2009 Mayıs Anneleri

OFFFFFF cok yoruldum bu günnn
ben mama takviyeli emziyordum ama simdi kesinlikle yemiyorlar mamayi
aptamil pre kullaniyorduk belki sevmiyorlardir diye gittim hipp pre aldim yok onuda yemiyorlar
kizim öksürüyor burnu akiyor surup la burun spreyi verdi doktor birde gözleri kizmizi kirmizi oluyor normalmidir ya

hala uyumadilarr mikir mikirrr allahim yardim ett

SLM KIZLARR nasılsınız?keyıfler nasıl..
bız aynı tas aynı hamam.sankı bıraz ıyılesme var ogluşumda artık gunduzlerı uyuyo gecelerı ayakta 2 gundurkaydirigubbakcemile3
hıc uyumamasındar ıyıdır bende halıyle gunduz uyuyorum gece ayaktayım dun saat sabah 6 da yattık mesela aksamustu 5 ekadar da uyudu sıpakaydirigubbakcemile3
annem bendeydı dun esım gececıydı 12 saat nobette bugunde gececı ama yenı gıttı bızde oglusla oynasıoz sız napıonuz...
BEYAZCIM gecmişolsun cnm ya..
belkı hasta ya kız ondan yemıodur mamayı

buarada face e bende uye oldum sonunda teyzemın kızları yaptı bişiler sizlerıde ekledım tanıyabıldıklerımı..MELEKASLI adım eklemedıklerım warsa ekletyın benıde kızlarrropuyorumnanaktan

ayyy Allah yardımcın olsun canım ya
benim kızımında burnu akıyor yarın ek gıda için gittiğimde sorucam dr a
oh oh uyu da gece gündüz farketmez
ablamın arkadaşı günde 10 dk uykuyla duruyordu tam 1 sene kız hayalet gibi geziyordu resmen

kızım uyudu herkese iyi geceler tatlı rüyalar
yarın iş var öğleden sonrada kızı dr a götürücem akşama doğru görüşürüzz

slm kizlarrrrrrrrr a.s.

ay kac gündür okuyorum okuyorum yazamiyorum..cok uyusuk oldum sanirim akannehir

serramda sapitti iyice..velet uykusuzluga hiç gelemiyor ya..ve uyku saati hiç belli olmuyor..bu ek gidalara gectigimizden beri 4 aydir 8-8.5da gece uykusuna gecen cocuk bazen 7 de bazen 11 de yatiyor..bazen ac yatiyor bazen uyumak için sürekli yiyor..ay napcagimi şaşirdim iyice..ac kalmasin diye 6.30da muhallebisini yedirmeye basladim..bu sefer 7de uyuyor,9da uyaniyor..bide kabizlik hala devam ediyor..ne zaman pirinçli muhallebi yedirsem (ki cok seviyor onu) ertesi gün tik yok cocukta..denedim 1 haftadir..yarin gene doktorunu aricam..ne vericem bu cocuga diye..tahilli muhallebileride hiç sevmedi..mama içinde aptamil conformil aldim..bakalim inşaAllah düzelir bagirsaklari..

ek gidaya gecen hatunlar..siz saat kaclarda neler veriyorsunuz? sizde de sorunlar ciktimi?

valla bugun öyle sıkıştıkki 12de meyve yedirdim..ee muhallebiyi 6.30da yedirmem için 3 te bişi yedirmem lazim..ama hem sebze hem yogurdu vermem gerektigi içiin ikisini bir verdim bugun kaydirigubbakcemile3 yedi valla :))) meyveyi cok daha erken vermem lazim hepsini yetiştirebilmem için..oy anam oyy..

emziren hatunlar emzirebildiginiz kadar emzirin valla ek besin işi cok yorucu :))) yedirmesi degilde düşünmesi yoruyor..

