Tesekkür ederim Sibel'cigim, cok iyisin. Dua'ya cok ihtiyacim var bu aralar...
Benim oglumda uykuya pek pas vermiyor ama sorun babadan galiba. Bugün yalniziz, daha kolay uyudu. 3 saat araliksiz uyusa bayram ediyorum resmen. Uykuya dalmasi cok zor, strese giriyor emerken. Hele geceleri tam kabus. Gazi cikti, alti degisti derken 2-3 saat ugrasiyoruz.
sibelciğim mart anaları buluşmuş bizde buluşalım ama anadolu ve avrupanın birleştiği bir yerde
denizin ortası dermişim heheeee ben iki çocukla zor geçerim karşıya ama bu tarafda heryere gelirim
arabası olan olmayanı ortak bi yerden alabülürdeee
evet kesinlikle buluşmalıyız çok güzel olur benim araba var ama bebekle kullanamam kiii
bacım birini alırsın oto koltuğun yokmu arkada durmazmı bağlasan sıkıcaa
ben annemle gelirimm tek asla çıkamam
kızlarya ben yürürken böle başdönmem oluyor oturduğumda ise sık olmasada sanki deprem oluyor gibi sallandığımı hissediyorum
acaba kansızlığımdanmı
ayyyyyyyyyy elveda rumeliyii izliyorum ağlattılar beni
YA KIZLAR YENİ MAHSÜL KURU SOGAN BU! HANİ TAZE PATETES OLURYA YENİ MAHSÜL DAHA TEMİZDİR DIŞI VE ISLAK GİBİDİR ONUNGİBİ BUDA YENİ MAHSÜL KURU SOGAN OLUYO PORDON İYİ ANLATTIM SANIRIM..soğanı anlamadım cnm yaaa bildiğimiz yeşil soğanmı bu
kuru soğanın tazesi ne bacım yawww
bende deneyem helva yiyorum bol bol ama tık yokkk senağlamasenağlama
AYY GMGİ KOPARDI FALAN DEDİN YA İÇİM YANDI VALLA HAKKATEN BU ALMANLAR ÇOK DUYGUSUZLAR YA DUVAR GİBİLER VAALLA OOFFF GEÇMİŞ OLSUN CNM MORALİNİ BOZMA SENYİNEDE TEDAVİYİ İHMAL ETME CNM.Kizlar Selamlar,
Yine uzun ara verdim yazamadim. Pinar'cigim, bilgilendirme mesajin icin tesekkür ederim, benim oglum günde ortalama 8 kez kaka yapiyor, normal sanirim...
Bugün doktor kontrolümüz vardi, keyfim pek yok. Iyi ve kötü haberler var. Iyi haberler, ek gida vermeden kendi sütümle bebegimi besleyebiliyorum ve kilosu iyi. 3.720 gram dogmustu, hastaneden ciktigimizda 3.580 gramdi. Bugün dogumunun 18.günü ve 4.160 gram olmus birtanem. Boyuda 2 cm uzamis, 53. cm'e ulasmis.
Ama bizim iki korkutucu sorunumuz var teyzeleri. Ilki, gerizekali bir ebe(hakaret ediyorum kusura bakmayin ama hakediyor), oglumun göbegini bükerek koparmisti 7.günde. Göbekte hala islaklik vardi koparttiginda ve birkac gün gazli bezle sar, simsiki ört bezini demisti. Acemiyim ya, ne diyorsa yaptim. Annem, anormal buldu durumu ama uzman o oldugu icin müdahale edemedi kadincagiz. Göbekte bir türlü kurumadi, normal kivama gelmedi, üstünde hep sari bir nem vardi. Birde banyo yaptirdik o halde. Bugün doktor ilac verdi ve 2 hafta kullanacagiz, duruma göre keseriz yeniden dedi. Sok oldum
Umarim krem etkili olur ve iyilesir göbegi bebegimin...
