2009 Mayıs Anneleri

valla benim doğal yollardan olursa isterim hemen ikinci üçüncü severim ben çocuğu
ama tekrar tüpbebek tekrar iğneler korkutuyor beni açıkcası neyse zaman ne gösterir bilinmez
olacağı engelleyemeyizz
ay tuba ne güzel geçtiniz ek gıdalara bende istiyorum ama dr birdaha ki aya dedi bakalımm
beyazcım hayırlı haberlerle gel inşallah,
incihancım maşallah senin kaynanana ama benimki de öyledir beni korur hep tartışmalarımızda hiç araya girmez hatta tufana kızar
goncanın işi zor ama ne kadar iyide olsa birlikte yaşamak zooooooooooooooooooorrr

teşekkürler canim..inşaAllah nasip eder tatlim a.s.

mutahharacım lafta ticker yapacaktım yoğunluktan sanırım yanlış yerş kopyaladım nasılsın tatlım

:)) valla sasirdim bi anda :)) 3.geliyor herhalde dedim :))) iyiyim hamdolsun canim..sen nasilsin?

canim eşine "ben boguldum,cocuk istemiyorum" felan filan deme bence..borayi ileri sür..o cocuklugunu yasasin..sen seneye dogursan bora 1.5 yasinda bebekken birden abi olcak..ve hep abi olarak gidicek..bebekligi,cocuklugu 1.5 sene yasamiş olcak..istediginiz kadar ayrim yapmayin,hak gözetin,eşit davranin..bu hiçbirşeyi değiştirmez..o abi olur..birden büyür..buda ona haksizliğin en büyüğü olur zaten :) damardan gir yani benim eşimde sirayla düşünüyordu..hele kayinvaldem hala söylüyor..arayi cok acma birlikte büyüsünler diye..ya tamam bak nasil semrala birsen büyütüyor 2 tane..bizde büyütürüz az yas farkla bi şekilde..ama büyük cocugu düşünen yok..niye beraber büyüsünler ikiz degillerse..o da yasasin biraz cocuklugu bebekliğini yerimseniben

tam bora bebeklikten cikip cocukluga baslicak..tam karakterinde bişiler gelişecek zirttt anne hamile,kardes geliyor :) sen nasil ilgileneceksin hem onunla hem kendinle..ikiz olsa tamam ama ikisininde ihtiyaclari farkli olacak yaslarindan dolayi..ama bi 4-5yas olsa aralarinda bora bebekligne doyar,akli bişeylere keser,hatta krese yuvaya baslar..

anam benim yasim müsait olsa 8-9 yas birakirim aralarinda :)) ama işte yaşim müsait degil :))) max.5yas olur :))

tubacım bitanem başınız sağolsun çok zor bir durum Allah sabır versin üzüldüm valla

saolasin canim a.s. Rabbim imtihan verince sabrinida veriyor cok sukur :)

anammm korkulur kiz senden :) bakarsin kalirsin dogal yolla Allah'in işine karişilmaz :) benim bi akrabaminda olmuyordu..cok uzun süre ugrastilar..yurt dişinda bile gitmedikleri yer kalmadi..kabullendiler..tevekkül ettiler..şimdi 3 tane cocuklari var :)) doktorlar bile şaşirmişti..

canim eger sütün yetiyorsa 5. yada 6. ayda gec tabi..ama cokta gec kalma..cünkü 6.ayda gecenlerde bazen alişamama gibi durumlar olabiliyormus..zaten 4.aydan sonrada emme refleksi kaybolmaya basliyormus..bu ay iyi kolla ahsenimizi güzel güzel doysun kuzum inşaAllah

slm kızlar,ancak fırsat bulabildim oğlumdan yazmaya bi tek yemek yapabildim bide kocama iki pantolon bi tişört ütüleyebildim.Valla helal olsun hepinize ya ben çok beceriksizim yada siz gerçekten çok hamaratsınız.Ben henüz o kadar işi yapamıyorum.Oğlum fazla uyumuyo en fazla yarım saat-45 dk.Nedenini bilmiyorum doymuodur diyenler çok oldu ama kulak asmıyorum onla ilgisinin olduğunu sanmıyorum.kızlar ya oğlumu yıkamam lazım henüz yalnız hiç yıkamadığım için nasıl yapıcam bilmiyorumbana bi yardımcı olun ne olur!bide 3.4. ayda aşı varmı?daha doktora gidemedimde!!

