Slm herkesea.s.
Bende nihayet kuzuma kavuştum.15 mayıs 11:40 da sezaryenle kızımı kucağıma aldım çok şükür 3450 g 51 cm doğdu yavrum.Ne anlatılmaz bir duygu bu:asigim:.Allah herkese nasip etsin inşallah.
Sanırım herkes doğurdu.Doğurmayan varsa sağlıkla doğum yaparlar inş.
hayırlı olsun canım sağlıkla büyüt bebeğini inşallah Allah analı babalı büyütsün
pek kimse kalmadı sanırımm mimaresra vardı ne yaptı bilmiyorum
pınar cnm sen kalkanla mı emziriyorsun?nasıl oluyor o
banu cnm gözünaydın..tatlım allah analı babalı büyütsün cnm benim.maşallah bebişine
ahh burcu yaa 5 gün oldu zar zor emzirmeye calışıyorum sıkınca azıcık süt geliyor ama..
[
annem kalıyor mu cnm ilk günden beri sizde? zamanla alışırız cnm benim bugun 5 günlük oldu kızım.. bakalım ne zaman yanlız kalıcaz
yaa bu arada sürekli ağlamak istiyorum kendim kalınca ağlıyorum.......
bu arada benim ayaklar hala davul gibi hiç inmedi 5 gün olmasına rağmen..
kızım sapsarı kızlar yaaaa...pazartesi doktora götürcez bakalım
[k] {n} [k];7018789 .!.:
Cnm bak benim aklıma ne geldi yavs, belki ondan değildir ama söylemeden geçmek istemedim, bu dizanteri bildiğim kadarı ile çoğunlukla sudan bulaşıyor, emzirmeden önce çeşme suyu ile göğsünü yıkıyorsan sonra memeye tutuyorsan ordan geçmiş olabilir, şehir şebekesinde her tür mikrop var, biz aşılı olduğumuz için sorun olmuyo ama bebişin aşısı daha olmadığı için emince bulaşmış olabilir,benim oğlanda pamukçuk çıktı, dr her emzirme öncesi temiz suyla yıka göğüs ucunu dedi, aklında bulunsun cnm
eet dizanteri sudan bulaşıyor ama o kadar dikkat ediyouzki bak dinle asla hiçbişe için şebeke suyu kullanmıyoruz herzaman kullandıgımız suyu degiştirdik en iyiysi erikliymiş ona geçtik, her mamada ayrı su kaynatıyorum bekletmiyorum, her mamadan sonra kaynar suda bekletiyorum biberonu ve günde 1 kaynatıyorum, kızı içme suyuyla yıkıyoruz ve onuda kaynatıyorum! her dak. ellerim suda yıkıyorum gögüs uçlarımıda steril bezle siliyorum ve sütyenime çok dikkat ediyorum!! e daha ne yapım neler neler anlatamam hekes seferber helede babamız o çok endişeli çok dikkatli ama oldu bidefa he bide tatlım bu mikrop kızım yeni dogdugunda şeker şerbeti vermiştim sarılıgı düşsünn die:1no2: ondan bulaştı:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
maş. cnm sende kvuştun kızına. yagmurun tepkisi nasıl kıskançlık oldumu?
off kızlar üşüttümü çocuk ayyy ne yapacam yaa odaları hep 24 23 derece güneşten
bi ara sıcak diye bacaklarını çıplak bıraktım ama serin olunca tekrardan giydirdim off odalarından çıkmıyorum takip ediyorum hep yaaa
başıma ağrı girdi valla
tırnakları kestim ama elleri üşüyor mecbur takıyorum eldiven[/QUOTE
cnm geçmiş ama söyleyim yeşil kaka üşütmeden ama sümüklü,kanlı ve sulu olursa endişe et bizimkinde kan yoktu ama ssümüklü ve sulu geçmiş olsun
cnm dinleniyodur o acıkınca kıyamet kopar merak etme.
geçmiş olsun canım ya inş bir an önce kurtulur yavrun
oyy yesinler bonucugu :) gezmelere gidicekmiş bugun he :)
oh oh hatun hizini alamamişyesinler senin boncuk kuzunu :) maşaAllahh :)
canim ya hangimizin düzeni varki..benim kizda sapitiyor arada..bugunde 5 ten aksam 9a kadar uyumadi..yatmadida..sürekli kucakta gezmek istedi cadi :)) canim ben gece 12de ve gündüz 12de 5-10dak emzirip bazen 60 bazen 90cc mama veriyorum..geri kalan vakitlerde sadece emziriyorum..doktora sormadim..dogdurundan beri böyle yapiyorum..annem banada öyle yapmiş..
canim ya..üzme böyle kendini..daha yanliz kalmadigin için sana böyle geliyor..ama inan gerçekten yanliz kalsan (suan annenin gelecegini biliyorsun) cokta güzel halledersin herşeyi
ay kiyamammm..canim ya bende öyleydim..bi yandan emzirip bi yandan agliyordum odamda..ama geciyor merak etme..hafifleye hafifleye gecip gidecek
benim 20gün sürdü canim..fil gibiydi ayaklarim..yavas yavas indi..keske şimdiden götürseydin cocugu ya..bari p.tesiye kadar bolbol besle..sütün yeterli degilse mamada ver..sarilik anca böyle geciyor..
canim okurken yoruldum valla ya..sakinan göze cöp batar misali olmus sizinki yaa..inşaAllah biran önce gecer gider canimcim..