Ikinci sorunumuz daha ciddi. Sag böbrekte sorun var. Böbreklerin icinde, idrarin biriktigi bir kesecik varmis, o keseye bagli bir kanal yardimiyla idrar disari atiliyormus. O kanal normalinden dar oldugu icin, idrarin biriktigi kese genisliyor ve böbrege baski yapiyormus. Yani durum su anda ürkütücü bir seviyede degil ama gözlenmesi gerekiyor. Genisleme devam ederse son care ameliyatmis, dualariniza ihtiyacim var kizlar. Gözümden bile sakindigim bebegimi, Allah bana bagislasin. Onun cani yaninca, sanki benim canim yaniyor. Kara kara düsünme modundayim anlayacaginiz...
YA YENİ MAHSUL DEDİNMİ ANLARLAR HERALDE PAZARCILAR FALAN..benimki de öyle sabahtan beri ilk kez şimdi uyudu yavrum
bu arada dediğin hakaret ettiğin kadar varmış deli kadın neden öyle yaptı ki adı üstünde göbeğin düşmesi lazım koparılması değil
canım Allah bebeğine şifa versin inşallah bir sorun olmaz ameliyata gerek kalmaz dualarımız seninle canım
birsen maşallah sen bu çocukları dombili mi yapmak istiyorsun:))iyi haberlerle gelmene sevindim sakın kimseyi takma kafana
ya şu soğan yeşil soğan mı kuru soğan mı anlamadım ben dışı beyaz soğanda mı var:uhm:
sibelciğim mart anaları buluşmuş bizde buluşalım ama anadolu ve avrupanın birleştiği bir yerde
denizin ortası dermişim heheeee ben iki çocukla zor geçerim karşıya ama bu tarafda heryere gelirim
arabası olan olmayanı ortak bi yerden alabülürdeee
[k] {n} [k];7056021 .!.:YA KIZLAR YENİ MAHSÜL KURU SOGAN BU! HANİ TAZE PATETES OLURYA YENİ MAHSÜL DAHA TEMİZDİR DIŞI VE ISLAK GİBİDİR ONUNGİBİ BUDA YENİ MAHSÜL KURU SOGAN OLUYO PORDON İYİ ANLATTIM SANIRIM..
AYY GMGİ KOPARDI FALAN DEDİN YA İÇİM YANDI VALLA HAKKATEN BU ALMANLAR ÇOK DUYGUSUZLAR YA DUVAR GİBİLER VAALLA OOFFF GEÇMİŞ OLSUN CNM MORALİNİ BOZMA SENYİNEDE TEDAVİYİ İHMAL ETME CNM.
YA YENİ MAHSUL DEDİNMİ ANLARLAR HERALDE PAZARCILAR FALAN..
AYYY VALLA BULUŞALIM BENDE SÖYLEYECEKTİM AMA HERKESİN 40 ÇIKSIN YADA 2 AY GEÇSİN HAVALARDA İYİCE ISINSIN ÇOK GÜZEL OLUR HE. BENİM EŞİMDE ARABA VAR KIZ BİRSEN BİZ SENİ ALIRIZ ÇOLUK ÇOCUK OHHH CURCUNAYA BAK BE:dance::dance:
kız sen nirede oturuyon heeesırnaşık şey
[k] {n} [k];7056462 .!.:zeytinburnundayım sende bu taraftasın dimi?
evet cnm ben bahçelievlerdeyim
[k] {n} [k];7056829 .!.:eh tmm iişte buluşursak beraber gideriz allah kısmet ederse!!
şimdi baktım mart annelerinede 6 kişi falan buluşmuşlar biz daha kalabalık oluurz heralde
öle zevkli olmazki okadar kişi toplanırsada birimizin evinde buluşma olur. bnm kız mızıklanıo bi bakem
cadı bu ya edepsiz hee:)) 4 saattir uyumuyor yatırıyorum kucak istiyor hep babası alıştırdı vık diyo yanında bitiyor kızda alıştı tabi:))
sürekli emdi ve sütü ağzında tutup geri boşallttı yutmadı velet o sütler kolaymı yapılıyor israfın anlama ne di mi ama:ecrin_bebek:
burcu canım uzun uzun yazmışsın oh ne güzel
merak etme annen gidince sen süper anne olacaksın canımhihoyyyt
ankakuşu güzelim süt olması yada olmaması bizim elimizde değil tamamen nasip işi bu
benim teyzemin kocası bebeği memeden resmen kopartıp gitti üstüne teyzemi de döverek ama sütü fışkırıyordu resmen sen sadece rahat ol dünyanın sonu değil ki mama verirsin gelmezse önemli olan bebeklerimizin sağlıkla büyümesi sen elinden geleni yap tevekkel Allah
Slm herkesea.s.
