ayyy Allah yardımcın olsun canım yaOFFFFFF cok yoruldum bu günnn
ben mama takviyeli emziyordum ama simdi kesinlikle yemiyorlar mamayi
aptamil pre kullaniyorduk belki sevmiyorlardir diye gittim hipp pre aldim yok onuda yemiyorlar
kizim öksürüyor burnu akiyor surup la burun spreyi verdi doktor birde gözleri kizmizi kirmizi oluyor normalmidir ya
hala uyumadilarr mikir mikirrr allahim yardim ett
oh oh uyu da gece gündüz farketmezSLM KIZLARR nasılsınız?keyıfler nasıl..
bız aynı tas aynı hamam.sankı bıraz ıyılesme var ogluşumda artık gunduzlerı uyuyo gecelerı ayakta 2 gundurkaydirigubbakcemile3
hıc uyumamasındar ıyıdır bende halıyle gunduz uyuyorum gece ayaktayım dun saat sabah 6 da yattık mesela aksamustu 5 ekadar da uyudu sıpakaydirigubbakcemile3
annem bendeydı dun esım gececıydı 12 saat nobette bugunde gececı ama yenı gıttı bızde oglusla oynasıoz sız napıonuz...
BEYAZCIM gecmişolsun cnm ya..
belkı hasta ya kız ondan yemıodur mamayı
buarada face e bende uye oldum sonunda teyzemın kızları yaptı bişiler sizlerıde ekledım tanıyabıldıklerımı..MELEKASLI adım eklemedıklerım warsa ekletyın benıde kızlarrropuyorumnanaktan
tşk ederim esen.bebişimin adı serra nura.s
Herkese selamlar..
Annişler gezmelerde galiba..Ya benim kız acaip kusuyo üstünü değiştirmekten bi hal oldum.ilaç verirsem (gaviscon infant) kusmuyo ya hep ilaç mı vercem ne zaman bitcek bu kusmuk mafoldumben
Arkadaşlar başka bebeği kusan var mı neler yapıyonuz.Benim kız reflüymüş galiba doktor öle dedi..
bugün ek gıdaya başlayayım dedim zeynebe
mama alırken hero baby nin sütlü yulaflı buğdaylı muhallebisinden aldım
iyi geceler içinmiş
az önce uyandı acıkmış yaptım vereyim dedim
kaşıkla biraz denedik olmadı hepsini çıkardı çok iğrenç bişey yiyiyo gibi tiksiniyo bide yananiknanik
neyse dedim yemeyecek biberona doldurdum üzerine de az daha su ilave ettim hani böyle başlayalım bari diye
bi kaç kere çekti bıraktı
suratı çok şekerdi ya
bakalım belki uyku sersemi yer
televizyon izliyo şimdi
bebeişler en çok hangi muhallebiyi beğendi acaba
bi anket gibi bişey yapsak da öyle başlasak bari
OFFFFFF cok yoruldum bu günnn
aptamil pre kullaniyorduk belki sevmiyorlardir diye gittim hipp pre aldim yok onuda yemiyorlar
kizim öksürüyor burnu akiyor surup la burun spreyi verdi doktor birde gözleri kizmizi kirmizi oluyor normalmidir ya
tuba kız face dekı serranın fotosu superrr cıkmışş yaa bayıldım su sıyahlı olan maşallah kuzuma
selam canım yptırmadım.benim bu ay rota ve sağlık ocağındakiler var sanırım kabakulak falan inşallah problemsiz olur.Günaydın tutkun09;bende azönce uyandım yani geceleride uyandımbikaç kere.şimdide oğlanın mamasının suyunu hazırlıycam su ısıtıyorum.kaynamasını bekliyorum.termosa koyacağım sonra uyuyacağım inş..tabi o zamana kadar oğlan uyanmazsa.sen bu ayki aşılarını yaptırdın mı bebişine?kaç tane var bu ay?bizim .p.tesi aşımız var bakalım hayırlısı.
