2009 Mayıs Anneleri

Herkese selam kızlar a.s.

Kayınvalidemlerdeyim. Kızım uyurken size bi bakayım dedim. Geçmişi okudum alıntı yaptım sayfa gitti klava:

Dün annemdeydik ya kahvaltımızı yaptık sonra annem, teyzem, Defnoş ve ben Üsküdar sahile indik. Ordan sahilden yaklaşık 1 saate yakın yürüdük. Kuzguncuk'ta bi çay bahçsinde oturduk. Mis gibi deniz havası aldık. Kızımı orda emzirdim manzaraya karşı kaydirigubbakcemile3 Sonra kızım ananesinin kuacağında salıncağa bindi. İnince ağladı bi sevdi ki zemuszemus Eve gidince salıncaktaki haline eklerim görürsünüz hihoyyyt Sonra akşama doğru eşim geldi aldı. Çok keyifliydi yani dün hihoyyyt

Sibel'cim tatile gitti artık. Bizim yerimizede bol bol eğlen bacım a.s.

Tubişim geçmiş olsun canım ya a.s. Valla bende ateş olayından çok korkuyorum. Pazartesi sabah hem benim kontrolüm var, hemde kızımın aşıları var. 2 saat beslemiyormuşuz dimi? Bide 2 gün yıkanmıyormuş? Bizim için zor olacak. Çünkü benim kız uyumadığı sürece 2 saat hayatta memeden ayrı kalmaz. 1 gün yıkanmasa hemen huzursuz oluyor :uhm: Hakkımızda hayırlısı bakalım...

Regli olanlar varmış. Gözünüz aydın mı desem geçmiş olsun mu desem bilemedim kaydirigubbakcemile3

ilişki olayı içinse doktor kontrolümüzü bekliyoruz. Aslında kanamam bitti ama sanırım ben korkudan habire ileriye atıyorum delikafadulden Doktorda herşey yolunda ders nasıl kaçarım artık bilmiyorum :çok üzgünüm:

Burcu'cum bu süt olayını bu kadar kafana takma. Sen emzirmeye devam et. Yetmezse mama ver. Niye canını bu kadar sıkıyosun? Sütün iyice kaçsın diyemi yapıyosun bacım? Mamanında zararı yokki. Bak Birsen ne yapsın? Hep mama veriyor. Maşallahı var kuzularının. Hadi artık sıkma canını bu kadar, relax ol biraz a.s.

Bu uykuda sıçrama olayı benim kızda da var. Ben genelde gece hariç çok sessiz ortamda tutmuyorum. Televizyon falan hep açık oluyor. Ses tonlarımızı kısmıyoruz hiç. Ama yinede bazen yüksek bi ses duyduğunda yada salıncağında uyurken yanlışlıkla çarparsam falan içli içli ağlayarak uyanıyor. Doktor yakında geçer dedi a.s

Bi arkadaş şu liste işini sormuş :uhm: Excellde listeyi yaptıktan sonra listeyi mause'la seç. ctrl+c ile kopyala. Paintte sayfa açıp ctrl+v ile yapıştır. Tam boyut çıkar canım a.s.

Bu arada geçmiş kandiliniz mübarek olsun kızlar a.s.,

Benim kız mırıldanıyor ben kaçtım öptüm hepinizi kocaman a.s.

canım merhaba nasılsın bebiş yormuş anlaşılan tatlım bende duru hanım çok kolikleşince saç kurutma makinasını açıyorum sakinleşiyor

aynen cnm bende oyle bı cozun buldum sonundakaydirigubbakcemile3

kızlar haftasonu mevlütümüz var evde iyi bir temizlik lazım hiç bişey yapasım yok çok tembel oldum çokkkkafamçokkarıştı

simdiden hayırlıolsun tatlım mewlutŞeniz

inşş duselmıstır defne kızım...
nasıl oldunuz pınar?ahh bu kaynanalarrrklava:

hamarat hatun seniiiii:lepi:

