2009 Mayıs Anneleri

Allah kolaylık versin bacım. Valla bende sabahtan beri Defnoşun sidikli çamaşırlarını yıkadım kaydirigubbakcemile3 Astım. Dün yıkananları ütüledim. Evi toparladım. Kek yaptım. Daha öğle yemeği yemedim valla. Şimdi Defnoşun uyanmasını bekliyorum. Uyansın, emzireyim sonra yemek yapacağım tekrar uyursa. Tonla da ütü var. Onları yarın annem ütüleyecek artık. Sonra ben düzenimi kuracağım yeniden inşallah hihoyyyt

canım cok sagol dogru söylüyorsun ama hepsi temiz cıktı ona şaşıyom! götürecem inş. bide bakırköy devlette çok iyibi dr ismi buldum ona gidicem orasıda araştırma nasıl olsa..
eet cnm inş. yok kilosunu derrt etmiom çünki bugün kontrol vardı 3460 olmuş 1 haftada iyi toparladı şükür mamaya dvvm edicez..

canım inş. öyledir özellere güvenmiyom bende artık bide bakırköy devlette iyi bi dr buldum ona gidicem ordada temiz çıkar inş.

cnm hadi başladıysa tutmaya alışır merak etme her fırsatta agzına tep gögsünü..
eet cnm banada öyle dediler muhakkak git s.ocagına bu testler çok önemli erken teşhis için allah korusun..hem merak etme onlar bizlerden daha güçlü daha metanetli bnm kızı görsen nerdeyse hergün kan aldırlar tüpler dolusu ama ertesi gün geçiyodu.. ihmal etme bence..
hadi hayırlısıyla kurtuldun sende cnm maş. gözün ydın

valla öyle çok zor bide uyumadıklarını düşün hep memede ogünlerde var valla wc bile gidemedigimi hatırlıyom onu bırak yemek yiyemiyom bazen allah analarımızı başımızdan eksik etmesin allahtan annm gün aşırı geliyoda bişiler yapıom evde yoksa ne mümkün.

selamlar güzel annişler ...

knk cnm Allah bebişinin şifasını versin ..bence de sen tekrar sonuçları göster için rahat etsin cnm ..inş gerçektende bişeyi yoktur :Saruboceq::Saruboceq:

pınarcımm kızıda kendine benzettin hee gezginci yaptınn sırnaşık şeysırnaşık şey ama dikkat ettim tatlım havalar tam ısınmadı dengeli giydirmeye çalış ..maş.defne kızımıza öp kokla annesi benim yerime Şeniz

bizimde dün mevlüt vardı şükür kazasız belasız onuda atlattık ama bir haftadır çok yorulduk yaw :çok üzgünüm: dünde kızıma nazar değdi sanırım bütün gün huysuzdu sürekli ağladı kuzucumm taki herkez dağıldı akşam saat 9 dan sonra uyuyabildi ...az öncede kızımı yıkadım uyuttum 5 te komşumda gelecek bende yıkanayım 40 mızıda çıkarmış olalalım inş :Saruboceq:

kızlar geçmişi çok fazla okuyamadımm bütün anneleri ve güzel meleklerini öpüyoruzzzŞenizŞeniz

sağol burcucum peki masaj yapmak doğrumuymuş memelere

kızlar ya benim kız bugün hiç uyumadı acayip birgün geçirdim valla birazdan yıkıycaz sonra emzirricem bakalım o zaman uyurmu

esencim bazen benim kızda öle oluyor 12 saatte yalnızca 10 dakika 15 dakika aralıklı kestiriyor sonra hep uyanık ama bazı günler

iyi geceler kızlar ..
birazdan kızımı emzirmek için uyandırmam gerek.o kadar zor uyanıyorkii yavrum.sanırım sarılıktanyarın olsun bir an öncede götürsek doktora.çok endişeliyim..