hmm aklimda bulunsun o dareferanslar önemli valla :)
capaklanma için anne sütü damlatin diyorlar..ama ben denemedim hiç..islak bez (normal pamuklu bez) ile sildim sürekli..benim kizida cok hiçkirik tutuyor..acaba 3 ten fazlami? fazlaysa ne demek acaba :) bak merak ettim şimdi :)
ay canim ya..neyse Türkiz'i duyunca anlar artik :)
hıçkırık benimde kızdada çok canım emzirdikten sonra özellikle anneme göre boğaz genişletiyor yani midesi büyüyro endişe edecek bir şey yokmuş inş doğrudur
kızlar bide göğüslerini ovuyormusunuz bebişlerin yine annmeden bir alıntı süt birikirmiş ve sertleşirmiş ki ananem anneminkini ovamamış çok süt birikmiş şişmiş bebekken sonra iğneyle patlatmışlar banada ovmamı sölediler bende aklıma geldikçe hafif hafif ovuyorum doktorada sormadım unuttum böle bir şey bilen varmı
günaydın kızlar dün gezdik ama morelim bozuldu
ali kuşum dün yemek yerken kustu mamalar burnundan geldi sonra uyudu neyse gittim tekrar yemek yediriyorum aman yine çocuk kustu ....kafayı yiyecektim burnu tıkalı deniz suyumudur nedir ondan sıkıyorum.....ama çocuğun genzi dolu ağzına balgam geliyor yutamıyor kakasıda yeşildi üşüttü demek ya ömerde huysuz onunda burnu tıkalı ama bayadır bölelerdi yarın doktora gideceğim alığ çocukları
çok canım sıkıldı off ya diyorum acaba nazarmı deyiyor kuzularıma ya çok huzurlu sakinler milletin bebeği çığlık çığlığa ayyyyyy kafayı yıiyorum yaw
birsencim sakın mamayı yatarken verme orta kulak iltihabı yapıyormuş kucağında emzirme pozisyonunda gibi ver canım
canım her bebeğin mizacı farklıdır bazı şeyler doğuştan mesala benim kız tam bir aç melek aç olunca çığlık çığlığa onun dışında sakin
kızlar günaydın yarın sabah 8 de hastanede olacam tahlilleryapılıp sezaryan olacagım hepiniz bana dua edin olurmu
allah kurtarsın canım şimdiden geçmiş olsun
slm hanımlar,biz geldik kızımla,15 mayıs 22.35 de epidural sezeryanla doğdu miniğim.3260 gr.dı.5 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı kızım kakasını yutmuş,şimdi iyi çok şükür.3 gün oldu evimize geleli,anca haber verebildim size.
allah analı babalı büyütüsn canım
Tubacım saol ben o doktoru bir bakayım teli varsa bana atarmısın.
Goncacım benim bildiğim zeytinyağını direk sürmek kızdırmayı falan duymadım.Benim ev yapımı zeytinyağım var aktardan hiç almadım onlarında asit oranları varmış asidi en az olan bebeğe kullanılmalıymış öyle bir sor istersen aktarda.
Benim yaklaşık 60 cc civarı çıkıyor çok değil yani bende çok üzülüyorum mama takviyesi yapıyorum azda olsa.:çok üzgünüm:Çok şükür sarılığınızda geçmiş ne güzel sen bebeğini beslemeye bak tatlım çoğumuzun sütü şakır şakır gelmiyorki napalım.:1no2:
Deyiyo Burcu'cum en artık gelen misafirlerin yanında bile emzirmiyorum altını açmıyorum vallahi bende bu nazardan çok çektim.
Yaklaşık 600 gr :çok üzgünüm: ama bir haftadır çok şükür kilo alımı dah hızlı
Öyle düşünme tatlım hepimiz bu düşünceler içinde oluyoruz zaman zaman.Alışıcaz bir şekilde sende yavaş yavaş annenin yanında olmayışına alıştır kendini tatlım sonra alışman çok daha zor ve problemli olur.Bebek bunlar bizim her istediğimizde susacak değiller ya bir şekilde büyüyecekler.:teselli:
Bu Nail bey Özkan Hastanesindemi canım? Birde aşılar özel hastanelerde ücretli diye biliyorum ben ücret verdim mesela.:uhm:
Ya bu senin kaynanana ne demek lazım bilmiyorumki çok babanelik yapmışta söz hakkı buluyor kendindeklava:
Benim doğum yaptığım hastanede bebeği bebelac 1'le beslediler çıkarkende doktorum bunu tavsiye etti milupa kullananların gaz şikayetinin daha fazla olduğunu söyledi ben çok memnunum.
Ya sen milletin lafına ne bakıyosun kuzum herkes dönüp önce kendine baksın ne var sütün yoksa olmayabilir sanki benim varda noluyo çok az bende mama veriyorum.Böyle şeylerle aklını oyalarsan bebeklerini asıl ozaman haksızlık etmiş olursun.Ben 20 gün emmişim annemin sütü yokmuş hep mama.Noldu şimdi benim annem bana layıkıyla analık yapamamışmı oldu.Bırak allah aşkına bu kadınlar kendi cinslerine destek olacakları yere neden böyle saçma davranırlar anlamam bir türlü.Sen mükemmel bir annesin ne badireler atlattın onları düşün o kadın senin çektiklerinin 100 de birini çekmemiştir.:teselli:
Dularımız seninle sağlıklı bir şekilde evladına kavuşursun inşallah.
