Kızlar çıldırıcam ya, geceden beri oğlanı beslemeye çalışıyorum, 5dk kadar emip uykuya dalıyor, aç kaldı diye kahroluyorum, şimdii bi elimde süt pompası sağıyorum, sağdığımı anneme veriyorum kaşıkla yediriyo, demin yine tıkandı, yutmak için bile uyanmıyo ya.. uzun uzun emişiyoz dedimde nazar değdi çocuğa galiba..
hoşgeldin canim :) kolay gelsin annene :) merak etme halledersinben 1.haftadan beri yanlizim..daha programli oluyor insan yanliz kalinca
Kızlar iyi akşamlar,
bezin kaç numarasını kullanıyorsunuz? sağlık ocağında artık 2 numara kullanmanız gerekiyor dediler
ben 1 kullanıyorum hala?
benım hastahaneden berı kemse yok yanımda gecelerı gercı temızlık falan annem gunduzlerı gelıp yapıo olcakları...haklısın cnm ya hiç gelmese ewi toplamak zor olxcak hele bıde mısafır ustune aman aman yani....iiki annelerımız varkaydirigubbakcemile5
slm kızlar..nasılsınız...
yagız uyurken bı bakıım dedım sıze...
bugun kontrolumuz vardı..sarılık dusmus..5 gun sonraya gene kontrolumuz var...tamamen gecmesı gerekıo tam gecmiş deıl...inşallah gecer...:Saruboceq:
baskada bı sorunumuz yok şimdilik...uyku duzenımız harıç tabi...gecelerı uyku yok bıze...bugun deişikti ama gunduzde uyutana kadar akla karayı sectım..ay gusel ama cok yorucuymus kızlar ya...bastan berı gecelerı kımseye bırakmadım oglumu..kaynanamda bende olunca hele hep kendım kalktım agrım gectıkten sonra..ama bazen emzırırken kafam dusup gıdıo hısedıorum..benım eşimede dogumdan sonra bı haller oldu..odamı sarılık buldu nekaydirigubbakcemile3paso uyuyo adam ya..ne kadar uyusa dınlenemıo anlmadım dogrusu..bugun vıtamın aldık onada..gecelerı eşimle bırlıkte bakıoruz...sizinkılerde olemı kızlar ya...dogumda kosturmaktan yoruldu heralde dahada dınlenemedı dıorum..b<kalım gecıcek ınşallah...
desene aynı hepsi....benımkıde simdilik gaz cıkartıo bıde aglamayınca yanına gelıp sewıo...bıde getır gotur işlerıne bakıo mecburıyettenkaydirigubbakcemile3bakalım nolcak sonra...
kızlar ya sutunuz fazla gelıomu?benımkı emıo ama goguslerım tamamen rahatlamıo hep gergın..bende sagıyorum..saklama kabı almamıstım..sıparıs werdım...dolata 15gun saklanabılıoımuys demi?benım oglnmı az emıo yoksa sıın sutunuzde fazla gelıomu bebişe?:uhm:
oh ne güzel çoğu mayıs anneleri doğum yaptı ve artık hamilelikten değilde bebişlerden bahsediyorsunuz bir an için sizleri kıskandım kaydirigubbakcemile3 ilgincim maşallah bebişin çok tatlı Allah nazarlardan saklasın
Bu annanelerin etkisini bende çözemedim hala bizimkide laf dinliyo çok fena muhabbet edecek sanki anneme cevap veriyor.
Bende tek başına yıkayamayanlardanım kızlar acayip panik yapıyorum kızı üşütcem diye iyiki anem var yoksa yanmıştık gülcede bendeBu arada bu lohusalık depresyonu acayip bişeymiş bi bakıyorum çokk mutluyum bi bakıyorum çokkk üzgünüm dünya bitmiş hiç bişeyden zevk almıyorum bazen kendimi suçluyorum iyi bi anne değilim diye
aile boyu bıcı bıcı yaptık babamz hariç o piss hehesırnaşık şey
yıkadım neyse çocukları aman ya tek yıksam çok iyi olacakmış valla eşim çok panik aman sumu yuttu sumu kaçtı dedim böle olursa ben birgün ara ile yıkarım bebeleri aynı anda yıkıyamam çok yorucu oluyorr...........