kızlar yardımlarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çoook teşekkürlera.s.
şimdi geldik sağlık ocağından dışarısı çok sıcak ve rüzgarlı
yoruldu uyudu yavrum
neyse
girdim anlattım dr.a böyle böyle dedim
rota aşısı olduğumuzu da söyledim
adam dediki
size kim aşı olun dedi
çocuk dr.unun önerdiğini söyledim
daha önceleri pnömok aşısını devlet karşılamıyormuş
para kazanmak için dr.lar bu aşıyı yaptırın diyorlarmış
şimdi karşılamaya başlayınca
rotaya sarmış .dr.lar
öyle dedi ben onun yalancısıyım
o kadar para vermişssin boşuna dedi
2.dozu yaptırma dedi
2-3 gün ishal olur geçermiş
vücudunun buna da alışması lazmımmışbenneyaptımki
neyse bu belirtilerin hepsi virüsten kaynaklıymış
o yüzden ilaç veremem dedi
ateş düşürücü ver sadece dedi
ishal ,bulantı,kusma olurmuş,normalmiş
vücut hastalığı kapmış gibi reaksiyon veririmiş
hastalığımız böyle
şimdi gelelim mama olayına
neden veriyorun ki daha yeni doğum yapmışssın dedi dr.
hormonların sağlıklı
olmasa çocuğunda olmaz dı dedi
daha çok küçük bu aylarda sütün olması gerek dedi
mamada inek sütü ve şekerolduğu için onu daha çok sever ve emmek istemezlermiş ememyi bebeişler
az veriyorum emzirdikten sonra içerse veriyorum dedim yok verme dedi:1no2:
bikaç gün ağlarmış sonra emmeye başlarmış
:dilcikar:emdikçe sütüm gelrimiş
dene istersen yarın gel
istersen pazrtesi salı gel tekrar konuşalım dedi
,

cnm ya
serra3,5 aylıkken mi başladın muhallebiye benimki daha 3 ay 4 günlük erken değil mi?
bide nasıl muhallebi
hazır mı aldın yaptın mı?
bütün dr.lar farklı bişey söylüyo kafam allak bullak oldu:bbo:

cnm yarım saat 45 dk.uyuması çok güzel
bizimki doymuyo mama veriyorum amayarım saat bile uyumuyo gündüz
cnm ben filesine yatırıyorum öyle yıkıyorum kendim
bide konuşuyorum kıızmla göz temeası kuruyorum korkmasın diye
kafama da renkli bişeyler bağlıyorum ilgisini çeksin bana baksın diye
3.ayda 5li karma,pnömokok ve verem için aşı yapıldı cnm
4.ayda 5li karma,hepatit b olacak bildiğim kadrıyla
yanılıyorsam kzılar beni düzeltsinler

merhaba kızlar ben geldim tailden geldikten sonra hiç evde durmadım 5 gündürde memlekette boludaydım sizleri çok özledim ev darmadağanık temizlik yapıyorum size slm vermek istedim akşam fırsat bulursam tekrar giricem hepinizi öpüyorum

sağol cnm,5li karmayı yaptırdım ama pnömökok varmı bilmiyorum neyse doktora sorarrım gidince,doymadığını nerden anlıyosun güzelim belkide gazdan uyumuyodur?bence doktor doğru söylemiş sadece emzir,bende çok baskı gördüm ama mamaya başlamadım..

as cnm hoşgeldin

3 tane aşı yaptılarsa onuda yapmışlardır cnm
devlet karşılıyormuş onu da
cnm sütüm baya azaldı önceki gibi değil
insan anlamazmı sütününa zaldığını
geceelri akardı hep şimdi damla yok
zaten önce meem sonra mama veriyorum açsa içiyor toksa itiyor diliyle

hoşgeldin semraaacım
,beyaz dr mam konusunda bana da haklı gibi geldi ama sütünde gelmiyorsa yapacak bişe yok rota aşısına gelince ablamın arkadaşı dr çocuk dr u yaptırın dedi gereksiz bişe değil yanii benc e gerkli
bizim okulda bir arkadaşın iki çocuğu var küçüğe vurdurmuşlar büyüğe vurdurmamışlar büyük ishal oldu zehirli ishal 3 gün hastanede yattı küçüğe geçmedi aşısı olduğu içinn