kız kalplaerine inmesin sakın neoldu diyeherkese günaydın biz herzamanki gibi saat 8 de uyandık oynadık odaları gezdik balkonda hava altık ve 10da uyuduk 11de tekrar uyanır mehmet bi ara hatırlıyorsanız saat 6da 7 de gece uykusuna geçiyodu şimdi düzelttik çok şükür şimdide 11 den aşağıya uyumuyo illaki 11bekliyo tabi benbim gözden uyku akıyo o cin gibi bu arada ben bavullarımı topluyorum saat 1 otobüsüyle gidicem mehmet inşallah hep uyur saat 3 e kadar uyur tam uyku saati ama kütahya 3 saat 4 e kadar uyuması lazım idare etmeliyiz mehmetin öyle çok ıvır zıvırı varki arabası bezi eşyaları ben 2 tişört 2 pantalon tamam annemlerin haberi yok süpriz yapcam
oğlanı çocuklarla eve göndericem bu sizinmiş dedirticem sonrada arkasından ben gidicem nasıl ama
canım merhaba hadi alişin kanamaları bitmiş kız yorulsunlarki sende vakit bul herşeye bol uyurlargünaydınlarrrrrrrrrrr uykusuz gece sonrası sekizbucukda sızan ben saat 10 da kalktım gece sahur için bile ömer kalkdrıdı bizi..........
neyse uykumu almışım bugün full temizlik günü çocuklar ve eşim şuan uyuyorrrrrrrrrr ben salondan başlayacammm ...........
kıvılcım açtığın kavonozları ağzı kağalı dolapta 48 saat saklaya bilirsin normal toz muhallebiyi mama gibi 4 ahfta sakalayabilirsin.........
semra cnm ipek diye bir pirinçunu buldum 7 vitamin var içinde ek gıda diye yazıyor ben yaptığım meyvelerin içine katmak için aldım cnm ....onda al yedir nazlıya....hee bide nazlı hasta olduğu için belki yemiyor çocuğa sadece mama ver cnm zorlama ek gıda için ..........
hülya ,tutkun esra,tweety,sema merhabalar kızlar.......
bengi maşşallah senin oğlana valla biz 4 ayı bitirdik öle başladık valla dönmelere 5 ayın içinde yani...
bu arada kızlar aliş yüzükoyun yattığından burnu kanıyorduya rabbime çok şükğr artık kendi yan yatıyor biz onu yüz üstü yatırıyoz o yan dönüyor koca adam gibi yaa öle masum ki offfffffff çok seviyorum ama çok yoruyolar yaaaaaaaaaa.......
eşimde asla üçüncü bebeği yapmam diyorrr istemiyorum diyorr...bilmem ne olacak..........zaman iyi gelecek bizee
hoşgeldin tatlım Defneler çok derken Serra lar geçecek galibakızlar ya ben de mayıs annesiyim.15 mayıs.hamileliğimden beri burayı okuyorum.sizleri takip ediyorum,kim ne zaman doğum yaptı,kimin neyi oldu diye.ama hiç katılmadım aranıza.şimdi katılsam çok mu geç olur
doğrusun bende bugün markette baktım kaldım sonra dr gideyim öyle başlayım dedim senin kızda sevmedi demekbugün ek gıdaya başlayayım dedim zeynebe
mama alırken hero baby nin sütlü yulaflı buğdaylı muhallebisinden aldım
iyi geceler içinmiş
az önce uyandı acıkmış yaptım vereyim dedim
kaşıkla biraz denedik olmadı hepsini çıkardı çok iğrenç bişey yiyiyo gibi tiksiniyo bide yananiknanik
neyse dedim yemeyecek biberona doldurdum üzerine de az daha su ilave ettim hani böyle başlayalım bari diye
bi kaç kere çekti bıraktı
suratı çok şekerdi ya
bakalım belki uyku sersemi yer
televizyon izliyo şimdi
bebeişler en çok hangi muhallebiyi beğendi acaba
bi anket gibi bişey yapsak da öyle başlasak bari
bilmemkihe kızlar bi de şeyi sorucam
ülkerin hem hero baby si var hemde gogly diye bi maması var
aralarındaki fark ne acaba
zeyneple gittik de markete iyice bakamadım
o süper ya hadi inşallah böyle gidercanım benim kız en çok hero baby nin karışık meyvalısını ve meyvalı tahıllısını sevdi birde beblac ın pirinçli meyveli muhallebisini sevdi ben bu gün elmayı rendeleyip suyunu sıktım verdim çok sevdi benim kız kaşıkla bişiler yemeye bayılıyo yaa
bişey bozmuş demek dikkat et bakalım ben armut suyu verdim cildi kabardı şimdi yine deniycem yine olursa alerjisi var demektirBu kadar karamsar olma canim, icimizde hep bir umut olsun, hicbirsey icin gec kalinmis sayilmaz.