kızlar biz bilem prima 2 numara kullanıyoruz .....ilk etapta pramatüre kullandık elimizde bir pakette kapalı yarım pakette açık kaldı ......kapalı olanı hastaneye gittiğimizde eczaneye geri verecem heryerde satılmıyor barim değiştirelim .....
kızlar kakası normal çıktı bu sefer oğlumunn
yaa tarttım veletleri ömer 3800 olmuş ali 3600 neden alim az almış yaa çok mıcıyor acaba ondanmı ama ömerde ona yakın mıçıyor ....200 gr yaa olmazki gözüm gibi bakıyorum bu veletlere hatta aliye daha dikkat ediyorum yeme sorunu var diye ama düzeldi şimdi yiyorda .....bakalım ikinci kontrole gidene kadar aynı olacaklarmı
Kızlar merabalar herkes iyi sanırım.
ilgin maşallh kızına pek tatlı.
Benim kız hala emmiyor çıldırcam ya biberoncu oldu sütümü sağıp veriyorum.ondan çokta sütüm yok.sizin tahmini kaç cc çıkıyor
Doktora gittik bugün kızım kilo vermiş acil aldırmam lazım.Bu arada sarılığı düşmüş şükür yoksa kanı değişecekti bebişleri öptüm yeni anneleri de bekliyoruz hadi kızlar az kaldı
bu yikama konusunda tek olmadigima sevindim :)) ama aşmak lazim artik ya..yarin yada öbür gün deneyecem tek yikamayi..eşimin nezaretinde :)) panik manik olurum biri bulunsun yanimda :)))
Kızlar çıldırıcam ya, geceden beri oğlanı beslemeye çalışıyorum, 5dk kadar emip uykuya dalıyor, aç kaldı diye kahroluyorum, şimdii bi elimde süt pompası sağıyorum, sağdığımı anneme veriyorum kaşıkla yediriyo, demin yine tıkandı, yutmak için bile uyanmıyo ya.. uzun uzun emişiyoz dedimde nazar değdi çocuğa galiba..
Kızlar bide kakası sarı, pürtüklü, cıvık, ama hep böyleydi zaten siyah kakadan sonra (mekonyum) anne süünü almaya başlayınca sarı oldu, sizin veletlerinde böylemi yoksa kağan hep ishalmi yavs..
Kızlar bide kakası sarı, pürtüklü, cıvık, ama hep böyleydi zaten siyah kakadan sonra (mekonyum) anne süünü almaya başlayınca sarı oldu, sizin veletlerinde böylemi yoksa kağan hep ishalmi yavs..
Cnm çok güldüm valla, komik bebiş yaaa... maşallah boncuka :))))
Zamane çocukları anacım :)))) maşallah
Cnm geçmiş olsun, inş. sıkıntıların kısa zamanda geçer , vajinan niye morardı ödem olduki sezaryende
Siribron cnm inş. kısa zamanda geçer sarılığınız , geçmesi için bol bol emzirmek gerekiyomuş, sende pınar gibi saaat başı emzir bence
mrh kızlar 1. ayını dolduran anneler bebişlerinızın gelişimi nasıldı kac gr aldılar toplam
Sağolun kızlar, bu paket bitsin de ben de 2ye geçiyim
ben de ultra prima yeni bebek kullanıyorum
Bana doktorum devit verdi günde 4 damla veriyorum.
Canım birde zeytinyağı denesene herkes çok memnun.Birde bence doktorunlada görüş belki etkili bir krem tavsiye edebilir.Canı yanmasın kuzunun çok zor pişik.
Ben yaklaşık 7-8 tane değiştiriyorum bazende 10 belli olmuyo.Benim oğluş günde 3 kere kaka yapardı artık günde bir kere yapıyor oda beline çıkacak kadar :roflol:
Ay yerim ben onu fıstık kaydirigubbakcemile3
Bu annanelerin etkisini bende çözemedim hala bizimkide laf dinliyo çok fena muhabbet edecek sanki anneme cevap veriyor.
Bende 1 kullanıyorum ama bu paketten sonra 2 ye geçerim artık
Canım inşallah tamamen geçmiştir sarılığınız.Bizim babamızda hiç hareket yok,beceremiyorda zaten ne mama yedirmeyi bilir ne alt değiştirmeyi,gecede uyandırmıyoruz zaten işe gidiyor diye :çok üzgünüm:
Aşınızıda halletmişsiniz ne güzel benim oğluşta çok ağladı bende fena olmuştum telaş ve panikten iki saat çocuğun kıyafetlerini giydiremedim.
