cnm hosgeldın basın sağolsun :teselli:
cok acı seyler yasamıssın bende senın gıbı dusunuyorum bı kardesı olsun paylasmayı bılsın ama herseyı paylassın acıyı mutlulugu bı dayanak olsunlar bırbırıne allahım ıns nasıb eder tekrar bızlere
mutahharacım lafta ticker yapacaktım yoğunluktan sanırım yanlış yerş kopyaladım nasılsın tatlım
Aysun 3 le kurtarırsam benden iyisi yok canım.
Tubişim öncelikle basınız sağolsun içim ürperdi be allah hepinize sabır versin.
Bende annesiz bi hayatı düşünemiyorum.Boranın da yanlız kalmasını tabi istemem ama.Tekrar aynı seyleri yasamak boğuyor beni.Belki esim sonra Bora büyüsun Olur bir tane daha dese rahatlıycam.
Ama adam seneye hamile kalmamı hesaplıyor ve beni deli ediyor.En cokta su lohusalık sendromu mahvetti beni.Belkide hala yeni yeni kendime geliyorum.
Herkes Bora biraz buyusun unutursun istersin 2.yı diyor.Bakalım birazda kısmet işi bunlar zaman ne gösterıcek.
Bu arada bizde iki kardesiz.Bir tane abim var.Ama herzamanda bir abla yada kız kardes hasretım olmuştur.
tubacım bitanem başınız sağolsun çok zor bir durum Allah sabır versin üzüldüm valla
valla benim doğal yollardan olursa isterim hemen ikinci üçüncü severim ben çocuğu
ama tekrar tüpbebek tekrar iğneler korkutuyor beni açıkcası neyse zaman ne gösterir bilinmez
olacağı engelleyemeyizz
ay tuba ne güzel geçtiniz ek gıdalara bende istiyorum ama dr birdaha ki aya dedi bakalımm
beyazcım hayırlı haberlerle gel inşallah,
incihancım maşallah senin kaynanana ama benimki de öyledir beni korur hep tartışmalarımızda hiç araya girmez hatta tufana kızar
goncanın işi zor ama ne kadar iyide olsa birlikte yaşamak zooooooooooooooooooorrr
beyazcim burasini özellikle sen okudedimki doktora bu kızın iştahi gitti..bişi yemiyor..enfazla 60cc mama yiyiyor..iştah acici vitamin felan bişi verin :) ne kadar araliklarla veriyorsun dedi..dedim en fazla 3 saat..dediki: ilk dogduklarinda 2 saat,1aydan sonra 3 saat,3.aydan sonra ise bu aralik 4-5saati bulur dedi..kendi karar verir nezaman ne kadar yiyecegine dedi..eger siz sıksık (ilk dogdugu gibi) agzina biberonu dayarsaniz tabiki az yer dedi..
gercektende öyle..serraya aksam 19.30da muhallebisini yedirdim..sonra gece uykusuna gecti 20.30 gibi..3te uyandi..90 cc mama yedi..sonra 8de uyandi 150 cc yedi..gercekten biraz kendi hallerine birakmak gerekiyormus..bana kalsa onu engec 6da uyandirirdim..hatta gece 12de yedirirdim uyurken (gündüz yemedigi için)..
velhasili kelam beyazcim sende cok sıkma canini..3-4 saat bekle..hatta 5i bile bulabilirmiş..ackinca o lukur lukur yer inşaAllahbu arada suyuda mamadan sonra ver..aralarda verme..karni tok sanabilir gerci zeynebinki belki halsizliktende olabilir..bakalim ne dicek doktor..
slm kızlar,ancak fırsat bulabildim oğlumdan yazmaya bi tek yemek yapabildim bide kocama iki pantolon bi tişört ütüleyebildim.Valla helal olsun hepinize ya ben çok beceriksizim yada siz gerçekten çok hamaratsınız.Ben henüz o kadar işi yapamıyorum.Oğlum fazla uyumuyo en fazla yarım saat-45 dk.Nedenini bilmiyorum doymuodur diyenler çok oldu ama kulak asmıyorum onla ilgisinin olduğunu sanmıyorum.kızlar ya oğlumu yıkamam lazım henüz yalnız hiç yıkamadığım için nasıl yapıcam bilmiyorumbana bi yardımcı olun ne olur!bide 3.4. ayda aşı varmı?daha doktora gidemedimde!!
