2009 Mayıs Anneleri

yaa morelim çok bozuluyor düşündükce gerçi çocuklar sakin huzurlu uyuyorlar rahatsız olsalar uyumazlar huysuz olurar
ama aklıama şu süt olayım geldi emziremedim çocukları bendemi kabaht diye düşünür oldum

sağdığımda çok az geliyordu bende emzirem dedim ama çocuk emince artık gelmiyor bile süt ağlayıyor kuzum.......bi arkdaşda bana annelik kolay değil sen onlarla ilgilendikden sonra herşeyi bırakacaksın sana kalan bir saati sağmakla uğraşacaksın dedi öle kolaydan anne olunmaz dedi çok morelim bozuldu
bende dedim sana konuşması kolay tek bebeğin var alıp odaya gittin emzirdin yemeğini yaptılar evini temizlediler bense iki bebeğe bakıyorum üstelik işlerim bana bakıyor ve uyuyamıyorm yemek yiyemiyorum.........üstüme üstüme gelip yiyeceksin yapacaksın diyor acaba beni robotmu sanıyor nasıl yemek yapayım nasıl uyuyayım ve nasıl iki bebekten kalan vakitte sadece süt sağmakla uğraşayım

dokunsalar ağlayacam ya

kızlar günaydın yarın sabah 8 de hastanede olacam tahlilleryapılıp sezaryan olacagım hepiniz bana dua edin olurmu

slm hanımlar,biz geldik kızımla,15 mayıs 22.35 de epidural sezeryanla doğdu miniğim.3260 gr.dı.5 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı kızım kakasını yutmuş,şimdi iyi çok şükür.3 gün oldu evimize geleli,anca haber verebildim size.

kızlar günaydın yarın sabah 8 de hastanede olacam tahlilleryapılıp sezaryan olacagım hepiniz bana dua edin olurmu
Allah yar ve yardımcın olsun canım hayırlı haberlerle gelirsin inşallah
canım moralini bozma eğer çok hasta olsalar uyumazlar ayrıca süt olayı senin elinde değil gelmiyorsa gelmiyordur yapacağın bişe yok

Hayırlı olsun canım sağlıkla büyüt bebeğini inşallah
çok şükür atlatmışsın bebeğin sağlıklı ya önemli olan bu

Tubacım saol ben o doktoru bir bakayım teli varsa bana atarmısın.

Goncacım benim bildiğim zeytinyağını direk sürmek kızdırmayı falan duymadım.Benim ev yapımı zeytinyağım var aktardan hiç almadım onlarında asit oranları varmış asidi en az olan bebeğe kullanılmalıymış öyle bir sor istersen aktarda.

Benim yaklaşık 60 cc civarı çıkıyor çok değil yani bende çok üzülüyorum mama takviyesi yapıyorum azda olsa.:çok üzgünüm:Çok şükür sarılığınızda geçmiş ne güzel sen bebeğini beslemeye bak tatlım çoğumuzun sütü şakır şakır gelmiyorki napalım.:1no2:

Deyiyo Burcu'cum en artık gelen misafirlerin yanında bile emzirmiyorum altını açmıyorum vallahi bende bu nazardan çok çektim.

mrh kızlar 1. ayını dolduran anneler bebişlerinızın gelişimi nasıldı kac gr aldılar toplam

Yaklaşık 600 gr :çok üzgünüm: ama bir haftadır çok şükür kilo alımı dah hızlı

Öyle düşünme tatlım hepimiz bu düşünceler içinde oluyoruz zaman zaman.Alışıcaz bir şekilde sende yavaş yavaş annenin yanında olmayışına alıştır kendini tatlım sonra alışman çok daha zor ve problemli olur.Bebek bunlar bizim her istediğimizde susacak değiller ya bir şekilde büyüyecekler.:teselli:

Bu Nail bey Özkan Hastanesindemi canım? Birde aşılar özel hastanelerde ücretli diye biliyorum ben ücret verdim mesela.:uhm:

Ya bu senin kaynanana ne demek lazım bilmiyorumki çok babanelik yapmışta söz hakkı buluyor kendinde klava:

Benim doğum yaptığım hastanede bebeği bebelac 1'le beslediler çıkarkende doktorum bunu tavsiye etti milupa kullananların gaz şikayetinin daha fazla olduğunu söyledi ben çok memnunum.