Canım çok geçmiş olsun gözün aydın allah analı babalı büyütsün
sağol canım sorarım bakalım bir kaç gündür sebamedi bıraktım nivea bebk yağı sürüyorum baya düzeldi sebamede o kadar para verdim keşke herşeyi nivea alsaymışım ya
[k] {n} [k];7027019 .!.:ya kızlar ne yapacagımı şaşırdım çok moralim bozuk geçen gün özelde drumuza gittik kaka testimizdeki lokosit miktarı yine bol çıktı ve çok endişelendi dr azalma olmamış ve artmış ben müdahale edemem ilaçta veremem 2aydan küçük dedi ve bizi çapa acile gönderdi gittik...
anlattık herşeyi bissürü test istedi ama biz moral bozuklugundan yıkılıoz koca çapayı sırtımda taşıyom sanki hep agladım el kadar bebegimle o karışık pis hastanede gezip duruyom die kıyamaıom çocuguma neyse testler yapıldı sonuçla alındı dr gösterdi ve
sonuçların hepsi tertemiz demezmi dr şok tabi ama nasıl olur sabahki test burda bakın dr diyoki biz asla özelde yapılan testlere güvenmiyoruz biz kesin sonuç veriyoruz yanılma olamaz onlarda olur dio tedaviye gerek yok bebekte normalse emiyosa iştahlıysa çok aglamıyosa evine git dedi ve gönderdiç.
ondan sonra 2 dr österdik sonuçları herkes şaşırıyo çapa çok güvenilir çocuk konusunda cok iyi diyolar ve sonuçlar temiz..
nwe yapsam bilemiom yrn drumuza tekrar gidicez ve kendi inceliyecekmiş kakayı öyle dedi.. bi hafta sonrda cerrahpaşaya göötürmek istiyom bakalım orada ne çıkıcak kafayı yiyecem ya acayip vicdan azabı çekiyorum..
geçenlerde hamile bi ark. annelik vicdan azabı duymak demek dedim her dak. öyleyim ne yapsam kafamı dagıtamıyorum..
bide ne diyorum biliyonuzmu
kızım daha çok küçük ve dogum kilosunu 20 grm geçmiş daha ve yrn 1aylık olacagız
acaba kilo alıp geliştikçe vucudu bu mikropla savaşıp kendiligindende atabilir tabi varsa!!
çok ufacık ordan oaraya gezdiriyorum her dr farklı bişi faklı tedavi veriyo kime inanacagımı şaşırdım..
kızım şimdilik iyi gidiyo biraz etlendi ele gelmeye başladı mamasını yiyince huzurluda çogu aglaması zaten açlıktanmış yavrumun salak dr yüzünden aç bıraktım çocugumu!!
biraz takip edeyim bide cerrahpaşaya götürecem ordada temizçıkarsa daha asla götürmeyecem..
benide emiyo ama çok açken emmiyo az geldigi için sütüm beklemiyo sinirleniyo çekerken alıştı biberondan çok çok çekmeye benm sütüm çıtır çerez ona!! yetmiyo valla napım emdigi kadar canı sagolsun..
kalktı bnmki acık çerez verm ondan sonra na yemek!! by
canım mutlaka başka bir hastaneye daha götür
Kızlar merhaba, nasılsınız, kağancığımın gaz sancısı geçsin diye hipp'in rezene çayından 3 çay kaşığı kadar verdik, paketinde bebeklerde 1. haftadan itibaren kullanılabilir yazıyordu, inş. iyi gelir şimdilik emzirdim uyudu, takipteyim, elma yağı fln da denicem ayağına ve kasılkarına onuda yarın almayı planlıyorum, gaz sancısı için sıcak havluda koy dediler bana, siz neler yapıyosunuz kızlar, bebişlerde gaz varmı
Mutahharacım,evet dediğin gibi aç olsa basardı çığlığı dimi,ama hep bi korku oluyo içimde ya beslenemzse, ya aç kalırsa diye, bazen emiyo maşallah diyorum, bazen memeden biraz çekiyo sonra derin bi uykuya dalıyo, tam memeden çekerken başlıyo gene çekmeye sonra gene derin uykuya geçiyo, uyandırabilene aşkolsun, mecburen ayırıyorum sonra memeden, gazını çıkarayım diyorum açıyo gözlerini bu seferde başlıyo ağlamaya, sanırım gazı var, ayaklarını kasıp kendine çekiyo, kendini sıkıyo sonra eğer şanslıysak bi pırt sesi geliyo, ya varya dünyada kendim dahil kimsenin pırtlamasına bu kadar sevinmemişimdir
Pınarcım,kağanı bi uyandırabilsek ama nafile, inş. o 5dk lar yetiyodur, bide maşallah defneye kııız memeden düşmüyo demek ayy ne güzel emen çocuğa bayılıyorum artık yaa
Goncacım, bende eşime çok fena davrandığımı farkettim, adam eline alıp yanlış tutmaya görsün canavar oluyormuşumda farkında değilmişim, dün eşiimin verdiği tepkide sonra farkettim.. geçen hafta saat başı ağlıyodum, bu hafta onu atlattım çok şükür, sanırım buna hormonlar neden oluyo cnm, bide annemede patlıyormuşum onuda yeni farkettim, inş. kısa zamanda geçer, bende sadece 2 sefer 30cc mama verdim onun haricide hep anne sütü veriyorum cnm
Claries cnm, üzülme lütfen o duyguları çok hissettim, sanırım başından beri yanımızda annelerimiz olduğu için şimdi daha zor geliyor,ama ben inanıyorum biz çok iyi anneler olucaz, bebek işi birazda tecrübe işi cnm, azcık ele kola gelmeye başlasınlar bakalım daha iyi olacak inş.