cnm yarım saat 45 dk.uyuması çok güzel
bizimki doymuyo mama veriyorum amayarım saat bile uyumuyo gündüz
cnm ben filesine yatırıyorum öyle yıkıyorum kendim
bide konuşuyorum kıızmla göz temeası kuruyorum korkmasın diye
kafama da renkli bişeyler bağlıyorum ilgisini çeksin bana baksın diye
3.ayda 5li karma,pnömokok ve verem için aşı yapıldı cnm
4.ayda 5li karma,hepatit b olacak bildiğim kadrıyla
yanılıyorsam kzılar beni düzeltsinler
as cnm hoşgeldinmerhaba kızlar ben geldim tailden geldikten sonra hiç evde durmadım 5 gündürde memlekette boludaydım sizleri çok özledim ev darmadağanık temizlik yapıyorum size slm vermek istedim akşam fırsat bulursam tekrar giricem hepinizi öpüyorum
sağol cnm,5li karmayı yaptırdım ama pnömökok varmı bilmiyorum neyse doktora sorarrım gidince,doymadığını nerden anlıyosun güzelim belkide gazdan uyumuyodur?bence doktor doğru söylemiş sadece emzir,bende çok baskı gördüm ama mamaya başlamadım..
tünaydin kizlar a.s.
geçmişi biraz okudum da geldim :)
banucum canim inşaAllah tez zamanda cok güzel bi ev sahibi olursunuz canimbu arada senin imzanda 13 haftalik hamileyimmi yaziyor yoksa banami öyle göründü :)))
beyazcim canim muhakkak git enazindan saglik ocagina..yada eşini bekle aksam acile gidin..bazen bu erkeklerin algilamasi bitki seviyesine inebiliyorhe de gec..sen tut kolundan gidiyoruz de..mama olayina gelince..dün doktora gittim..birazdan anlatcam hepsini..sıkma canini hiç cok normalmiş..ben 3.5 aylik olduktan sonra muhallebi verdim incihanin dedigi gibi..yemişti..enazindan daha uzun süre tok tutuyor..
gulhancim goncacim dogurmayi düşünmüyormussunuz :) kizlar bende düşünmüyorum..hatta hamileyken karar vermiştim bu tek diye :))) banada hamilelik,dogum ve lohusalik agir gelmişti..gözüm onu yemiyor acikcasi ama geciyor işte..nasil bu gectiyse 2.side gececek..bide su var kizlar..
ben hayatimin ilk 10 senesini 2 kardes,sonrasini tek cocuk olarak gecirdim..abim ben 10 yasindayken trafik kazasi yapti ve vefat etti..suanda yasasaydi 35 yasinda olcakti..2 kardes olmakla tek cocuk olmak arasinda cok fark var kizlar..ikisinide yaşamasam bunu belki tek tarafli söylecektim..
abim vefat ettikten sonra annemler benim üstüme cok daha fazla düştü..gerci abimede cok düşkünlerdi..benim aileme düşkünlüğüm daha dogrusu anneme olan düşkünlüğüm liseden sonra cok artti..aklim ermeye basladiktan sonra..insanlari tanidikça annem herşeyim oldu..dostum,arkadasim,sirdaşim vs..hele nişandan sonra bebegim gibi oldu..hala daha öyle..bundan bi şikayetim felan yok yanliş anlaşilmasin..ama Allah gecinden versin anneme bişi olursa..............gerisini ne söyleyebiliyorum ne düşünebiliyorum...nasil serranin gözüne bakmaya kiyamiyorsam annemede öyleyim..
ama işte serrayi düşünmeliyim..ben yarin bigün ölürsem kime dayanacak kardesi olmassa?? babasinami? ya babasi evlenirse..
Rabbim gecinden versin annemsiz bir hayati düşünemiyorum ama enazindan ben evliyim ve kizim var..ya serranin böyle bi sansi olmassa..kardes cok önemli kizlar..
ki ben aile apartmaninda büyüdüm kuzenlerimle dayilarimla vs..ama kimse kardes gibi olmuyor..özellikle 2 kuzenimi gerçekten cok severim,onlarda öyle.."kardes" gibiyizdir..ama herkesin öncelikleri var..ve siz bu öncelik degilsiniz..sadece kendi ailenizin ve kendi kardeslerinizin önceligi olabilirsiniz..yani demem o ki kendiniz yada eşiniz için degil cocugunuz için 2.cocugu düşünün..ben serrayi düşününce 5-6 sene sonra inşaAllah bi cocuk daha düşünüyorum..bu 5-6 sene içinde de serra cocuklugunu yasasin,doysun..birden abla olmasin istiyorum..yoksa bana kalsa bi daha ne hamileliği ne dogumu nede lohusaligi yasayamazdim..
cenemmi düştü ne :)
bu arada dipnot yazayim şu konuya :)) annem bana kardes yapmayi düşünmedi hiç..çünkü 19 yasindaki oglunu kaybetmişti..zaten yasida 40ti..yani annemin dogurmayi düşünmemesiyle benim düşünmemem arasinda fark var..sebeplerimiz arasinda daglar kadar fark var
bızde ıyıyız tatlım tesekkur ederız
ahh bu kaynanalar hep sorun ıste :çok üzgünüm:ama senın ısın bızdende zor hep bırlıkte yasayacaksn
kolay gelsın sana cnmm
Goncacım benim taraftan kayınvalıdem.Hiç erkekçi değildir.Sen cekiyosun herseyı o 1 saat oynuyor tabi ister diyor.
