2009 Mayıs Anneleri

tamam cnm gidince onu da sorayım
kızımın nüfus cüzdanı eşime kalmış ya offfffff
tc no su nu buldum sağlık ocağını arıycam şimdi
bakarlarsa gidicem

selam kızlar ben geldim niahyet izmit felaketti katynanımn evi eski bir ev ve hijyende mümkün olmuyor tabi gittiğimiz gün 2 saat geçmedi defnenin gözü kızardı doktora gittik hemen mikrop kapmış dedi neyse damla verdi kullanıdk şimdi geçti ya ben gitmek istemiyorum oraya yaaaaa

nefret ediyorum eşim yüzünden yaşadığım zorunluluklardan eşimden soğuyorum bu nedenle yaaa halbuki herşey ne güzeldi neyse allahtan ramazanda ankaraya gidiyoruz bizimkilere kurbanda onlara kurbana kadar rahatım en azından yani inş

dün kızımızı hastaneye götürdük gözüne tekrar baktırdık kulağında yağ bezesi çıkmıştı çocuk doktoru çocuk cerrahisi görsün demişti
neyse onada gösterdik adam resmen bizii başından savdı bakmadı bile normal dedi ama sonradan çıkan bir şey bu ben başka doktora götürcem

kaynanama gelince ya nefret ediyorum onla yaşamaktan ya ne bahtsız bir insanım ben dün karşı komşum geldi hemen mutfakta yanımızda bitti çene çene çene ya biri gelmeyi görsün hemen yanımızda

bu arada incihan seni çok iyi anlıyorum canım bizde eşimle o yüzden sürekli tartışıyoruz biri deli der evet ama ben kesin ve kes kararlıyım hatta kendisine ben dedim bu yüzden boşanmak istersende sen bilirsin dedim

benim nedenlerim bini geçer saymakla bitmez canım çok zor bu zamanda çocuk ama bakıyorum eşim kendini alıştırmaya çalışıyor tek çocuğa alıştırmasada valla kendi bilir ben bir daha doğurmammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

dün karşı komşumda kaynanamın yanında bir tanede erkek doğurursun falan dedi bende biraz sert valla erkek değil kız bile doğurmam dedim kaynanamın bir bakışı var görmelisiniz hıh çokda umrumdaydı sanki

ya çok canım sıkkın benim herşey kötü gidiyor sanki

bu arada geçmişe baktım zeynep ve defnoş hastaymış çok geçmiş olsun kızlar

sibel hastaymış inş iyileşmiştir çok geçmiş olsun sibelcim

Geçmiş olsun goncacım.Umarım defnecık iyilesır hemen.

Of ya senıkı en azından alıştırıyor kendini.Benim kı cok zor ama bakalım.Zaten yasım 30 olmaz belkıde.

Senın su kayınvalıde problemin cok kotu ya allah yardımcın olsun canım.

İnşallah canım inşallah gider, sen iki tane doğurmuşsun ben salaklığımdan bu kadar kilo aldım.Dr baştan kilo benim için önemli değil dedi hiç takip yapmadı.Sonrada sezeryana bahane hazırlamak için çok kilo aldın demeye başladı, tam 30 kilo aldım ya 15 i gitti öncedende 5 fazlalığım vardı eder 20, 85 kiloyum benden daha şişko yok heralde forumda

incihancım evet sanki alıştırıyor gibi yani ben alıştırmaya çalşıyorum daha çok dün defnenin küçülenlerini kaldırıyordum dedim veririz ihtiyacı olan birine falan diye yüzü hemen asıldı aman ne yapayım kendileri doğursun bakalım kaç tane doğuruyorlar kolay sanki

ama senin işin biraz da zor canım sağlık problemi öne sür bence doktora git kemik problemim olmuş falan de bir şeyler uydur şimdiden tansiyonum düşüyor de ne bileyim ikna etmeye bak canım bide borayla ilgili sorumlulukları yüklemeye çalış görsün zorluklarını

sağol bitanem desteğin için ayrıca kaynana olayı benim hayatımı mahvetti resmen ya

geçmiş olsun inşallah bişeyi yoktur kuzunun

geçmişolsun dilekleriniz için teşekkürler kızlar
biz gidiyoruz sağlık ocağına
eşimi aradım götüremezsin yorulursun rotavirüs aşısının yan etkileri onlar diyo
olsun dedim bi de dr. söylesin
hedi biz geç kalmadan gidelim
gelince görürüşüz yine

sağol Goncacım benim işim biraz zor valla.Peki düşünki sağlık problemlerim yuzunden olmuyor diyorum.
O zaman baska napalım sağlık olsun diyor.
Benim kayınvaliden hep kadınlardan yanadır.Azıcık feministtir kendisi.Üzülme sen gideriz bi dr zamanı gelince buluruz cözüm diyor.
En kötüsüde esimin tarafının hemen hemen hepsi doktor Ve bir coğu kadın doğum tüp bebek grubundan
Yanmışım ben de ağlayanım yok.

cnm cok gecmıs olsun inş onemlı bısey degıldır

cnm hosgeldına.s. gecmıs olsun defneye

Birsom grubuna bide esenim katıldı.Ne doğurtkan karularsınız siz be adam yanlış insanla evlenmiş.