Bende varım merak etme tek değilsin :çok üzgünüm:
evet cok fena o depresyon ya..cok sukur benimki hafifledi..ama aynen dedigin gibi..bi cok mutluyum bi cok fenayim felan..arada bir geliyorlar hala ama ilk zamanlardaki gibi degil..sende zaman birak..elbet gececek
bu yikama konusunda tek olmadigima sevindim :)) ama aşmak lazim artik ya..yarin yada öbür gün deneyecem tek yikamayi..eşimin nezaretinde :)) panik manik olurum biri bulunsun yanimda :)))
saol teyzesi..bizim babmız fanatik...her fırsatta ustunde gs forması benım tosununkaydirigubbakcemile3bende bjk lıyım ama babamızın dedıı oluo yafs takım konusunda:ecrin_bebek:
saol canım benım..bende aldım aynı sut sagmadan super falla....cok memnunum
aminn canım ..saol teyzesiiiŞeniz
canım dostlarım herkese merhaba biz evimize dün geldik ilk gün dışında ağrım çok olmadı kızlar durum 3500 50 cm doğdu şimdi fotosunu ekliyorum maşallah deyin teyzeleri olur mu
maşallah canım kırkbınkere maşiallah kızımıza....
benım hastahaneden berı kemse yok yanımda gecelerı gercı temızlık falan annem gunduzlerı gelıp yapıo olcakları...haklısın cnm ya hiç gelmese ewi toplamak zor olxcak hele bıde mısafır ustune aman aman yani....iiki annelerımız varkaydirigubbakcemile5
cnm Rabbım bı avazda kurtarsın saglıcakla kucaklatsın inşşş
ben daha kesmedım cnm ya.korkuom falla..bıraz daha gecsın bakalım..
benımkıde aynı emıo fazlasını kusuo acılan yere bıdaha emmek ıstıo gene meme ....hiç bitmio emmesi..hollanda ıneklerı gıbıyım ewdekaydirigubbakcemile3
cnm ben bephantenı kullanıorum gene pişiğe...şu gogus ucu yarası için dr ilaç verdi 30ytl almış eşim hiç bi işe yaramadı bepanten kullandım 3 gune gecırdı ..pişik içinde kullanıorum ıı gelıo...bıde eskı usul zeytın yağı suruo annem...kızdırıp soğutulmuş zeytınyağı...hiç pişik yokk:lepi:
yerım onu ben ennesı..komık oluo hepsı bende gulmekten yarılıom benımkıne...
cnm cok geçmişolsun...gule gule buyut bebişi...
bende 1 numara kullanıorum....
slm kızlar..nasılsınız...
yagız uyurken bı bakıım dedım sıze...
bugun kontrolumuz vardı..sarılık dusmus..5 gun sonraya gene kontrolumuz var...tamamen gecmesı gerekıo tam gecmiş deıl...inşallah gecer...:Saruboceq:
baskada bı sorunumuz yok şimdilik...uyku duzenımız harıç tabi...gecelerı uyku yok bıze...bugun deişikti ama gunduzde uyutana kadar akla karayı sectım..ay gusel ama cok yorucuymus kızlar ya...bastan berı gecelerı kımseye bırakmadım oglumu..kaynanamda bende olunca hele hep kendım kalktım agrım gectıkten sonra..ama bazen emzırırken kafam dusup gıdıo hısedıorum..benım eşimede dogumdan sonra bı haller oldu..odamı sarılık buldu nekaydirigubbakcemile3paso uyuyo adam ya..ne kadar uyusa dınlenemıo anlmadım dogrusu..bugun vıtamın aldık onada..gecelerı eşimle bırlıkte bakıoruz...sizinkılerde olemı kızlar ya...dogumda kosturmaktan yoruldu heralde dahada dınlenemedı dıorum..b<kalım gecıcek ınşallah...
canım bepanthenin hangisi acaba nasıl sorayım eczaneye
oyy bu kıza gene bi haller oldu yavs..kucagimda uyuttum..2 saattir uyumadi..