canım doğru sarılık uykuya düşkünlüğü tetikliyor sen iki saatte bir besle uyandır ama biran önce doktora götür

birsencim allah sabır versin canım biz bir tane ile zor uğraşıyoruz senin yükün çok ağır ama bence çevrenden yardım al bu senin için ve psikolojin için daha iyi çünkü mutlaka bir yerde sende yorulcaksın çevrenden yardım iste canım bu olumsuz bir şey değil zaten sonra sen alışcaksın ama önemli olan şu anda seninde sağlığın sen iyi olcaksınki ali ve ömerde iyi olcak canım öpüyorum sevgiler

tubişcim bazen öle çok uaynık kaldıkları oluyor geçmiş olsun canım

ben nenehatuna gittim canım doğumdan sonrada bu son gittiim doktoru çok beğendim tayyar ismi soyadı nı şimdi anımsayamadım ama sadece akşamları ve pazar günleri çalışıyormuş bir bayan vardı neslihan mı ne doğumd ao gelmişti onu hiç beğenmedim bide iri yarı bri doktor var bay cem di sanıırm oda iyi değil

mutlaka git canım topuk kanı sonucu önemli zeka testini içeriyor sonra aklında kalmasın

ılgıncım alalh yardımcın olsun ama annelik çok zevkli sen en iyi şekilde yapıyorsundur herşeyi öptüm bitanem

alalh analı babalı büyütsün canım sanda çok çok geçmiş olsun resmini bekliyoruz küçük hanımın

burcucum doktor bize bir damla vardı gaz sancısı için sorun olursa kullan dedi akşam eşim getircek yazarım ismini bir dene istersen elma yağını hiç duymadım ben canım

benim kuzu şöle gaz konusunda ben emzirip koyuyorum uyuyor gazı olsa uyumaz sanıırm sonra uyanınca altını açacağım zaman hem çiş yapıyor bazende kaka o arada gazını çıkarıyor her seferinde aynı bunlaırı yaparken karnını içe doğru çekiyor ıkınıyor bazen azıck kızarıyor ben diuyorum faaliyet başladı o yüzden altını açtığımda 5 dak,ka falan bekliyorum sanırım gaz sorunumuz yok

pınarcım fotolar çok güzel defne hanım şimdiden gezmelere başlamış maşallah kuzuya

kızlar gelelim bize biz sabah babamızı uğurladık sonra emdik bir posta ana kız uyuduk sonra 11 e doğru kalktık yine emdik ama bu kez 1 saat canımız çıktı ikimizinde sonra tabi yorulduk altımızı değiştiridk falan ve uykuya daldık o sırada ancak kahvaltı ettim 12.30 gibi bulaşık yıkadım sonra yine uyandı kuzum emdi falan komşum geldi onla mutfakta otururken defneyide getirdim oda uslu uslu oturdu ana kucağında sonra uykuya daldı bende çamaşırlarını yıkamıştım onları astım yarım saat önce yine kalktı yine emdi bir posta altını aldım şimdi yine uykuya daldık bugünümüz böle geçti öğleden beri sayfa açık bir türlü yazamadım tek başına bakmak çok zor ama zevkli bir tek banyoya elimi yıkamaya falan gidince ağlayınca canım sıkılıyor diyorum keşke şimdi annem olsa onla ilgilense onun dışında günler nasıl geçiyor anlamıyorum birazdan babamız gelcek bıcı bıcı yapıcaz
anam benim kız yine uyandı sanıırm sesi geliyor ben kaçar

pınarcım fotoları gördüm maşallah sen şimdiden kızı alıştırmışsın bizim başta bir baba varki sorma bu yaz bize haram yandık yani.

oy canım Allah kolaylık versin komşuyada sevap yapmışsın süt çok önemli bebekler için

Canım hadi kurtulmuşsun gözün aydın bebişede Allah sağlık versin .

