2009 Mayıs Anneleri

Kızlar bugün oğluşu besleyip doktora gittim dikişleri göstermeye, kaç gündür ağrıyıp duruyodu zaten, gülerken öksürürken fln hep dikişler patlıyo zannediyorum acı yapıyo, gittik , dikişlerin düğüm yerleri varmış köşelerde, sağ taraftakinden biraz irin kan karısımı bişeyler çıkardı sıkarak, her gün baticcon süreceksin kuruyana kadar dedi ve fazla iplerini kesip aldı, ipler kendiliğinden eriyecekmiş, ama ağrısı 6 ay sürer dedi, bende yuh dedim içimden, sizin dikişler ne alemde kızlar, rahat gülüp öksürebiliyormusunuz:uhm::uhm:

Off of bunların hepsi aynı galiba, boşver cnm ya inan bana olmamaları olmalarından daha iyi senin ailen yeterde artar bile her işinede koştururlar, benim kaynana bozuntuları inş. bebek görmeye bile gelmez diye dua ediyorum ben, sen demişsin zaten gözümde sıfırlar diye onlarıda anlamış oldun böylece, yapmacık yapmacık bişiler yapsalar bile hiç kıymeti yok

Münasebetsiz kadın yaa, daha sana kızım azmı çekti, bunlara bakın yetecek diyip gönül alacağı halde neler demiş, birsencim insanlar yaşlandıkça biraz maddiyatçı oluyo cnm bununda etkisi var bence, mesela bizim bi akraba var 65-70 yaşlarında kızı bayram için geldiğinde bakmış buzdolabının fişi çekik, takmış, kızı takıyomuş nine çekiyomuş fişi çok elektrik çekecek diye, e dolaptakilerde bozulmuş böyle böyle...
bende daha doğuramadım gitti pazartesi doktora gittim bebek daha doğum kanalına inmemiş cuma gününe çağırdı hazırlıklı gel dedi büyük ihtimalle suni sancı verecek banada dua edin kızlar

--------------------------------------------------------------------------------

Yarın doĞuma gİdİyorum Çok heyecanlıyım
sunİ sancı verİlecek epİdural normal olacak kısmetse dua edİn banaaaa

Kızlar Allah kurtarsın inş., en güzeli normal doğum, hayırlısı ile kurtulun inş.

bu arada korse aldım kızlar yarın gelecek bakalım inşallah iyidirrr
Hangi marka aldın cnm, memnun kalırsan tavsiye et bizede

canım benim dikişlerim 4. günden sonra ağrımadı şimdi de herşeyi rahat rahat yapabiliyorum çok şükürr
banyomu da hastaneden çıktıktan sonraki gün yapıp bandajı çıkarmıştım sonra hergün banyo yaptım çok şükür bir sorun yaşamadım

korseyi slim N life aldım şu televizyonda reklamı çıkanlardan yarın gelecek bakalım memnun kalırsam öneririm size de inşallah kalırım
çok fazla kilo fazlalığım kalmadı ama yinede toparlasın istiyorm

ben geldim neler yaptınız bakimmmmm ben birsürü iş yaptımmm

evimi sildim süpürdüm çocukların çamaşırlarını astım

balkonu sildim banyoyu temizledim .....barbunya pişirdim mercimeğide attım ocağa

bu arada bebeleri doyurdum şimdi biri uyuyor biri yatakta bakıyor

bende duşa girecem gelince özetleri alırım sonra fırına tavuk atacam halamla eniştem gelecek halamda pilavı yaptırırım salat

semra cnm takma hamişlikte bu aileleler neden böle kimse çözemedi

esen cnm geçmiş olsun neden kociş ödüyor yaaaa

kıvılcım bize kimse şampuan kullanama demedi burada herkes kullanıyor en azından çevremdekiler

bengi cnm allaha emat ol ....hayırlı doğumlar olsun cnm çok öptüm gelince diğer geçmişe bakacam

Selam bacılar. Dün akşam kayınvalideme geldik. Burdayız bugünde. Evde işleri vardı kadının. O bize gelemedi. Biz ona geldik. Annemde çalıştığı için gelemedi. YArına kadar burdayız. Benim kız sabahtan beri uyuyor 10 dk sonra uyanıyor. O yüzden sabahtan beri bi yazamadım size. Her uyutmada gelip iki cümle yazıyorum.

Sizede ne var ne yok bakalım?

selam kızlar bende haftaya bugün sezaryan olacam sabah gelerkenden tahlillerin yapılsındedi ama bişey yazmadı orda biliyolardır demi yaparlar ben gidince

Tabi tatlım ordakiler bilirler ne yapacaklarını. Bana da bişey yazıp vermedi a.s.

Amin canım hepimize inşallah a.s. Hadi sende atlatırsın inşallah kolaylıkla mevlüdünüzü a.s.