gecmişi başlamıstım okumaya benımkı zırrtt uyandı falla...
ne geveze hatunlarsınız ıkı gun gırmedım tonlarca sayfa olmuss yafskafamçokkarıştıbende vakıt buldukca okıım dedım..herkezcıkler ııdır umarım yok demı bı yaramazlık kuzularımız ve mayıs annelerımız bomba gıbı demiiiiii:lepi:
bız ıkı gundur gezıoz oglumlaaahihoyyytayyy cok hosuma gıttı yafss..ılk kez yalnız cıktık dun ..kırkımızı cıkardık once salı gunuhihoyyytaltın gumus zeytın dalı koyduk babamız dahıl üçümüğzde yıkandıkkkhihoyyytdunde ılk kısr gezmemıze buyuk ananemızle dedemızın yanına gıttık ıkıkışi oglumla....bebk arabasını kullandım ılk once bı garıp geldiii eee onca sene yalnız cıkıyodum bı hoşuma gıttıkı sormayın..yagız beyınde hosuna gıtmişolcakkı yol boyu uyudu yawrummmkaydirigubbakcemile2
sonra donuste bı hıckırık tuttukı sormayınnn benıumkı sınır oluo hıckırıga anacım limonda yokkı wereyım yanımda :roflol:bastı yaygarayı ewe zor attık kendımız falla..
bugunde azonce banyo yaptırdık babmız işe gıtmeden uyuyo ama tılkı uykusu benımkınde gozlerı arada acıp bı iştimaq çekioo karsımdamı annem dıekaydirigubbakcemile3yoksam basıo yaygarayııııı ayy komedı kızlarr bu kuzularrrrrnaniknanik

Kızlar bi sorum olucaktı, dikey kanguruyu ne zamandan itibaren kullanabiliyoruz, biz bi buçuk aylık olduk
biz kullanıyoruz canım. 1 ayımız bittiğinde aldık. oğlumun hoşuna gitti:)

aa kızlar haberiniz varmı calpol ingilterede yasaklanmış.şimdi okudum artık neye güveneceğimi şaşırmış durumdayım şeytan diyo ne aşı yaptır nede ateş düşürücü ver uf yaaa.
canım bizim doktor da şurubu önermedi. minicik çocuğa şurup mu verilirmiş dedi. paranox fitil yazdı.

kızlar şimdi ilk dogdugu zman vuruyolar dünde aşı olduk bidaha nezman oluyo sormayı unutmuşum
1.ay bitince hepatit, 2.ay bitince karma, verem ve rotavirüs var.

merhaba

kızlar anakucağını bebişler nekadarlıkken kullanabiliriz...

birde ilk aşımız 1. ayın sonunda mı olcak biz daha 26 günlüğüzde...
anakucağını doğduğundan itibaren kullanıyoruz canım. zaten yatar pozisyonda, ne zararı olacak ki?
aşınızda 1. ay bitince.

canım bende kırkımın çıktığı adet gün oldum. bugün 44.günüm ve hala az az leke geliyor.
bende emziriyorum sadece.

merhaba canım hoşgeldin. aşıdan önce mi beslemeyecez, sonra mı onu anlamadım. hiç duymamıştım.:uhm:

cnm ya sıkma canını burcucummm...
su ılthap yuzunden mı gıttı sut..bende sen gıbıydım benımkıde kesıldı ya basta kaynanamlar yuzunden oglan cıyak cıyak mama werdım ıkı gun..sonra kendımi iice besledım.boll soğan bulgurr tahın pekmez kardım abartmadan gunde azaz yedım ha bıde hosaff anacımm meyvaların kendı sekerıyle bıle kaynatsan yetıo ...benımkı 4gun sonunda gerı geldı sukurrr..ama gıdersede uzulme dedıklerı gıbı kızlarında dunyanın sonu deıl ya..bız kendımızı tamamen amzırmeye empoze ettımız için bole stres oluoruz ...kendını gusel besle cnm kılo yapıo ama tatlı seyler tuket fazla olmamak kaydıyla...