Ek gidalara gectik sayilmaz tam, tattiriyorum sadece birer ikiser kasik. Ama bugün ishaldi sanki, 6-7 kere kaka yapti ve sabah yaptigi kötü kokuluydu epey. Ya üsüttü ya da tattirdiklarim bünyesine agir geldi. Ben en iyisi emzirmeye devam edeyim, bir süre rafa kaldiralim ek gida isini.
Birsen bilgi icin sagol canim.
zor valla ikizler canım mamayı sıcak ver tabi ağız yakcak gibi değil Türkiz soğuk yada ılık sevmiyor mesela, geçmiş olsun bi dr git benceOFFFFFF cok yoruldum bu günnn
ekledim seni kız sende benim gibi düzesizsin bebeği uyutmayı düzene koyamadıkSLM KIZLARR nasılsınız?keyıfler nasıl..
bız aynı tas aynı hamam.sankı bıraz ıyılesme var ogluşumda artık gunduzlerı uyuyo gecelerı ayakta 2 gundurkaydirigubbakcemile3
hıc uyumamasındar ıyıdır bende halıyle gunduz uyuyorum gece ayaktayım dun saat sabah 6 da yattık mesela aksamustu 5 ekadar da uyudu sıpakaydirigubbakcemile3
annem bendeydı dun esım gececıydı 12 saat nobette bugunde gececı ama yenı gıttı bızde oglusla oynasıoz sız napıonuz...
BEYAZCIM gecmişolsun cnm ya..
belkı hasta ya kız ondan yemıodur mamayı
buarada face e bende uye oldum sonunda teyzemın kızları yaptı bişiler sizlerıde ekledım tanıyabıldıklerımı..MELEKASLI adım eklemedıklerım warsa ekletyın benıde kızlarrropuyorumnanaktan
güle güle ben izinliyim bayrama kadarkızım uyudu herkese iyi geceler tatlı rüyalar
yarın iş var öğleden sonrada kızı dr a götürücem akşama doğru görüşürüzz
ay ben nasıl yapcam ya işim kötü vallaslm kizlarrrrrrrrr a.s.
ay kac gündür okuyorum okuyorum yazamiyorum..cok uyusuk oldum sanirim akannehir
serramda sapitti iyice..velet uykusuzluga hiç gelemiyor ya..ve uyku saati hiç belli olmuyor..bu ek gidalara gectigimizden beri 4 aydir 8-8.5da gece uykusuna gecen cocuk bazen 7 de bazen 11 de yatiyor..bazen ac yatiyor bazen uyumak için sürekli yiyor..ay napcagimi şaşirdim iyice..ac kalmasin diye 6.30da muhallebisini yedirmeye basladim..bu sefer 7de uyuyor,9da uyaniyor..bide kabizlik hala devam ediyor..ne zaman pirinçli muhallebi yedirsem (ki cok seviyor onu) ertesi gün tik yok cocukta..denedim 1 haftadir..yarin gene doktorunu aricam..ne vericem bu cocuga diye..tahilli muhallebileride hiç sevmedi..mama içinde aptamil conformil aldim..bakalim inşaAllah düzelir bagirsaklari..