Fulyacım, az az gelip günden güne artması lazım cnm, sen süt gelsede gelmesede sağ, kanallar açılsın, prenseside memeye sık tut oda tutmayı öğrensin,inş. kısa zamanda başlar emmeye cnm, ben ilk hafta herşeye ağladım sürekli, bu hafta iyiyim çok şükür ağlamıyorum, cnm sarılığı ihmal etme, benim oğlan doğduktan 4 gün sonra sarılığa bakmak için kan aldırdı dr, o çağırmasada sen git dr a, kan isteyecek sarılık için
Knkcım, demekkii ne kadar dikkat edilirse edilsin olacağı varsa oluyormuş cnm, inş. atlatırsınız kısa zamanda,ilaç vermeye başladımı dr, cuma vericek demiştin sanırım
Tutkuncum senin kız fena alışmış biberona cnm ya, biberonla değil kaşıkla versen bi kaç hafta sonra memye tutsan belki alır, hem emerse çok daha rahat olur senin için, benim oğlanda hapşırıyo, hemşire sezaryende bebek normal doğumdaki gibi sıkışıp ciğerlerindeki suyu atamıyor bu yüzden hapşırarak atacak demişti,ama yinede ben her hapşırdığında bişey daha örtüyorum üstüne, kaynanan konusuna gelinceeee gıcık şey yaa onamı kalmış isim koymak, ona ismi ne olsun diye soran olmuşmu , hayret bişi ya
Birsencim bide yeni bişi daha duydum int. ten, kolik bebeklerdede yeşil kaka olabiliyomuş, ama seninkiler sakin diyosun maşallah ondan değildir o zaman, sen bi götür dr a cnm bende merak ettim bakalım ne dicek, sen çok iyi bi annesin cnm kimsenin sözüne aldırış etme, sıkıyosa onlar baksın bebelerine bi iki gün görsünler davulun sesi yakındanda öyle hoşmuymuş
Cnm maşallah bebişine büyüyo artık annesi, tempoya alışmıssın ne güzel, darısı başıma inş., şimdilik gelen gidene annem koşturuyor sağolsun, o olmasaydı çok zorlanırdım heralde, yada süperanne mi olurdum bilemiyorum, görücess bakalım kağan beyle başbaşa kalacağımız günler çok yaklaştı artık annem yarı kırkını çıkartır giderim dedi
Cnm hayırlısı ile bebişte sende kurtulun inş., güzel haberlerini bekliyoruz
Cnm Rabbim analı babalı büyütsün inş., bebişte iyiymiş şimdi gözün aydın
Cnm hayırlısı ile kavuş bebişine inş., ben sibelin tavsiyesi ile bebelac 1 almıştım, ama çok kullanmadım 2 sefer vermiştim 30cc kadar, sezaryen olmak için hastaneye yattığım akşam doğum sancılarım başladı,sabaha kadar sancı çektim, bu yüzden sütüm geldi hemen
canım bende aynıyım sanki onun çocuğu değil şöle tutma böle yapma çok kötü ya ona babalık duygusunu yaşatmıyorum resmen ama bende artık bıraktım bu huyu inş zamanla dahada düzeliriz
burcum doğumdan beri görüşemedik sana da hayırlı olsun bile diyemedim. gerçi hiçkimseye diyemedim ya. bağışlayın. oğlumla uğraşıp duruyorum, ömrümden gitti valla.
ben sütüm olsun diye 2-2,5 lt su, 3 bardak humana still tee, 2 bardak rezene, 2 bardak süt, 2 kase komposto ve daha aklıma gelen sulu şeylerden içiyorum. düzenli olarak sağıyorum bir yandan da emziriyorum. fakat dikkat ettim pompayla sağdıktan sonra (ki artık hiç süt gelmeyene kadar sağıyorum) elimle sıkarsam ya da oğlum emerse yine süt gelmeye devam ediyor. yani pompanın tam olarak memeyi boşaltamadığına inanıyorum. medela elektrikli pompa kullanıyorum (önceden de daha profesyonel bir pompa kiralamıştım 1 haftalığına) yani göğsüm tam olarak boşalmıyor hiçbir zaman. oğlum gündüzleri emiyor ama geceleri uykusu ağır basıyor ve emmeyi reddediyor. ben de sadece pompayla sağıyorum. gece böyle bi kesinti olduğu için sütümün artmadığına karar verdim. cuma günü dr a gittik mama takviyesi verdi. 3 saatte bir emzirdikten sonra kaşıkla yediriyoruz. bakalım nolcaz. dua ediyorum sütüm artsın, oğlum da uyanıp emsin die.(
canım geçmiş osun inş herşey düzelir ama sık sık emzir emzirdikçe psikolojik olarak geliyor süt bide emziriken rahat ol bitanem onu doyurduğunu sütünün yettiğini düşün olumsuz düşünme sakın
cadı bu ya edepsiz hee:)) 4 saattir uyumuyor yatırıyorum kucak istiyor hep babası alıştırdı vık diyo yanında bitiyor kızda alıştı tabi:))
sürekli emdi ve sütü ağzında tutup geri boşallttı yutmadı velet o sütler kolaymı yapılıyor israfın anlama ne di mi ama:ecrin_bebek:
burcu canım uzun uzun yazmışsın oh ne güzel
merak etme annen gidince sen süper anne olacaksın canımhihoyyyt