kizlar bu arada "sevginin 5 dili" kitabini bitirdim..sonra hem eşimin hem kendimin birincil sevgi dilini bulmaya caliştim..çok komik bi sonuc cikti :)))))

biz manyak bi ciftiz kitaba göre kaydirigubbakcemile3 cünkü bende 5ide herzaman birincil,eşimde de zamana göre hepsi birincil cikti :)))))

ama eşimin tepkisi cok komikti..anlattim ona böyle böyle diye..zaman göre hepsi dedi :) ya dedim git ne alakasi var..ya dedi karnim açken bana hediye versen ne olur,yada fiziksel temas olayi varsa ütü yapsan ne olur,:)))) hangisine o an ihtiyacim varsa o an odur birincil sevgi dilim :)))))

yazara mail atcam gerci bilmiyorum yaşiyormu ölümü :)) bizim gibi manyak bi cifti çözün doç.olun dicem :)))) eşimi bile çözse yeter kaydirigubbakcemile3 :kedi:

şaka bi yana :) benimki nitelikli beraberlik..genel itibariyle hepsi var ama nitelikli beraberliğe cok daha fazla önem veriyorum..sevgi depomu en cabuk o dolduruyor :))) eşiminki cidden çözemedim ama sanirim dedigi gibi zamanina göre değişiyor onunki :))

yanliz kesinlikle okumanizi tavsiye ediyorum..insan kendi yapmadiklarinida görüyor yerimseniben

eşimle kaç gündür hatta kac haftadir çözemediğimiz şeyler vardi..görünmez gibi..onlarida konustuk bu vesileyle..iyi oldu..hamdolsun anladi beni..bende onu :) tabi anlayip anlamadigini asil zaman göstercek zemuszemus

tşk ederim esen.bebişimin adı serra nura.s

oyy bi serra daha he :) hoşgeldin canim aramiza a.s. benim kizimin adida ayse serra :)

ne reflüsü ya..o yasta reflümü olurmus..ay bu doktorlarda sapitiyor bazen..yakinda cocuk aglasa depresyona girdi felan dicekler :))

canim serra tahilli mamalari pek sevmedi..daha dogrusu irmikli olanlari..

sütlü pirinçli olanlari zaten doktorumuz tavsiye etmişti..tahillara sonra gecicez demişti..ama kabiz yapti serrayi..milupa ile herobaby'nin kini cok sevdi..

canim iyide cocuklar kocaman oldu hala neden pre veriyorsunki? nerdeyse 2 ye gececekler..bence 1 al daha iyi..

iştahsizliğa milupa milumil cok iyi geliyor ben bi kere yanlişlikla almiştim..serraya yetişemiyordum..ozaman bide sütümde vardi..doyuramiyordum cocugu..sonradan fark etmiştim iştah acici oldugunu ama seninki sanirim hastaliktan öyle..ama sen genede aptamil milumil 1 al..inşaAllah yer kuzucuklar a.s.

tuba kız face dekı serranın fotosu superrr cıkmışş yaa bayıldım su sıyahlı olan maşallah kuzuma

cok teşekkürler tetesiiiiiii :) kiz senin hediyeni hala alamadim yaaa..eve demir attim resmen..oructan dolayi anca ikindide kendime geliyorum..bu hafta halledicem artik..rüyalarima giriyor valla hediye işi :)))))

yarin anneme giriyorum kizlar..2 gün orda kalicaz inşaAllah :) banada serroşada değişiklik olur..erkenden gidemem muhtemelen :)) oructan dolayi sabahlari yerimden kalkamiyorum :))) sadece namaz ve serranin yemegi için kalkiyorum yataktan kizimida aliyorum yataga tv izliyoruz,oynuyoruz,uyuyoruz kizimida uyusuk yapcam ya neyse son 15e girdik sonra toparlariz nasilsa

serros uyandiiiiiiiii :) gidip mamasini hazirliyim..kizçem ramazan girdi gireli ne sahuru ne iftari es gecmiyor :)))

selam canım yptırmadım.benim bu ay rota ve sağlık ocağındakiler var sanırım kabakulak falan inşallah problemsiz olur.