Ay sorma sadece sol göğsümü emiyor onada razıyım 10 dk ama sonra çoğaltırız sağmaya devam yinede
saçlarıda iyi yapmışsın dahada gençleşmişsindir sana çitlenbik anne diycekler
Canım ben bugün dr a gittim aşılar yapılması şart topuk kanı için mesela aynı labaratuarda yapılıyor dedi sonuç aynı çıkarmış ama sağlık ocağı ister mecbur yaptırcan dedi.
Canım gittim doktora göbek mandalı yapmış göbek düşüncede ortaya çıktı bide içteki damarlar iyileşiyormuş ben hala pansuman yapıyordum mikrop kapmasın diye iyiki yapmışım.
Doktor 1. ay aşıya geldiğinde torunum 1 kilo almamışsa bozuşuruz dedi kendisini kızımın dedesi ilan etti ve sarılığıda şükürki bitmiş meme içinde ya sen ya o yenecek dedi ilk 6 ay için senin yenmen önemli dedi tamam dedim.Doktorumuzu pek sevdik bakalım tavsiye ederim

yetmese ortlığı yıkar annesi
Canım artık gelir kuzun sabır ama takibede devam
Afiyet olsun bende havuçlu kek yaptım acayip kabardı çaylada iyi oldu

Kolay gelsin annem burda olduğu için hazirana kadar rahatım tüm işimi yapıyor sonra zor olcak benim için çok yorma kendini hala yarımız
Yapıyorsa ben çok içerim valla
canım temiz çıkar merak etme şu ülkede tek güvendiğim hastane çapadır cerrahpaşaya göre bile daha iyi.tek olumsuzluğu bakımsız gerçi organ nakli bölümü yala yut ama bence bebeği oraya götürmekle iyi yapmışsın.Bakırköyede götür orasıda baksın için rahat eder.

oh mevlütüde atlatmışsınız hadi.Nazar duası okusaydın çocuk rahatlardı canım ya.Bizde bugün banyo yaptırdık kızıma birazda tuzladık önce yandı sanırım bi çığlık attı sonra keyiflendi suyu sevecek benim kız.

canım topuk kanını aldılar hastanede şimdi sağlık ocağı bizde alcaz diyor ondan kıyamadım zaten sarılık için defalarca aldılar.oy oy yine içim acıdı.

Selam canım. Mevlütü atlatmışsınız hadi Allah kabul etsin hayatım. Bizimki de mevlüt günü öyleydi. Dengesi bozuldu çocuğun. Ne yaparsan yap göz bu bacım nazar değiyor işte :bbo:

Valla gezgin olduk tatlım ya. Ne yapayım bi haftasonu eşimin vakti oluyo. Ondan da birlikte bişeyler yapalım istiyoruz hihoyyyt

Sağolasın canım. Gezmeye çok erken başladık valla kaydirigubbakcemile3

pınarcım fotoları gördüm maşallah sen şimdiden kızı alıştırmışsın bizim başta bir baba varki sorma bu yaz bize haram yandık yani.

Sağol canım. Valla bizim babada benim çenemden korkuyor kaydirigubbakcemile3

biz geldikkkkk valla hiç bişey yapamadım bugün resmen yorgunmda yaa

yeşil kaka mama ile beslendiğinden oluyormuş üşütme yok dedi
alim çok ıkınıyordu morarıyor bile uykusundada aynıydı (cerrahpaşa bişey yok dedi)
muhakak gaz sancısı var dedi ki yanındada yaptı ali evet dedi gaz osursa bile geğirsede
gazı var dedi....mamamızı değiştirdi gaz yapmayan mama verdi...birde gaz ilacımızı değiştirdi ...birde ateş ve huzursuzlukta kullanabileceğimiz bir ialç verdi ama bu ilacı daha çok ateşlenme yada çokkkkkk ağlar huzursuz olursa vereceksin dedi....

ben anne sütü veremiyorum dedim anlattım kadına doğumu yaşadıklarımızı
kendi suçlama dedi en birinci besin anne sütü herşey için ama yoksa yoktur dedi
bir bebeğin emiyorsa sorun yok dedi diğerine sağ ama çıkmıyorsa yapacak bişey yok
tek bebekle bile anne sütü alamayan çocuğum çok dedi ikiz bebek bu dedi yetmez sütün dedi .....