ankakuşu güzelim süt olması yada olmaması bizim elimizde değil tamamen nasip işi bu
benim teyzemin kocası bebeği memeden resmen kopartıp gitti üstüne teyzemi de döverek ama sütü fışkırıyordu resmen sen sadece rahat ol dünyanın sonu değil ki mama verirsin gelmezse önemli olan bebeklerimizin sağlıkla büyümesi sen elinden geleni yap tevekkel Allah
esencim bu kızlar hep cıngar valla ama dün uzman tv de bir şey izledim ayşe öner anlatıypor beebklerin 3 ay alışkanlıkları olmazmış o yüzden kucağınıza almaktan çekinmeyin zira diyor en çok ihtiyaçları olan şey buymuş canım 3 aydan sonra düzen kurmak gerekirmiş bende artık kucağıma sık sık alıyorum seviyorum konuşuyorum kucağımdayken ay masal bile okuyorum delikafadulden
evet kızlar gelelim bize kızım hastaneden çıktıktan bir gün sonraki kontrolünde sarılık değeri 12 çıkmıştı yeterli beslenemediği için çünkü sütüm 4. günde geldi ve mamada vermedik doğru düzgün ertesi günkü kontrolde bir gün önce sütüm geldiği için sağıp sağıp verdim çünkü memeyi tutamıyordu göğüs ucum problemliydi kızımın sarılık değeri 9 a düşmüştü ve doktor 15 gün sonra gelin dedi kızım bugün 19 günlük kontrole gittik allaha şükür sarılık falan kalmamış doktor genel kontrolünü yaptı kulaklarına bir aletle baktı ağzının içine kakasına falan kalp atışlarını dinledi allaha şükür iyiyiz kızım kio almış teyzeleri doğum kilomuz 3830 du 4 gün sonra süt gelmediği için garibim 3460 a düşmüştü bugün 4 kilo 260 gram ölçtü doktorumuz sonra kızım çiş bapmış bezi çıkardık 4 kilo 220 gram düşünün artık 40 gram çiş ve bez boyumuzda uzamış 51 santim doğmuştuk 53. 5 olmuşuz baş çevremiz bıngıldağımızda iyiymiş çok şükür çok mutluyum sonra dönüşte hastane dışındaki ilk gezmemizi yaptık babamız bize yemek ısmarladı kızımız yanımızda koca alışveriş merkezinin gürültüsünde uyumayı başardı eve geldik banyosunu yaptı mışıl mışıl uyudu ben de hemen buraya koştum sevincimi sizle paylaşmak istedim :teytey:
Slm herkesea.s.
Bende nihayet kuzuma kavuştum.15 mayıs 11:40 da sezaryenle kızımı kucağıma aldım çok şükür 3450 g 51 cm doğdu yavrum.Ne anlatılmaz bir duygu bu:asigim:.Allah herkese nasip etsin inşallah.
kızlar bide göğüslerini ovuyormusunuz bebişlerin yine annmeden bir alıntı süt birikirmiş ve sertleşirmiş ki ananem anneminkini ovamamış çok süt birikmiş şişmiş bebekken sonra iğneyle patlatmışlar banada ovmamı sölediler bende aklıma geldikçe hafif hafif ovuyorum doktorada sormadım unuttum böle bir şey bilen varmı
evet kızlar gelelim bize kızım hastaneden çıktıktan bir gün sonraki kontrolünde sarılık değeri 12 çıkmıştı yeterli beslenemediği için çünkü sütüm 4. günde geldi ve mamada vermedik doğru düzgün ertesi günkü kontrolde bir gün önce sütüm geldiği için sağıp sağıp verdim çünkü memeyi tutamıyordu göğüs ucum problemliydi kızımın sarılık değeri 9 a düşmüştü ve doktor 15 gün sonra gelin dedi kızım bugün 19 günlük kontrole gittik allaha şükür sarılık falan kalmamış doktor genel kontrolünü yaptı kulaklarına bir aletle baktı ağzının içine kakasına falan kalp atışlarını dinledi allaha şükür iyiyiz kızım kio almış teyzeleri doğum kilomuz 3830 du 4 gün sonra süt gelmediği için garibim 3460 a düşmüştü bugün 4 kilo 260 gram ölçtü doktorumuz sonra kızım çiş bapmış bezi çıkardık 4 kilo 220 gram düşünün artık 40 gram çiş ve bez boyumuzda uzamış 51 santim doğmuştuk 53. 5 olmuşuz baş çevremiz bıngıldağımızda iyiymiş çok şükür çok mutluyum sonra dönüşte hastane dışındaki ilk gezmemizi yaptık babamız bize yemek ısmarladı kızımız yanımızda koca alışveriş merkezinin gürültüsünde uyumayı başardı eve geldik banyosunu yaptı mışıl mışıl uyudu ben de hemen buraya koştum sevincimi sizle paylaşmak istedim :teytey:
hayırlı doğumlar canımkızlar günaydın yarın sabah 8 de hastanede olacam tahlilleryapılıp sezaryan olacagım hepiniz bana dua edin olurmu
Maşallah kuzuna hadi maraton başlıyor artıkslm hanımlar,biz geldik kızımla,15 mayıs 22.35 de epidural sezeryanla doğdu miniğim.3260 gr.dı.5 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı kızım kakasını yutmuş,şimdi iyi çok şükür.3 gün oldu evimize geleli,anca haber verebildim size.