kız kalplaerine inmesin sakın neoldu diye
canım merhaba hadi alişin kanamaları bitmiş kız yorulsunlarki sende vakit bul herşeye bol uyurlar
kızlar ya ben de mayıs annesiyim.15 mayıs.hamileliğimden beri burayı okuyorum.sizleri takip ediyorum,kim ne zaman doğum yaptı,kimin neyi oldu diye.ama hiç katılmadım aranıza.şimdi katılsam çok mu geç olur
hoşgeldin tatlım Defneler çok derken Serra lar geçecek galiba
doğrusun bende bugün markette baktım kaldım sonra dr gideyim öyle başlayım dedim senin kızda sevmedi demek
he kızlar bi de şeyi sorucam
ülkerin hem hero baby si var hemde gogly diye bi maması var
aralarındaki fark ne acaba
zeyneple gittik de markete iyice bakamadım
bilmemki
o süper ya hadi inşallah böyle gider
bişey bozmuş demek dikkat et bakalım ben armut suyu verdim cildi kabardı şimdi yine deniycem yine olursa alerjisi var demektir
zor valla ikizler canım mamayı sıcak ver tabi ağız yakcak gibi değil Türkiz soğuk yada ılık sevmiyor mesela, geçmiş olsun bi dr git bence
ekledim seni kız sende benim gibi düzesizsin bebeği uyutmayı düzene koyamadık

kızım uyudu herkese iyi geceler tatlı rüyalar
yarın iş var öğleden sonrada kızı dr a götürücem akşama doğru görüşürüzz
güle güle ben izinliyim bayrama kadar
ay ben nasıl yapcam ya işim kötü valla
enteresansınız demek.belkide kitap eşlerin konuşmasını sağlıyordur gerisi boştur
öptümmmm hepinizi ve boncuklari demeyi unuttumm :))) mucksssssssss
öptük bizde
selam kızlar Türkiz uyumak üzere inşallah uyur artık sakinledi buralar kimse gelmiyor
bugün Seher civciv pınar sibel bigudi ilgin marlıyn ............... yoklar.
ne oldu bize böyleeeeeeeeeeeeeee
Aysuncum geçtinmi ek gıdaya

[B]oyyyy kızlarr bız hala uyumadık yaaaaaaaaaaaaaaa
benım oglan tv nın karsısında gulucuk agucuk ustune atıo..
TUTKUNCUM aynen bacım duzen muzen yok hiç olmadı zaten bu gıdışle olıcakta sen benden ıyısın anacım Turkız uyumus coktan yagız hala uyanık...
TUBACIM canım aynen bende ewe demır attım hatta mesken tuttum e tipi acık cezaewi mubarek NE CARSI NA PAZAR YARASAYA DONDUM KACGUNDURR hedıte işi benımde canımı sıkıo aynen ruyalarıma gırıo yafs bı bız kaldık gıbı alamayan boncuk kara bocuk serrama sole cici cici elbıseler alcam da bı carsıya cıkamıomkı yagızdan bu hafta eşimin 2gun ıznı olcak nasıpse ozaman halledecem artıkk..TUBA kıs gozumu korkuttun anacım ek gıdaya gecınce duselır belkı benım oglan dıodum serrayı duyunca gozum korktu hatta dr a 4.aydan sonra baslayalım demeyı bıle dusunuordum yaa işe baslıcam
az kaldı yagız bu duzenbde dewam ederse işim cook zor olucak buna bı cozum bulmam lazım(((buarada sewgı dılınıze koptum yaa
:)))eşin dogru dıo oan neye ıhtıyac warsa sewgının dılı o haklı adam:)))