alimin göbeği dışarı pırtlak duruyor ıkınıncada nohuttan büyüktü
göbek fıtığı dedi doktor ama geçer bu dedi büyüdükce dedi

tartı tosbişleri ali 3830 gr boyu 52 cm olmuş
ömer 3980 gr boyuda 53 cm olmuş biraz kiloları fazla dedi ama sağlıklı olduklarından bişey demeyecem dedi 120 cc mama dan başka ikinci beslenme saatine kadar mama vermiyorsun dedi...aransa bile yalancı meme vereceksin senin için çok zor olur devamlı mama yap biberon temizle hemde kilo alıyolar dedi.....yalancı memeyi atsalar bile bi süre elinle tut sonra o alacak ve susacak dedi...şimdiler de veriyorum bakalım ne olacak alim ömerden bir adım geride yaw ne kötü heee doktor bana her ikside normal eşit gitmelerini bekleme desenede neden ali öle diyorum dayakmı istiyorum ne

birde ikiz arabası baktık yanya kraftın bu çok kullanışlı dedi adam 420 tl dedi 10 taksit dedi altta sepeti var tam yatma poziyonu var bebekler küçükya yağmurluğu ve ön bilmem nesi ayakalrın özelliklerini saydı vsvs.çok yerde baktık o paradan aşağa yok buda kadir hasda sevi bebe açılmış orada
yemek masası sordum 200 tl diyolar bee bizim çocuklar yattıkları yerden yesin ne öle beee

Son düzenleme:
semracığım hayırlı olsun cnm

pınarcığım maşşallahın var valla cnm iyi geziyorsun benimde tek olsa leyleyi havada görmüş misali olurdum ama iki bebe elimi kolumu bağlıyor işte

zaten onların bakımı ev işi derken dışarısı aklıama gelmiyor h.sonu işte arabamızı alalım o zaman çıkacaz ama önümüzdeki ay ancak alırız dikkatli alışveriş yapmalıyız iki bebeğin masarafı çok üstelik bez harici mama masrafımızda var.......

bugün hiçbişey yapmadım saat 3 geçiyordu geldik eve çocukları besle altalrını temizle sizlere yazam derken saat bu oldu iki makina çamaşırımız var yıkanacak bebeklerin sadece battaniyeler bir makina sadece birde kıyafetler bir sepette ütülencek var anam ağlayacak eeee bizim çamaşırlar kurumuş ipte alıncak katlancak sonra yıkanacak çamaşırımızda var .....ama bende güç yokkkk yatmak isitorum bıcırıklar uyurken yemekde yapacam ....

bir arkadaşım bana yardım iste çevrenden demiş benim yardım edecek kimsem yoki kaynanam gelir kendine hizmet bekler bir tencere yemek yapmaz bana üstelik temizlik ahlakı bana uymadığından arkasından klozet lavoba yıkamalıyım bana daha çok külfet.....

annem evinde artık çok ayrı kaldı kardeşimin piskolojik sorunları var çok evden ayrılmak istemiyor yapacağını yaptı toplam 80 gün benleydi .....eee eşimde annemde kalmamızı çok istemiyor ancak o seyhatteyken gideriz uzun kalırız....

eve temizliğe kadın alayım diyorum ama her hafta almam lazım iş yapmamam için oda 80 tl ayda 320 tl buluyor çok para çocuklarıma harcarım ayda bir alacağım zaten annem bende gelirim yaparım diyor

pınarcım tutkunum çok saolun kızlar..evet başlamadan öncede sonrada nazar duası okuttum ama dediğiniz gibi göz bu değiyor malsefff ..neyseki geçti gitti sağ sağlimm... dünden beri evi toparlıyom yav amma dağıtmışlar (

birsencim hadi gözün aydın cnm iyi haberlerle dönmüşsünn şükürler olsun ..bende emziğe bi türlü alıştıramadım yafs bir iki gün alıyor sonra yine unutuyor :S

kızlar selam...

semracım gözün aydın sen de kavuştun bebeğine...

herzamanki gibi aynı şeyleri yazacağım... ben yazmaktan yoruldum siz okumaktan ama yine de söleyeyim, bugün kontrolümüz vardı nst ye girdim ne sancı var ne başka bişi beklemeye devam dedi dr. umuz... bu son günlerin ne kadar sıkıcı geçtiğini anlatamam size çok sabırsızlandım artık keyfim tamamen kaçtı...