bu arada aşimizida olduk kizlar :) kismetse digeri 1 ay sonra :) bu arada benim aşidan sonra gene tansiyonuma baktilar..gene firlamiş..15-10..gebelikte hep düşüktü ama kiz dogduktan sonra firliyor arada..umarim kalici olmaz..ama kalir gibime geliyor cünkü ailemde var :S annemde özellikle..onun da strese grince,üzülünce firliyor :s ben dogumdayken 2 kere dilalti almiş kadincagiz :S ay gelecegimi görür gibi oldum anlatirken :)
neyse Rabbim saglik versin cümlemize :)
geçmiş olsun canım oh ilk aşımızıda olduk inş fazla ağlamamıştır sonra huysuzluk yaptımı
sanada çok geçmiş olsun ama tansiyonunu ölç sık sık bide mutlaka bir doktora git ya ihmale gelmez
valla her yolu deniycem pınarcım sağolHoşgeldin canım. benimkinin de kesin uykuda kesilmesi lazım. Kıyameti koparır yoksa kaydirigubbakcemile3
Bize doktorumuz devit3 verdi. Günde 3 damla onu kullanıyoruz canım a.s.
Canım pamuk ve su ile sildikten sonra ince bir tülbentle kurula. Ben öyle yapıyorum. Belki ıslak kalıyordur. Kukusunun şişliği ise normaldir. Çünkü bizim doktor bu haftada söyledi aynısını. Bizden aldıkları hormonları tam atmadıkları için şiş olur, normale döner telaşlanma dedi. Hatta çişi bazen pembe gibi olur. Oda senden aldığı hormonları attığından. Merak etme dedi.
Canım valla ben günde yeri geliyor 10 bez değiştiriyorum. Normaldir merak etme sen a.s.
bu arda dünden beri sebamed kremi kestim nivea bebk yağı sürüyorum kukudaki kırmızılık geçti gibi ama ama mıçındaki yıpranma hala varya böle eti yüzülürya insanın öle olmuş tam pişik de değil bu ya
selam kizlar a.s.
az önce öldüm gülmekten gelip sizede anlatayim dedim :)))) kizimin üstünü değiştiriyordum..eldivenleri cikardim,tulumunu bodysini cikardim..tam temizini elime aldim ki serra ciglik cigliga aglamaya basladi..ödüm koptu ne oldugunuda anlamadim önce :) sonra bi baktim kuzum kendi sacini tutmus sıkı sıkı cekiyor :)))))) kendi cekip kendi agliyor :))))) ay öldüm gülmekten ne oldugunu anlayinca :))))
alem bu kzılar çok cimcime olcaklar çokkkkk
slm kızlar bende geldim evime çok şükür kızım 3.180grm 50cm doğdu ama benim sorunlarım çok oldu halen devam ediyo omuzlarım çok ağrıdı ameliyat sonrası iğrenç bi sezeryandı çok kötüydü sonrası şuandada pek iyi değilim vajinamda ödem oluştu kafam kadar oldu morardı sürekli soğuk buz koyuyorum iğrenç bi hastaneymiş sakın gitmeyin tavsiye etmiyorum sincan lokman hekim hastanesine sezeryan yerimde pek ağrı yok ama bu vajinam nolcak bilmiyorum senağlama
çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm inş en kısa zamanda geçer bencede şikayet et
kızlar dün çok kötüydü kızım öğlen 1 de kalktı ve gece 11 e kadar yaklaşık 1 saat bile uyumadı sürekli emmek istedi ama sürekli canım çıktı memelerim harap oldu çok kötüydüm dün yorgunluktan öldüm gece bir 3 saat deliksiz uyudu sonra yine 1.5 saatte bir kalktı
bugün iyi allaha şükür 5 gibi banyosunu yaptırdık babası ile şimdi hala uyuyor mışıl mışıl kaldırmıycam kendi kendine uyansın önceden hep 2 saatte bir kaldırıyordum artık kendi haline bırakıcam acıkınca uyanıyor zaten artık
kızlar ben sadece anne sütü veriyorumm sizler mamada veriyormusunuz ve doktor mu önerdi
offf kızlar ya annem evden gitti 3 saattir dışarıda kız uyumak bilmedi sürekli kucağımda bel ağrısından ölüyorum emmektende bıkmadı ya yollara bakar oldum annem gelsin diye offf ben iyi bi anne değilim galiba ya susturamıyorum çocuğumu bakmayı beceremiyorum tek başına bebeğine bakanlara nasıl imreniyor ama ben beceremiyorum
maş. cnm sende kvuştun kızına. yagmurun tepkisi nasıl kıskançlık oldumu?canım dostlarım herkese merhaba biz evimize dün geldik ilk gün dışında ağrım çok olmadı kızlar durum 3500 50 cm doğdu şimdi fotosunu ekliyorum maşallah deyin teyzeleri olur mu