Bende nihayet kuzuma kavuştum.15 mayıs 11:40 da sezaryenle kızımı kucağıma aldım çok şükür 3450 g 51 cm doğdu yavrum.Ne anlatılmaz bir duygu bu:asigim:.Allah herkese nasip etsin inşallah.
Sanırım herkes doğurdu.Doğurmayan varsa sağlıkla doğum yaparlar inş.
selam kizlar a.s.
ankakusucum hoşgeldin canim :) süte bukadar kafayi takma canim..cünkü stres yaptikça kaçiyor zatali :) sen rahat ol..kaç çeşit şey içiyormussun zaten..bebişin emiyorsa neden sagdigini anlamadim canim?
esencim sende benim gibi bigün geçirdin anlaşilan :) bizimkide 9 da uyudu ancak..yorgunluktan sizdi artik kuzucum :))
ilahi canım, güldürdün beni... ama üzülme canım inşallah sen de en kısa zamanda alırsın bebişini kucağınakızlar ben hala doğurmadımsenağlamasenağlama
bugün günüm bitiyor ama bende hala tık yok. sizinkiler nerdeyse yürüyecek ben hala doğuracam. sürekli nst takibindeyim ama hiç sancı yok. benim kız çok inatçı çıktı. hergün drdayız artık. 2-3 gün daha bekleyelim diyor ben normal doğum istediğimden. inşallah bugün gittiğimde birazcık sancı çıkar. açılmam hiç olmadığı için suni sancıda yapmıyor.
sizleri sürekli takip ediyorum ama yazamıyorum ev kalabalık olduğundan. sizleri okudukça karşılaşacağım sorunlara hazırlıklı oluyorum en azından.
kuzucuklarınızı ve sizleri öpüyorum.a.s.a.s.
saol canım valla ben de yavaş yavaş umudumu kesiyorum zaten. umudumu kesiyorum ama hala daha kabullenemiyorum bir yandan da. pompayla her göğsümü 10ar dakika sağıyorum. iyi mi sizce?Canım benim bence farlı birkaç doktors daha götür sen karşı taraftaydın ben bahçelievler medicananın çocuk doktorlarının çok iyi olduğunu duymuştum.Süt konusuna gelince merak etme tatlım bende aynı durumdayım napalım sağlık olsunda çerez niyetinede olsa veriyoruz işte kaydirigubbakcemile3
Canım benimde sütüm az yavaş yavaş artmaya başladı senin yazdıklarının yanı sıra bulgur pilavı,kuru dut,tahin helvası yedim faydasını gördüm.Ayrıca bende aynı pompadan kullanıyorum gerçi sağmıyorum hiç direk veriyorum ama göğüslerini tamamen boşaltmaya çalışma tatlım okadar güçlü bir pompa göğüs uçlarını tahriş edebilir bu daha kötü olur.
Hamarat hatun kekler yapılmış burnuma geldi kokusu valla kaydirigubbakcemile3
Bu arad çay demişken fazla çay içmemeye çalış tatlım sütü azaltabiliyormuş.
kızlar selam...
semracım gözün aydın sen de kavuştun bebeğine...
herzamanki gibi aynı şeyleri yazacağım... ben yazmaktan yoruldum siz okumaktan ama yine de söleyeyim, bugün kontrolümüz vardı nst ye girdim ne sancı var ne başka bişi beklemeye devam dedi dr. umuz... bu son günlerin ne kadar sıkıcı geçtiğini anlatamam size çok sabırsızlandım artık keyfim tamamen kaçtı...
