2009 Mayıs Anneleri

cnm eşin kaç yaşında tecillimi ne iş yapıyorkii kimse yokmu size bakacak eşinin ailesi kiranızı ve masrafınızı karşılayacak ne olacakki başkaa

eşim 83 doğumlu polis ..kısa dönem yapacak bende ailemin yanına gidecem benim ve oğlumun tüm masraflarını ailem karşılayacak ama kirayı nasıl yapacaz onu düşünüyoruz birikmişimizde yok daha 1 yıllık evliyiz düğünümde takılan bileziklerimide kayınbabamgil tekrardan istediler onlara gönderdik eşimin ailesi bize 1lira bile vermezler bakalım yana yakıla lojman çıkmasını bekliyoruz lojmana geçersek rahat olur ama bu evde kalırsak ne yaparız bilemiyorum senağlama

merhaba arkadaşlar!! ben evime ve dolayısıyla internetime kavuştum sonunda!!
evim kalk gidelim diyor ama sizi de çok özledim! ilk fırsatta nete attım kendimi
sizlere birkaç sorum var.
1. oğlumun odasını ayırmak için çok mu erken daha? bana zor olmaz ayrı oda da yatması,zaten 2 kere kalkıyor. emip geri uyuyor. bunun için odasına gidebilirim. ama çok küçük olduğu için kıyamıyorum. bide acaba psikolojisi filan bozulurmu?

2. bebeğinize hangi mamayı kullanıyorsunuz? sütüm artık bebişime yetmemeye başladı çok üzülüyorum ama mecburen mamaya başlamam gerekiyor. vee çok acemiyim. milupa aptamil aldırdım eşime. ama ne kadar vermem gerektiğini bile bilemiyorum sütüm tamamen bitmedi. gün içerisinde 5 defa emziriyorsam 2 defa mama veriyorum. ama kaç cc hazırlamalıyım acaba??

3. dördüncü ayda(2 hafta sonra) ek gıdalara geçilince mamaya hala devam etmem gerekecek mi? yoksa anne sütü ve ek gıdalar yeterli gelirmi?

4. devam maması ve devam sütünün farkı nedir?

cevaplarınız merakla bekliyorum.
rumuz: çaresiz ve acemi anne

-------------------------------------------------------------------------------------

hoşgeldin evine canim :)

1.erken degil canim..bende bu ay odasina gecircektim..ama hala bebefon almadik :) eşime birakirsam böyle olur :))) neysem bu ay alip gecircem odasina inşaAllah..cünkü serra artik sepetine sigmiyor..hemde artik odasini bilmeli diye düşünüyorum

2.ben aptamil ve bebelac kullaniyorum canim..arasinda büyük fiyat farki var..eger kustuysa sen teker teker dene markalari..ama bi kere kustu diyede hemen atma mamayi :) bikaç kere dene..açken ver..hatta önce mama ver sonra meme ver..su içmişte olur böylece ne kadar vermen gerektigini anca sen belirlersin canim..biz ne desek yalan olur..cünkü ne kadar sütün geldigini bilmiyoruz..ölçüyü ayarlamak için kutunun üstüne bakabilirsin

3.evet mamaya devam ediliyor..ama bunu doktorunun söylemesi lazim..çünkü her doktor farkli şekilde baslatiyor..bana sebze verdiler ama birsene vermediler mesela..bizde yogurt,meyve,sebze corbasi ve muhallebi var..onun dişinda sabah ve gece uyaninca mama yiyor serra..günde 1-2 kerede emziriyorum..ama onu ögünden saymiyorum..sen emzirdigin için belki hiç mama kullanmassin,belkide yeterli gelmez mama kullanirsin oyuzden doktoruna danisman daha iyi

4.bi farki yok

bak şimdi yine hopladı sinirleirm gecegece... şimdi eşimin teli çaldı balkonda abisiyle keyif yapıyolar götürdüm verdim telini görümcem arıyo... efendim antalyadalar şimdi otobüse biniyolarmış sabah 8buçukta bursadalarmış gel bizi al... adım gibi eminim ki eve gitmeden damlayacaklar buraya... ya allahım ne rahattım 1 aydır kabusu geri geliyo yaaa... doruk u çok özledik görmeden gidemedik eve dicek biliyorum... veeee gelince onu ağlatcam sıkasıka sevcem atıptutcam diyodu hele bi denesin kıyameti koparcam bu sefer yemin ederim artık yeter sustuğum...

önce a.s. sonra:tomato:

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan:1hug:
kolay gelsin

:sinifsinif::sinifsinif:
ayy benimde eşim kasımda askere gidecek ve bende çalışmıyorum ev kiramızda 650 ytl nasıl yapacaz bilmiyorum çok zor Allah yardımcımı olsun
canım çok zor ama Allah sabrıda verir.

hadi bakalımmmm git işleri yap cnm yaaaa benimde kuzenim gelmek istiyorr

ama karısı ve kendi oruç tutmuyorr ee gündüz kıza bişiler vermek lazımm gelmeyinde demedim eşim gitsin gelsin buyrun didimm
aha işte suç sende otur biraz yalnız kafanı dinle yok sende kaşınıyosun şimdi biraz dinlen ki rahatla negerek var misafirekötükedihüso:umursamaz:
ben gidiyorum kızlar. iyi geceler hepinize.
iyi geceler
bende şimdiiçiyorum

ay ancak bitirdim okumayı
bende yanlız oturmak istemedim anneme söyledim geldi beni aldılar