Merhaba kızlar nasılsınız görüşmeyeli,valla ben acayip yoğunum hiçbişeye vakit bulamıyorum,bugün 11.günümüz,hastaneye gittik ikinci kez topuktan kan aldırdık,evimize geldik Allahtan annem hala bende dün kız kardeşim gitti,annem bir hafta daha kalacak.Bebeğim de iyi çok şükür bazen gazı oluyo bizi üzüyo ama ne yapalım alışıcaz heralde..Şu anda uyuyor ama mızıldanıyoo uyanmakl üzere.Dün mevlüdümüzüde yaptık çok şükür ...Adınıda okudu dayısı kulağına ohh rahatladık valla..Geçmişi pek okuyamıyuorum,umarım hepiniz iyisinizdir,
pınarcım bebişine kavuşan annelere beni eklememişsin küstüm bende ekleyemedim..:çok üzgünüm:
Neyse canın sağolsun canım..
Sizinkiler büyüdüd ne güzel bizde bi atabilsek kendimizi dışarlara hayırlısıyla..
Hepinizi çok çok öptüm.
Kendinize bebeklere iyi bakın..

kızlar bugün kızımın aşısı oldu kiloda almışız boyumuzda 51 olmuş ii gidio şimdilik maş. dünden berii kaka yapmamıştı sevinmiştim ishal geçti die 2.30da mama yedik ve bi kaka yaptı 2 bez kirlettik valla zart zort gidio..
ben hala annmdeim çok sevdim burayı kalabalıkta vakit nasıl geçıo anlamıom ve ii gelio bana burası eşimde burda kalıo beni mutlu görünce bişi demio ama sıklıyo adam anlıom ben.

KIZLAR SÜT ARTIRICI ÖNEMLİ.....
KURU SOGANLARIN TAZESİ ÇIKMIŞ ANNM ÖLE DİO ONA HANİ DIŞ KABUGU ŞEFFAF GİBİ VE SOGAN DIŞI BEMBEYAZ ONDAN İŞTE. ANNM 4 GÜNDÜR O SOGANLARDAN SALATA YAPIO AMA 2 BAŞ SOGAN DOGRUYOZ DOMATES SALATALIK AZDA SİRKE KOYUYOZ VE İNANAMAZSINIZ SÜTÜM ÇOGALDI 2 GÜNDÜR BNM KIZ 3 SATTE MAMA İSTİYODU ŞİMDİ 6 SATLERE DÜŞTÜ VE AZ ÖNCE BAKTIM SÜTÜM AZCIK AKMIŞ SÜTYENİME VE BU MUCİZE BNM İÇİN HİÇ AKMAMIŞTI!!! NORMALDE MAMA YEMEDEN DERİN UYKULARA DALIMYODUK AMA ŞİMDİ BENİ EMİNCEDE 1-2SAAT UYUYO ÇOKTA DOYMASADA BUKADAR OLMASINA ŞÜKREDİYORUM!!

HEMEN ALIN KIZLAR BİRİLERİNİ GÖNDERİN ALSIN..
SOGANI ÇİG YEMEK HOŞ GELMEYEBİLİR AMA BU SOGAN GERÇEKTEN FARKLI ZATEN DOGRARKEN FARKEDERSİNİZ YUMUŞAK Bİ SOGAN ANNM DİOKİ SIRF SÜT BU.. VE MİDEYİDE RAHATSIZ ETMİO AMA HARARET YAPIO BOL BOL SU İÇİRİYOKİ ODA GÜZEL..
İNŞ. HERKESTE İŞE YARARa.s.

soğanı anlamadım cnm yaaa bildiğimiz yeşil soğanmı bu
kuru soğanın tazesi ne bacım yawww

bende deneyem helva yiyorum bol bol ama tık yokkk senağlamasenağlama

Kizlar Selamlar,

Yine uzun ara verdim yazamadim. Pinar'cigim, bilgilendirme mesajin icin tesekkür ederim, benim oglum günde ortalama 8 kez kaka yapiyor, normal sanirim...