Ya sen milletin lafına ne bakıyosun kuzum herkes dönüp önce kendine baksın ne var sütün yoksa olmayabilir sanki benim varda noluyo çok az bende mama veriyorum.Böyle şeylerle aklını oyalarsan bebeklerini asıl ozaman haksızlık etmiş olursun.Ben 20 gün emmişim annemin sütü yokmuş hep mama.Noldu şimdi benim annem bana layıkıyla analık yapamamışmı oldu.Bırak allah aşkına bu kadınlar kendi cinslerine destek olacakları yere neden böyle saçma davranırlar anlamam bir türlü.Sen mükemmel bir annesin ne badireler atlattın onları düşün o kadın senin çektiklerinin 100 de birini çekmemiştir.:teselli:

Dularımız seninle sağlıklı bir şekilde evladına kavuşursun inşallah.

Canım çok geçmiş olsun gözün aydın allah analı babalı büyütsün

canım sizlerde sağ salim alırsınız inşallah bebeklerinizi kucağınıza
sezeryan olucaksın sütün gelmeyecek diye bişe yok bu yapı meselesi benim sütüm hemen geldi ilk gün biraz zor tutturduk ama sonra rahat emdi çok şükür
yine de her ihtimale karşı aptamil al en iyisi o ayrıca dr browns biberon al gaz yapmayan biberonmuş herkes onu tavsiye ediyorr

cnm hayırlı dogumlar saglıkla dogurursun inş. anne sütüne en yakın mama aptamilmiş ben heryerden öyle duydum yenidoganlar içinse pre aptamil var onu al hafifi bi ama çok doymuyo ve dolayısıyla senide emiyo.. ama sütünde hemn gelir hiç endişe etme humananın çayından iç bol bol güzelce dinlen hadi bakalım allah kurtarsın..

cnm geçmiş olsun çocuk bunlar böyle büyüyecekler çok takam üşütmüştür ondandır kusmasıda kakasıda ayrıca deniz suyu çok iiyi kullan..

senin şu ark. nasıl bi arkadaşmış öyle senin bu çocokları ne şartlarda dogurdugunu bilmiyomu? acaba senn yaşadıklarını yaşasa ne oludu asla dogurmaam bidaha der oturudu en çok mükemmeml bi annsin kıskananlar çatlasın boşver..
cnm hayırlı olsun ve çokgeçmiş olsun ama atlatmış küçük maş. foto bekliyozzz..

kızlar ya bunu içime sokasım geliyor tepki vermeye başladı artık yavss:))))
dimi ya nbabası sabah şarkı söylüyor ona nasıl dinleyip gülüyo nasıl anlamlı bakışlar mükemmel ya

kesinlikle mükemmel şeyler bunlar Allahın bir mucizesi diyorum alkisalkisalkis

ya kızlar ne yapacagımı şaşırdım çok moralim bozuk geçen gün özelde drumuza gittik kaka testimizdeki lokosit miktarı yine bol çıktı ve çok endişelendi dr azalma olmamış ve artmış ben müdahale edemem ilaçta veremem 2aydan küçük dedi ve bizi çapa acile gönderdi gittik...

anlattık herşeyi bissürü test istedi ama biz moral bozuklugundan yıkılıoz koca çapayı sırtımda taşıyom sanki hep agladım el kadar bebegimle o karışık pis hastanede gezip duruyom die kıyamaıom çocuguma neyse testler yapıldı sonuçla alındı dr gösterdi ve
sonuçların hepsi tertemiz demezmi dr şok tabi ama nasıl olur sabahki test burda bakın dr diyoki biz asla özelde yapılan testlere güvenmiyoruz biz kesin sonuç veriyoruz yanılma olamaz onlarda olur dio tedaviye gerek yok bebekte normalse emiyosa iştahlıysa çok aglamıyosa evine git dedi ve gönderdiç.
ondan sonra 2 dr österdik sonuçları herkes şaşırıyo çapa çok güvenilir çocuk konusunda cok iyi diyolar ve sonuçlar temiz..
nwe yapsam bilemiom yrn drumuza tekrar gidicez ve kendi inceliyecekmiş kakayı öyle dedi.. bi hafta sonrda cerrahpaşaya göötürmek istiyom bakalım orada ne çıkıcak kafayı yiyecem ya acayip vicdan azabı çekiyorum..
geçenlerde hamile bi ark. annelik vicdan azabı duymak demek dedim her dak. öyleyim ne yapsam kafamı dagıtamıyorum..