cnm ya cok gecmişolsun..ateş bu sakaya gelmez tabııı ıı hadı sewındım cıkmamış ucuncuye..bu asılar ates yapmasa ne super olcak yafs..bızdede aynı şurup var calpol werdı drumuz ıı gelıoooo

cnm ya rotayı kaca aldın bırsen?eczeneye onceden sparışmı verılıo bu aşı bızde yaptırcaz pzrt yoksa sparıs wereyımm bende....

bende saglıkta yaptırdın cnm ya..ne bılıım herkes orda yaptırıo bızım burdakı saglıkocagı hıc bozolmuo gıttımde herkez asıya gelıo bayat olması zor yafss

kızlar kırkınız çıkınca dr gittinizmi?muayeneye çağırıyordu dr sizin dr çağırdımı?

bız gıtmedık daha cnm ya dr da ole bışı demedıkı...sadece bırbucuk aylık olunca aşınız var rotaya gelırsınız dedı....

eczaneden almak lazım ozaman...
saol cnm bılgı içinn bızımde 15gun sonra asımız varrr.

kızlarrr regl oldunuzmuu yaaaaaaaaa
ay bende olsamda bı rahatlasam bende hala tık yokk..ebe mız kımı kadınlar 6ay olmuo dedı yaaa 6ayda cok demı anacım..hadı gozunuz aydın falla...

Son düzenleme:

evet canım bende öyle duydum çok kararsızdım ama sağlık ocağında daha çok tüketildiği için daha taze dediler

merhaba

canım biz ilk aşımızı tam 30 günlükken vurdurduk

40ım çıkınca dr. gidicem ama şu ağda işini napıcam yakafamçokkarıştı off korkuyorum,dikişin üstünü falan ağdayla aldırmam heralde sizler ne yaptınız kızlar ağda işini:uhm:

canım doğum yaptıran dr 40ın çıkınca gel dikişlerine bakıcam demişti,genelde her dr çapırıyormuş 40ın çıkınca kontrol için bende gidicem ama ağda yüzünden korkuyorummafoldumben:umursamaz:

Cnm ya sende yorulmuşun valla, bencede git annene çok yardımcı olur sana,sende kendini toplarsın, şu ateşi çıkınca tepki vermiyo dediğin iyi oldu bende ağlama gibi bi tepki beklerdim

aa kızlar haberiniz varmı calpol ingilterede yasaklanmış.şimdi okudum artık neye güveneceğimi şaşırmış durumdayım şeytan diyo ne aşı yaptır nede ateş düşürücü ver uf yaaa.

Buyur burdan yak, sen yinede uyma o şeytana

merhaba

Doğduğundan beeri kullanıyouz biz cnm, ilk 2 aşı ay dönümlerrinde oluyo

Cnm normale dönmüşsün işte ne güzel, ama angarya iş valla, bende hiç özlemedim , bakalım ne zaman teşrif edecek

Cnm ne güzel deniz havası almışsınız defnoşla çok iyi olmuş, resimlerinizide ekleyin kız sevelim :)))
Cnm kırkınız hayırlı ollsun

Cnm gittim dr a, geri dönüşü emerse olur dedi, inş. döner ya,benlik bişi olmadığı halde nedense kendimi suçlu hissediyorum malum süt benden geliyoya ondan heralde.. bide dr mama verme dedi çok zorda kalırsan 60 cc dedi, ayırlısı bakalım inş. döner geri, evet iltihap yüzünden bebişi 3 gün emziremedim ya ondan sanırım, yoksa memnundun biz sütümüzden fln, hayırlısı olsun bakalım

Son düzenleme:

bak bunu bılmıodum..benımkı hiç ole demedı.sadece 15gunlukken kontrol ettı okey hersey yolunda dedı..ben zaten rahım kontrolu ıcın gıtmek ıstıodum..ıı oldu soyledıın cnm saollllŞeniz

saol burcucummmm...40 ta cıktı gunler su gıbı...
emzır cnm bol bol...inşş doner geriiii..uzme kendını bak stres en buyuk dusmannkötükedihüsohayırlısı cnm benımmmŞeniz

kızlar merhaba biz geldik kızımı anaokuluna kaydettirdik hayırlısıyla annem ve babam var oturuyoruz sizler nasılsınız