off kızlar üşüttümü çocuk ayyy ne yapacam yaa odaları hep 24 23 derece güneşten
bi ara sıcak diye bacaklarını çıplak bıraktım ama serin olunca tekrardan giydirdim off odalarından çıkmıyorum takip ediyorum hep yaaa
başıma ağrı girdi valla
tırnakları kestim ama elleri üşüyor mecbur takıyorum eldiven[/QUOTE
cnm geçmiş ama söyleyim yeşil kaka üşütmeden ama sümüklü,kanlı ve sulu olursa endişe et bizimkinde kan yoktu ama ssümüklü ve sulu geçmiş olsun
cnm dinleniyodur o acıkınca kıyamet kopar merak etme.Kızlar çıldırıcam ya, geceden beri oğlanı beslemeye çalışıyorum, 5dk kadar emip uykuya dalıyor, aç kaldı diye kahroluyorum, şimdii bi elimde süt pompası sağıyorum, sağdığımı anneme veriyorum kaşıkla yediriyo, demin yine tıkandı, yutmak için bile uyanmıyo ya.. uzun uzun emişiyoz dedimde nazar değdi çocuğa galiba..
canım onu arkadaşımda söyledi ama gitmedik özkana gittik bi dede vardı eşim araştırmış Amerikada falan çalışmış çok bilgili çok bilgi veriyor bize uzunca anlattı olabilecekleri sonra muayene etti tahlil ve sonuca göre herşey aşılar bizde ücretsiz sağlık ocağına gitmeyin dedi adı dr nail bey memnun kaldım yani.şimdi kızımın gözünde çapaklanma var onu nasıl temizlesem iyi gelirtutkuncum ve sibikocum anca vakit buldum yazmaya..kartal ve pendiğe yakin doktor sormustunuz..gecen gün komsumun kizi geldi..o da yeni dogum yapmiş..6 aylik bebişi vardi..yeni taniştik kizla..neyse işte..doktorlardan konu acildi..o bana pendikte bi doktor tavsiye etti..dr.serdar şahin adinda..cok iyi,ilgili,bilgili bi doktormus..ben daha gitmedim..devlet hastanesinde de bashekim yardimcisiymiş..pendik çarsida da muaynehanesi varmiş..eşide jinekologmus..kiz cok övdü doktoru..bişey olursa ben ona gitmeyi düşünüyorum..nenehatunda gittiğim doktordan pek hoşlanmadim cünkü..velhasil böyle..aklinizda bulunsun
canım o acıkınca emer zaten ne güzel emiyor benimki emmiyor 5 dk ya razıyım sağdığımı biberonla götürüyor amaKızlar çıldırıcam ya, geceden beri oğlanı beslemeye çalışıyorum, 5dk kadar emip uykuya dalıyor, aç kaldı diye kahroluyorum, şimdii bi elimde süt pompası sağıyorum, sağdığımı anneme veriyorum kaşıkla yediriyo, demin yine tıkandı, yutmak için bile uyanmıyo ya.. uzun uzun emişiyoz dedimde nazar değdi çocuğa galiba..
benimde annem gece gelecek bugün kızıma eşimle beraber baktık.Selam bacılar. İyi haftasonları. Bugün eşimle evde tekiz. Yani annemler falan yok. 3'ümüz aile saadeti yaşıyacağız hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt Öğlene de dışarı çıkacağız hava mis hihoyyyt
Kızım yeni uyandı. Kucağımda emiyor şimdi. Sizden naber bakim?
oy oy biz ne zaman çıkarız acep biraz zor çünkü sağma makinası ve ben bir bütünüzherkese selam kızlar biz sabah kalktık eşim bizi sahilde kahvaltıya götürdü kuzum çok akıllı durdu orada maşallah
sonrada arkadaşımın bebek mevlüdü vardı ona gittik daha yeni geldim eve akşama da misafirimiz var
bugün baya yorulduk yani ama iyi geldi
burcu canım stres yapma benimki de bazen 5 dk bazen 20 dk emiyoo
kakası da sarı renkli olması gerekende bu zaten
maşallah kuzuna tatlım insan hep yardım bekliyor dimiofff kızlar ya annem evden gitti 3 saattir dışarıda kız uyumak bilmedi sürekli kucağımda bel ağrısından ölüyorum emmektende bıkmadı ya yollara bakar oldum annem gelsin diye offf ben iyi bi anne değilim galiba ya susturamıyorum çocuğumu bakmayı beceremiyorum tek başına bebeğine bakanlara nasıl imreniyor ama ben beceremiyorum
[
annem kalıyor mu cnm ilk günden beri sizde? zamanla alışırız cnm benim bugun 5 günlük oldu kızım.. bakalım ne zaman yanlız kalıcaz
yaa bu arada sürekli ağlamak istiyorum kendim kalınca ağlıyorum.......