[k] {n} [k];7053672 .!.:kızlar bugün kızımın aşısı oldu kiloda almışız boyumuzda 51 olmuş ii gidio şimdilik maş. dünden berii kaka yapmamıştı sevinmiştim ishal geçti die 2.30da mama yedik ve bi kaka yaptı 2 bez kirlettik valla zart zort gidio..
ben hala annmdeim çok sevdim burayı kalabalıkta vakit nasıl geçıo anlamıom ve ii gelio bana burası eşimde burda kalıo beni mutlu görünce bişi demio ama sıklıyo adam anlıom ben.
KIZLAR SÜT ARTIRICI ÖNEMLı.....
KURU SOGANLARIN TAZESı ÇIKMIŞ ANNM ÖLE DıO ONA HANı DIŞ KABUGU ŞEFFAF GıBı VE SOGAN DIŞI BEMBEYAZ ONDAN ıŞTE. ANNM 4 GÜNDÜR O SOGANLARDAN SALATA YAPIO AMA 2 BAŞ SOGAN DOGRUYOZ DOMATES SALATALIK AZDA SıRKE KOYUYOZ VE ıNANAMAZSINIZ SÜTÜM ÇOGALDI 2 GÜNDÜR BNM KIZ 3 SATTE MAMA ıSTıYODU ŞıMDı 6 SATLERE DÜŞTÜ VE AZ ÖNCE BAKTIM SÜTÜM AZCIK AKMIŞ SÜTYENıME VE BU MUCıZE BNM ıÇıN HıÇ AKMAMIŞTI!!! NORMALDE MAMA YEMEDEN DERıN UYKULARA DALIMYODUK AMA ŞıMDı BENı EMıNCEDE 1-2SAAT UYUYO ÇOKTA DOYMASADA BUKADAR OLMASINA ŞÜKREDıYORUM!!
HEMEN ALIN KIZLAR BıRıLERıNı GÖNDERıN ALSIN..
SOGANI ÇıG YEMEK HOŞ GELMEYEBıLıR AMA BU SOGAN GERÇEKTEN FARKLI ZATEN DOGRARKEN FARKEDERSıNıZ YUMUŞAK Bı SOGAN ANNM DıOKı SIRF SÜT BU.. VE MıDEYıDE RAHATSIZ ETMıO AMA HARARET YAPIO BOL BOL SU ıÇıRıYOKı ODA GÜZEL..
ıNŞ. HERKESTE ıŞE YARARa.s.
biz geldikkkkk valla hiç bişey yapamadım bugün resmen yorgunmda yaa
yeşil kaka mama ile beslendiğinden oluyormuş üşütme yok dedi
alim çok ıkınıyordu morarıyor bile uykusundada aynıydı (cerrahpaşa bişey yok dedi)
muhakak gaz sancısı var dedi ki yanındada yaptı ali evet dedi gaz osursa bile geğirsede
gazı var dedi....mamamızı değiştirdi gaz yapmayan mama verdi...birde gaz ilacımızı değiştirdi ...birde ateş ve huzursuzlukta kullanabileceğimiz bir ialç verdi ama bu ilacı daha çok ateşlenme yada çokkkkkk ağlar huzursuz olursa vereceksin dedi....
ben anne sütü veremiyorum dedim anlattım kadına doğumu yaşadıklarımızı
kendi suçlama dedi en birinci besin anne sütü herşey için ama yoksa yoktur dedi
bir bebeğin emiyorsa sorun yok dedi diğerine sağ ama çıkmıyorsa yapacak bişey yok
tek bebekle bile anne sütü alamayan çocuğum çok dedi ikiz bebek bu dedi yetmez sütün dedi .....