Hep sorar Alp sana nasıl davranıyor.Sakın ezdirme kendini.Birsey olursa al cantanı gel bana der.Eski toprak ama delikanlı kadındır valla.
Aysun 3 le kurtarırsam benden iyisi yok canım.
Tubişim öncelikle basınız sağolsun içim ürperdi be allah hepinize sabır versin.
Bende annesiz bi hayatı düşünemiyorum.Boranın da yanlız kalmasını tabi istemem ama.Tekrar aynı seyleri yasamak boğuyor beni.Belki esim sonra Bora büyüsun Olur bir tane daha dese rahatlıycam.
Ama adam seneye hamile kalmamı hesaplıyor ve beni deli ediyor.En cokta su lohusalık sendromu mahvetti beni.Belkide hala yeni yeni kendime geliyorum.
Herkes Bora biraz buyusun unutursun istersin 2.yı diyor.Bakalım birazda kısmet işi bunlar zaman ne gösterıcek.
Bu arada bizde iki kardesiz.Bir tane abim var.Ama herzamanda bir abla yada kız kardes hasretım olmuştur.
valla benim doğal yollardan olursa isterim hemen ikinci üçüncü severim ben çocuğu
ama tekrar tüpbebek tekrar iğneler korkutuyor beni açıkcası neyse zaman ne gösterir bilinmez
olacağı engelleyemeyizz
ay tuba ne güzel geçtiniz ek gıdalara bende istiyorum ama dr birdaha ki aya dedi bakalımm
beyazcım hayırlı haberlerle gel inşallah,
incihancım maşallah senin kaynanana ama benimki de öyledir beni korur hep tartışmalarımızda hiç araya girmez hatta tufana kızar
goncanın işi zor ama ne kadar iyide olsa birlikte yaşamak zooooooooooooooooooorrr
teşekkürler canim..inşaAllah nasip eder tatlim a.s.
:)) valla sasirdim bi anda :)) 3.geliyor herhalde dedim :))) iyiyim hamdolsun canim..sen nasilsin?
canim eşine "ben boguldum,cocuk istemiyorum" felan filan deme bence..borayi ileri sür..o cocuklugunu yasasin..sen seneye dogursan bora 1.5 yasinda bebekken birden abi olcak..ve hep abi olarak gidicek..bebekligi,cocuklugu 1.5 sene yasamiş olcak..istediginiz kadar ayrim yapmayin,hak gözetin,eşit davranin..bu hiçbirşeyi değiştirmez..o abi olur..birden büyür..buda ona haksizliğin en büyüğü olur zaten :) damardan gir yanibenim eşimde sirayla düşünüyordu..hele kayinvaldem hala söylüyor..arayi cok acma birlikte büyüsünler diye..ya tamam bak nasil semrala birsen büyütüyor 2 tane..bizde büyütürüz az yas farkla bi şekilde..ama büyük cocugu düşünen yok..niye beraber büyüsünler ikiz degillerse..o da yasasin biraz cocuklugu bebekliğini yerimseniben
tam bora bebeklikten cikip cocukluga baslicak..tam karakterinde bişiler gelişecek zirttt anne hamile,kardes geliyor :) sen nasil ilgileneceksin hem onunla hem kendinle..ikiz olsa tamam ama ikisininde ihtiyaclari farkli olacak yaslarindan dolayi..ama bi 4-5yas olsa aralarinda bora bebekligne doyar,akli bişeylere keser,hatta krese yuvaya baslar..
anam benim yasim müsait olsa 8-9 yas birakirim aralarinda :)) ama işte yaşim müsait degil :))) max.5yas olur :))
slm kızlar,ancak fırsat bulabildim oğlumdan yazmaya bi tek yemek yapabildim bide kocama iki pantolon bi tişört ütüleyebildim.Valla helal olsun hepinize ya ben çok beceriksizim yada siz gerçekten çok hamaratsınız.Ben henüz o kadar işi yapamıyorum.Oğlum fazla uyumuyo en fazla yarım saat-45 dk.Nedenini bilmiyorum doymuodur diyenler çok oldu ama kulak asmıyorum onla ilgisinin olduğunu sanmıyorum.kızlar ya oğlumu yıkamam lazım henüz yalnız hiç yıkamadığım için nasıl yapıcam bilmiyorumbana bi yardımcı olun ne olur!bide 3.4. ayda aşı varmı?daha doktora gidemedimde!!
