2009 Mayıs Anneleri

canim niye kensini boyle uzuyorsunki..gerçi ilk zamanlar bende öyleydim..sen merak etme o acikinca kimse onu tutamaz..benimkide bazen 5 dak emiyor..sonra acikinca uyanip uzun emiyor..boşuna kendini yipratma..o acikinca ortaligi ayaga kaldirir zaten

hoşgeldin canim :) kolay gelsin annene :) merak etme halledersin ben 1.haftadan beri yanlizim..daha programli oluyor insan yanliz kalinca

İnşallah canım a.s.

Kızlar iyi akşamlar,
bezin kaç numarasını kullanıyorsunuz? sağlık ocağında artık 2 numara kullanmanız gerekiyor dediler
ben 1 kullanıyorum hala?

Ben doğduğundan beri 2 numarasını kullanıyorum canım a.s.

Geceleri sorun yok zaten bizde çok şükür. Uyanıyor, emiyor, sonra uyuyor kuzum

Sorun gündüzleri gözleri fal taşı gibi açık ve sürekli ya memede ya kucakta durmak istemesi delikafadulden

İnşallah düşmüştür sarılığı tatlım a.s. Eşim valla gece eğer bebiş ağlarsa duyup uyanıyor. Bende mümkün olduğunca sessiz hareket ediyorum. Sabah çok erken gidiyo çünkü işe. Ama akşamları altını değiştirir, beraber yıkarız, oyalar. Yardımcı oluyor sağolsun a.s.

Valla benim kız sürekli memede durduğu için hiç gergin olmaya fırsat olmuyo kaydirigubbakcemile3 Bide ben göğüs kalkanı kullanıyorum. Sütün fazlası ona akıyor. O yüzden gergin olmuyor belki. Ama acıyorum oraya akan sütlere valla her defasında :çok üzgünüm:

Sütler sağar sağmaz hemen derin dondurucuya koyarsan 1 sene durabiliyor tatlım. Ama buzdolabı bölümünde 24 saat yerimseniben

Geç olsun da güç olmasın tatlım a.s.

Bu annanelerin etkisini bende çözemedim hala bizimkide laf dinliyo çok fena muhabbet edecek sanki anneme cevap veriyor.

Bizimkide annemin kucağında süt dökmüş kedi gibi duruyor valla. Bende öyle durmuyor. Cidden bişey var bu annanelerde alkisalkisalkis

Geçer bacım geçer. Hepimizde oldu sanırım bu depresyon denen meret kaydirigubbakcemile3

Alırlar bacım. Aynı anda aynı kilo olmazlar. Bünye meselesidir sıkma canını a.s.

Sarılığın düştüğüne sevindim tatlım gözün aydın a.s.

Valla ben geçenlerde dışarı çıkıcam diye sağdım. Ama iki memeyi de emzirmiştim. 30 cc çıktı delikafadulden Emzirmeden önce sağsam kaç çıkar bilmiyorum valla tatlım :uhm:

bu yikama konusunda tek olmadigima sevindim :)) ama aşmak lazim artik ya..yarin yada öbür gün deneyecem tek yikamayi..eşimin nezaretinde :)) panik manik olurum biri bulunsun yanimda :)))

Bende eşimle yıkıyorum hep. İlk zaman panik yapıyordum eşim çok sakin Allah'tan bu konularda. Şimdi rahatım ama hala tek başına yıkayabilir miyim bilmiyorum :uhm: Zaten akşamları yıkadığım için eşim evde olur alkisalkisalkis

Bizimkide uyurken hayatta emmiyor bacım. İyice uyandırmak lazım. Sende mıncıkla bol bol. 5 dk 5dk'dır. Doyar merak etme sen a.s.

Kızlar bide kakası sarı, pürtüklü, cıvık, ama hep böyleydi zaten siyah kakadan sonra (mekonyum) anne süünü almaya başlayınca sarı oldu, sizin veletlerinde böylemi yoksa kağan hep ishalmi yavs..

Yok bacım sarı ve hafif cıvık olması lazım a.s.