canım iyi takip et bebişi sarılık önemli 10 günde düşmesi gerekirmiş 2 saatte bir emzir ve mama ver beslenmesi önemli çünkü.Bide biz 2 çay kaşığı kaynamış su verdik 3 gün öyle düştübu arada benim ayaklar hala davul gibi hiç inmedi 5 gün olmasına rağmen..
kızım sapsarı kızlar yaaaa...pazartesi doktora götürcez bakalım
bu arada benim ayaklar hala davul gibi hiç inmedi 5 gün olmasına rağmen..
Kızım sapsarı kızlar yaaaa...pazartesi doktora götürcez bakalım
Bu arada bizim kaynana yaptı yapacağını eşim ilk gün aradığında demişki adını Nesibe koyun eşimde tamam demiş bugüne kadar aramadı bugün eşim aradı adını Nesibe koydunuzmu dedi bu arada benle hiç konuşmadı daha neyse eşim göbek adını koyduk dedi sonra bende niye söylemedin dedim eşim hede geç dedi peki geldiğinde Nesibe derse bozuşuruz dedim oda duymazlıktan gel diyor bu kadın gıcık ya inşallah hiç gelmez sinir oldum.
Selam bacılar. İyi haftasonları. Bugün eşimle evde tekiz. Yani annemler falan yok. 3'ümüz aile saadeti yaşıyacağız hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt Öğlene de dışarı çıkacağız hava mis hihoyyyt
Kızım yeni uyandı. Kucağımda emiyor şimdi. Sizden naber bakim?
herkese selam kızlar biz sabah kalktık eşim bizi sahilde kahvaltıya götürdü kuzum çok akıllı durdu orada maşallah
sonrada arkadaşımın bebek mevlüdü vardı ona gittik daha yeni geldim eve akşama da misafirimiz var
bugün baya yorulduk yani ama iyi geldi
burcu canım stres yapma benimki de bazen 5 dk bazen 20 dk emiyoo
kakası da sarı renkli olması gerekende bu zaten
kızlar dün çok kötüydü kızım öğlen 1 de kalktı ve gece 11 e kadar yaklaşık 1 saat bile uyumadı sürekli emmek istedi ama sürekli canım çıktı memelerim harap oldu çok kötüydüm dün yorgunluktan öldüm gece bir 3 saat deliksiz uyudu sonra yine 1.5 saatte bir kalktı
bugün iyi allaha şükür 5 gibi banyosunu yaptırdık babası ile şimdi hala uyuyor mışıl mışıl kaldırmıycam kendi kendine uyansın önceden hep 2 saatte bir kaldırıyordum artık kendi haline bırakıcam acıkınca uyanıyor zaten artık
kızlar ben sadece anne sütü veriyorumm sizler mamada veriyormusunuz ve doktor mu önerdi
offf kızlar ya annem evden gitti 3 saattir dışarıda kız uyumak bilmedi sürekli kucağımda bel ağrısından ölüyorum emmektende bıkmadı ya yollara bakar oldum annem gelsin diye offf ben iyi bi anne değilim galiba ya susturamıyorum çocuğumu bakmayı beceremiyorum tek başına bebeğine bakanlara nasıl imreniyor ama ben beceremiyorum
[
annem kalıyor mu cnm ilk günden beri sizde? zamanla alışırız cnm benim bugun 5 günlük oldu kızım.. bakalım ne zaman yanlız kalıcaz
yaa bu arada sürekli ağlamak istiyorum kendim kalınca ağlıyorum.......
bu arada benim ayaklar hala davul gibi hiç inmedi 5 gün olmasına rağmen..