kızlar merhaba biz geldik kızımı anaokuluna kaydettirdik hayırlısıyla annem ve babam var oturuyoruz sizler nasılsınız

hosgeldın cnm....
oyoyyy anaokulunada gıdermişşş hayırlısı olsun cnma.s.
bız ıyıyız teytesii..benım ogluşş 10 ar dk lık uykularda...kaydirigubbakcemile3

merhabalar sabah bi yazdım gören olmadı

adettim yavaş yavaş sökülmeye başladı bel ağrısı kasık ağrısı yaşıyorum

alişim sabah erken kalkmışltı 10.30 yattı uyudu saat 2 yi geçerken kalktı mama yedirdim sonra altını alam dedin açtım tam poposunu siliyorum çiş yapmaya başladı o kadar akıllı ki bıdığım ben suratına baktığımda başladı gülmeye ne yapıyon dedim ona gülüyorr kim ne derse desin zamene velediii iişteee

sonra aldım altını bu seferde kaka yaptı yeni beze o kakasını yaparken bende çamaşır astım
sonr altını temizledim alişimi yıkadım bulaşıkları yerleştirdim pisleri akıttım yerleştirdim ....annem kalktı
şimdi alişle oynuyorrr.......

siboşum gitti inş.sorunsuz gitmiştir....bol bol eylenir inş.

burcu cnm bu kadar dert etme kendine cnm süt varsa var yoksa yok
benim alim hep biberonla besleniyor ama hala mememi verince cokcok emiyor
korkma strees yapma yaparsan daha çok gider......

bide bi arakdaş adet olmuşşş kızlar arkadaşımın kızı bir yaşını geçti hala emiyor annesiini
ve o arkadaşım kırkından sonra hemen adet oldu yani kişiden kişiye değişiyor bu olay emzirsende adet olabiliyorsun.....kötü bişey değil yanii...

slm hanımlar bu aralar pek giremiyorum nasılsınız
e malum 40 ımız çıktı artık gezmelerden gelemiyoruz:)bu gün göğsümde bi ağrı vardı şişmişdi de süt birikmiş dediler biraz sağdım ama sağdıkca geliyo tabi ağrısı dindi gibi ama bakalım...

kızlar ben devlet hastanesinde yaptırıyorum aşılarımızı ve karma aşı rota dahil aynı gün olduk aşılardan ötürü bebelerimde ateş olmadı gitmeden önce sadece birine ağrıkesici ateş düşürücü verdik
ikigün banyoyapmadık aşıdan sonra 2 saat beslenme yapmadık aşı hemşiresi bize öle dedi
ve iki gün boyunca ateşi kontrol ettik 38 olursa ateş düşürücü ver didi ama gerek kalmadı şimdi 4 ayda aynı aşılardan olacağızz

cnm benim bu gün49 gün oldu kanamalarım yeni kesildi acaba ağdetide kanamanın peşine gördüm farketmeden
sen ağdeti kaç gün sonra gördün?

şu aşıları bizde atlatsak hayırlısıyla
Ay başım ağrıyor yaa kız uyanırmı ki bi duşa girsemm

ilgincim hoşgeldin canım keyfin yerinde gibi görünüyor

cnm benim bu gün49 gün oldu kanamalarım yeni kesildi acaba ağdetide kanamanın peşine gördüm farketmeden
sen ağdeti kaç gün sonra gördün?

cnm uzun sürmüş kırkbaşımı oldun acaba ?

ben 30 günü geçtikden sonra azalmaya başlamıştı kanamam sonra sarı leke oldu

40 günümdede hiçbişey kalmadı abdes aldım aradan 16 gün geçti normal adetimi oldum cnm ...ben hapa başladım emzirmediğim için şimdi i,kinci adetmi oluyorum

kızlar bısey dıcem benım gıbı olan varmı ya ben 22 mayısta sezeryan oldum sadec 1 hafta kanmam oldu oda kanama bıle sayılmaz haftaya 40 mız cıkacak ama ben kanma felen olmadım bısey olamaz heralde kımılerı 40 gun kanıyomus acaba doktorum ıyıce temızledıdemı olmuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…