Selam bacılar. İyi haftasonları. Bugün eşimle evde tekiz. Yani annemler falan yok. 3'ümüz aile saadeti yaşıyacağız hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt Öğlene de dışarı çıkacağız hava mis hihoyyyt

Kızım yeni uyandı. Kucağımda emiyor şimdi. Sizden naber bakim?

herkese selam kızlar biz sabah kalktık eşim bizi sahilde kahvaltıya götürdü kuzum çok akıllı durdu orada maşallah
sonrada arkadaşımın bebek mevlüdü vardı ona gittik daha yeni geldim eve akşama da misafirimiz var
bugün baya yorulduk yani ama iyi geldi

burcu canım stres yapma benimki de bazen 5 dk bazen 20 dk emiyoo
kakası da sarı renkli olması gerekende bu zaten

canım çok normal bizimkilerde öle aç kalmaz onlar çığlığı basar canım endişe etme

canım kakası sarı olmalı ve böle içinde tanecikler olmalı anne sütü alanlar öle olurmuş bende hep ishal sanıyordum ama normal koyu bir çorba kıvamı olmalıymış

mrh kızlar 1. ayını dolduran anneler bebişlerinızın gelişimi nasıldı kac gr aldılar toplam

valla daha doldurmadık canım bizim 12 gün falan var inş iyi alırlar

Sağolun kızlar, bu paket bitsin de ben de 2ye geçiyim
ben de ultra prima yeni bebek kullanıyorum

alsucum büyük gelmesin ben hala bir kullanıyorum gerçi bebişin kiloluysa farklı ama büyük olursa bacakları ayrık kalıyor bende 2 almıştım şimdi primanın yeni bebek olanına geçtim

sibelcim aktardaki zeytin yağlarımı hani küçük şişelerde bide direk mi sürcem yoksa kızdırcam falanmı

evet cok fena o depresyon ya..cok sukur benimki hafifledi..ama aynen dedigin gibi..bi cok mutluyum bi cok fenayim felan..arada bir geliyorlar hala ama ilk zamanlardaki gibi degil..sende zaman birak..elbet gececek

ya bende çok kötüyüm sürekli eşime patlıyorum çok fenayım ben ya nasıl geçecek kızlar ruh hali

bu yikama konusunda tek olmadigima sevindim :)) ama aşmak lazim artik ya..yarin yada öbür gün deneyecem tek yikamayi..eşimin nezaretinde :)) panik manik olurum biri bulunsun yanimda :)))

eşimle yıkıyoruz bizde bakalım biraz ele gelsin tek yıkarım inş

offf kızlar ya annem evden gitti 3 saattir dışarıda kız uyumak bilmedi sürekli kucağımda bel ağrısından ölüyorum emmektende bıkmadı ya yollara bakar oldum annem gelsin diye offf ben iyi bi anne değilim galiba ya susturamıyorum çocuğumu bakmayı beceremiyorum tek başına bebeğine bakanlara nasıl imreniyor ama ben beceremiyorum

pınar cnm sen kalkanla mı emziriyorsun?nasıl oluyor o

banu cnm gözünaydın..tatlım allah analı babalı büyütsün cnm benim.maşallah bebişine

ahh burcu yaa 5 gün oldu zar zor emzirmeye calışıyorum sıkınca azıcık süt geliyor ama..

[

annem kalıyor mu cnm ilk günden beri sizde? zamanla alışırız cnm benim bugun 5 günlük oldu kızım.. bakalım ne zaman yanlız kalıcaz

yaa bu arada sürekli ağlamak istiyorum kendim kalınca ağlıyorum.......

bu arada benim ayaklar hala davul gibi hiç inmedi 5 gün olmasına rağmen..
kızım sapsarı kızlar yaaaa...pazartesi doktora götürcez bakalım

Cnm bak benim aklıma ne geldi yavs, belki ondan değildir ama söylemeden geçmek istemedim, bu dizanteri bildiğim kadarı ile çoğunlukla sudan bulaşıyor, emzirmeden önce çeşme suyu ile göğsünü yıkıyorsan sonra memeye tutuyorsan ordan geçmiş olabilir, şehir şebekesinde her tür mikrop var, biz aşılı olduğumuz için sorun olmuyo ama bebişin aşısı daha olmadığı için emince bulaşmış olabilir,benim oğlanda pamukçuk çıktı, dr her emzirme öncesi temiz suyla yıka göğüs ucunu dedi, aklında bulunsun cnm

eet dizanteri sudan bulaşıyor ama o kadar dikkat ediyouzki bak dinle asla hiçbişe için şebeke suyu kullanmıyoruz herzaman kullandıgımız suyu degiştirdik en iyiysi erikliymiş ona geçtik, her mamada ayrı su kaynatıyorum bekletmiyorum, her mamadan sonra kaynar suda bekletiyorum biberonu ve günde 1 kaynatıyorum, kızı içme suyuyla yıkıyoruz ve onuda kaynatıyorum! her dak. ellerim suda yıkıyorum gögüs uçlarımıda steril bezle siliyorum ve sütyenime çok dikkat ediyorum!! e daha ne yapım neler neler anlatamam hekes seferber helede babamız o çok endişeli çok dikkatli ama oldu bidefa he bide tatlım bu mikrop kızım yeni dogdugunda şeker şerbeti vermiştim sarılıgı düşsünn die:1no2: ondan bulaştı:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım dostlarım herkese merhaba biz evimize dün geldik ilk gün dışında ağrım çok olmadı kızlar durum 3500 50 cm doğdu şimdi fotosunu ekliyorum maşallah deyin teyzeleri olur mu

maş. cnm sende kvuştun kızına. yagmurun tepkisi nasıl kıskançlık oldumu?

