yatışa geçiyorum makyajımı silecem krem kalmamış yaaaa off sadece su ile zor mucukssssssssss
sağol cnm,sütüm olsa zaten emziririm mama hem maddi olarak bizi sarsıyor hemde hazırlama aşaması var,biberonu temmzile kaynat,ama mem daha kolay çıkar ver iştecnm hosgeldın demek asını yan etkısıymıs ıns gecer kısa zamanda valla cnm bızım sag.ocagındakı drumuzda oyle soyledı ben yaptırmadım rotayı ıns sorun yasamamda bızımde ozeldekı drumuz yaptırın demıstı dıgerı ısrarla yaptırmana gerek yok demıstı en son esımın memlektndeyken ordakı sag.ocagındakılerde ooyle soyledı hem dedı dısardkı asıların tazelıgı tartısılabılır bızımkı en tazesı devamlı gelıyor ve gıdıyor ama yaptıranlarada bı zararı yok yaptırsınlar dedı sadece o kadar para vermenıze gerek yok dedler
cnm anne sutu ıcın bencede bıraz mamayı kes doymazsa zaten devamlı aglar memeyı emmeye calısır benımkı emıyor emıyor doyunca kendı atıyor sonrada hayatta almaz bıde benımkılerde ılk zamanlar hep akardı 2 aydır falan akmıyor bazen bırını emerken dıgerı akıyor ama cok nadır
sen rahat ol mamayla veya sutle allah saglık versın buyuyorlar ıste
cnm yere battaniye serdim ben,lambaya bakıp oynuyo,tv izliyo,sıkılırsada yanıma alıyorum ana kucağına koyupkızlar yardım lütfen!bebişleriniz siz yemek yerken yada ufak tefek işlerinizi yaparken neyle oyalanıyorlar,aranıza katılmak istiyorum oğlumun mızmızlığı yüzünden hiçbişey yapamıyorum.ana kcağı dedikleri şey işe yararmı yada ben yanlış biliyom onun adı oto koltuğu diyende var neyse sizden düşüncelerinizi bekliyorum,hepinizin bebeklerini allah esirgesin.hayırlı ramazanlar...
Özlem cım bence 2.dozuda yaptır asının mutlaka bi faydası vardır.Sütünüde en cok sen bilirsin.Bence mamayı kesme ac kalmasın bebeğin daha cok emzirmeye calışırsın.Simdıye kadar emmeyle doymayan cocuk sımdı doyar mı hıç ya.
B]
evet cnm ya sinir oldum dr.a bendecok sukur biseyi yokmus..serrada karmada böyle oldu..cogu kişide hiç ateş olmadi..bizimkinde oldu..rotavirustede bize bişi olmadi zeynebcige oldu..demek her cocukta her igne ayni tepkiyi vermiyor
ay bu doktorlarda bi alem he..insan bilmezmi sütünün gelip gelmedigini..yok seker varmiş yok biberonla daha cok geldigi için cocuk onu tercih edermiş..öyle bi şansi olsaydi serra tercih ederdi..dogdugundan beri mama kullaniyor yavrum..ama anne sütüne cok merakli..suan cok az gelmesine ragmen genede cok seviyor..cok genel konusuyor bu doktorlar..
ayrica mamada inek sütü varsa ne diye ek gidalara baslayinca yogurdu bile mamadan yapin diyorlar..hani mama cizz bişeydi..insani daha da hasa ediyorlar ya..sanki sütün cok bola sen gicikligina vermiyorsun cocuga..2gün aglarmiş..2 günde bi hastaliga yakalanirsa kim vericek hesabini? ay cok sinir oldum :)
neyse canim sen bolbol emzirmeye caliş..ama ölcüyü sen bilirsin en güzel..doymadigina inandiginda mama ver ac kalmasin zeynebimiz..
canim muhallebi için erken sana..ben verdigimde 3.5 aylikti..ve doktorumun haberi vardihazir muhallebilerden yaptim canim..milupa,hero baby ve bebelac denedim..
beyazım cnm senin o doktoruna bi kalay basacam şimdi ama kovulacam siteden
hadisin oradan manya bak madem pönmakoka sarmış doktorlar geçen sene ücretliymiş
diye neden devlet bu sene bünyesine almış demek boşuna sarmamış doktorlar demek yararlı bi aşıkı
devlet bünyesine almış...bi aşı ülkeye devlete ne kadar mal oluyor nekadar gideri var biliyormu o doktor
bizim ülkemiz yurt dışına göre bir adım geride onlarda rotada ücretsiz...belki seneye oda ücretsiz olacak
hem rotayı isteyen doktorun cebine gitmiyor bu aşının parası biz eczaneden aldık
ve bana bu aşı yaptıracaksın diyen devletin doktoru ne çıkarı var ?hiç bir çıkarı yok...
benim kuzenimin kızı 10 gün yattı rotadan kaç şişe serum yedi ne tahliller ilaçlar aldıı
sen ikinci dozunuda yaptır pahalı olduğundan cnm belki zor gelebilir
hülya ile konuş onlar ucuz bi yerden bulmuşlar sana kargo yapar cnm korga parası ile aşı senin oradan alacağından daha aza gelir .....bizimde yoktu paramız çocuklara gelen altınları bozdurduk yaptırdık...
canlarından kıyemtli değil...
ve bebeğinden mamayı kesme aç kalan çocuk ağlar huysuz olur
adam bak yaa bi mok bilmiyolar tittirsin oradan
oraya oturmuş ahkam kesiyor tedvi yapıyorsan yap yapmıyorsan yapma
akıl istemey gitmedin heralde ............ayyyy ne sinir olmuşum beeeee
gelelim bana götürdüm cerraha gayet iyi baktı doktor alişimde su kesesi varmış yumrutalığında onu takip edeceğiz dedi kendiliğinden gidebilir de gitmeye bilirde dedi.....1 1,5 yasa kadar takip dedi
ömerim içinde birdahki aya ultrason ve muayne dedi eğer yerinden kımıldamadıysa yumurtalık
ameliyat tarihi verilecek....işte benim koptuğum an nasıl olacak bu iş bilmiyorum beni kesselerde kurtulsam ama ona dokunmasalar onlara olan birleyde çağresiz kalıyorum acılarını alamıyorum kahroluyorum....inş..inerrrr inş.ameliyata gerek kalmaz....