şimdi geldim eve eşim aldı

erzen Allah yardımcın olsun canım inşallah en az zararla atlatırsınız bu süreci

Bengi bende senin durumundayım canım kayınvalidem bakacak bebeğe evim yakın ama süt sağıp bırakıcam zaten ek gıdaya geçince de rahat olur inşallah
ben öğlenci olucam 12 de gidip 5 te gelicem zaten Ahsen o saatlerde çogunlukla uyuyor inşallah bu düzende devam eder

ücretsiz izinde doğumdan itibaren 1 yıl içinde istediğin vakit alabiliyorsun diyebiliyorum

sibelcim sende mi tartıştın noluyor ya hayırdır inşallah üzme tatlım kendini keskin sirke küpüne zarar

düğünde takılanları geri istediler ne demek yaaa... nası bişi bu anlamadım alla allanası bi iş buuklava:

dur kiz sende benim gibi kötüyü cagirma bende "unutursa var yaaaaaa" diye diye unuttu adam :))))) yani agzim böyle diyordu da içim yok canim hayatta unutmaz diyordu..ama gel görki bi şeyi 40 kere söyliynce oluyormus :)))) hatirlar canim..merak etme sen hatirlamassa haber ver bizde burdan giyabi cenaze namazi kilariz :)))))))

sende eskisi gibi olamassin..seninde sorumluluklarin var birsencim..aşk baska annelik baska elbet..ama annelik öncelik olunca aşk 2.plana kayiyor..dolayisiyla da eskisi gibi olmuyor hiçbişi..onlar içinde sorumluluk 1.plana geliyor..

he ama tabi bunlar bahane degil..bi insan seviyorsa sevdigini belli etmeli..hissetirmeli..karşidakinin sevgi depolarini doldurmali (kitaptan alinti )

sevginin 5 dili isimli kitabi okuyorumda..harika bi kitap..eşlere okutmak lazim..biz küsken baslamiştim..eşim elimde görünce " eyvah gene kabak basima patlicak,bu şimdi baslar sevginin 5 dili sende yok vs" diye gecen gün barişinca ben kitaptan bişi söyledim buna.." al işte ben dedim,bu kitap başima patlicak dedimmmm diyor bana :)))))))

merak etme velhasilll..hatirlayacaktir kötüyü cagirmaa hayirli geceler canim a.s.

çok güzel bir kitap ben ilk evlendiğimde okudum şimdi tekrar okuycam kızımın sevgi dilini bulucam
benimki hediye alıp verme ve nitelikli beraberlik
eşimin fiziksel temas(erkeklerin genelde öyle):))

kız affet işte uzatma

anaaaaaaaaaaa yeni sendrom yandı kocan valla

çok zor gerçekten bırak eşin halletsin aileside bikere ucundan tutsun desemde sonuç belli yine size kalr
niye verdin takılarını ki

Aha hazırda küssün söyle içerde getirmesin zaten kızgınsın bittim işte de uğraşamam de .........................................:jeyyar::mymeka:

Allah iyiliğini versin :))))))))) ay biz bu basligi değiştirip "2009 mayis kocasiyla tartişan anneler" yapalim be :)))) ay sinirlerim bozuldu valla

şimdiden hayirli tezkereler canim :) inşaAllah hemencik lojman cikarda rahatlarsiniz canim ya..k

oy oyyy eşin bence yarin eve gelmesin :) susma tabi canim..al hemen..cok istiyorsa oyun hamuru alsin onu sıksın yogursun lmaz: stres topumu senin oglun be

merak ettim alıp okumalı hangi ara yapacaksam.sabah 6 da kalk 7 de evden çık işe git akşam gel yemek koca Türkiz KK gün bitti

çok güzel bir kitap ben ilk evlendiğimde okudum şimdi tekrar okuycam kızımın sevgi dilini bulucam
dahada merak ettim ben neyimki

bakalim bizimkiler ne cikicak eşim hiç kaale almiyor gerçi geçen gün dedim okusana şu kitabi git Allah aşkina okusam onumu okurum ben dedi ona ingilizce yada tasavvuf kitabi olcak he bide yazari cok önemli..bu kitabi rüyamda okuturum ancak

işte oldu bi bunu açmadık bunuda açalımkötükedihüso
evet hatta esra sen al çok sıkınca eline tutuştur insan yavrusu bu de:roflol:

tutkuncum muhakkak oku işte yemek aralarinda felan okursun..illaki bi ara bulursun..olmassa ben sana bitirince özet gecerim..ordan anlarsin ne oldugunu :)

anammmmmmmmm saat 12yi geçtiiiiii bal kabagina döncem DD haydi ben kactim işim gücüm ve az zamanim var :))) ay cene calmak cok isterdim ama gitmem lazim..hepte böyle zamanlarda burasi dolar taşar he :)

öptüm hepiniziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mucksssssssssssssssss

hadi yap işini

ay siz yazmışsınızda ben görmemişim :)) bende niye kimse yazmıyom diyom yaaa kafa falan kalmadı bende
valla biz hep burdaydık

ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…