Valla anlamadım bacım. Çok hareketli. Ondan mı alamıyor acaba :uhm:

ben bi bakem dedim kızlar pınarcığım maşşallah gezmişsiniz cnm ne güselll

Sağolasın canım gezdik valla ya ne yapayım bu güzel havalarda evde oturulmuyor kaydirigubbakcemile3

ohh canım mevlütte yapılmış,ana kız şimdiden gezmelere başlamış bile ne güzel

Yaptık bacım çok şükür. Darısı başınıza a.s.

Hanımlar selamm,

Bizim bebişi götürmek için anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz doktor var mıdır?

Medamerican polikliniğinden Meltem Özkan Girgin'i tavsiye ederim canım. çiftehavuzlar'da a.s.

Allah beterinden saklasın bacım sıkma canını a.s.

Pınarcım oh ne güzel gezmelere gidilmiş valla ben daha hala siftah yapamadım bugün annemlere gidicem 3-4 gün kalıcam yanlarında bize gezme olur işte.Mevlüdünüzde olmuş allah kabul etsin duanızı.

Sağolasın bitanem a.s. Git valla gezmelere ya. Boşuna yaz bebeği yapmadık bunları dimi kaydirigubbakcemile3

Hoşgeldin bacım. Amma şişlik varmış he :uhm:

Allah ayırmasın kuzucuğunu inşallah a.s.

Ay canım şimdi bu saatlerde inşallah sağlıkla almışsındır bebişini kucağına a.s.

Canım banyosunu gece 10-11 gibi yaptırır, öyle alıştırısan gece acaip rahat uyuyorlar. Biz hastaneden çıktığımızdan beri her gece yıkıyoruz. Öyle rahat uyuyor ki kuzum Şimdi alıştı saat 11'i geçirirsek kıyameti koparıyor. Yıkayınca bir rahatlıyor ki sorma. Sonrada güzelce iki memeyi emip yatıyor. 3-4 saat kesintisiz uyuyor. Dene derim. Çünkü bebekler gece ile gündüzü bi şekilde ayırt etmesi lazımmış. En güzel yöntemde banyoymuş...

Kızlar Fulyadan haber getirdim, sabah 7 de girmiş doğuma, belden uyuşturulmuş , bebişimiz 3 kg 250 gr 47 cm. Allah analı babalı büyütsün inş. 41 kere maşallah

Bende az önce Banu'yu aradım.Eşi çıktı Banu dinleniyormuş.Daha sonra arıycam durumuz çok iyiymiş 3500 kilo doğmuş maşallah.Hayırlısıyla oda kurtuldu.

Bende dün ikisiye de konuştum. Çok şükür iyilermiş. Sesleri de çok iyi geliyordu hihoyyyt

Canım ya 80 gr için mamaya başlaması iyi mi acaba? Bizimki cumartesi kontrolde hala doğum kilosuna ulaşamamıştı. Doktora mamayı sordum. Hiç gerek yok, her bebek aynı hızla kilo almaz dedi. Sütün yetiyorsa hiç başlama bence. Yada başka doktora daha sor a.s.

Canım kaka yapması günde 8 kereyi geçerse doktora başvurun diyorlar. Bizimkini her akşam 10-11 gibi yıkıyoum. Sonra iki memeyi emiyor. Zaten ikinciyi emmeye başlayınca uykuya dalıyor göğsümde. 3-4 saat kesintisiz uyuyor. Hatta bazen 4 saat sonra ben zorla uyandırıyorum. Banyo yapmak bebeğin gerce uykusuna alışmasını sağlıyormuş. Sende dene. Alışınca çok iyi oluyor a.s.

Kilo için de her çocuk aynı olmaz diyor. Çünkü çok emiyor bizimki. Doymasa sürekli ağlar dedi anlamadım valla :uhm:

Canım benimkide normal sarılık değildi. Kızımın a+ benim 0+ diye uyumsuzluk varmış. Doktor ancak 1 ayda en alt sınırın altına düşer dedi. 16,5'a kadar yükselmişti. Yavaş yavaş düşüyor. Sıkma canını a.s.

oh bizim hatunda gezmiş tozmus :))) iyi yaptiniz canim kim tutar artik bizi :)))

kilosu neden hala artmamişki ya..canim mama takviyesi yapsan..gücsüz kalmasin yavrucak..