Valla dr bizim burda ücretsiz gitme dedi şu biberon işini de çözsem çok mutlu olcam kızım emmiyor yalıyor ya iyice unuttu emmeyi çok ağlıyor kıyamıyorum dayıyorum biberonu göğsümü verdiğimdede sıkıyorum sütü yalıyor ya çıldırtcak beni.Kaynana için ne desem boşşşşşşşşşTubacım saol ben o doktoru bir bakayım teli varsa bana atarmısın.
Goncacım benim bildiğim zeytinyağını direk sürmek kızdırmayı falan duymadım.Benim ev yapımı zeytinyağım var aktardan hiç almadım onlarında asit oranları varmış asidi en az olan bebeğe kullanılmalıymış öyle bir sor istersen aktarda.
Benim yaklaşık 60 cc civarı çıkıyor çok değil yani bende çok üzülüyorum mama takviyesi yapıyorum azda olsa.:çok üzgünüm:Çok şükür sarılığınızda geçmiş ne güzel sen bebeğini beslemeye bak tatlım çoğumuzun sütü şakır şakır gelmiyorki napalım.:1no2:
Deyiyo Burcu'cum en artık gelen misafirlerin yanında bile emzirmiyorum altını açmıyorum vallahi bende bu nazardan çok çektim.
Yaklaşık 600 gr :çok üzgünüm: ama bir haftadır çok şükür kilo alımı dah hızlı
Öyle düşünme tatlım hepimiz bu düşünceler içinde oluyoruz zaman zaman.Alışıcaz bir şekilde sende yavaş yavaş annenin yanında olmayışına alıştır kendini tatlım sonra alışman çok daha zor ve problemli olur.Bebek bunlar bizim her istediğimizde susacak değiller ya bir şekilde büyüyecekler.:teselli:
Bu Nail bey Özkan Hastanesindemi canım? Birde aşılar özel hastanelerde ücretli diye biliyorum ben ücret verdim mesela.:uhm:
Ya bu senin kaynanana ne demek lazım bilmiyorumki çok babanelik yapmışta söz hakkı buluyor kendindeklava:Canım çok geçmiş olsun gözün aydın allah analı babalı büyütsün
maşallah canımkızlar ya bunu içime sokasım geliyor tepki vermeye başladı artık yavss:))))
Canım çapada doğrudur merak etme bizde özelde sarılık testini 2 de yaptık 18 di 5 te zeynep kamilde 12 idi özellere güvenme onların doğrudur.[k] {n} [k];7027019 .!.:ya kızlar ne yapacagımı şaşırdım çok moralim bozuk geçen gün özelde drumuza gittik kaka testimizdeki lokosit miktarı yine bol çıktı ve çok endişelendi dr azalma olmamış ve artmış ben müdahale edemem ilaçta veremem 2aydan küçük dedi ve bizi çapa acile gönderdi gittik...
anlattık herşeyi bissürü test istedi ama biz moral bozuklugundan yıkılıoz koca çapayı sırtımda taşıyom sanki hep agladım el kadar bebegimle o karışık pis hastanede gezip duruyom die kıyamaıom çocuguma neyse testler yapıldı sonuçla alındı dr gösterdi ve
sonuçların hepsi tertemiz demezmi dr şok tabi ama nasıl olur sabahki test burda bakın dr diyoki biz asla özelde yapılan testlere güvenmiyoruz biz kesin sonuç veriyoruz yanılma olamaz onlarda olur dio tedaviye gerek yok bebekte normalse emiyosa iştahlıysa çok aglamıyosa evine git dedi ve gönderdiç.
ondan sonra 2 dr österdik sonuçları herkes şaşırıyo çapa çok güvenilir çocuk konusunda cok iyi diyolar ve sonuçlar temiz..
nwe yapsam bilemiom yrn drumuza tekrar gidicez ve kendi inceliyecekmiş kakayı öyle dedi.. bi hafta sonrda cerrahpaşaya göötürmek istiyom bakalım orada ne çıkıcak kafayı yiyecem ya acayip vicdan azabı çekiyorum..
geçenlerde hamile bi ark. annelik vicdan azabı duymak demek dedim her dak. öyleyim ne yapsam kafamı dagıtamıyorum..
kızım daha çok küçük ve dogum kilosunu 20 grm geçmiş daha ve yrn 1aylık olacagız
acaba kilo alıp geliştikçe vucudu bu mikropla savaşıp kendiligindende atabilir tabi varsa!!
çok ufacık ordan oaraya gezdiriyorum her dr farklı bişi faklı tedavi veriyo kime inanacagımı şaşırdım..
kızım şimdilik iyi gidiyo biraz etlendi ele gelmeye başladı mamasını yiyince huzurluda çogu aglaması zaten açlıktanmış yavrumun salak dr yüzünden aç bıraktım çocugumu!!
biraz takip edeyim bide cerrahpaşaya götürecem ordada temizçıkarsa daha asla götürmeyecem..
benide emiyo ama çok açken emmiyo az geldigi için sütüm beklemiyo sinirleniyo çekerken alıştı biberondan çok çok çekmeye benm sütüm çıtır çerez ona!! yetmiyo valla napım emdigi kadar canı sagolsun..
canım sabır göster geçicekmrb ne güzel siz bebeklerinizi sevebiliyorsunuz. ben sevemiyorum 20 günlük yağmurumla zor günler geçiriyorum onu sevemiyorum. biri alsın götürsün istiyorum. dogum psikoljisini çok kötü geçiriyorum. neyapacagımı bilmiyorum....