Bugün doktor kontrolümüz vardi, keyfim pek yok. Iyi ve kötü haberler var. Iyi haberler, ek gida vermeden kendi sütümle bebegimi besleyebiliyorum ve kilosu iyi. 3.720 gram dogmustu, hastaneden ciktigimizda 3.580 gramdi. Bugün dogumunun 18.günü ve 4.160 gram olmus birtanem. Boyuda 2 cm uzamis, 53. cm'e ulasmis.
Ama bizim iki korkutucu sorunumuz var teyzeleri. Ilki, gerizekali bir ebe(hakaret ediyorum kusura bakmayin ama hakediyor), oglumun göbegini bükerek koparmisti 7.günde. Göbekte hala islaklik vardi koparttiginda ve birkac gün gazli bezle sar, simsiki ört bezini demisti. Acemiyim ya, ne diyorsa yaptim. Annem, anormal buldu durumu ama uzman o oldugu icin müdahale edemedi kadincagiz. Göbekte bir türlü kurumadi, normal kivama gelmedi, üstünde hep sari bir nem vardi. Birde banyo yaptirdik o halde. Bugün doktor ilac verdi ve 2 hafta kullanacagiz, duruma göre keseriz yeniden dedi. Sok oldum
Umarim krem etkili olur ve iyilesir göbegi bebegimin...
Ikinci sorunumuz daha ciddi. Sag böbrekte sorun var. Böbreklerin icinde, idrarin biriktigi bir kesecik varmis, o keseye bagli bir kanal yardimiyla idrar disari atiliyormus. O kanal normalinden dar oldugu icin, idrarin biriktigi kese genisliyor ve böbrege baski yapiyormus. Yani durum su anda ürkütücü bir seviyede degil ama gözlenmesi gerekiyor. Genisleme devam ederse son care ameliyatmis, dualariniza ihtiyacim var kizlar. Gözümden bile sakindigim bebegimi, Allah bana bagislasin. Onun cani yaninca, sanki benim canim yaniyor. Kara kara düsünme modundayim anlayacaginiz...

Oh mevlüdünüzde olmuş duanız kabul olsun tatlım.Nazar konusundan bende muzdaribim valla ne kadar nazar duası okusakta yinede göze geliyoruz.Birde bizim veletler o kadar kalabalığa alışkın olmadığı için kalabalıktada huysuzlanıyor.

Maşallah benim paşalarıma kilolarınıda güzel almışlar oh oh ne güzel haber bu böyle.Mama konusunda da canım doktorlar hiçbir zaman bir seferde 120 cc den fazla vermiyceksin diyorlar onu bende biliyorum.Neyse memeyle aldatıcan artık.

Esracım geç olsun güç olmasın hayırlısı böyleymiş.Yakında seninde hayırlı haberlerini alırız çok az kaldı gibi geliyor bana birkaç gün desem yerimseniben

Ilk günler benim sütüm gelmedi, gögüslerim yara oldu hastanede hep. Sonra bir geldi, pir geldi. Sütyen, pijama, gecelik, yorgan hatta bebegimin üstü basi bile islaniyordu:) Birkac gündür azaldi ama bebegimin doymasina yetiyor sanirim. Eger cok azaldigini hissedersem, bende deneyeyim yesil sogani.

Son düzenleme:

Canım çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyi olur bebişin ettiğim dualarımda her zaman bebeğin içinde edicem rabbin en kısa zamanda şifasını verir inşallah.:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…