benim ki 2kere falan yapıyo cnm kaksınımerhaba herkese,
benim kızım( zeynep erva ) 3 ay 17 günlük.(04.05.2009)
Emer emmez hemen altını kirletiyo hatta o kadar sıvı haldeki bi dönem ishal diye 2 ayrı doktora kaç kere gittim bilmiyorum. gaita testinde mikrop ver dendi ilaç verildi diğer dr da anne sütü emiyosa sorun yok emzir dedi bişey çıkmadı ama dikkatimi çeken emer emmez hatta bazen emerken altını kirletiyo kızım sizinkilerde aynımı?
kilo alamıyo diye sıkılıyorum zaten küçük doğdu 2.460 doğdu 2 gün sonra gittim 2.350 ye düşmüş uğraşıp duruyorum toparlamak için şuan 5.600 oldu az kilo alıyo gibi geliyo bana ne dersiniz.?
maşallah cnm defneye cimcime olmuşselam bayanlar ben geldim herkes gitmiş sağolsun karşı komşum geldi tablasını kaptığı gibi böreği halletti bende çikolatalı pasta ile kurabiyeyi hallettim oda kızıma baktı kaynanada devirdi kıçını yattı
bitek mercimek köftesi kaldı onuda sabah hallederim evim temiz geçen akşam dip köşe yapmıştım
eşim gelince kızımızı yıkadık masaj yaptım kuzuma emzirdim şimdi uyuyor bende mutfağın camını aldım azcık tozlanmış biraz kocişle keyif yapayım sonrada banyoya girip yatıcam kız uyanmaz daha gece uykusuna geçti kaldırıp arada emziririm sabah kadar uyur
birsencim öncelikle çok geçmiş olsun kuzucukların sorunu inş geçer gider kendiliğinden gerek kalmaz ameliyata falan çok içten yazmışsın canım söylediklerinin hepsi çok doğru ama bazen herşeyolması gerektiği gibi olamayabiliyor biz 3 kardeşiz ama maalesef ne annem ne babam hiç birimize yetişemedi çünkü imkan zaman güç çok şey var ya neysem boşverin herşeyin hayırlısı
tubacım dediklerimi yaptım hepsi yarını bekliyor canım hadi yarın kalk gel valla aynı taraftayız nasılsa
bende rotayı yaptırdım valla bence doğru bi şey ihmale gelmez böle şeyler herşeyy kuzularımız için
veeeeeeeeeee son olarak kızım artık kendi başına masal okuyor teyzeleri :::))))
budaaa banyodan çıkmış temiz mis defne missss
cnm bu hastalığın aşıdan kaynaklandığını söylüyordu hepvalla eşin dayaklık tam olurmu böyle ihmal
cnm sütüm olsa zatenn emziriimiyi akşamlar hanımlar.nasılsınız sizler ve bebişleriniz?
tutkuncum 1991 1997 arası eskişehirdeydim ben de.çok severim orayı çooook.
beyazcım öncelikle geçmiş olsun. ben de doktoruna katılıyorum.özellikle anne sütü konusunda. ne kadar çok emzirirsen o kadar çok gelir sütün. bu çok doğru. çünkü emzirirken sütün az bile olsa salgılanan hormonlar beyinde süt yapımı için sinyal oluşturur .o sinyal de memeye gider ve süt yap emrini verir. o nedenle az bile olsa sütün bol bol emzir. mümkün olduğunca da mama vermemeye çalış. ama şu ishal dönemini bir geçir ondan sonra. yoksa sıvı kaybın karşılayamazsın bebeğinin. tamam olmazsa tabii ki mama vericez ama tüm gayretini göster.emmiyorsa bile biberona falan koy .emmezse de bu sinyal sistemi tersine çalışır ve süt yapımını durdurur.
aşı konusunda da katılıyorum kısmen ama çok yorum yapmıycam.sağlık ocağındaki ebene de danış.o da emzirme taktikleri konusunda bilgi verecektir sana. en önemlisi moral. kendine ve sütüne güven.
Allah kabul etsin cnm mevlüdünüzü,mekanı cennet olsun anneninHAYIRLI AKŞAMLAR KIZLARR...
DÜN ABLAMA GİTTİM BUGUN MEVLÜT YAPTIK ANNEMİN RUHUNA...
AKŞAM ÜSTÜ EVE DÖNDÜK BAYA YORULMUŞUM AMA YAW kafamçokkarıştı KIZIMDA YORULDUKİ GELİR GELMEZ HEMEN UYUMAK İSTEDİ BUGÜN CADI PEK Bİ ŞERE OLMUŞTU İNŞ NAZAR DEĞMEMİŞTİR ÇÜNKÜ BÖYLE GÜNLERİN SONRASINDA HUYU SUYU ÇOK DEĞİŞİYOR :sinifsinif::sinifsinif:
GEÇMİŞE BAKAMADIM SON SAYFADA BEYAZIN YAZISI DİKKATİMİ ÇEKTİ CNM KUSURA BAKMA AMA BU SAĞLIK SONUÇTA KOCANA ÇOKKK KIZDIMMM ÇOKKKKKK kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso BU TÜR ŞEYLER İHMALE GELMEZ HELEKİ BEBEKLER SÖZ KONUSU İSE BENCE BİR AN ÖNCE TAVRINI KOYMANIN ZAMANI GELMİŞŞŞklava: klava: klava:
sağol cnmyaw bütün mayıs bebeklerine ve annelerine nazar değmiş.