ek gidaya gecen hatunlar..siz saat kaclarda neler veriyorsunuz? sizde de sorunlar ciktimi?
valla bugun öyle sıkıştıkki 12de meyve yedirdim..ee muhallebiyi 6.30da yedirmem için 3 te bişi yedirmem lazim..ama hem sebze hem yogurdu vermem gerektigi içiin ikisini bir verdim bugun kaydirigubbakcemile3 yedi valla :))) meyveyi cok daha erken vermem lazim hepsini yetiştirebilmem için..oy anam oyy..
emziren hatunlar emzirebildiginiz kadar emzirin vallaek besin işi cok yorucu :))) yedirmesi degilde düşünmesi yoruyor..
enteresansınız demek.belkide kitap eşlerin konuşmasını sağlıyordur gerisi boşturkizlar bu arada "sevginin 5 dili" kitabini bitirdim..sonra hem eşimin hem kendimin birincil sevgi dilini bulmaya caliştim..çok komik bi sonuc cikti :)))))
biz manyak bi ciftiz kitaba göre kaydirigubbakcemile3 cünkü bende 5ide herzaman birincil,eşimde de zamana göre hepsi birincil cikti :)))))
ama eşimin tepkisi cok komikti..anlattim ona böyle böyle diye..zaman göre hepsi dedi :) ya dedim git ne alakasi var..ya dedi karnim açken bana hediye versen ne olur,yada fiziksel temas olayi varsa ütü yapsan ne olur,:)))) hangisine o an ihtiyacim varsa o an odur birincil sevgi dilim :)))))
yazara mail atcamgerci bilmiyorum yaşiyormu ölümü :)) bizim gibi manyak bi cifti çözün doç.olun dicem :)))) eşimi bile çözse yeter kaydirigubbakcemile3 :kedi:
şaka bi yana :) benimki nitelikli beraberlik..genel itibariyle hepsi var ama nitelikli beraberliğe cok daha fazla önem veriyorum..sevgi depomu en cabuk o dolduruyor :))) eşiminki cidden çözemedim amasanirim dedigi gibi zamanina göre değişiyor onunki :))
yanliz kesinlikle okumanizi tavsiye ediyorum..insan kendi yapmadiklarinida görüyor yerimseniben
eşimle kaç gündür hatta kac haftadir çözemediğimiz şeyler vardi..görünmez gibi..onlarida konustuk bu vesileyle..iyi oldu..hamdolsun anladi beni..bende onu :) tabi anlayip anlamadigini asil zaman göstercek zemuszemus
öptük bizdeöptümmmm hepinizi ve boncuklari demeyi unuttumm :))) mucksssssssss
Ay bacım inşallah ya :Saruboceq: Karnı doysun güzel kuzumunda tombiş tombiş olmasa da olur zemuszemus
Bak saat 14:15'den beri uyuyor bebişim. Hemde salıncağında falan değil yatağın üzerinde zemuszemus
Bide sevdi biberonu. Elimizi itiyor. Biberonun altına mendil koyup destek yapıyorum. Kendi iki tarafından yakalayıp içiyor. Bide arada ağzından çıkarıp nefes alması varki ölürsün kaydirigubbakcemile3
selam kızlar uzun zamandır giremedim siteye hepinizi çok özledim geçmişi oku oku bitmedi bende bi yerden sonra vazgeçtim gülcede yaklaşık1 haftadır mama yemeye başladı çünkü sütüm yetmiyo artık arada birde kavanoz maması muhallebi veriyoruz bayıldı yerken keyiften homurdanıyo kız kaşığa 1 metre uzaktan sarılıyo kaşıkla yemeyi çok sevdi inşallah tamamen bırakmaz beni bir kaç oyuncak aldım ama henüz ilgilenmiyo bütün derdi parmaklarını emmek zilloşun
buda son halimiz teyzeleri
merhaba hatunlarrr çok yorgun ve susuzum yawwww
doktora gittim arkadaşıma gittim doktorum bebeklerin gelişimlerini beğendi banada kızdı çocukları rahat bırak diye........şimdiye kadar 700-800 arası kilo almışlar hemde 25 günde ek gıda ile iyi gidiyorsunuz dedi..
