2009 Mayıs Anneleri

sağol esencim ama benimkide beceremiyor anlamıyor
güle güle tatlım kolay gelsin

bende hem kahvaltı yapıyorum hem buraya bakıyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...im-bilgileri/231720-montessori-egitimi-2.html

kızlar çok güzel bir başlık uzun zamandır bu tarz şeylerle kafam meşguldü bizim kuzular daha küçük ama şimdiden öğrenmeliyiz okuyun bacılarım çok yararlı

bide başlık açtım ek besin ile ilgili görüşlerinizi belirtirseniz seviniirim

Kadınlar Kulübü ® Kadın, Kadınca, anne, bebek, çocuk, sağlıklı yaşam, kadın sağlığı, beslenme, diyet ...
/bebeklerimiz-icin-ek-besin-oneri-tarifleriniz/304388-calisan-anneler-ek-besinleri-hazirliyor.html

tünaydınlarrrrr bayanlarrrr.........

aşılarımızı oldukkkk iki bacak bi ağızdan..............ömerim 7kilo30 gr olmuş ali 6400 olmuş

gayet iyiler ama ikiside cerraha görünecek yumurtalıklarından haftayada cerraha gideceğiz......

bugün benim sancılarımın tutuğu gece kasılmalarımı sayan asistan doktoru gördük...bayıldı bebeklerimeeee bunlar takip etmişim didiiiii sarıldı kucağında tuttu bi süreee..........

eve geldikkk ev talannnnnnnnnnn bi şekilde çamaşırlar katlanacak ..........
ev süprülüp silincek.........çocukların çamaşırı yıkanacak .............
ütü var bulaşık makinaya girecekkk ve uykummmmmmmmmmmm var yaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hoşgeldin birsencim geçmiş olsun aşılarda bitmiş kolay gelsin bacım bende şimdi başladım ütü çamaşır attım topladım sende tak motoru tubanın deyimiyle bu arada tubiş nerde ya

bende güya bugünü kendime oturma günü ialn etmiştim bir posta çamaşır yıkandı astım 2. makine attım evi sildim süpürmedim çünkü temizdi sadece tozlanmıştı sildim
mutfağı toparladım duş aldım ütü var yapılacak onu da yaparım ama canım isterse
Ahsene bugün maşallah dün hiç uyumamıştı aman gündüz uyumayonca gece de uyumuyor bu zilli nasıl bişe anlamadım

ayyy kafayı yiyecem aşılardan ötürü sanırım huysuzlar aliş salonda uyudu ömerde anakucağında

bırakıyom ömeri ağlıyo hiç böle yapmazdı sesiz sesiz bulaşıkları makinaya atacam
sonra en sesiz iş banyoyu silmek .....sonra hamam takımlarını makinaya atarım.......ütü yapamam valla hem uykum var hem yorgunum..........

ban kaçemmm uyurken bu veletler

çok güzel yaaa bir yaşına geldiklerinde yapacak çok şeyimiz var
o zamana kadar da bol bol şarkı masal vücut tanıtımı konuşma yapılabilir
başka ne yapılır kii

herkeslere slmlarrrr

oyyy yine uzak kaldım bu defada misafirlerim vardı aslında misafir demeyelim annmler ablam kuzenler falan ama kalabalıktık oyüzden güzel geçti yedik içtik güldük iyi geldi ama yoruldum valla çocuklar çok olunca defneyi kollamak zor oluyor

dün gece ablam kadı sabah güzel bi kahvaltı ettik gitti bu arada dikkat ettiyseniz diet miet hakgetireee.

okadar yorgundunki floryaya piknige gittiler gidemedim sırf bugünü kendime keyif günü ilan ettim koltuguma serilecem sadece namaz için ve bişiler atıştırmak için kalkıcam kızımla ilgilenicem!!:lepi:

gerçi sabah 8den beri bunların hayalini yaşıyorum daha bu vakit oldu yeni işim bitti
kızımda kaka babmış onu temizledim hadi bide yıkayım dedim bi baktim kurularken uyukluyo yavrum kaydirigubbakcemile3

bu arada dün fulya aradı tatile gidiyormuş eşiyle çeşmeye adresimi aldı.. ben daha onun hediyesini yollayamadım:kedi: inş. fulyaya iyi gelir bu tatil...