kızım sapsarı kızlar yaaaa...pazartesi doktora götürcez bakalım
[k] {n} [k];7018789 .!.:eet dizanteri sudan bulaşıyor ama o kadar dikkat ediyouzki bak dinle asla hiçbişe için şebeke suyu kullanmıyoruz herzaman kullandıgımız suyu degiştirdik en iyiysi erikliymiş ona geçtik, her mamada ayrı su kaynatıyorum bekletmiyorum, her mamadan sonra kaynar suda bekletiyorum biberonu ve günde 1 kaynatıyorum, kızı içme suyuyla yıkıyoruz ve onuda kaynatıyorum! her dak. ellerim suda yıkıyorum gögüs uçlarımıda steril bezle siliyorum ve sütyenime çok dikkat ediyorum!! e daha ne yapım neler neler anlatamam hekes seferber helede babamız o çok endişeli çok dikkatli ama oldu bidefa he bide tatlım bu mikrop kızım yeni dogdugunda şeker şerbeti vermiştim sarılıgı düşsünn die:1no2: ondan bulaştı:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
.
canım onu arkadaşımda söyledi ama gitmedik özkana gittik bi dede vardı eşim araştırmış Amerikada falan çalışmış çok bilgili çok bilgi veriyor bize uzunca anlattı olabilecekleri sonra muayene etti tahlil ve sonuca göre herşey aşılar bizde ücretsiz sağlık ocağına gitmeyin dedi adı dr nail bey memnun kaldım yani.şimdi kızımın gözünde çapaklanma var onu nasıl temizlesem iyi gelir
kızım uyuyor bende süt sağmadan bi bakayım size dedim herkes iyimi biz bugün kocişle baktık kıza dün dr bize günde 3 defa hapşırık 3 defa öksürük 4 defa kusma normal dedi rahatladık.kakasıda sarı renkli normalmiş birde hıçkırık 3 defa normalmiş
Bu arada bizim kaynana yaptı yapacağını eşim ilk gün aradığında demişki adını Nesibe koyun eşimde tamam demiş bugüne kadar aramadı bugün eşim aradı adını Nesibe koydunuzmu dedi bu arada benle hiç konuşmadı daha neyse eşim göbek adını koyduk dedi sonra bende niye söylemedin dedim eşim hede geç dedi peki geldiğinde Nesibe derse bozuşuruz dedim oda duymazlıktan gel diyor bu kadın gıcık ya inşallah hiç gelmez sinir oldum.
ii geceler kızlar..
doğumlarınız bitti nerdeyse şimdi sıra bizlerde rabbim hepinizin ewlatlarını analı babalı büyütsün hayırı ewlatlar olsunlar hepinizi tebrik ediyorum
ben haziran annesiyim ama sizin deneyimlerinizden yararlanıyorum sürekli okuyorum ne yapmışlar ne etmişler diye
size bi sorum olucaktı ben sezeryan olcam sütüm hemen gelmez diye mama koyayım çantama diyorum hangi mamadan alıcam bilmiyorum ama siz ne aldınız kızlar yada koydunuzmu çantanıza sütünüz geldimi hemenn??
tekrar teşekkür ediyorum sizden öğreniyorum valla herşeyiii
canim saolasin :) sanada simdiden hayirli dogumlar..az kalmiş imzanda gördügüm kadariyla :) Rabbim saglikla mutlulukla kucagina almayi nasip etsin inşaAllah
biz milupa aptamil 1 almiştik hastanedeyken canim..benim sütüm hemen geldi..ama az geldi..bide ememedi felan..cebelleştik epey :) sarilik olmasin diye annem aptamil almişti hemen..hala daha veriyorum günde 2 kere..