sema43, pınar (hem sana hem defneye), Sibel, kıvılcım, sweetangell, incihan, sema43, beyaz16, birsen hepinize çok geçmiş olsun. Ayrı ayrı alıntı yapmıştım ve tek tek geçmiş olsun mesajı yazıyodum ama bir fark ettim ki bissürü nazar değimiş arkidişlerime. Hepinize ayrı ayrı yazınca çok iç karartıcı olacaktı o yüzden böyle toptan geçmiş olsun. Yoksa kalbimde yeriniz başka ve hepinize ayrı ayrı çook üzüldüm. GEÇMİŞ OLSUN
sağol cnma.s.oğlum uyudu bende bir bakayım dedim nasılsınız güzel anneler galiba çok hasta bebişlerimiz var hepsine geçmişler olsun
kızlar canım çok sıkkın yaw. geçen hafta kocamla ettiğim sağlam bir kavga sonrası benim sütler bıçak gibi kesildi. şimdi çok az geliyor. süt gelse de oğlum memeyi almak istemiyor. sanırım tazyiki az olduğu için beğenmiyor. her seferinde kavga dövüş emziriyorum üstelik bütün gün de huysuz. napıcam ben ya. çok üzülüyorummm
Iyiaksamlar kizlar fena sekilde grip oldum napicm kiza fazla yaklasmamaya calisiyrum ama sutten gecermi bilmiyrm napsam yarin bu drAmi gitsem
gunaydın hanımlarra.s.
bugun rahat uyudum ohhh bee gece 12 de oglumu emzırıp yatırdım sabah 6 da kalktı emzırdım ve yattı 7 ye gelırken kalktı oynastık o babasıyla oynarken kahvaltıyı hazırladım yedık babası ıse gıttı oglusum sonra uyudu genee
kızlar ya bız dun gece yıne esımle atıstık hep ailesı yuzunden annesıne hıcbısey soyletmıyor bana yaa ne kadar kıymetlı bana o kadar deger vermıyo
daha ne kadar bu boyle gıder bılmıyorum ama artık dayanamıyorum esımle bırbırımızı delı gıbı sevıyoruz ama olmuyor
günaydın herkese kızlar nasılsınız dün erkenden yattık valla bugün dinç kalktım eşimde bende kızlarımda uykumuzu aldık :))))))))
şimdi işteyim kokoşların içinde:))) planımız ev almak 2010 da sonra çalışmayı düşünmüyorum kızlarımla ilgileneceğim onların yanında olacağım benim annem sürekli çalıştığı için o psikolojiyi çok iyi bilirim camlarda beklerdik kardeşimle annemin gelmesini ben kızlarım böyle olsun istemiyorum ev olayını çözelim işi bırakacağım
ayy kızlar yaa benim ömer yattığı yerden doğrulmaya çalışıyor yaaa kafasını omuzlarını kaldırıyor oturacakmış öle istiyor yaa sizdede varmı böle bişeyy
inşallah aysuncum herkese nasip etsin Rabbim kızlar bu arada ramazan geliyor ramazanınız hayırlara vesile olsun oruç tutabilcekmisiniz emzirdiğimiz için zor olacak ben tutamayacağım
Günaydın Kızlar
Bora bu gece cok güzel uyudu bende süper dinlendim.Oh be kendime geldim.
Tutkuncum damadın öpüyor seni ve sevgilisini.Kız bide gercek oluyomuş bu iş he hikaye ama.
Birsen bızımkınde yok daha öyle numaralar.Maşallah buyuttun sen bacım.
Banu insallah en kısa sürede alırsınız canım evinizi.Benimde annem hep calıştı bilirim annesizliği.Ben de calışıcam ama kendi işimiz olduğundan daha rahat olurum heralde.Hersey onların geleçeği için canım.
Aysuncum anne kuzuları cok zor valla bilirim.Umarım bir gün değişir.Faydada görmezler ama yine kıyamazlar analarına.
Bizde esimle sürekli tartışıyoruz ya Bora olduğundan beri.Sanırım problem bende biraz.Hep dışarda yasamaya alışmış biriyim ve ev hayatı beni cok boğdu.Saldırıyorum sürekli adama.
Ve simdiden cocuk kavgası yapıyoruz 3 ten asağı olmaz diyor cok ciddi bir sekilde.Eğer doğurmazsan uzatmadan boşanalım diyo bana bende doğurmak istemiyorum baska çoçuk.Nasıl orta yol bulucaz bilmiyorum.İkimizde cok seviyoruz birbirimizi.Baskasına anlatsam deli bunlar der daha biri 3 aylık.OFFFFF
selam kızlar ben geldim niahyet izmit felaketti katynanımn evi eski bir ev ve hijyende mümkün olmuyor tabi gittiğimiz gün 2 saat geçmedi defnenin gözü kızardı doktora gittik hemen mikrop kapmış dedi neyse damla verdi kullanıdk şimdi geçti ya ben gitmek istemiyorum oraya yaaaaa
nefret ediyorum eşim yüzünden yaşadığım zorunluluklardan eşimden soğuyorum bu nedenle yaaa halbuki herşey ne güzeldi neyse allahtan ramazanda ankaraya gidiyoruz bizimkilere kurbanda onlara kurbana kadar rahatım en azından yani inş
dün kızımızı hastaneye götürdük gözüne tekrar baktırdık kulağında yağ bezesi çıkmıştı çocuk doktoru çocuk cerrahisi görsün demişti
neyse onada gösterdik adam resmen bizii başından savdı bakmadı bile normal dedi ama sonradan çıkan bir şey bu ben başka doktora götürcem
kaynanama gelince ya nefret ediyorum onla yaşamaktan ya ne bahtsız bir insanım ben dün karşı komşum geldi hemen mutfakta yanımızda bitti çene çene çene ya biri gelmeyi görsün hemen yanımızda
bu arada incihan seni çok iyi anlıyorum canım bizde eşimle o yüzden sürekli tartışıyoruz biri deli der evet ama ben kesin ve kes kararlıyım hatta kendisine ben dedim bu yüzden boşanmak istersende sen bilirsin dedim
benim nedenlerim bini geçer saymakla bitmez canım çok zor bu zamanda çocuk ama bakıyorum eşim kendini alıştırmaya çalışıyor tek çocuğa alıştırmasada valla kendi bilir ben bir daha doğurmammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
dün karşı komşumda kaynanamın yanında bir tanede erkek doğurursun falan dedi bende biraz sert valla erkek değil kız bile doğurmam dedim kaynanamın bir bakışı var görmelisiniz hıh çokda umrumdaydı sanki
ya çok canım sıkkın benim herşey kötü gidiyor sanki
bu arada geçmişe baktım zeynep ve defnoş hastaymış çok geçmiş olsun kızlar
sibel hastaymış inş iyileşmiştir çok geçmiş olsun sibelcim
tünaydin kizlar a.s.