Valla bacım mama falan verme dedi. Eğer emzirirken diğer göğsünden süt akıyorsa sütün yeterli demek dedi. Bende göğüs kalkanı kullanıyorum ya. Birinden emzirirken ötekine akıyor hep. Çok hareketli maşallah. Ondan mı fazla almıyor acaba diyorum :uhm: Bakalım 1.ay kontrolünde de düşük çıkarsa bulacağız bi çaresini :uhm:

Oooo seninki yine 4-5 saat mum ediyor. Bizimki gece maşallah fosur fosur uyuyor ama sabah 8 gibi bi uyanıyor öğlen 1'e kadar uyumuyor. Kendini de oyalamıyor. Hep memede durmak istiyor. kaydirigubbakcemile3

Aynen bacım bizimkini yan yatırıp arkasına destek yaptığım halde nasıl beceriyorsa sırt üstü dönüyoır. Sonra bakıyorum diğper yanına dönmüş. Bu yeni zamane veletlerini anlamadım ben valla :uhm:

Geçti bolunun pazarı deseydin klava:

Bende bugün ilk kez yikadim ama hastaneden ebe gelmisti kontrol icin. Onun kontrolünde. Yikarken, su disinda birsey kullanilmasini tavsiye etmiyorlar, sen nasil yikiyorsun? Acikcasi bende dogrumu yikadim bilemiyorum...

Valla bacım ben Sebamed'in şampuanını kullanıyorum. Hem kafası hem vücudu için. Doktor öyle dedi. Küvete fileyi takıyoruz. Yatırıyoruz üzerine. Önce ön kısmını o şekilde bi güzel yıkıyoruz. Ama sadece elimizle. Lif , sünger falan kullanmıyoruz. Sonra sırtını yıkamak için eşim ters çevirip göğsünden tutuyor. Ben sırtını yıkıyorum. En sonra kafası öne doğru eğikken tam tepeden su dökünce yüzüne gelmiyor. O şekilde kafasını yıkıyıp, yüzünü de elimi ıslatıp aşağı doğru siliyorum. Allah'tan çok da seviyor yıkanmayı. Her akşam yıkıyoruz gıkı çıkmıyor alkisalkisalkis

bende daha doğuramadım gitti pazartesi doktora gittim bebek daha doğum kanalına inmemiş cuma gününe çağırdı hazırlıklı gel dedi büyük ihtimalle suni sancı verecek banada dua edin kızlar

Hadi hayırlısı canım. Sağlıkla al inşallah kuzunu kucağına a.s.

--------------------------------------------------------------------------------

Hadi hayırlısıyla sağlıkla al bebişini inşallah kucağına canım a.s.

öyle ödetirler paraları yoktur saçma sapan yerlerde harcar parasını gerekli hiçbirşeye kalmaz
bende salak gibi devlet hastanesinde doğum yapacaktım bi de yazık fazla para gitmesin diye

canım geçmiş olsun ay benimde en korktuğum şeydir,neyse Allah beterinden saklasın canım,bizim kocalar zaten merkez bankası yaklava:

semracım yanlız diilsin b ak bende varım ikimiz kaldık zaten sadece

sorma canım ya doğan bebişlerin 40çıktıkaydirigubbakcemile3 biz hala bekliyoruz

bu arada korse aldım kızlar yarın gelecek bakalım inşallah iyidirrr

canım memnun kalırsan haer verirsin bakalım tv. gösterdiği gibimi bende çok meak ediyorum o korseyi

evet canım hiç gözümde yoklar artık doğum zamanı hastaneye gelirler orda ilgililermiş gibi hava atarlar bide mevlütte milletin içinde göstermelik ilgilenirler o kadar kötükedihüso canım dr 6 aymı dedi:1shok: nekadar uzun bir süre öyle ya

sağolasın canım:1hug: evet işişten geçmiş öle arıyorlar eşim sölemiş belli birazdan gelir sorucam bakalım eşime ne demiş diye oyy canım benim yerime öp melek kuzunu

burcu cnm geçmiş olsun tatlım ben 6 gün sonra çıktığımdan hastanede atlattım ağrı kısmını tabi eve gelince ağrılarım geçmedi değil ama dinlenemedim cnm yaklaşık 2 hafta biz hastane yollarında olduğumuzdan yorgunluğum ağrım sızım kalamdı hatırlayamıyorum ama öksürünce yapşırınca ağrın olmuyordu iyi biliyorum bende alerji varya ben fazla hapşırırım öle bi durum olmadı bende dikiş yok
yapıştırma olmuş bi sorun olmadı cnm .........

pınarcığım hoşgeldin cnm .....demişsinki bebekler günde sekizden fazla kaka yapıyorsa sorun var

benim veletlerin altını ne zaman açsam kakası var öle çok çok olmuyor ama var acaba sorunmu var yaww kafama takıldı ishalde değil katıda değil zart zort osuruyor ve kakada geliyor sanırım çişleride çok .....ben çok yediklerine bağlıyordum.........