bide ne diyorum biliyonuzmu
kızım daha çok küçük ve dogum kilosunu 20 grm geçmiş daha ve yrn 1aylık olacagız
acaba kilo alıp geliştikçe vucudu bu mikropla savaşıp kendiligindende atabilir tabi varsa!!
çok ufacık ordan oaraya gezdiriyorum her dr farklı bişi faklı tedavi veriyo kime inanacagımı şaşırdım..
kızım şimdilik iyi gidiyo biraz etlendi ele gelmeye başladı mamasını yiyince huzurluda çogu aglaması zaten açlıktanmış yavrumun salak dr yüzünden aç bıraktım çocugumu!!
biraz takip edeyim bide cerrahpaşaya götürecem ordada temizçıkarsa daha asla götürmeyecem..
benide emiyo ama çok açken emmiyo az geldigi için sütüm beklemiyo sinirleniyo çekerken alıştı biberondan çok çok çekmeye benm sütüm çıtır çerez ona!! yetmiyo valla napım emdigi kadar canı sagolsun..
kalktı bnmki acık çerez verm ondan sonra na yemek!! by

FULYA bence pazartesiyi bekleme. eğer sarılık bacaklarında da başlamışsa hemen behçet uz'a götür. ben doğumdan sonra 4. gündü sarılık bacaklarına inmişti. pazar günüydü saat akşamüstü 4 gibi behçet uza götürdüm bilirubin değeri 15 çıktı, 4 saat sonra tekrar getir dediler 9da değer 16.3 çıktı. gece 2de tekrar gitmemizi istediler ve gece değer daha da yükseldiği için acilden yatış yaptılar. yani 4 saatte 1 derece artabildiğini düşünürsen pazartesiye kadar bekleme. behçet uz çok iyi bir hastane çok da iyi bakıyolar hiç düşünme hemen götür.

birsencim takma sen o densizleri kafana. bence sadece kıskançlıktan öyle yapıyor gıcık. başka zayıf tarafını yakalayamadı aklınca ordan vurmaya çalışıyo. it ürür kervan yürür derler, bırak konuşsun istediği kadar. ayrıca hep annenin sütü ikizlere de yeter diyolar ama ben daha hiç takviye yapmadan anne sütüyle büyüyen ikiz görmedim nedense. bazen olmadı mı olmuyo işte. günlerdir çırpınıyorum oğlum emsin sütüm artsın diye. sağıyorum sürekli ama bebeğin emmesi gibi olmuyo b.k ye deseler yicem ama hiçbi şeye yaramadı deliricem. sürekli ağlıyorum. ben bi çocukla bunları yaşıyosam sen ne yapıyorsun çok merak ediyorum. sen benim kahramanımsın ve kim ne derse desin bu hiç değişmeyecek...

knk canım geçmiş olsun, inşallah bu sonuç doğrudur ve herşeyi atlatmış olursun. ama bence de teyit ettirmek için hiç beklemeden hemen git. en azından için rahat eder ve tedavi için de beklemiş olmazsın. inşallah çilen bitmiştir

xxh.ydxx hadi hayırlı olsun canım..

mrb ne güzel siz bebeklerinizi sevebiliyorsunuz. ben sevemiyorum 20 günlük yağmurumla zor günler geçiriyorum onu sevemiyorum. biri alsın götürsün istiyorum. dogum psikoljisini çok kötü geçiriyorum. neyapacagımı bilmiyorum....

canım bunlar geçici duygular inan. benzer yazıları bu sitede o kadar çok gördüm ki, hepsi de atlattılar. sen de atlatacaksın, hepimiz atlatacağız ama biraz sabır. kendini dinlememeye mutlu olmaya, seni mutlu edecek şeyler yapmaya çalış. bizimle konuş. inşallah derdini paylaşabiliriz

Kızlar merhaba, nasılsınız, kağancığımın gaz sancısı geçsin diye hipp'in rezene çayından 3 çay kaşığı kadar verdik, paketinde bebeklerde 1. haftadan itibaren kullanılabilir yazıyordu, inş. iyi gelir şimdilik emzirdim uyudu, takipteyim, elma yağı fln da denicem ayağına ve kasılkarına onuda yarın almayı planlıyorum, gaz sancısı için sıcak havluda koy dediler bana, siz neler yapıyosunuz kızlar, bebişlerde gaz varmı