Adama kalsa 4 cocuk benim kafayı yediğimi görünce iskonto yaptı 3 e indirdi

:1shok::1shok: cnm 4 tanemı işin zor valla 3le kurtarırsın ancak sen
benımkıde bı tane daha ıstıyor ben en az 5 sene olmaz dıyorumda bı gıdısle bellı olmaz katakullıyede getırebılırsüprizzzzz

geçmiş olsun özelmcim inş eşinin dediği gibidir gelince haberdar et canım

ah canım ya kaynana senin taraftamı tam anlmadım yani doğurmu diyor doğurmamı

ama erkek anaları şöle maaalesef benim kaynanam öle ne en azından bana gelince 3-4 tane doğurmamı ister kızlarına da derki ah nasıl bakacak ki bilmezde çocuk bakmayı sanki ben çok biliyorum başka yapmasa bari işte böle yani kaynanalar adı batasıcalar

ama canım sana tavsiyem en azından üçüncüden kurtulmak için ikinciyi 35 den çönce yapma olabildiğince geciktir kornmuyorum de korun en iyi kaçış yöntemi

ya şu halimize bak eskiler doğurmak için can atar mış bizde doğurmamak için eee zaman değişti artık

cnm hosgeldına.s. gecmıs olsun defneye

sağol canım hoşbulduk sen nasılsın oğluşunla resmini gördüm çok tatlısnız maşallah

ben de yemek yedim şimdi kızı emzirdim uyudu şimdi yemek yapıcam sonradaa iki gömlek ütülüycem çamaşırı topladım yeniden beyaz attım daha çok işim var ya ben gideyim azcık

ara ara bakarım

tünaydin kizlar a.s.

geçmişi biraz okudum da geldim :)

banucum canim inşaAllah tez zamanda cok güzel bi ev sahibi olursunuz canim bu arada senin imzanda 13 haftalik hamileyimmi yaziyor yoksa banami öyle göründü :)))

beyazcim canim muhakkak git enazindan saglik ocagina..yada eşini bekle aksam acile gidin..bazen bu erkeklerin algilamasi bitki seviyesine inebiliyor he de gec..sen tut kolundan gidiyoruz de..mama olayina gelince..dün doktora gittim..birazdan anlatcam hepsini..sıkma canini hiç cok normalmiş..ben 3.5 aylik olduktan sonra muhallebi verdim incihanin dedigi gibi..yemişti..enazindan daha uzun süre tok tutuyor..

gulhancim goncacim dogurmayi düşünmüyormussunuz :) kizlar bende düşünmüyorum..hatta hamileyken karar vermiştim bu tek diye :))) banada hamilelik,dogum ve lohusalik agir gelmişti..gözüm onu yemiyor acikcasi ama geciyor işte..nasil bu gectiyse 2.side gececek..bide su var kizlar..

ben hayatimin ilk 10 senesini 2 kardes,sonrasini tek cocuk olarak gecirdim..abim ben 10 yasindayken trafik kazasi yapti ve vefat etti..suanda yasasaydi 35 yasinda olcakti..2 kardes olmakla tek cocuk olmak arasinda cok fark var kizlar..ikisinide yaşamasam bunu belki tek tarafli söylecektim..

abim vefat ettikten sonra annemler benim üstüme cok daha fazla düştü..gerci abimede cok düşkünlerdi..benim aileme düşkünlüğüm daha dogrusu anneme olan düşkünlüğüm liseden sonra cok artti..aklim ermeye basladiktan sonra..insanlari tanidikça annem herşeyim oldu..dostum,arkadasim,sirdaşim vs..hele nişandan sonra bebegim gibi oldu..hala daha öyle..bundan bi şikayetim felan yok yanliş anlaşilmasin..ama Allah gecinden versin anneme bişi olursa..............gerisini ne söyleyebiliyorum ne düşünebiliyorum...nasil serranin gözüne bakmaya kiyamiyorsam annemede öyleyim..

ama işte serrayi düşünmeliyim..ben yarin bigün ölürsem kime dayanacak kardesi olmassa?? babasinami? ya babasi evlenirse..