oyy oyyy yorulmusum beeee öğle yemeği yiyemedim biraz ekmek arası yapam

yaa alim yatakta öle yatıyor onla ilgilenmiyorum kucağa almak istemiyorum ama içim gitti öle tek başına aksiyon yapıyor alayım anakucağınada konuşayım

esen bacımm sen nerede doğum yaptın kızz hasekide olmadımı

bu arada resimin altında doğum günü için geri sayım varya benim veletlerin gününü yanlış yazıyor yaa
doğum tarihini kontrol ettim bugün doğru girmişimmm

yok canım hasekide yapmadım kolan h.de yaptım iyiki de özel hastanede yapmışım baksana olur olmadık heryere harcanıyor zaten para

sabahatan beridir yazıcam bişe çıkıyo yazamıom yaa sinir oldum

kızlar moraliim çok bozuk bnm kız dizanteri olmuş! teşhis konuldu sonunda daha dogum kilosunun altında oldugu için mama verdi aptamil pre kullanıyoz cumaya kadar ialç vermedi kakadan atar belki dedi ama nafile çocuk neamandır ishal zaten..
9 tane test yapıldı kuzuma okadar çok agladıki anlatamam okadar yorulmuşki ogün ve gece kesintisiz uyudu bugünde saglık ocagında topuk kanı verik bi postada orda canımız yandı ama yeni tam daldı uykuya.

bişi soracam saglık ocagından bugün dedilerki illaki burada aşılarını yaptır özellerle aynı imiş ve daha taze dio önceden karma aşılarda ateş oluyodu ama 2008den beri devlet özellerin aldıgı ilaçtan ekliyomuş ve asla ateş yapmıyomuş!!
bizimpazartesi aşımız var kfam karıştı ne yapsam? aşı kartı düzenledi ve boyuna kilosuna baktı d vitamini verdi her ay yapıcaz falan diolar bilginiz varmı?? siz ne yapcanız hiç araştırmadım benm kız aglıyo mama verm geliom

canım ben sağlık ocağına gittiğimde ordaki bayanda aynı şeyi söyledi burda yaptırın aşlarını takip bizim için daha kolay oluyor diyor boşuna özlede yaptırmayın herşeyini günü geldiğinded biz size haber vericez demişlerdi

semracım senin beklenen dogum tarihin ne zaman benim 25 mayıs galiba aynıyız ,,ve halaa beklemedeyiz:1hug:

Kızlar merhaba benim kız 2 gündür uykusunda sürekli geriniyor değişik sesler çıkarıyor sizin bebeklerdede varmı böyle şeyler merak ettim

Cnm çok çok geçmiş olsun , peki ilaç niye vermedi acaba ya, inş. kısa zamanda iyi olur yavrucak, bende aşıları sağlıkocağında yaptırıcam cnm

canım geçmiş olsun bebeğin çabucak atlatır inşallah
aşılarını bende sağlık ocağında yaptırıcam boşuna özelde yaptırmaya gerek yok herşeyine bakıyorlar odası bile ayrı yapılmış

Kızlar merhaba benim kız 2 gündür uykusunda sürekli geriniyor değişik sesler çıkarıyor sizin bebeklerdede varmı böyle şeyler merak ettim

evet canım benimki de sürekli mıkır mıkır hiç susmuyor

Canım hayırlı haberlerini bekliyoruz.Dualarımız seninle

Benim kocişt eöyle bişeyden anlasa bari sürekli karışıp müdahale etmek istiyor kaydirigubbakcemile3

Canım geçmiş olsun.Benim dikişler 1 haftada geçti 2 günde hastaneden çıkarken bandajı çıkartıp pansuman yaptılar bide sprey sıktılar su geçirmezmiş banyomu yaptım hemen eve gelince sonrada her gün yaptım hiçbir sorun çıkmadı.O öksürme olayında acıma durumu 2 haftada bitmiş olur şimdi hiçbişey hissetmiyorum.6 ay neymiş öyle.:1shok:

Aynısı benim oğlanda da var çok ilginç sesler çıakrtıyor mıkırdanıyor.:roflol:

Semracım,Birsencim nedir sizinde bu koca tarafından çektikleriniz valla allah sabır versin.Takmayın derim mühim olan sizin eşinizle mutluluğunuz gerisi boşşş :teselli:

Knkcım çok geçmiş olsun tatlım allah yavruna acil şifa versin:Saruboceq:

Bizde annemdeyiz misafirler bitmiyor valla benim bebekliğimi bilan komşularımız geldi halen anne olduğuma inanamıyorlar.Eski günleri yad ettik bol bol yarında bir ablam gelecek onunda benden 1 ay önce oldu bebişi yoğun bir tempoda koşuşturuyoruz anlıycanız.Bana bu gezme çok iyi geldi evde bunalmıştım valla.Bizim oğlanda bize bugün mum tutturdu valla öğlan 2 de uyandı akşam 9 buçukta zor uyuttuk.nazr değmiş sanırım babam okurken çocuğu ağzı ayrılıyordu nerdeyse esnemekten.Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…