geçmişi biraz okudum da geldim :)
banucum canim inşaAllah tez zamanda cok güzel bi ev sahibi olursunuz canimbu arada senin imzanda 13 haftalik hamileyimmi yaziyor yoksa banami öyle göründü :)))
beyazcim canim muhakkak git enazindan saglik ocagina..yada eşini bekle aksam acile gidin..bazen bu erkeklerin algilamasi bitki seviyesine inebiliyorhe de gec..sen tut kolundan gidiyoruz de..mama olayina gelince..dün doktora gittim..birazdan anlatcam hepsini..sıkma canini hiç cok normalmiş..ben 3.5 aylik olduktan sonra muhallebi verdim incihanin dedigi gibi..yemişti..enazindan daha uzun süre tok tutuyor..
gulhancim goncacim dogurmayi düşünmüyormussunuz :) kizlar bende düşünmüyorum..hatta hamileyken karar vermiştim bu tek diye :))) banada hamilelik,dogum ve lohusalik agir gelmişti..gözüm onu yemiyor acikcasi ama geciyor işte..nasil bu gectiyse 2.side gececek..bide su var kizlar..
ben hayatimin ilk 10 senesini 2 kardes,sonrasini tek cocuk olarak gecirdim..abim ben 10 yasindayken trafik kazasi yapti ve vefat etti..suanda yasasaydi 35 yasinda olcakti..2 kardes olmakla tek cocuk olmak arasinda cok fark var kizlar..ikisinide yaşamasam bunu belki tek tarafli söylecektim..
abim vefat ettikten sonra annemler benim üstüme cok daha fazla düştü..gerci abimede cok düşkünlerdi..benim aileme düşkünlüğüm daha dogrusu anneme olan düşkünlüğüm liseden sonra cok artti..aklim ermeye basladiktan sonra..insanlari tanidikça annem herşeyim oldu..dostum,arkadasim,sirdaşim vs..hele nişandan sonra bebegim gibi oldu..hala daha öyle..bundan bi şikayetim felan yok yanliş anlaşilmasin..ama Allah gecinden versin anneme bişi olursa..............gerisini ne söyleyebiliyorum ne düşünebiliyorum...nasil serranin gözüne bakmaya kiyamiyorsam annemede öyleyim..
ama işte serrayi düşünmeliyim..ben yarin bigün ölürsem kime dayanacak kardesi olmassa?? babasinami? ya babasi evlenirse..
Rabbim gecinden versin annemsiz bir hayati düşünemiyorum ama enazindan ben evliyim ve kizim var..ya serranin böyle bi sansi olmassa..kardes cok önemli kizlar..
ki ben aile apartmaninda büyüdüm kuzenlerimle dayilarimla vs..ama kimse kardes gibi olmuyor..özellikle 2 kuzenimi gerçekten cok severim,onlarda öyle.."kardes" gibiyizdir..ama herkesin öncelikleri var..ve siz bu öncelik degilsiniz..sadece kendi ailenizin ve kendi kardeslerinizin önceligi olabilirsiniz..yani demem o ki kendiniz yada eşiniz için degil cocugunuz için 2.cocugu düşünün..ben serrayi düşününce 5-6 sene sonra inşaAllah bi cocuk daha düşünüyorum..bu 5-6 sene içinde de serra cocuklugunu yasasin,doysun..birden abla olmasin istiyorum..yoksa bana kalsa bi daha ne hamileliği ne dogumu nede lohusaligi yasayamazdim..
cenemmi düştü ne :)
bu arada dipnot yazayim şu konuya :)) annem bana kardes yapmayi düşünmedi hiç..çünkü 19 yasindaki oglunu kaybetmişti..zaten yasida 40ti..yani annemin dogurmayi düşünmemesiyle benim düşünmemem arasinda fark var..sebeplerimiz arasinda daglar kadar fark var
slm kızlar,ancak fırsat bulabildim oğlumdan yazmaya bi tek yemek yapabildim bide kocama iki pantolon bi tişört ütüleyebildim.Valla helal olsun hepinize ya ben çok beceriksizim yada siz gerçekten çok hamaratsınız.Ben henüz o kadar işi yapamıyorum.Oğlum fazla uyumuyo en fazla yarım saat-45 dk.Nedenini bilmiyorum doymuodur diyenler çok oldu ama kulak asmıyorum onla ilgisinin olduğunu sanmıyorum.kızlar ya oğlumu yıkamam lazım henüz yalnız hiç yıkamadığım için nasıl yapıcam bilmiyorumbana bi yardımcı olun ne olur!bide 3.4. ayda aşı varmı?daha doktora gidemedimde!!
kızlar yardımlarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çoook teşekkürlera.s.