canım başın sağolsun öncelikle rabbim sabrını versin her daim

bana gelince canım benim biraz daha farklı sorunlarım var bu konuyu çok düşündüm senin söyledikleirni yüz kere bin kere düşündüm ama dediğim gibi biraz farklı sorunlarım var böylesi zannımca kızım için daha iyi olucak ama bir şeyelr daha farklı olsaydı bende kesinkes yapardım kızıma kardeş

bızde ıyıyız tatlım tesekkur ederız
ahh bu kaynanalar hep sorun ıste :çok üzgünüm:ama senın ısın bızdende zor hep bırlıkte yasayacaksn
kolay gelsın sana cnmm

sağol tatlım

ay canım ya ne kadr şanslısın sen valal imreniyorum böle kayınvalidelere ama benimki kaynan canım tam kaynana hep oğlunu tutar onu korur o bilmiştir o okumultur o süperdir bense hiç birşeyimdir ah ah daha ne desem huyu beterdir benimkinin çekilcek gibi değildir

ama senin adına sevindim sen bu kaynana desteği ile bu işi 2 ile bitirirsin gülhancım inş canım allah gönlüne verir birde kızın olur

aa şaşırmış valla seneyemi olmaz ya

sağool canım hemde ne zor

sorması ayıp bacım kaç yaşındasın

canım filen varsa file kullan çok rahat yıkarsın öntarafı zaten sonra elin kuru bir ekidle döndür başını öle yıka be yıkıyoru bir şeycik olmaz korkma

canım 3 . ayda yok biz 2. ayda olduk hepsini şimdi 4. ayda verem karma rota hepsi yeniden var

kızlarrrrrrrrrrr imdattttttttttttt

yarın tüm apartman bana çocuk görmeye geliyor 12.13 bayan ve çocukları falan off ya gideyim hazırlıklara başlıyayım şimdiden menü şöle olcak

peynirli börek çikolata soslu kek üzümlü kurabiye mercimek köftesi ve yaparsam büskivi tarzı bir şey
hadi bana kolay gelsin

özlemcim geçmiş olsun canım

mama verme mi dedi bu saatten sonra biraz zor olur ama canım yinede sen bilirsin kuzuucuğu aç bırakma öptüm

cnm hosgeldın demek asını yan etkısıymıs ıns gecer kısa zamanda valla cnm bızım sag.ocagındakı drumuzda oyle soyledı ben yaptırmadım rotayı ıns sorun yasamamda bızımde ozeldekı drumuz yaptırın demıstı dıgerı ısrarla yaptırmana gerek yok demıstı en son esımın memlektndeyken ordakı sag.ocagındakılerde ooyle soyledı hem dedı dısardkı asıların tazelıgı tartısılabılır bızımkı en tazesı devamlı gelıyor ve gıdıyor ama yaptıranlarada bı zararı yok yaptırsınlar dedı sadece o kadar para vermenıze gerek yok dedler
cnm anne sutu ıcın bencede bıraz mamayı kes doymazsa zaten devamlı aglar memeyı emmeye calısır benımkı emıyor emıyor doyunca kendı atıyor sonrada hayatta almaz bıde benımkılerde ılk zamanlar hep akardı 2 aydır falan akmıyor bazen bırını emerken dıgerı akıyor ama cok nadır
sen rahat ol mamayla veya sutle allah saglık versın buyuyorlar ıste

ne bileyim cnm ya biri ayptır diyo biir yaptırma diyo sankifarklı öğrenim görüyo bu drçlar

kolay gelsin cnm
bence çok çeşit yapma o kadar
3 tane yeter
sen çocuklu bi bayansınhihoyyyt

e bence de kolay gelsinnnnn

ne bileyim cnm ya biri ayptır diyo biir yaptırma diyo sankifarklı öğrenim görüyo bu drçlar

kolay gelsin cnm
bence çok çeşit yapma o kadar
3 tane yeter
sen çocuklu bi bayansınhihoyyyt
çok kafanı karıştırma yaptırdıysan devamını da getir derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…