Türkiz i biliyordu daha doğmadan duymuştu kabullenememiş bide isim koymuş dayaklık gerçekten[k] {n} [k];7019782 .!.:ay nesibe he hiç gülecegim yoktu sırf sana gıcıklık olsundie nesibe demiştir:roflol:kız snn bu kaynana tam dayaklık valla allah sabır verin iyi dayanıyon ne hiçbi hakkı yokken nassıl oluyoda ismine karışıyo isim konusuna gelincemi kendini babanne ilan etmiş9 ay nerdeymiş ayyyyy çok sinie oldumÇok üzgünüm çoook
bende ılık çay sürdüm o gün bitti yine olmuş annem sütün zarar verir dedi ondan sürmedim ama onuda deniycem kızım mikrop aldı sanırım zeynep kamile gittikleri gün hep hasta çocuklar varmış heralde yollardada olabilir inşallah geçer.Hıçkırık normalmiş canım dr olması gerektiğini söyledi ben işkillenince herşeyi anlattı dr iyi ama resmi ama biliyor işioyy yesinler bonucugu :) gezmelere gidicekmiş bugun he :)
oh oh hatun hizini alamamişyesinler senin boncuk kuzunu :) maşaAllahh :)
canim ya hangimizin düzeni varki..benim kizda sapitiyor arada..bugunde 5 ten aksam 9a kadar uyumadi..yatmadida..sürekli kucakta gezmek istedi cadi :)) canim ben gece 12de ve gündüz 12de 5-10dak emzirip bazen 60 bazen 90cc mama veriyorum..geri kalan vakitlerde sadece emziriyorum..doktora sormadim..dogdurundan beri böyle yapiyorum..annem banada öyle yapmiş..
canim ya..üzme böyle kendini..daha yanliz kalmadigin için sana böyle geliyor..ama inan gerçekten yanliz kalsan (suan annenin gelecegini biliyorsun) cokta güzel halledersin herşeyi
ay kiyamammm..canim ya bende öyleydim..bi yandan emzirip bi yandan agliyordum odamda..ama geciyor merak etme..hafifleye hafifleye gecip gidecek
benim 20gün sürdü canim..fil gibiydi ayaklarim..yavas yavas indi..keske şimdiden götürseydin cocugu ya..bari p.tesiye kadar bolbol besle..sütün yeterli degilse mamada ver..sarilik anca böyle geciyor..
canim okurken yoruldum valla ya..sakinan göze cöp batar misali olmus sizinki yaa..inşaAllah biran önce gecer gider canimcim..
hmm aklimda bulunsun o dareferanslar önemli valla :)
capaklanma için anne sütü damlatin diyorlar..ama ben denemedim hiç..islak bez (normal pamuklu bez) ile sildim sürekli..benim kizida cok hiçkirik tutuyor..acaba 3 ten fazlami? fazlaysa ne demek acaba :) bak merak ettim şimdi :)
ay canim ya..neyse Türkiz'i duyunca anlar artik :)
Canım sana tavsiyem Humana çayı al emziren anneler için 1-2 gün önceden başla benim emen 2. gün geldi sütüm.Bebek için Aptamil pre yazan doğumdan itibaren mama var onu al takviye yapki bebek sarılık olmasın yada hafif atlatsın.Bide kayısı kompostosu yada suyu ilk gün bisküvi ve çay veriyorlar çayı humana içersin inşallah hayırlı doğum geçirirsin korkma moralli girki moralli çıkii geceler kızlar..
doğumlarınız bitti nerdeyse şimdi sıra bizlerde rabbim hepinizin ewlatlarını analı babalı büyütsün hayırı ewlatlar olsunlar hepinizi tebrik ediyorum
ben haziran annesiyim ama sizin deneyimlerinizden yararlanıyorum sürekli okuyorum ne yapmışlar ne etmişler diye
size bi sorum olucaktı ben sezeryan olcam sütüm hemen gelmez diye mama koyayım çantama diyorum hangi mamadan alıcam bilmiyorum ama siz ne aldınız kızlar yada koydunuzmu çantanıza sütünüz geldimi hemenn??
tekrar teşekkür ediyorum sizden öğreniyorum valla herşeyiii
katılıyorum sanacanim saolasin :) sanada simdiden hayirli dogumlar..az kalmiş imzanda gördügüm kadariyla :) Rabbim saglikla mutlulukla kucagina almayi nasip etsin inşaAllah
biz milupa aptamil 1 almiştik hastanedeyken canim..benim sütüm hemen geldi..ama az geldi..bide ememedi felan..cebelleştik epey :) sarilik olmasin diye annem aptamil almişti hemen..hala daha veriyorum günde 2 kere..
Sahi yanına bebek için mama tabağı ve kaşığı al yada biberon Dr Brown en güzeli çünkü benimle doğum yapan bi kadın vardı bebek 2 gün aç kaldı sütü gelmedi biberon olmadığı için ona mama veremediler çocuk hep katılanarak ağladı9 gün kaldı tatlımm amin canım çok saol
bende kızım aç kalır şekeri düşer sarılık olur diye alıcam inş emer çok istiyorum emmesini
saol canım bende aldırıyım hemen çantama koyayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?