şimdi geldik sağlık ocağından dışarısı çok sıcak ve rüzgarlı
yoruldu uyudu yavrum
neyse
girdim anlattım dr.a böyle böyle dedim
rota aşısı olduğumuzu da söyledim
adam dediki
size kim aşı olun dedi
çocuk dr.unun önerdiğini söyledim
daha önceleri pnömok aşısını devlet karşılamıyormuş
para kazanmak için dr.lar bu aşıyı yaptırın diyorlarmış
şimdi karşılamaya başlayınca
rotaya sarmış .dr.lar
öyle dedi ben onun yalancısıyım
o kadar para vermişssin boşuna dedi
2.dozu yaptırma dedi
2-3 gün ishal olur geçermiş
vücudunun buna da alışması lazmımmışbenneyaptımki
neyse bu belirtilerin hepsi virüsten kaynaklıymış
o yüzden ilaç veremem dedi
ateş düşürücü ver sadece dedi
ishal ,bulantı,kusma olurmuş,normalmiş
vücut hastalığı kapmış gibi reaksiyon veririmiş
hastalığımız böyle
şimdi gelelim mama olayına
neden veriyorun ki daha yeni doğum yapmışssın dedi dr.
hormonların sağlıklı
olmasa çocuğunda olmaz dı dedi
daha çok küçük bu aylarda sütün olması gerek dedi
mamada inek sütü ve şekerolduğu için onu daha çok sever ve emmek istemezlermiş ememyi bebeişler
az veriyorum emzirdikten sonra içerse veriyorum dedim yok verme dedi:1no2:
bikaç gün ağlarmış sonra emmeye başlarmış
:dilcikar:emdikçe sütüm gelrimiş
dene istersen yarın gel
istersen pazrtesi salı gel tekrar konuşalım dedi
,cnm ya
serra3,5 aylıkken mi başladın muhallebiye benimki daha 3 ay 4 günlük erken değil mi?
bide nasıl muhallebi
hazır mı aldın yaptın mı?
bütün dr.lar farklı bişey söylüyo kafam allak bullak oldu:bbo:
merhaba kızlar ben geldim tailden geldikten sonra hiç evde durmadım 5 gündürde memlekette boludaydım sizleri çok özledim ev darmadağanık temizlik yapıyorum size slm vermek istedim akşam fırsat bulursam tekrar giricem hepinizi öpüyorum
kızlar yardım lütfen!bebişleriniz siz yemek yerken yada ufak tefek işlerinizi yaparken neyle oyalanıyorlar,aranıza katılmak istiyorum oğlumun mızmızlığı yüzünden hiçbişey yapamıyorum.ana kcağı dedikleri şey işe yararmı yada ben yanlış biliyom onun adı oto koltuğu diyende var neyse sizden düşüncelerinizi bekliyorum,hepinizin bebeklerini allah esirgesin.hayırlı ramazanlar...
gelelim bana götürdüm cerraha gayet iyi baktı doktor alişimde su kesesi varmış yumrutalığında onu takip edeceğiz dedi kendiliğinden gidebilir de gitmeye bilirde dedi.....1 1,5 yasa kadar takip dedi
ömerim içinde birdahki aya ultrason ve muayne dedi eğer yerinden kımıldamadıysa yumurtalık
ameliyat tarihi verilecek....işte benim koptuğum an nasıl olacak bu iş bilmiyorum beni kesselerde kurtulsam ama ona dokunmasalar onlara olan birleyde çağresiz kalıyorum acılarını alamıyorum kahroluyorum....inş..inerrrr inş.ameliyata gerek kalmaz....
merhaba arkadaşlar. ben hala yayladayım. ama sizi merak ettim, internet kafeye geldim. geçmişi hiç okuyamadım. birsencim ne oldu tatlım?
kızlar sizler nasılsınız? kısa bi özet geçebilecek bir gönüllü kardiş varmı? malum zamanım kısıtlı:)
kızlarrr ben geldimmm.. çok yorgunum ve uykusuz.. denize 2 gün girebildim sadece.ama yetti hiç yoktan iyidir.
face bir kaç resim koydu tatilden.
gecmişi okuyamam bu gece yarın belki.nasılsınız bakalım?
evet bizde bugün yine gezdik Viaporta gittik sonra alışveriş 9 da geldik.yoruldum ya.yarın çok işim var evi temizliycem şimdi eşim 9 yıldır Almanyada bi ablası var onu göremiyordu o gelecek eşi ve 1 yaşında Down lu bi oğlu var onunla sonra face de 15 yıldır görmediğim lise arkadaşım var o gelecek eşimin kardeşi kalmıştı bizde askere gitmişti o geliyor ev tutacak tabi kaynanada o zaman gelir kesin çok yoğun olcam çooooooooookkkkkkkkkkkkkk bide çalışmaya başlıyorum
Bugün müdürümü gördüm pazartesi başlıyordum konuştuk perşembe 1 de tolantı var direk o zaman gel şimdi gelgit yapma toplantıdan sonra yoğun olacak dedi oh be dedim bi sevindim tam bir haftam var şimdi
2 gün ardan sonra tekrar geldiim... ya bu tatil güzelde tatil dönüşü biriken çamaşır ütü ve temizlik öldürüyo insanı... 3 gündür uğrsşıyorum bitiremedim yaaa ,bugün kadın geldi de toparlandı biraz... çok yoruldum yaa... yarın dinlencem hiç bişi yapamıcam
birsencim,pınarcım geçmiş olsun...
oooooo hani bize bizde kalkcaz yarın bende ne yapsam diyordum fikir oldu bende kışlık dolaba atcan zannettim önce afiyet olsun ramazan bollukla geçsin inşallah
HAYIRLI AKŞAMLAR KIZLARR...
AKŞAM ÜSTÜ EVE DÖNDÜK BAYA YORULMUŞUM AMA YAW kafamçokkarıştı KIZIMDA YORULDUKİ GELİR GELMEZ HEMEN UYUMAK İSTEDİ BUGÜN CADI PEK Bİ ŞERE OLMUŞTU İNŞ NAZAR DEĞMEMİŞTİR ÇÜNKÜ BÖYLE GÜNLERİN SONRASINDA HUYU SUYU ÇOK DEĞİŞİYOR :sinifsinif::sinifsinif:
GEÇMİŞE BAKAMADIM SON SAYFADA BEYAZIN YAZISI DİKKATİMİ ÇEKTİ CNM KUSURA BAKMA AMA BU SAĞLIK SONUÇTA KOCANA ÇOKKK KIZDIMMM ÇOKKKKKK kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso BU TÜR ŞEYLER İHMALE GELMEZ HELEKİ BEBEKLER SÖZ KONUSU İSE BENCE BİR AN ÖNCE TAVRINI KOYMANIN ZAMANI GELMİŞŞŞklava: klava: klava:
yaw bütün mayıs bebeklerine ve annelerine nazar değmiş.