Canım benim kızda da var gaz sancısı şu gaz damlası işe yarıyor bi dene sıcak havlu yu bende yaptım rahatlattı
Kızlar merhaba, nasılsınız, kağancığımın gaz sancısı geçsin diye hipp'in rezene çayından 3 çay kaşığı kadar verdik, paketinde bebeklerde 1. haftadan itibaren kullanılabilir yazıyordu, inş. iyi gelir şimdilik emzirdim uyudu, takipteyim, elma yağı fln da denicem ayağına ve kasılkarına onuda yarın almayı planlıyorum, gaz sancısı için sıcak havluda koy dediler bana, siz neler yapıyosunuz kızlar, bebişlerde gaz varmı
Mutahharacım,evet dediğin gibi aç olsa basardı çığlığı dimi,ama hep bi korku oluyo içimde ya beslenemzse, ya aç kalırsa diye, bazen emiyo maşallah diyorum, bazen memeden biraz çekiyo sonra derin bi uykuya dalıyo, tam memeden çekerken başlıyo gene çekmeye sonra gene derin uykuya geçiyo, uyandırabilene aşkolsun, mecburen ayırıyorum sonra memeden, gazını çıkarayım diyorum açıyo gözlerini bu seferde başlıyo ağlamaya, sanırım gazı var, ayaklarını kasıp kendine çekiyo, kendini sıkıyo sonra eğer şanslıysak bi pırt sesi geliyo, ya varya dünyada kendim dahil kimsenin pırtlamasına bu kadar sevinmemişimdir
Pınarcım,kağanı bi uyandırabilsek ama nafile, inş. o 5dk lar yetiyodur, bide maşallah defneye kııız memeden düşmüyo demek ayy ne güzel emen çocuğa bayılıyorum artık yaa
Goncacım, bende eşime çok fena davrandığımı farkettim, adam eline alıp yanlış tutmaya görsün canavar oluyormuşumda farkında değilmişim, dün eşiimin verdiği tepkide sonra farkettim.. geçen hafta saat başı ağlıyodum, bu hafta onu atlattım çok şükür, sanırım buna hormonlar neden oluyo cnm, bide annemede patlıyormuşum onuda yeni farkettim, inş. kısa zamanda geçer, bende sadece 2 sefer 30cc mama verdim onun haricide hep anne sütü veriyorum cnm
Claries cnm, üzülme lütfen o duyguları çok hissettim, sanırım başından beri yanımızda annelerimiz olduğu için şimdi daha zor geliyor,ama ben inanıyorum biz çok iyi anneler olucaz, bebek işi birazda tecrübe işi cnm, azcık ele kola gelmeye başlasınlar bakalım daha iyi olacak inş.
Fulyacım, az az gelip günden güne artması lazım cnm, sen süt gelsede gelmesede sağ, kanallar açılsın, prenseside memeye sık tut oda tutmayı öğrensin,inş. kısa zamanda başlar emmeye cnm, ben ilk hafta herşeye ağladım sürekli, bu hafta iyiyim çok şükür ağlamıyorum, cnm sarılığı ihmal etme, benim oğlan doğduktan 4 gün sonra sarılığa bakmak için kan aldırdı dr, o çağırmasada sen git dr a, kan isteyecek sarılık için
Knkcım, demekkii ne kadar dikkat edilirse edilsin olacağı varsa oluyormuş cnm, inş. atlatırsınız kısa zamanda,ilaç vermeye başladımı dr, cuma vericek demiştin sanırım
Tutkuncum senin kız fena alışmış biberona cnm ya, biberonla değil kaşıkla versen bi kaç hafta sonra memye tutsan belki alır, hem emerse çok daha rahat olur senin için, benim oğlanda hapşırıyo, hemşire sezaryende bebek normal doğumdaki gibi sıkışıp ciğerlerindeki suyu atamıyor bu yüzden hapşırarak atacak demişti,ama yinede ben her hapşırdığında bişey daha örtüyorum üstüne, kaynanan konusuna gelinceeee gıcık şey yaa onamı kalmış isim koymak, ona ismi ne olsun diye soran olmuşmu , hayret bişi ya
Birsencim bide yeni bişi daha duydum int. ten, kolik bebeklerdede yeşil kaka olabiliyomuş, ama seninkiler sakin diyosun maşallah ondan değildir o zaman, sen bi götür dr a cnm bende merak ettim bakalım ne dicek, sen çok iyi bi annesin cnm kimsenin sözüne aldırış etme, sıkıyosa onlar baksın bebelerine bi iki gün görsünler davulun sesi yakındanda öyle hoşmuymuş
Cnm maşallah bebişine büyüyo artık annesi, tempoya alışmıssın ne güzel, darısı başıma inş., şimdilik gelen gidene annem koşturuyor sağolsun, o olmasaydı çok zorlanırdım heralde, yada süperanne mi olurdum bilemiyorum, görücess bakalım kağan beyle başbaşa kalacağımız günler çok yaklaştı artık annem yarı kırkını çıkartır giderim dedi
Cnm hayırlısı ile kavuş bebişine inş., ben sibelin tavsiyesi ile bebelac 1 almıştım, ama çok kullanmadım 2 sefer vermiştim 30cc kadar, sezaryen olmak için hastaneye yattığım akşam doğum sancılarım başladı,sabaha kadar sancı çektim, bu yüzden sütüm geldi hemen
Canım kulaklarını tıka herşeye sen bebeğinle ilgilensaat başı sağmayı denesem iyi olabilir galiba. gerçi ondan da çekiniyorum. ya oğlum uyanır da meme tamamen boşken emmek isterse diye ama galiba biraz risk almak gerekiyo :)
üzüntü meselesini ben de düşünüyorum ama kendime de engel olamıyorum. çevremde de çok baskı var. babam "bu çocuk aç kaldı" diyip duruyor. kendimi sürekli suçlu ve yetersiz hissediyorum ve bunu unutmama hiç izin vermiyolar. geçen gün isyan ettim sizin yüzünüzden böyle oldu diye. şimdi de "ohooo senin sütün geliyo bol bol" falan diyolar güya destek olmak için yapmacıktan. o daha çok sinirimi bozuyor. kimi kandırıyolarsa. gerçi oğlum uykudan ayılıp emse bunu da aşacağımıza inanıyorum ama... neyse hayırlısı bakalım...