alimin göbeği dışarı pırtlak duruyor ıkınıncada nohuttan büyüktü
göbek fıtığı dedi doktor ama geçer bu dedi büyüdükce dedi
tartı tosbişleri ali 3830 gr boyu 52 cm olmuş
ömer 3980 gr boyuda 53 cm olmuş biraz kiloları fazla dedi ama sağlıklı olduklarından bişey demeyecem dedi 120 cc mama dan başka ikinci beslenme saatine kadar mama vermiyorsun dedi...aransa bile yalancı meme vereceksin senin için çok zor olur devamlı mama yap biberon temizle hemde kilo alıyolar dedi.....yalancı memeyi atsalar bile bi süre elinle tut sonra o alacak ve susacak dedi...şimdiler de veriyorum bakalım ne olacak alim ömerden bir adım geride yaw ne kötü heee doktor bana her ikside normal eşit gitmelerini bekleme desenede neden ali öle diyorum dayakmı istiyorum ne
birde ikiz arabası baktık yanya kraftın bu çok kullanışlı dedi adam 420 tl dedi 10 taksit dedi altta sepeti var tam yatma poziyonu var bebekler küçükya yağmurluğu ve ön bilmem nesi ayakalrın özelliklerini saydı vsvs.çok yerde baktık o paradan aşağa yok buda kadir hasda sevi bebe açılmış orada
yemek masası sordum 200 tl diyolar bee bizim çocuklar yattıkları yerden yesin ne öle beee
kızlar selam...
semracım gözün aydın sen de kavuştun bebeğine...
herzamanki gibi aynı şeyleri yazacağım... ben yazmaktan yoruldum siz okumaktan ama yine de söleyeyim, bugün kontrolümüz vardı nst ye girdim ne sancı var ne başka bişi beklemeye devam dedi dr. umuz... bu son günlerin ne kadar sıkıcı geçtiğini anlatamam size çok sabırsızlandım artık keyfim tamamen kaçtı...
Merhaba kızlar nasılsınız görüşmeyeli,valla ben acayip yoğunum hiçbişeye vakit bulamıyorum,bugün 11.günümüz,hastaneye gittik ikinci kez topuktan kan aldırdık,evimize geldik Allahtan annem hala bende dün kız kardeşim gitti,annem bir hafta daha kalacak.Bebeğim de iyi çok şükür bazen gazı oluyo bizi üzüyo ama ne yapalım alışıcaz heralde..Şu anda uyuyor ama mızıldanıyoo uyanmakl üzere.Dün mevlüdümüzüde yaptık çok şükür ...Adınıda okudu dayısı kulağına ohh rahatladık valla..Geçmişi pek okuyamıyuorum,umarım hepiniz iyisinizdir,
pınarcım bebişine kavuşan annelere beni eklememişsin küstüm bende ekleyemedim..:çok üzgünüm:
Neyse canın sağolsun canım..
Sizinkiler büyüdüd ne güzel bizde bi atabilsek kendimizi dışarlara hayırlısıyla..
Hepinizi çok çok öptüm.
Kendinize bebeklere iyi bakın..
[k] {n} [k];7053672 .!.:kızlar bugün kızımın aşısı oldu kiloda almışız boyumuzda 51 olmuş ii gidio şimdilik maş. dünden berii kaka yapmamıştı sevinmiştim ishal geçti die 2.30da mama yedik ve bi kaka yaptı 2 bez kirlettik valla zart zort gidio..
ben hala annmdeim çok sevdim burayı kalabalıkta vakit nasıl geçıo anlamıom ve ii gelio bana burası eşimde burda kalıo beni mutlu görünce bişi demio ama sıklıyo adam anlıom ben.
KIZLAR SÜT ARTIRICI ÖNEMLİ.....
KURU SOGANLARIN TAZESİ ÇIKMIŞ ANNM ÖLE DİO ONA HANİ DIŞ KABUGU ŞEFFAF GİBİ VE SOGAN DIŞI BEMBEYAZ ONDAN İŞTE. ANNM 4 GÜNDÜR O SOGANLARDAN SALATA YAPIO AMA 2 BAŞ SOGAN DOGRUYOZ DOMATES SALATALIK AZDA SİRKE KOYUYOZ VE İNANAMAZSINIZ SÜTÜM ÇOGALDI 2 GÜNDÜR BNM KIZ 3 SATTE MAMA İSTİYODU ŞİMDİ 6 SATLERE DÜŞTÜ VE AZ ÖNCE BAKTIM SÜTÜM AZCIK AKMIŞ SÜTYENİME VE BU MUCİZE BNM İÇİN HİÇ AKMAMIŞTI!!! NORMALDE MAMA YEMEDEN DERİN UYKULARA DALIMYODUK AMA ŞİMDİ BENİ EMİNCEDE 1-2SAAT UYUYO ÇOKTA DOYMASADA BUKADAR OLMASINA ŞÜKREDİYORUM!!