sema43, pınar (hem sana hem defneye), Sibel, kıvılcım, sweetangell, incihan, sema43, beyaz16, birsen hepinize çok geçmiş olsun. Ayrı ayrı alıntı yapmıştım ve tek tek geçmiş olsun mesajı yazıyodum ama bir fark ettim ki bissürü nazar değimiş arkidişlerime. Hepinize ayrı ayrı yazınca çok iç karartıcı olacaktı o yüzden böyle toptan geçmiş olsun. Yoksa kalbimde yeriniz başka ve hepinize ayrı ayrı çook üzüldüm. GEÇMİŞ OLSUN
benimki de 3. ayda 5400dü dr çok iyi hatta 400gr fazlası var dedi? e ama senin dr da sapıtmış galba. bence başka bi dra git ve yine bence mama takviyesiyle falan uğraşma zaten yakında ek gıdalra başlamıcak mıyız?
ben kapattım ben açıyım herkeslere
günaydıııınnnn
kızlar canım çok sıkkın yaw. geçen hafta kocamla ettiğim sağlam bir kavga sonrası benim sütler bıçak gibi kesildi. şimdi çok az geliyor. süt gelse de oğlum memeyi almak istemiyor. sanırım tazyiki az olduğu için beğenmiyor. her seferinde kavga dövüş emziriyorum üstelik bütün gün de huysuz. napıcam ben ya. çok üzülüyorummm
kızlarrr bişey sorucam size
kargo yollamak için mutlka bürolarına mı gitmek gerekiyo
eve çağırsam gelir mi ki?
daha önce öyle bişey duymuştum sanki
filizin hediyesini yollayamadım da hala
kızlar canım çok sıkkın yaw. geçen hafta kocamla ettiğim sağlam bir kavga sonrası benim sütler bıçak gibi kesildi. şimdi çok az geliyor. süt gelse de oğlum memeyi almak istemiyor. sanırım tazyiki az olduğu için beğenmiyor. her seferinde kavga dövüş emziriyorum üstelik bütün gün de huysuz. napıcam ben ya. çok üzülüyorummm[/QUOTE
cnm sıkma kendini sen gergin oldukca sütün olsa bile bebişin hisseder sakın kendini sıkma derin derin nefes alll.
bu arada herkese günaydınn bu gün çok işim var dün fasulye aldık annem gelecek kış için dondurucuya atıcaz biber közleyip konserve yapıcam bide domates hazırlıcam kışım yemeklere koymak içinnn
eren uyudu çok şükür kahvaltı yaptım güzelce günlük işleri yapıp annemi beklicemm
beklerkende bi bakayım dedim
pınarcım günaydın afiyet olsun tatlım
kızlar herkese günaydın nasılsınız işe geldim başım çok ağrıyor ilaçta alamıyorum en iyisi bir kahve içmek sanırım bugün yoğun olacak patronlar burada(
kızlar canım çok sıkkın yaw. geçen hafta kocamla ettiğim sağlam bir kavga sonrası benim sütler bıçak gibi kesildi. şimdi çok az geliyor. süt gelse de oğlum memeyi almak istemiyor. sanırım tazyiki az olduğu için beğenmiyor. her seferinde kavga dövüş emziriyorum üstelik bütün gün de huysuz. napıcam ben ya. çok üzülüyorummm[/QUOTE
cnm sıkma kendini sen gergin oldukca sütün olsa bile bebişin hisseder sakın kendini sıkma derin derin nefes alll.
bu arada herkese günaydınn bu gün çok işim var dün fasulye aldık annem gelecek kış için dondurucuya atıcaz biber közleyip konserve yapıcam bide domates hazırlıcam kışım yemeklere koymak içinnn
eren uyudu çok şükür kahvaltı yaptım güzelce günlük işleri yapıp annemi beklicemm
beklerkende bi bakayım dedim
biber közleyip konserve yapmayı bede istiyorum nasıl yapacaksınn
aşımızı olduk demıstımya burak ateslendı ustelık gıtmeden bır fıtıl vermışdım
bıraz once tekrar fıtıl verdım suan ıyı gıbı bu gece yıne nobet var bana onlar ıyı olsunda ben razıyım
Iyiaksamlar kizlar fena sekilde grip oldum napicm kiza fazla yaklasmamaya calisiyrum ama sutten gecermi bilmiyrm napsam yarin bu drAmi gitsem
gunaydın hanımlarra.s.
bugun rahat uyudum ohhh bee gece 12 de oglumu emzırıp yatırdım sabah 6 da kalktı emzırdım ve yattı 7 ye gelırken kalktı oynastık o babasıyla oynarken kahvaltıyı hazırladım yedık babası ıse gıttı oglusum sonra uyudu genee
kızlar ya bız dun gece yıne esımle atıstık hep ailesı yuzunden annesıne hıcbısey soyletmıyor bana yaa ne kadar kıymetlı bana o kadar deger vermıyo
daha ne kadar bu boyle gıder bılmıyorum ama artık dayanamıyorum esımle bırbırımızı delı gıbı sevıyoruz ama olmuyor
günaydın herkese kızlar nasılsınız dün erkenden yattık valla bugün dinç kalktım eşimde bende kızlarımda uykumuzu aldık :))))))))
şimdi işteyim kokoşların içinde:))) planımız ev almak 2010 da sonra çalışmayı düşünmüyorum kızlarımla ilgileneceğim onların yanında olacağım benim annem sürekli çalıştığı için o psikolojiyi çok iyi bilirim camlarda beklerdik kardeşimle annemin gelmesini ben kızlarım böyle olsun istemiyorum ev olayını çözelim işi bırakacağım
ayy kızlar yaa benim ömer yattığı yerden doğrulmaya çalışıyor yaaa kafasını omuzlarını kaldırıyor oturacakmış öle istiyor yaa sizdede varmı böle bişeyy
Günaydın Kızlar
Bora bu gece cok güzel uyudu bende süper dinlendim.Oh be kendime geldim.