as cnm hoşgeldin
3 tane aşı yaptılarsa onuda yapmışlardır cnm
devlet karşılıyormuş onu da
cnm sütüm baya azaldı önceki gibi değil
insan anlamazmı sütününa zaldığını
geceelri akardı hep şimdi damla yok
zaten önce meem sonra mama veriyorum açsa içiyor toksa itiyor diliyle[/QUOT
tabiiki cnm sen bilirsin,aklına nasıl yatıyorsa öyle yap,anneler bebeklerinin dilinden en iyi anlayanlardır!
kızlar yardımlarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çoook teşekkürlera.s.
şimdi geldik sağlık ocağından dışarısı çok sıcak ve rüzgarlı
yoruldu uyudu yavrum
neyse
girdim anlattım dr.a böyle böyle dedim
rota aşısı olduğumuzu da söyledim
adam dediki
size kim aşı olun dedi
çocuk dr.unun önerdiğini söyledim
daha önceleri pnömok aşısını devlet karşılamıyormuş
para kazanmak için dr.lar bu aşıyı yaptırın diyorlarmış
şimdi karşılamaya başlayınca
rotaya sarmış .dr.lar
öyle dedi ben onun yalancısıyım
o kadar para vermişssin boşuna dedi
2.dozu yaptırma dedi
2-3 gün ishal olur geçermiş
vücudunun buna da alışması lazmımmışbenneyaptımki
neyse bu belirtilerin hepsi virüsten kaynaklıymış
o yüzden ilaç veremem dedi
ateş düşürücü ver sadece dedi
ishal ,bulantı,kusma olurmuş,normalmiş
vücut hastalığı kapmış gibi reaksiyon veririmiş
hastalığımız böyle
şimdi gelelim mama olayına
neden veriyorun ki daha yeni doğum yapmışssın dedi dr.
hormonların sağlıklı
olmasa çocuğunda olmaz dı dedi
daha çok küçük bu aylarda sütün olması gerek dedi
mamada inek sütü ve şekerolduğu için onu daha çok sever ve emmek istemezlermiş ememyi bebeişler
az veriyorum emzirdikten sonra içerse veriyorum dedim yok verme dedi:1no2:
bikaç gün ağlarmış sonra emmeye başlarmış
:dilcikar:emdikçe sütüm gelrimiş
dene istersen yarın gel
istersen pazrtesi salı gel tekrar konuşalım dedi
,
cnm ya
serra3,5 aylıkken mi başladın muhallebiye benimki daha 3 ay 4 günlük erken değil mi?
bide nasıl muhallebi
hazır mı aldın yaptın mı?
bütün dr.lar farklı bişey söylüyo kafam allak bullak oldu:bbo:
ne bileyim cnm ya biri ayptır diyo biir yaptırma diyo sankifarklı öğrenim görüyo bu drçlarhoşgeldin semraaacım
,beyaz dr mam konusunda bana da haklı gibi geldi ama sütünde gelmiyorsa yapacak bişe yok rota aşısına gelince ablamın arkadaşı dr çocuk dr u yaptırın dedi gereksiz bişe değil yanii benc e gerkli
bizim okulda bir arkadaşın iki çocuğu var küçüğe vurdurmuşlar büyüğe vurdurmamışlar büyük ishal oldu zehirli ishal 3 gün hastanede yattı küçüğe geçmedi aşısı olduğu içinn
kızlarrrrrrrrrrr imdattttttttttttt
yarın tüm apartman bana çocuk görmeye geliyor 12.13 bayan ve çocukları falan off ya gideyim hazırlıklara başlıyayım şimdiden menü şöle olcak
peynirli börek çikolata soslu kek üzümlü kurabiye mercimek köftesi ve yaparsam büskivi tarzı bir şey
hadi bana kolay gelsin
e bence de kolay gelsinnnnnkızlarrrrrrrrrrr imdattttttttttttt
yarın tüm apartman bana çocuk görmeye geliyor 12.13 bayan ve çocukları falan off ya gideyim hazırlıklara başlıyayım şimdiden menü şöle olcak
peynirli börek çikolata soslu kek üzümlü kurabiye mercimek köftesi ve yaparsam büskivi tarzı bir şey
hadi bana kolay gelsin
çok kafanı karıştırma yaptırdıysan devamını da getir derim benne bileyim cnm ya biri ayptır diyo biir yaptırma diyo sankifarklı öğrenim görüyo bu drçlar
kolay gelsin cnm
bence çok çeşit yapma o kadar
3 tane yeter
sen çocuklu bi bayansınhihoyyyt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?