dedim 4aydan itibaren olan herşeyi verdim dedim ohh iyi etmişsin dedi....
artık sebzeye geçebilirsin elinden geldiği kadar kendin yap dedi kavonuzlar güsel olmuyor dedi...dışardayken kavonozu dene dedi.....meyve yapımımı anlattım ohh çok iyi yapabilirsin yedir dedi masraftan kurutlursun dedi....yorutta erimiş dondurma gibi oluyor dedim yedilermi dedi yediler dedim o zaman devam dedi.....alişim için ciğerlerde hiçbişi yok antibiyotiğe başlanmasaydı keşeke dedi çünki antibiyotik bize daha zor zamanlarda lazım olacak bağışıklık yapmasın vücudu dedi.....şimdi başlandığı için 5 gün daha devam edin dedi....ama böle kuru öksürük olursa ıhlamur alın demleyin verin dedi
ilaca gerek yok dedi....ama poşet ıhlamur olamyacak dedi......
benim oğlanlar 5 ayın içinde 5 gün sonra bitecek 5leri
ömer 7500gr 64cm
ali 6700 63 cm
ben geldim
sabah okuldaydım kızı da kayınvalideme bıraktım sonra orda oturdum babannesi bakarken bende biraz uyudum
benim kız kaşıkla almamış sütü biberonlada zorla içmiş çok ağlamış alışıcak inşallah ofyaaa çalışmak çok zor
eşime çok kızıyorum tam gerekli zamanlarda yatırım yapmaya gerek yok diye ama yaptı bir kere inşallah en kısa sürede düzeliriz
Nurtencım gecmış olsun babana.Saclarda tarz oldu diyosun yanı koyda bi resim görelim.
Gercekten ya cocuğa mama verelim dediklerinde cıldırıyordum.Zararı olucak gibime geliyordu işte.Cahıllıkmiş ya bilmiyorsun kı ne olduğunu.Simdıde sebek oldum mama yesin diye.Daha neler görücez bakalım.Git kız havada cok guzel.Bende koçış gesin atıcam kendımı sokaklara.
kadewrdasım nerelerdesın bak bu saat oldu bız hala uyumadık yafs...sızde baslamısınız mamaya hayırlı olsun ıncıcımmzemuszemus
herkese günaydın biz herzamanki gibi saat 8 de uyandık oynadık odaları gezdik balkonda hava altık ve 10da uyuduk 11de tekrar uyanır mehmet bi ara hatırlıyorsanız saat 6da 7 de gece uykusuna geçiyodu şimdi düzelttik çok şükür şimdide 11 den aşağıya uyumuyo illaki 11bekliyo tabi benbim gözden uyku akıyo o cin gibi bu arada ben bavullarımı topluyorum saat 1 otobüsüyle gidicem mehmet inşallah hep uyur saat 3 e kadar uyur tam uyku saati ama kütahya 3 saat 4 e kadar uyuması lazım idare etmeliyiz mehmetin öyle çok ıvır zıvırı varki arabası bezi eşyaları ben 2 tişört 2 pantalon tamam annemlerin haberi yok süpriz yapcam
oğlanı çocuklarla eve göndericem bu sizinmiş dedirticem sonrada arkasından ben gidicem nasıl ama
nasıl duseldı semacım uykusu mehmetın ya..bızde sabah 6 7 dede gecıoz gece uykusuna halıyle tum gunduzde uyuyo sıpa..ay nasıl dondurcem cocuun uykusunu gunduzden geceye bacım ya sız naptınızda duseldı?11 de gece uykusu hayal gıbı gelıo bana...mafoldumben
surprızde supermiş ha cok sasırırlar bence annenlerrrzemuszemus
kızlarrr hala uyumadı benımkı yattı yerde gozlerı kapoanıo ama yok dalmıo bırazdaha sallım bakımmm
selam kızlar Türkiz uyumak üzere inşallah uyur artık sakinledi buralar kimse gelmiyor
bugün Seher civciv pınar sibel bigudi ilgin marlıyn ............... yoklar.