Mutahharacım,evet dediğin gibi aç olsa basardı çığlığı dimi,ama hep bi korku oluyo içimde ya beslenemzse, ya aç kalırsa diye, bazen emiyo maşallah diyorum, bazen memeden biraz çekiyo sonra derin bi uykuya dalıyo, tam memeden çekerken başlıyo gene çekmeye sonra gene derin uykuya geçiyo, uyandırabilene aşkolsun, mecburen ayırıyorum sonra memeden, gazını çıkarayım diyorum açıyo gözlerini bu seferde başlıyo ağlamaya, sanırım gazı var, ayaklarını kasıp kendine çekiyo, kendini sıkıyo sonra eğer şanslıysak bi pırt sesi geliyo, ya varya dünyada kendim dahil kimsenin pırtlamasına bu kadar sevinmemişimdir

Pınarcım,kağanı bi uyandırabilsek ama nafile, inş. o 5dk lar yetiyodur, bide maşallah defneye kııız memeden düşmüyo demek ayy ne güzel emen çocuğa bayılıyorum artık yaa

Goncacım, bende eşime çok fena davrandığımı farkettim, adam eline alıp yanlış tutmaya görsün canavar oluyormuşumda farkında değilmişim, dün eşiimin verdiği tepkide sonra farkettim.. geçen hafta saat başı ağlıyodum, bu hafta onu atlattım çok şükür, sanırım buna hormonlar neden oluyo cnm, bide annemede patlıyormuşum onuda yeni farkettim, inş. kısa zamanda geçer, bende sadece 2 sefer 30cc mama verdim onun haricide hep anne sütü veriyorum cnm

Claries cnm, üzülme lütfen o duyguları çok hissettim, sanırım başından beri yanımızda annelerimiz olduğu için şimdi daha zor geliyor,ama ben inanıyorum biz çok iyi anneler olucaz, bebek işi birazda tecrübe işi cnm, azcık ele kola gelmeye başlasınlar bakalım daha iyi olacak inş.

Fulyacım, az az gelip günden güne artması lazım cnm, sen süt gelsede gelmesede sağ, kanallar açılsın, prenseside memeye sık tut oda tutmayı öğrensin,inş. kısa zamanda başlar emmeye cnm, ben ilk hafta herşeye ağladım sürekli, bu hafta iyiyim çok şükür ağlamıyorum, cnm sarılığı ihmal etme, benim oğlan doğduktan 4 gün sonra sarılığa bakmak için kan aldırdı dr, o çağırmasada sen git dr a, kan isteyecek sarılık için

Knkcım, demekkii ne kadar dikkat edilirse edilsin olacağı varsa oluyormuş cnm, inş. atlatırsınız kısa zamanda,ilaç vermeye başladımı dr, cuma vericek demiştin sanırım

Tutkuncum senin kız fena alışmış biberona cnm ya, biberonla değil kaşıkla versen bi kaç hafta sonra memye tutsan belki alır, hem emerse çok daha rahat olur senin için, benim oğlanda hapşırıyo, hemşire sezaryende bebek normal doğumdaki gibi sıkışıp ciğerlerindeki suyu atamıyor bu yüzden hapşırarak atacak demişti,ama yinede ben her hapşırdığında bişey daha örtüyorum üstüne, kaynanan konusuna gelinceeee gıcık şey yaa onamı kalmış isim koymak, ona ismi ne olsun diye soran olmuşmu , hayret bişi ya

Birsencim bide yeni bişi daha duydum int. ten, kolik bebeklerdede yeşil kaka olabiliyomuş, ama seninkiler sakin diyosun maşallah ondan değildir o zaman, sen bi götür dr a cnm bende merak ettim bakalım ne dicek, sen çok iyi bi annesin cnm kimsenin sözüne aldırış etme, sıkıyosa onlar baksın bebelerine bi iki gün görsünler davulun sesi yakındanda öyle hoşmuymuş

kızlar ya bunu içime sokasım geliyor tepki vermeye başladı artık yavss:))))