sizde ne var ne yokmuş bakım?? geçmişe bakıppp geliyorummm...

tutkuncum döndünmü cnm???
nasılmış deden??

nekadar güzel işte bırak alsın kırma adamın hevesını ama tembıhle bıraz buyuk seyler alsın cabuk buyuyo bebiş dersın zemuszemus
kaydirigubbakcemile5

kadınlar işi anca mezarda bıter dıyorum artık bıze dınlenmek yok kolay gelsın canımm
huysuzlanıp uyumamazlık yaptıgında yıkıyorum ben hemen yarım satt olmadan bayılıyo hemen bı dene sende:1hug:

Bebek İçin Egzersiz

Bebek ve egzersizDördüncü ayına yaklaşan bir bebeğin etkinliklerinin, zorunlu hareketlere katılmayan kas gruplarını da çalıştıracak biçimde düzenlenmesi olanaklıdır. Bir çocuk hekiminin denetimi altında yapılacak bu düzenlemeyle bebeğin ilk gerçek jimnastik egzersizleri başlamış olur.

Yaşamının ilk üç-dört ayında, bebek kimsenin yardımı olmadan kendi başına birçok jimnastik hareketi yapar: Kollarını, bacaklarım hareket ettirir, omurgasını büker, başım kaldırır, bir yandan öbür yana döner ve duruşunu değiştirmek için sürekli hareketler yaparak vücudunun hemen hemen bütün kaslarım çalıştırır. Çocuk yıkanırken ya da giydirilirken kucağa alınırsa, birden kol ve bacaklarını gerer ve geri çeker. Koltukaltlanndan tutulduğunda ayaklarıyla yere basmaya çalışır ve ilk yürüme hareketlerini yapmaya çalışır. Ayaklan bükük tutulursa, başını yukarıya doğru uzatarak dik durmaya çalışır. Aynca bir bebeğin iletişim kurma yeteneğinin henüz çok az gelişmiş olduğu düşünülürse, neşesini annesine iletebilmesi için jimnastikten daha zevkli bir araç yoktur.

"EDİLGEN" JİMNASTİK

Sütçocuğunun hareketleri "edilgen" egzersiz olarak tanımlanabilir. Çocuğun vücudunu belirli bir biçimde anne ya da babası hareket ettirmektedir. Birçok egzersiz türü vardır. Bunların hepsi benzer manevralarla uygulanır: Bebeğin elleri dikkatle tutulur, kollan yanlara doğru açılır ve yukarıya kaldınlır; bu hareketler iki kola aym anda ya da sırayla uygulanır; bacaklar dizden tutularak gövde üzerine bükülür; ayak bilekleri kavranarak ayaklar ve bacaklar düzenli biçimde hareket ettirilir; yerde sırtüstü yatarken ellerinden tutularak oturur duruma gelinceye değin kaldırılır ve bırakılarak yatar duruma geri döndürülür Daha sonra bebek yüzüstü çevrilerek yatırılır ve gene ellerinden tutularak sırtın kavis biçimi alması sağlanır vb. Kısacası son derece yumuşak hareketlerle ve asla zorlamadan, bebeğin bütün vücut eklemleri hareket ettirilir. Böylece bu hareketlere direnç gösteren kaslann çalışması sağlanmış olur. Örneğin, yukarıya doğru yaptınlan bir hareketin, aşağıya çekmeye yarayan kasları harekete geçireceği açıktır. Başka bir deyişle bebek her harekete bunun karşıtını yaptıran kasları kasarak karşılık verir. Son derece kolay uygulanan bu hareketlerle iki önemli sonuç elde edilir: Eklemler esnek ve yumuşak tutulur, kaslar çalıştırılır.