HEMEN ALIN KIZLAR BİRİLERİNİ GÖNDERİN ALSIN..
SOGANI ÇİG YEMEK HOŞ GELMEYEBİLİR AMA BU SOGAN GERÇEKTEN FARKLI ZATEN DOGRARKEN FARKEDERSİNİZ YUMUŞAK Bİ SOGAN ANNM DİOKİ SIRF SÜT BU.. VE MİDEYİDE RAHATSIZ ETMİO AMA HARARET YAPIO BOL BOL SU İÇİRİYOKİ ODA GÜZEL..
İNŞ. HERKESTE İŞE YARARa.s.
Kizlar Selamlar,
Yine uzun ara verdim yazamadim. Pinar'cigim, bilgilendirme mesajin icin tesekkür ederim, benim oglum günde ortalama 8 kez kaka yapiyor, normal sanirim...
Bugün doktor kontrolümüz vardi, keyfim pek yok. Iyi ve kötü haberler var. Iyi haberler, ek gida vermeden kendi sütümle bebegimi besleyebiliyorum ve kilosu iyi. 3.720 gram dogmustu, hastaneden ciktigimizda 3.580 gramdi. Bugün dogumunun 18.günü ve 4.160 gram olmus birtanem. Boyuda 2 cm uzamis, 53. cm'e ulasmis.
Ama bizim iki korkutucu sorunumuz var teyzeleri. Ilki, gerizekali bir ebe(hakaret ediyorum kusura bakmayin ama hakediyor), oglumun göbegini bükerek koparmisti 7.günde. Göbekte hala islaklik vardi koparttiginda ve birkac gün gazli bezle sar, simsiki ört bezini demisti. Acemiyim ya, ne diyorsa yaptim. Annem, anormal buldu durumu ama uzman o oldugu icin müdahale edemedi kadincagiz. Göbekte bir türlü kurumadi, normal kivama gelmedi, üstünde hep sari bir nem vardi. Birde banyo yaptirdik o halde. Bugün doktor ilac verdi ve 2 hafta kullanacagiz, duruma göre keseriz yeniden dedi. Sok oldum
Umarim krem etkili olur ve iyilesir göbegi bebegimin...
Ikinci sorunumuz daha ciddi. Sag böbrekte sorun var. Böbreklerin icinde, idrarin biriktigi bir kesecik varmis, o keseye bagli bir kanal yardimiyla idrar disari atiliyormus. O kanal normalinden dar oldugu icin, idrarin biriktigi kese genisliyor ve böbrege baski yapiyormus. Yani durum su anda ürkütücü bir seviyede degil ama gözlenmesi gerekiyor. Genisleme devam ederse son care ameliyatmis, dualariniza ihtiyacim var kizlar. Gözümden bile sakindigim bebegimi, Allah bana bagislasin. Onun cani yaninca, sanki benim canim yaniyor. Kara kara düsünme modundayim anlayacaginiz...
Pınarcım birgün gelicem valla aslında şöyle bebişlerle bir organizasyon yapsak ne güzel olur mart annelerinde görmüştüm.Ay düşünmesi bile çok hoş.Ne dersin hadi kolları sıvayalım.yerimseniben
Neyse ben kaçayım kızlar işler daha bitmedi çok yoruldum valla.Oğluşuda banyo yaptırdık uyudu fırsat bu fırsat.Artık uzun uzun uyumuyor benim olan kalktımıda 3 saati buluyor uyuması sizinde öylemi ?
PINARcım maşallah kuzuna çok tatlı. bu arada saçlarını da güle güle kullan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?