Cnm maşallah bebişine büyüyo artık annesi, tempoya alışmıssın ne güzel, darısı başıma inş., şimdilik gelen gidene annem koşturuyor sağolsun, o olmasaydı çok zorlanırdım heralde, yada süperanne mi olurdum bilemiyorum, görücess bakalım kağan beyle başbaşa kalacağımız günler çok yaklaştı artık annem yarı kırkını çıkartır giderim dedi

Cnm hayırlısı ile bebişte sende kurtulun inş., güzel haberlerini bekliyoruz

Cnm Rabbim analı babalı büyütsün inş., bebişte iyiymiş şimdi gözün aydın

Cnm hayırlısı ile kavuş bebişine inş., ben sibelin tavsiyesi ile bebelac 1 almıştım, ama çok kullanmadım 2 sefer vermiştim 30cc kadar, sezaryen olmak için hastaneye yattığım akşam doğum sancılarım başladı,sabaha kadar sancı çektim, bu yüzden sütüm geldi hemen

Meltemcim nasılsın cnm, süt için 3 tane 1.5 lt lik su bitiriyorum ben, bide humananın çayından cnm

Cnm inş. geçmiştir yaa, sen orda yaşayıp üzülüyosun, biz burda okuyup üzülüyoruz valla, bakalım cerrahpaşa ne dicek, belkide geçmiştir cnm

Cnm inş. kısa zamanda atlatırsın, bebeğini sık sık kcağına alıp ona ninniler şarkılar söyleyebilirsin, sırtına küçük küçük masaj yapabilirsin,saçından öp, boynunu kokla bunlar aranızdaki bağı kuvvetlendirir cnm,

burcum doğumdan beri görüşemedik sana da hayırlı olsun bile diyemedim. gerçi hiçkimseye diyemedim ya. bağışlayın. oğlumla uğraşıp duruyorum, ömrümden gitti valla.
ben sütüm olsun diye 2-2,5 lt su, 3 bardak humana still tee, 2 bardak rezene, 2 bardak süt, 2 kase komposto ve daha aklıma gelen sulu şeylerden içiyorum. düzenli olarak sağıyorum bir yandan da emziriyorum. fakat dikkat ettim pompayla sağdıktan sonra (ki artık hiç süt gelmeyene kadar sağıyorum) elimle sıkarsam ya da oğlum emerse yine süt gelmeye devam ediyor. yani pompanın tam olarak memeyi boşaltamadığına inanıyorum. medela elektrikli pompa kullanıyorum (önceden de daha profesyonel bir pompa kiralamıştım 1 haftalığına) yani göğsüm tam olarak boşalmıyor hiçbir zaman. oğlum gündüzleri emiyor ama geceleri uykusu ağır basıyor ve emmeyi reddediyor. ben de sadece pompayla sağıyorum. gece böyle bi kesinti olduğu için sütümün artmadığına karar verdim. cuma günü dr a gittik mama takviyesi verdi. 3 saatte bir emzirdikten sonra kaşıkla yediriyoruz. bakalım nolcaz. dua ediyorum sütüm artsın, oğlum da uyanıp emsin die. (

Cnm sütün bide psikolojik tarafı varmış okuduğum kadarıyla,hatta anne bi şeye üzüldüğü zaman ağlama sütün kaçmasın derler, belkide süt gelmiyor diye çok üzüldüğünden kaçıyo olabilir, bende aynı pompayı kullanıyorum cnm, memnunum şimdilik,ama belki senin daha kuvvetli çeken bi pompaya ihtiyacın olabilir belki, saat başı sağsan belki o da iyi gelebilir cnm

saat başı sağmayı denesem iyi olabilir galiba. gerçi ondan da çekiniyorum. ya oğlum uyanır da meme tamamen boşken emmek isterse diye ama galiba biraz risk almak gerekiyo :)
üzüntü meselesini ben de düşünüyorum ama kendime de engel olamıyorum. çevremde de çok baskı var. babam "bu çocuk aç kaldı" diyip duruyor. kendimi sürekli suçlu ve yetersiz hissediyorum ve bunu unutmama hiç izin vermiyolar. geçen gün isyan ettim sizin yüzünüzden böyle oldu diye. şimdi de "ohooo senin sütün geliyo bol bol" falan diyolar güya destek olmak için yapmacıktan. o daha çok sinirimi bozuyor. kimi kandırıyolarsa. gerçi oğlum uykudan ayılıp emse bunu da aşacağımıza inanıyorum ama... neyse hayırlısı bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…