızım yine sarılık için babasıyla dr a gitti hala düşmedi 12 olduğu için sarı odaya almıyorlar 18 de alınıyormuş takip gerekiyormuş düşmedide hergün elinden kan alıyorlar yavrumun sebebi kan uyuşmazlığıymış kan grubumuz farklı oldu ben B- o B+ ondan anca temizliyormuş hücrelerimi.3 çeşit sarılık varmış bu en tehlikelisiymiş normal bebek sarılığı değil yani.Bu arada göbeğimiz düştü teyzeleri 8. günde.Allah kızıma sağlık sıhat versin.

Son düzenleme:

geçmiş olsun canim ya..gaz sancisi felaket bişi gercekten..Rabbim tüm bebişlere yardim etsin..cok gecmis olsun korkmussundur epey Allah kimseye yasatmasin canim..bende hep yan yatiriyorum..bi sag bi sol..

oh bizim hatunda gezmiş tozmus :))) iyi yaptiniz canim kim tutar artik bizi :)))

kilosu neden hala artmamişki ya..canim mama takviyesi yapsan..gücsüz kalmasin yavrucak..

hoşgeldin canim..evet gercekten aşklarin en güzellerinden biri :)

fazla ödemi varmiş boncugun demekki..sıkma canini..inşaAllah biran önce toplar canim..bolbol emzir..yetmesse zaten doktorun seni yönlendirir..

ohh maşaAllah kuzumaaa a.s. cok sukur bi kuzumuza daha kavustuk hayirlisiyla :)

ohh cok sukur bi güzel haber daha :) maşaAllahhh kuzumuzaaa :)

cok iyi yapmişsin canim..değişiklik iyi gelir mamaya baslatmasi 80gr için degildir canim..önlem olarak eklemiştir..ben doktorum söylemedigi halde günde 2 kere mama veriyorum canim..uyudugu zamanlari kolla canim..hani bazen gözünü acamiyor ama ac oluyorlar ya..uyukluyor felan..böyle yarim yamalak bakiyor hani..heh işte öyle zamanda ver mamayi canim..bide 5 dak emzirdikten sonra ver..ben böyle yapiyorum..kafandan da sil " memeyi birakicak" düşüncesini..kötüyü cagirma bebeğin beslensin,toplansin,güçlensin diye veriyorsun mamayi..

canim geçmiş olsun..inşaAllah biran önce toplar boncuk kuzum..lütfen sıkma canini..bolbol emzir,yedir..evelAllah gecer biran önce..göbeginizde hayirli olsun canim

slm kizlar a.s.

dün nerdeyse bütün gün uyuduk kizimla :) hadi o küçük..yoruldu pazar günü uyudu..da bana ne oldu anlamadim :)) bütün gün gözümü acamadim :))

bugunde babamiz evdeydi..bende firsattan istifade yazliklarimi çikardim,kişliklarimi kaldirdim..1 sepet ütü cikardim kendime hiç işim yokmuş gibi :))) güya ögleden sonra dişari cikariz diye düşünüyordum ama işim bitmedi bi türlü..zaten havada cok rüzgarliydi :)

kizlar sizin veletlerde de uyaniklik basladimi? bugun benim cadi 12 de bi uyandi..2 de zor uyuttum..sabah 7de de aynisini yapti..günde toplam 4-5 saat mum ediyor beni :)

bu arada soguk şeyler gaz yaparmi muhabbeti olmuş..valla ben soguk moguk yiyorum..nasilsa herşey bebişede banada gaz yapiyor :)) artik bunu kabullendim..aksi takdirde biskuviden baska bişi yiyemiyorum :))

abooooooooo mayıs anneleri uyuyormu yaawww neredesiniz
ben kalktım annem gideli ilkkez kahvaltı yaptım bizimde veletler gece uyanıyor tubacığımmm
mum ediyor bizi dün hiç uyuyamadım ben .....aksam yemeğimi soframı haızrladım kocam geldi
yemek yedik dizi mizi yoktu uyudum saat on buçukta kalktım kocam bir posta yedirmiş içirmişş
sonra uyku gözünden akıyor odalarında yatıyoruz ya çocukların sen git yat dedim abooo bu çocukalr baba gidince uyudular yanlız yataklarında uyumuyolar yaaaaaaaa anakucağında yatıyolar
birde benim veletler yataklarına düz yatırıyorum bi bakıyom yan dönmüşler sizinkilerde böle bir durum varmııı.........artık 120 cc yiyolar ama 4 saat uyuyolar 4 saatten eksik var fazlazsı yok hemen kalkıyolar aynı anda başlıyolar ağlamaya ikisni aynı anda besliyorum kızlar..........

oh oh maşallah 4 saatte neler yapılmaz ki bol bol uyunur valla :)))
benimki de 2 saatte uyanıyor ne fazla ne eksik tabi arada uykusunda hep mıkır mıkır hiç susmuyor:))
dün akşam fena gazı vardı yavrumun hiç uyuyamadı sabaha karşı açtım popoyu zeytinyağı ile ovdum pırrrrrrrrt üstüme mıçtı :roflol:temizlendik paklandık sonra bağırsakları boşaldı tabi emdi uyudu maşallah

fulya ve banu ya çok sevindim maşallah bebeklerimize Allah sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah

a.s.günaydın arkadaslarr umarım herkesin keyfi yerindedir ,,dırımkızı allah kolaylık versin canım sana hergünün dolu dolu geciyor ne güsel ,,diger annelerinde öyle gerci ama senin işin biras daha zorsankidogum yapan arkadaslarımızın gözleri aydın ,,herhalde en son ben doguracagım ,,o kadarda hurma yiyorum gelen giden yok son 5 günüm var ama galiba gününü gececek benim oglan,,normal doum istediim için bekliyoruz bakalım hayırlısı,,acaba hamamamı gitsemCADIARZUdelikafaduldendelikafadulden

:1shok::1shok:ne hamam kız çatlarsın sıcaktan valladelikafaduldendelikafadulden
hayırlısı canım ya gelecek ama vaktini bekliyor senin kuzucukk

:1shok::1shok:ne hamam kız çatlarsın sıcaktan valladelikafaduldendelikafadulden
hayırlısı canım ya gelecek ama vaktini bekliyor senin kuzucukk

kafamçokkarıştıgecmiyor bu günler delirecemmm dısarıda cıkamıyorum ne olur ne olmaz diye ,,geceleride uyuyamıyorum hiç ,,artık dogsun istiyorum atraksiyon istiyorum hayatımda heyecan istiyorumdelikafaduldendelikafaduldenbu günleri cok arayacaksın diyenlerede sinir oluyorum

kızlar çok moralim bozuk 2 hatadır evdeyim eşimin ailesi ne yaptın ne ettin diye bir aramadılar bileokadar kırıldımki anlatamam dün eşime söyledim,ben ailene bişeymi yaptım dedim yedi kat yabancı bile beni günde 2 3 kere arıyor bişey varmı diye dedim ben naptım senin ailenededim doğumda kesinlikle hastanede senin ailende 1 kişiyi bile görmek istemiyorum dedim,sanırımbugün aramış annesini şimdi beni arıyorlar ay nasılsın kızım arayamadık aklımız sende bişey ihtiyacın varmı diye ama gözümde sıfırlar çoksinirlerim bozuldu kızlar ağlıyorum akşamdan beri sinirlerim bozuldu herkesin kendi ailesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…