Tutkuncum damadın öpüyor seni ve sevgilisini.Kız bide gercek oluyomuş bu iş he hikaye ama.
Birsen bızımkınde yok daha öyle numaralar.Maşallah buyuttun sen bacım.
Banu insallah en kısa sürede alırsınız canım evinizi.Benimde annem hep calıştı bilirim annesizliği.Ben de calışıcam ama kendi işimiz olduğundan daha rahat olurum heralde.Hersey onların geleçeği için canım.
Aysuncum anne kuzuları cok zor valla bilirim.Umarım bir gün değişir.Faydada görmezler ama yine kıyamazlar analarına.
Bizde esimle sürekli tartışıyoruz ya Bora olduğundan beri.Sanırım problem bende biraz.Hep dışarda yasamaya alışmış biriyim ve ev hayatı beni cok boğdu.Saldırıyorum sürekli adama.
Ve simdiden cocuk kavgası yapıyoruz 3 ten asağı olmaz diyor cok ciddi bir sekilde.Eğer doğurmazsan uzatmadan boşanalım diyo bana bende doğurmak istemiyorum baska çoçuk.Nasıl orta yol bulucaz bilmiyorum.İkimizde cok seviyoruz birbirimizi.Baskasına anlatsam deli bunlar der daha biri 3 aylık.OFFFFF
selam kızlar ben geldim niahyet izmit felaketti katynanımn evi eski bir ev ve hijyende mümkün olmuyor tabi gittiğimiz gün 2 saat geçmedi defnenin gözü kızardı doktora gittik hemen mikrop kapmış dedi neyse damla verdi kullanıdk şimdi geçti ya ben gitmek istemiyorum oraya yaaaaa
nefret ediyorum eşim yüzünden yaşadığım zorunluluklardan eşimden soğuyorum bu nedenle yaaa halbuki herşey ne güzeldi neyse allahtan ramazanda ankaraya gidiyoruz bizimkilere kurbanda onlara kurbana kadar rahatım en azından yani inş
dün kızımızı hastaneye götürdük gözüne tekrar baktırdık kulağında yağ bezesi çıkmıştı çocuk doktoru çocuk cerrahisi görsün demişti
neyse onada gösterdik adam resmen bizii başından savdı bakmadı bile normal dedi ama sonradan çıkan bir şey bu ben başka doktora götürcem
kaynanama gelince ya nefret ediyorum onla yaşamaktan ya ne bahtsız bir insanım ben dün karşı komşum geldi hemen mutfakta yanımızda bitti çene çene çene ya biri gelmeyi görsün hemen yanımızda
bu arada incihan seni çok iyi anlıyorum canım bizde eşimle o yüzden sürekli tartışıyoruz biri deli der evet ama ben kesin ve kes kararlıyım hatta kendisine ben dedim bu yüzden boşanmak istersende sen bilirsin dedim
benim nedenlerim bini geçer saymakla bitmez canım çok zor bu zamanda çocuk ama bakıyorum eşim kendini alıştırmaya çalışıyor tek çocuğa alıştırmasada valla kendi bilir ben bir daha doğurmammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
dün karşı komşumda kaynanamın yanında bir tanede erkek doğurursun falan dedi bende biraz sert valla erkek değil kız bile doğurmam dedim kaynanamın bir bakışı var görmelisiniz hıh çokda umrumdaydı sanki
ya çok canım sıkkın benim herşey kötü gidiyor sanki
bu arada geçmişe baktım zeynep ve defnoş hastaymış çok geçmiş olsun kızlar
sibel hastaymış inş iyileşmiştir çok geçmiş olsun sibelcim
tünaydin kizlar a.s.
geçmişi biraz okudum da geldim :)
banucum canim inşaAllah tez zamanda cok güzel bi ev sahibi olursunuz canimbu arada senin imzanda 13 haftalik hamileyimmi yaziyor yoksa banami öyle göründü :)))
beyazcim canim muhakkak git enazindan saglik ocagina..yada eşini bekle aksam acile gidin..bazen bu erkeklerin algilamasi bitki seviyesine inebiliyorhe de gec..sen tut kolundan gidiyoruz de..mama olayina gelince..dün doktora gittim..birazdan anlatcam hepsini..sıkma canini hiç cok normalmiş..ben 3.5 aylik olduktan sonra muhallebi verdim incihanin dedigi gibi..yemişti..enazindan daha uzun süre tok tutuyor..
gulhancim goncacim dogurmayi düşünmüyormussunuz :) kizlar bende düşünmüyorum..hatta hamileyken karar vermiştim bu tek diye :))) banada hamilelik,dogum ve lohusalik agir gelmişti..gözüm onu yemiyor acikcasi ama geciyor işte..nasil bu gectiyse 2.side gececek..bide su var kizlar..
ben hayatimin ilk 10 senesini 2 kardes,sonrasini tek cocuk olarak gecirdim..abim ben 10 yasindayken trafik kazasi yapti ve vefat etti..suanda yasasaydi 35 yasinda olcakti..2 kardes olmakla tek cocuk olmak arasinda cok fark var kizlar..ikisinide yaşamasam bunu belki tek tarafli söylecektim..
abim vefat ettikten sonra annemler benim üstüme cok daha fazla düştü..gerci abimede cok düşkünlerdi..benim aileme düşkünlüğüm daha dogrusu anneme olan düşkünlüğüm liseden sonra cok artti..aklim ermeye basladiktan sonra..insanlari tanidikça annem herşeyim oldu..dostum,arkadasim,sirdaşim vs..hele nişandan sonra bebegim gibi oldu..hala daha öyle..bundan bi şikayetim felan yok yanliş anlaşilmasin..ama Allah gecinden versin anneme bişi olursa..............gerisini ne söyleyebiliyorum ne düşünebiliyorum...nasil serranin gözüne bakmaya kiyamiyorsam annemede öyleyim..
ama işte serrayi düşünmeliyim..ben yarin bigün ölürsem kime dayanacak kardesi olmassa?? babasinami? ya babasi evlenirse..