BİRKAÇ GENEL KURAL

Bu "idmanı" başarıyla yapabilmek için, aşağıda özetlenen birkaç genel kurala uyulmalıdır:
• Jimnastik yaptırılan çevrenin koşulları uygun olmalıdır. Her şeyden önce oda iyi havalandrrılmalıdır. İklim koşullan uygunsa, bazı manevralar açık bir pencere önünde uygulanabilir, iklim sertse, odanın önceden havalandırılması gerekir. Böylece çocuğun egzersiz sırasında temiz hava soluması sağlanır.
• Bebeğin günlük egzersizlerini aç karnına yapması yararlı olur. Tok karnına yapılan hareketler kusmaya ya da başka sindirim bozukluklarına neden olabilir.
• Bebek çıplak olmalıdır. Hafif giysiler bile hareketlerini kısıtlayabilir, sıkışmasına neden olur, onu rahatsız edebilir ya da canım yakabilir.
• Alıştırmalarda başlangıç pozisyonu yataydır. Bebek yüzüstü ya da sırtüstü yatırılabilir, ama mutlaka yatay konumda olmalıdır. Yatırılması için, yumuşak ama sağlam bir zemin hazırlanmalıdır. Örneğin, bir masanın üstüne plastikten yapılmış döşek ya da sünger bir örtü serilebilir.
• Son derece dikkatli ve yavaş hareket edilmeli, bebeği yormamaya ve rahatsız etmemeye özen gösterilmelidir. Basit jimnastik hareketleri bebek için eğlenceli bir oyun olmalı, uluslararası bir yarışma kazanmak için yapılan ağır bir antrenman haline getirilmemelidir. Bebek bazı hareketleri yapmak istemezse ya da başka hoşnutsuzluk belirtileri, örneğin ağlama gibi tepkiler verirse, fazla ısrar etmemek gerekir. Bütün hareketler bir arada yaptırılmamalıdır. Önce tek bir hareket yaptırılır ve bir süre yinelendikten sonra başka bir harekete geçilir.
• Jimnastiğin mutlaka sonuna değin yaptırılması gerekmez. Bebeğin davranışları göz önüne alınmalıdır. Eğer eğleniyor ve herhangi bir yorgunluk ya da hoşnutsuzluk belirtisi göstermiyorsa jimnastik sürdürülür. Ama isteği gittikçe azalıyorsa, ara vermek daha yerinde olur. Bebeği bir bezle sararak, birkaç dakika hareketlere ara verdikten sonra gene jimnastiğe başlanabilir.
• Bebek bedensel olarak sağlıklı değilse jimnastik yapılmamalıdır.
• Yapılacak çeşitli hareketler konusunda mutlaka hekimin de görüşü alınmalı, hangi hareketlerin yararlı, hangilerinin zararlı olabileceği konusunda birlikte karar verilmelidir.

kızlar nasılsınız yoğun bugün çalışmaktan yoruldum valla evde yemekte yok kızları alacağım hemen eve git yemek yap oyy çok işim var
yarın tülayım bize geliyor kızlar :)))))))))))

nerde bu millet?? ne oldunuz yavsCADIARZU

ya kızlar ben kızıma imza yaptım ama hangini kopyalıyıp yapıştırıyoz beceremedim...

ya inanmıyorum 6 olmuş....

kızlar bizim kızın verem aşı olan yeri kabardı ve sanki irin toplayacakmış gibi sizlerinde öylemi??

ya inanmıyorum 6 olmuş....

kızlar bizim kızın verem aşı olan yeri kabardı ve sanki irin toplayacakmış gibi sizlerinde öylemi??

hosgeldın nurtencım ne guzel ailenle vakıt gecırmıssın
cnm verem asısı yerı zaten oyle olup en son kuruyup iz bırakırsa tutmus oluyomus bızmkıde suan kızarık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…