canım onu arkadaşımda söyledi ama gitmedik özkana gittik bi dede vardı eşim araştırmış Amerikada falan çalışmış çok bilgili çok bilgi veriyor bize uzunca anlattı olabilecekleri sonra muayene etti tahlil ve sonuca göre herşey aşılar bizde ücretsiz sağlık ocağına gitmeyin dedi adı dr nail bey memnun kaldım yani.şimdi kızımın gözünde çapaklanma var onu nasıl temizlesem iyi gelir

canım o acıkınca emer zaten ne güzel emiyor benimki emmiyor 5 dk ya razıyım sağdığımı biberonla götürüyor ama

benimde annem gece gelecek bugün kızıma eşimle beraber baktık.

oy oy biz ne zaman çıkarız acep biraz zor çünkü sağma makinası ve ben bir bütünüz

maşallah kuzuna tatlım insan hep yardım bekliyor dimi

canım iyi takip et bebişi sarılık önemli 10 günde düşmesi gerekirmiş 2 saatte bir emzir ve mama ver beslenmesi önemli çünkü.Bide biz 2 çay kaşığı kaynamış su verdik 3 gün öyle düştü

kızım uyuyor bende süt sağmadan bi bakayım size dedim herkes iyimi biz bugün kocişle baktık kıza dün dr bize günde 3 defa hapşırık 3 defa öksürük 4 defa kusma normal dedi rahatladık.kakasıda sarı renkli normalmiş birde hıçkırık 3 defa normalmiş

Kızım sapsarı kızlar yaaaa...pazartesi doktora götürcez bakalım

fulya cnm geç kalma bence yrn götür hatta şuanda bile kanda yaptırabilirsin. Allah korusun beklme okadr

5gün normalde kont. çagırıyo dr sen gitmedinmi bugün. Bol bol emzir bebişini cnm. Inş. Düşük çıkar ama pazartesiyi bekleme..

Bu arada bizim kaynana yaptı yapacağını eşim ilk gün aradığında demişki adını Nesibe koyun eşimde tamam demiş bugüne kadar aramadı bugün eşim aradı adını Nesibe koydunuzmu dedi bu arada benle hiç konuşmadı daha neyse eşim göbek adını koyduk dedi sonra bende niye söylemedin dedim eşim hede geç dedi peki geldiğinde Nesibe derse bozuşuruz dedim oda duymazlıktan gel diyor bu kadın gıcık ya inşallah hiç gelmez sinir oldum.

ay nesibe he hiç gülecegim yoktu sırf sana gıcıklık olsundie nesibe demiştir:roflol:kız snn bu kaynana tam dayaklık valla allah sabır verin iyi dayanıyon ne hiçbi hakkı yokken nassıl oluyoda ismine karışıyo isim konusuna gelincemi kendini babanne ilan etmiş9 ay nerdeymiş ayyyyy çok sinie oldumÇok üzgünüm çoook

oyy yesinler bonucugu :) gezmelere gidicekmiş bugun he :)

oh oh hatun hizini alamamiş yesinler senin boncuk kuzunu :) maşaAllahh :)

canim ya hangimizin düzeni varki..benim kizda sapitiyor arada..bugunde 5 ten aksam 9a kadar uyumadi..yatmadida..sürekli kucakta gezmek istedi cadi :)) canim ben gece 12de ve gündüz 12de 5-10dak emzirip bazen 60 bazen 90cc mama veriyorum..geri kalan vakitlerde sadece emziriyorum..doktora sormadim..dogdurundan beri böyle yapiyorum..annem banada öyle yapmiş..