Rabbim gecinden versin annemsiz bir hayati düşünemiyorum ama enazindan ben evliyim ve kizim var..ya serranin böyle bi sansi olmassa..kardes cok önemli kizlar..
ki ben aile apartmaninda büyüdüm kuzenlerimle dayilarimla vs..ama kimse kardes gibi olmuyor..özellikle 2 kuzenimi gerçekten cok severim,onlarda öyle.."kardes" gibiyizdir..ama herkesin öncelikleri var..ve siz bu öncelik degilsiniz..sadece kendi ailenizin ve kendi kardeslerinizin önceligi olabilirsiniz..yani demem o ki kendiniz yada eşiniz için degil cocugunuz için 2.cocugu düşünün..ben serrayi düşününce 5-6 sene sonra inşaAllah bi cocuk daha düşünüyorum..bu 5-6 sene içinde de serra cocuklugunu yasasin,doysun..birden abla olmasin istiyorum..yoksa bana kalsa bi daha ne hamileliği ne dogumu nede lohusaligi yasayamazdim..
cenemmi düştü ne :)
bu arada dipnot yazayim şu konuya :)) annem bana kardes yapmayi düşünmedi hiç..çünkü 19 yasindaki oglunu kaybetmişti..zaten yasida 40ti..yani annemin dogurmayi düşünmemesiyle benim düşünmemem arasinda fark var..sebeplerimiz arasinda daglar kadar fark var
merhaba kızlar ben geldim tailden geldikten sonra hiç evde durmadım 5 gündürde memlekette boludaydım sizleri çok özledim ev darmadağanık temizlik yapıyorum size slm vermek istedim akşam fırsat bulursam tekrar giricem hepinizi öpüyorum
merhaba arkadaşlar. ben hala yayladayım. ama sizi merak ettim, internet kafeye geldim. geçmişi hiç okuyamadım. birsencim ne oldu tatlım?
kızlar sizler nasılsınız? kısa bi özet geçebilecek bir gönüllü kardiş varmı? malum zamanım kısıtlı:)
kızlarrr ben geldimmm.. çok yorgunum ve uykusuz.. denize 2 gün girebildim sadece.ama yetti hiç yoktan iyidir.
face bir kaç resim koydu tatilden.
gecmişi okuyamam bu gece yarın belki.nasılsınız bakalım?
selam bayanlar ben geldim herkes gitmiş sağolsun karşı komşum geldi tablasını kaptığı gibi böreği halletti bende çikolatalı pasta ile kurabiyeyi hallettim oda kızıma baktı kaynanada devirdi kıçını yattı
bitek mercimek köftesi kaldı onuda sabah hallederim evim temiz geçen akşam dip köşe yapmıştım
eşim gelince kızımızı yıkadık masaj yaptım kuzuma emzirdim şimdi uyuyor bende mutfağın camını aldım azcık tozlanmış biraz kocişle keyif yapayım sonrada banyoya girip yatıcam kız uyanmaz daha gece uykusuna geçti kaldırıp arada emziririm sabah kadar uyur
birsencim öncelikle çok geçmiş olsun kuzucukların sorunu inş geçer gider kendiliğinden gerek kalmaz ameliyata falan çok içten yazmışsın canım söylediklerinin hepsi çok doğru ama bazen herşeyolması gerektiği gibi olamayabiliyor biz 3 kardeşiz ama maalesef ne annem ne babam hiç birimize yetişemedi çünkü imkan zaman güç çok şey var ya neysem boşverin herşeyin hayırlısı
tubacım dediklerimi yaptım hepsi yarını bekliyor canım hadi yarın kalk gel valla aynı taraftayız nasılsa
bende rotayı yaptırdım valla bence doğru bi şey ihmale gelmez böle şeyler herşeyy kuzularımız için
veeeeeeeeeee son olarak kızım artık kendi başına masal okuyor teyzeleri :::))))
budaaa banyodan çıkmış temiz mis defne missss
İyi akşamlar bacılar a.s.
9 gibi geldik eve. Defne'yi yıka, uyut, barbunya haşla, taze fasülye doğra derken bu saat oldu :bbo: Eeee yarın Allah izin verirse kociş sahura kalkacak. Yemeklerimiz hazır olsun dimi alkisalkisalkis
Bugün annemler ve babamın teyzesi misafirliğe geldiler kayınvalideme. Güzel bi gündü ama Defnoş çok mızırdandı. Sürekli diş etlerini kaşıyor. Doğru düzgün uyumadı. Bi sıkıntısı olmaığı halde hep mızırdandı. Sanırım doktorun dediği gibi dişler geliyor artık :1shok: Oyyy sıkıntılar başladı valla ama onun canı sağolsun ne yapalım Şeniz
Şimdi azcık geçmişe bakayım. Dün akşamdan beri çeneniz düşmüş vallaklava:
2 gün ardan sonra tekrar geldiim... ya bu tatil güzelde tatil dönüşü biriken çamaşır ütü ve temizlik öldürüyo insanı... 3 gündür uğrsşıyorum bitiremedim yaaa ,bugün kadın geldi de toparlandı biraz... çok yoruldum yaa... yarın dinlencem hiç bişi yapamıcam
birsencim,pınarcım geçmiş olsun...
HAYIRLI AKŞAMLAR KIZLARR...
kızı uyuttum sandım ama içerden sesi geliyorrr
ya bu kız niye böyle geç uyuyorrr
tutkuncum benim ayın 1 inde açılıyor okulum ama 1 saat gidip gelicem 24 ünde de öğrenciler gelecek bakalım hayırlısı
Bugün müdürümü gördüm pazartesi başlıyordum konuştuk perşembe 1 de tolantı var direk o zaman gel şimdi gelgit yapma toplantıdan sonra yoğun olacak dedi oh be dedim bi sevindim tam bir haftam var şimdi
kızlarrr bişey sorucam size
kargo yollamak için mutlka bürolarına mı gitmek gerekiyo
eve çağırsam gelir mi ki?
daha önce öyle bişey duymuştum sanki
filizin hediyesini yollayamadım da hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?