Allah analı babalı büyütsün canımSlm herkesea.s.
Canım hızın süper valla uyu senin için ne desem ki biz biriyle zor başediyoruz.Kimseyide takma 2 tane ya kıskanan oluyordur.günaydınlar saat altıda kalktık paşaları doyurdum biberonları çalkaladım strelizeye attım onlar uyudu bend euyuyacam bi bakem dedim ......kimseler yok tabiii öpüldünüz kızlar
pınar cnm sen kalkanla mı emziriyorsun?nasıl oluyor o
Bu arada bizim kaynana yaptı yapacağını eşim ilk gün aradığında demişki adını Nesibe koyun eşimde tamam demiş bugüne kadar aramadı bugün eşim aradı adını Nesibe koydunuzmu dedi bu arada benle hiç konuşmadı daha neyse eşim göbek adını koyduk dedi sonra bende niye söylemedin dedim eşim hede geç dedi peki geldiğinde Nesibe derse bozuşuruz dedim oda duymazlıktan gel diyor bu kadın gıcık ya inşallah hiç gelmez sinir oldum.
yaa morelim çok bozuluyor düşündükce gerçi çocuklar sakin huzurlu uyuyorlar rahatsız olsalar uyumazlar huysuz olurar
ama aklıama şu süt olayım geldi emziremedim çocukları bendemi kabaht diye düşünür oldum
sağdığımda çok az geliyordu bende emzirem dedim ama çocuk emince artık gelmiyor bile süt ağlayıyor kuzum.......bi arkdaşda bana annelik kolay değil sen onlarla ilgilendikden sonra herşeyi bırakacaksın sana kalan bir saati sağmakla uğraşacaksın dedi öle kolaydan anne olunmaz dedi çok morelim bozuldu
bende dedim sana konuşması kolay tek bebeğin var alıp odaya gittin emzirdin yemeğini yaptılar evini temizlediler bense iki bebeğe bakıyorum üstelik işlerim bana bakıyor ve uyuyamıyorm yemek yiyemiyorum.........üstüme üstüme gelip yiyeceksin yapacaksın diyor acaba beni robotmu sanıyor nasıl yemek yapayım nasıl uyuyayım ve nasıl iki bebekten kalan vakitte sadece süt sağmakla uğraşayım
dokunsalar ağlayacam ya
kızlar günaydın yarın sabah 8 de hastanede olacam tahlilleryapılıp sezaryan olacagım hepiniz bana dua edin olurmu
slm hanımlar,biz geldik kızımla,15 mayıs 22.35 de epidural sezeryanla doğdu miniğim.3260 gr.dı.5 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı kızım kakasını yutmuş,şimdi iyi çok şükür.3 gün oldu evimize geleli,anca haber verebildim size.
[k] {n} [k];7027019 .!.:ya kızlar ne yapacagımı şaşırdım çok moralim bozuk geçen gün özelde drumuza gittik kaka testimizdeki lokosit miktarı yine bol çıktı ve çok endişelendi dr azalma olmamış ve artmış ben müdahale edemem ilaçta veremem 2aydan küçük dedi ve bizi çapa acile gönderdi gittik...
mrb ne güzel siz bebeklerinizi sevebiliyorsunuz. ben sevemiyorum 20 günlük yağmurumla zor günler geçiriyorum onu sevemiyorum. biri alsın götürsün istiyorum. dogum psikoljisini çok kötü geçiriyorum. neyapacagımı bilmiyorum....
saat başı sağmayı denesem iyi olabilir galiba. gerçi ondan da çekiniyorum. ya oğlum uyanır da meme tamamen boşken emmek isterse diye ama galiba biraz risk almak gerekiyo :)
üzüntü meselesini ben de düşünüyorum ama kendime de engel olamıyorum. çevremde de çok baskı var. babam "bu çocuk aç kaldı" diyip duruyor. kendimi sürekli suçlu ve yetersiz hissediyorum ve bunu unutmama hiç izin vermiyolar. geçen gün isyan ettim sizin yüzünüzden böyle oldu diye. şimdi de "ohooo senin sütün geliyo bol bol" falan diyolar güya destek olmak için yapmacıktan. o daha çok sinirimi bozuyor. kimi kandırıyolarsa. gerçi oğlum uykudan ayılıp emse bunu da aşacağımıza inanıyorum ama... neyse hayırlısı bakalım...
Slm herkesea.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?