canim ya..üzme böyle kendini..daha yanliz kalmadigin için sana böyle geliyor..ama inan gerçekten yanliz kalsan (suan annenin gelecegini biliyorsun) cokta güzel halledersin herşeyi

ay kiyamammm..canim ya bende öyleydim..bi yandan emzirip bi yandan agliyordum odamda..ama geciyor merak etme..hafifleye hafifleye gecip gidecek

benim 20gün sürdü canim..fil gibiydi ayaklarim..yavas yavas indi..keske şimdiden götürseydin cocugu ya..bari p.tesiye kadar bolbol besle..sütün yeterli degilse mamada ver..sarilik anca böyle geciyor..

canim okurken yoruldum valla ya..sakinan göze cöp batar misali olmus sizinki yaa..inşaAllah biran önce gecer gider canimcim..

hmm aklimda bulunsun o da referanslar önemli valla :)

capaklanma için anne sütü damlatin diyorlar..ama ben denemedim hiç..islak bez (normal pamuklu bez) ile sildim sürekli..benim kizida cok hiçkirik tutuyor..acaba 3 ten fazlami? fazlaysa ne demek acaba :) bak merak ettim şimdi :)

ay canim ya..neyse Türkiz'i duyunca anlar artik :)

ii geceler kızlar..
doğumlarınız bitti nerdeyse şimdi sıra bizlerde rabbim hepinizin ewlatlarını analı babalı büyütsün hayırı ewlatlar olsunlar hepinizi tebrik ediyorum
ben haziran annesiyim ama sizin deneyimlerinizden yararlanıyorum sürekli okuyorum ne yapmışlar ne etmişler diye
size bi sorum olucaktı ben sezeryan olcam sütüm hemen gelmez diye mama koyayım çantama diyorum hangi mamadan alıcam bilmiyorum ama siz ne aldınız kızlar yada koydunuzmu çantanıza sütünüz geldimi hemenn??
tekrar teşekkür ediyorum sizden öğreniyorum valla herşeyiii

canim saolasin :) sanada simdiden hayirli dogumlar..az kalmiş imzanda gördügüm kadariyla :) Rabbim saglikla mutlulukla kucagina almayi nasip etsin inşaAllah

biz milupa aptamil 1 almiştik hastanedeyken canim..benim sütüm hemen geldi..ama az geldi..bide ememedi felan..cebelleştik epey :) sarilik olmasin diye annem aptamil almişti hemen..hala daha veriyorum günde 2 kere..

9 gün kaldı tatlımm amin canım çok saol
bende kızım aç kalır şekeri düşer sarılık olur diye alıcam inş emer çok istiyorum emmesini
saol canım bende aldırıyım hemen çantama koyayım

Türkiz i biliyordu daha doğmadan duymuştu kabullenememiş bide isim koymuş dayaklık gerçekten

bende ılık çay sürdüm o gün bitti yine olmuş annem sütün zarar verir dedi ondan sürmedim ama onuda deniycem kızım mikrop aldı sanırım zeynep kamile gittikleri gün hep hasta çocuklar varmış heralde yollardada olabilir inşallah geçer.Hıçkırık normalmiş canım dr olması gerektiğini söyledi ben işkillenince herşeyi anlattı dr iyi ama resmi ama biliyor işi
Canım sana tavsiyem Humana çayı al emziren anneler için 1-2 gün önceden başla benim emen 2. gün geldi sütüm.Bebek için Aptamil pre yazan doğumdan itibaren mama var onu al takviye yapki bebek sarılık olmasın yada hafif atlatsın.Bide kayısı kompostosu yada suyu ilk gün bisküvi ve çay veriyorlar çayı humana içersin inşallah hayırlı doğum geçirirsin korkma moralli girki moralli çık
katılıyorum sana
Sahi yanına bebek için mama tabağı ve kaşığı al yada biberon Dr Brown en güzeli çünkü benimle doğum yapan bi kadın vardı bebek 2 gün aç kaldı sütü gelmedi biberon olmadığı için ona mama veremediler çocuk hep katılanarak ağladı

günaydın kızlar dün gezdik ama morelim bozuldu

ali kuşum dün yemek yerken kustu mamalar burnundan geldi sonra uyudu neyse gittim tekrar yemek yediriyorum aman yine çocuk kustu ....kafayı yiyecektim burnu tıkalı deniz suyumudur nedir ondan sıkıyorum.....ama çocuğun genzi dolu ağzına balgam geliyor yutamıyor kakasıda yeşildi üşüttü demek ya ömerde huysuz onunda burnu tıkalı ama bayadır bölelerdi yarın doktora gideceğim alığ çocukları

çok canım sıkıldı off ya diyorum acaba nazarmı deyiyor kuzularıma ya çok huzurlu sakinler milletin bebeği çığlık çığlığa ayyyyyy kafayı yıiyorum yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…