Rabbim gecinden versin annemsiz bir hayati düşünemiyorum ama enazindan ben evliyim ve kizim var..ya serranin böyle bi sansi olmassa..kardes cok önemli kizlar..

ki ben aile apartmaninda büyüdüm kuzenlerimle dayilarimla vs..ama kimse kardes gibi olmuyor..özellikle 2 kuzenimi gerçekten cok severim,onlarda öyle.."kardes" gibiyizdir..ama herkesin öncelikleri var..ve siz bu öncelik degilsiniz..sadece kendi ailenizin ve kendi kardeslerinizin önceligi olabilirsiniz..yani demem o ki kendiniz yada eşiniz için degil cocugunuz için 2.cocugu düşünün..ben serrayi düşününce 5-6 sene sonra inşaAllah bi cocuk daha düşünüyorum..bu 5-6 sene içinde de serra cocuklugunu yasasin,doysun..birden abla olmasin istiyorum..yoksa bana kalsa bi daha ne hamileliği ne dogumu nede lohusaligi yasayamazdim..

cenemmi düştü ne :)

bu arada dipnot yazayim şu konuya :)) annem bana kardes yapmayi düşünmedi hiç..çünkü 19 yasindaki oglunu kaybetmişti..zaten yasida 40ti..yani annemin dogurmayi düşünmemesiyle benim düşünmemem arasinda fark var..sebeplerimiz arasinda daglar kadar fark var

Son düzenleme:

bızde ıyıyız tatlım tesekkur ederız
ahh bu kaynanalar hep sorun ıste :çok üzgünüm:ama senın ısın bızdende zor hep bırlıkte yasayacaksn
kolay gelsın sana cnmm

Goncacım benim taraftan kayınvalıdem.Hiç erkekçi değildir.Sen cekiyosun herseyı o 1 saat oynuyor tabi ister diyor.
Hep sorar Alp sana nasıl davranıyor.Sakın ezdirme kendini.Birsey olursa al cantanı gel bana der.Eski toprak ama delikanlı kadındır valla.

cnm hosgeldın basın sağolsun :teselli:
cok acı seyler yasamıssın bende senın gıbı dusunuyorum bı kardesı olsun paylasmayı bılsın ama herseyı paylassın acıyı mutlulugu bı dayanak olsunlar bırbırıne allahım ıns nasıb eder tekrar bızlere

Aysun 3 le kurtarırsam benden iyisi yok canım.

Tubişim öncelikle basınız sağolsun içim ürperdi be allah hepinize sabır versin.

Bende annesiz bi hayatı düşünemiyorum.Boranın da yanlız kalmasını tabi istemem ama.Tekrar aynı seyleri yasamak boğuyor beni.Belki esim sonra Bora büyüsun Olur bir tane daha dese rahatlıycam.
Ama adam seneye hamile kalmamı hesaplıyor ve beni deli ediyor.En cokta su lohusalık sendromu mahvetti beni.Belkide hala yeni yeni kendime geliyorum.
Herkes Bora biraz buyusun unutursun istersin 2.yı diyor.Bakalım birazda kısmet işi bunlar zaman ne gösterıcek.
Bu arada bizde iki kardesiz.Bir tane abim var.Ama herzamanda bir abla yada kız kardes hasretım olmuştur.

gelelim düne :) dün yazamadim cünkü annemler bendeydi..tam onlar giderken eşim geldi :) neysem şimdi yazayim..

efendim biz ek besinlere bugun itibariyle resmen basladikkk :) ayrintilari diger basliga yazicam ama doktor meyve,sebze corbalari,yogurt ve muhallebiyle baslatti..ama hepsi birden degil..bugun meyveyi basladim normal menüsüne..zaten muhallebiye baslamiştim..yarinda yogurda baslicam..2 gün sonrada sebze corbasina baslicam inşaAllah

kahvalti 5.aydan sonra olcakmiş..et sulari tavuk sulari (corbaya katmak için) onlarda 5.aydan sonraymiş..gerisini diger baslikta anlatirim

beyazcim burasini özellikle sen oku dedimki doktora bu kızın iştahi gitti..bişi yemiyor..enfazla 60cc mama yiyiyor..iştah acici vitamin felan bişi verin :) ne kadar araliklarla veriyorsun dedi..dedim en fazla 3 saat..dediki: ilk dogduklarinda 2 saat,1aydan sonra 3 saat,3.aydan sonra ise bu aralik 4-5saati bulur dedi..kendi karar verir nezaman ne kadar yiyecegine dedi..eger siz sıksık (ilk dogdugu gibi) agzina biberonu dayarsaniz tabiki az yer dedi..

gercektende öyle..serraya aksam 19.30da muhallebisini yedirdim..sonra gece uykusuna gecti 20.30 gibi..3te uyandi..90 cc mama yedi..sonra 8de uyandi 150 cc yedi..gercekten biraz kendi hallerine birakmak gerekiyormus..bana kalsa onu engec 6da uyandirirdim..hatta gece 12de yedirirdim uyurken (gündüz yemedigi için)..

velhasili kelam beyazcim sende cok sıkma canini..3-4 saat bekle..hatta 5i bile bulabilirmiş..ackinca o lukur lukur yer inşaAllah bu arada suyuda mamadan sonra ver..aralarda verme..karni tok sanabilir gerci zeynebinki belki halsizliktende olabilir..bakalim ne dicek doktor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…