ne oldu bize böyleeeeeeeeeeeeeee
Aysuncum geçtinmi ek gıdaya
canim ben günde bir kere mama veriyorum aksamlari doktorumuz anne sütüyle beraber aldiklari icin pre kullandiriyor ama artik onuda yemiyorlarcanim iyide cocuklar kocaman oldu hala neden pre veriyorsunki? nerdeyse 2 ye gececekler..bence 1 al daha iyi..
iştahsizliğa milupa milumil cok iyi geliyorben bi kere yanlişlikla almiştim..serraya yetişemiyordum..ozaman bide sütümde vardi..doyuramiyordum cocugu..sonradan fark etmiştim iştah acici oldugunu ama seninki sanirim hastaliktan öyle..ama sen genede aptamil milumil 1 al..inşaAllah yer kuzucuklar a.s.
merhabalar temizlik yaparken kayboldum ...mutfağın bütün ağır işini yaptım
yerini silemiyorum eşime dedim oda sen gel yat gerisini hallederim dedi
mutfağı sildi antreyi silmiş süpürmüş banyoyu temizlemiş çocuklaarın odası kaldı bugün yapacam artık
yemeğim var ama çamaşır derdim var kuruyanlar alıncak çocuklarınki yıkanacak vs.iş bittikten sonra çocuklarla yıkandım sonra kaynanacıkma gittik iftaraaaa ,hiçbişeye elimi sürmedim sofrayı kurdu
kaldırdı bulaşıkları yıkadı öncesindede gittiğim gibi uyudum oğlu ile baktı çocuklara
10.30 eve geldik........sahur yapık alişi sallıyorum ayağımda yaaa ..uyumadı velet ama dalıyorr
ilknur cnm aptamil değilde bebelac 1 dene bide kızında sanırım üşütmüşşş geçmiş olsun
bu arada bende yine bas dönmeleri ve oturduğumda oturduğum yeri sallanıyo gibi şeyler basladı yine vitamine basladıııı ...........bi yerde fire verecem ama ne zamann
günaydın herkese iyi haftalar hafta sonu sınavım vardı yoğun geçti kızlar ev derken bugün işteyim akşama kızkardeşimi istemeye geliyorlar çıkınca annemlere gideceğim hayırlısı bakalım
kızlar bizimde 19 eylülde dördüncü ayımız bitiyor ek gıda için doktorumuza gideciz
bu arada sanırım durunun dişi çıkıyor tam alt ortada beyaz inci çıkmış ucu gözüküyor
cnm benim kızına bilmem yaparmısın ama ıhlamur yap ben yapacam doktorum söyledi ıhlamur içir diyee öksürük içinncanim benim allah kolaylik versin cok zor iki cocukla is dag gibi ütüm var offff offf
öksürügü bari gecse prensesimin ama nesesi iyi etrafa gülücükler atiyorr burda bebelac yok almanyadayim
o bas dönmeleri bendede oluyorr gecmis olsun birde saclarim nasil dökülüyor nasil anlatamam kel kalcam yan indamafoldumben
merhaba tatlı anneler nasılsınız,
Çoğunuz ek gıdaya başlamışsınız sanırım, Masal 3 ay 11 günlük oldu, dr 6. aya kadar sadece anne sütü diyo, annem ben siz 3 aylıken başladım herşeyi tattırmaya diyo, çevremde 6. aya kadar anne sütü verenlerin çocukları çorbadan başka bişey yemiyo napıcağımı şaşırdım, sizler nasıl yapıyosunuz, başlasam mı 4. ayında sizce yemeklerin meyvelerin tadına baktırmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?