Son düzenleme:
merhabalar temizlik yaparken kayboldum ...mutfağın bütün ağır işini yaptım
yerini silemiyorum eşime dedim oda sen gel yat gerisini hallederim dedi
mutfağı sildi antreyi silmiş süpürmüş banyoyu temizlemiş çocuklaarın odası kaldı bugün yapacam artık
yemeğim var ama çamaşır derdim var kuruyanlar alıncak çocuklarınki yıkanacak vs.iş bittikten sonra çocuklarla yıkandım sonra kaynanacıkma gittik iftaraaaa ,hiçbişeye elimi sürmedim sofrayı kurdu
kaldırdı bulaşıkları yıkadı öncesindede gittiğim gibi uyudum oğlu ile baktı çocuklara
10.30 eve geldik........sahur yapık alişi sallıyorum ayağımda yaaa ..uyumadı velet ama dalıyorr

gelelim sizleree kızlar ek gıdadan pes etmeyin kıvılcım kakası öle kötü kokar çok yapar hiç yapamaz
kolay değil canım çocuklar için bir baslangıç 4 ayd çocuklarda dili ile ittirme reflexsi var biz bile bi ileri iki geri yiyoruzzz pes etmeden tıkıyorum vallaa

tubişş sana öncedende dedim piriç kabız yapıyor diye bebelacın mısırlı irmikli sütlü muhallebisini verdim biberonla benimkiler götürüyoo ve çok şükür kabız değiller ..sonra hippin yulaflısı var
aptamilinde sütlü muzlu lusu var yada hazır elmalı muhallebi,sütlaç dene cnm

siribone cnm bende dünya yüzü görmüyorumm aynıyızz bu arada facede ekledim seni

ilknur cnm aptamil değilde bebelac 1 dene bide kızında sanırım üşütmüşşş geçmiş olsun

özlem ülkerin hiçbir mamasını almadım mamada iyi olacaklarına inanmıyorum pek

yeni gelen arkadas hoş geldin

siboşş,pınar kaçaksınızz

tutkun cnm benimmm izinde bizlesin heraldeee

bu arada bende yine bas dönmeleri ve oturduğumda oturduğum yeri sallanıyo gibi şeyler basladı yine vitamine basladıııı ...........bi yerde fire verecem ama ne zamann

pınar kıs nerelerdesın bayadır denk gelmıoz bacım senle..mamaya baslamısınız hayırlısı olsun ohh accıkta duselmış defnoş ha darısı bana inşş...

buda son halimiz teyzeleri

oyyy maşşallahh pek tatlı olmus annesiiii

benim oğlanlar 5 ayın içinde 5 gün sonra bitecek 5leri

ömer 7500gr 64cm
ali 6700 63 cm

maşallah bırsen paşalara...

off off calışmak kısmını dusunmek bıle ıstemıom şimdilkikkk..ne zor ya canım ..alıştılar bızle olmaya bebişlerede zor gelıo tabı..kıyamam ben kuzuma...almamış demek sutu bıberonla(

günaydın herkese iyi haftalar hafta sonu sınavım vardı yoğun geçti kızlar ev derken bugün işteyim akşama kızkardeşimi istemeye geliyorlar çıkınca annemlere gideceğim hayırlısı bakalım
kızlar bizimde 19 eylülde dördüncü ayımız bitiyor ek gıda için doktorumuza gideciz
bu arada sanırım durunun dişi çıkıyor tam alt ortada beyaz inci çıkmış ucu gözüküyor

cnm benm ben daha baslamadım ama oglum tam yemek vaktı bızle olmak ıstıyor bende corbaların yogurtun bazı yemeklerın tadına baktırıtorum dr baktırabılırsın demıstı o kadar sende bayrama kadar ızınlıymısın yıllık ıznını aldın herhalde neyse burdasın o zaman bol bolhihoyyyt

canim ben günde bir kere mama veriyorum aksamlari doktorumuz anne sütüyle beraber aldiklari icin pre kullandiriyor ama artik onuda yemiyorlar
birde milupayi deneyeyim bakalim yiyeceklermi
eskiden yemesinler diye ugrasiyordum simdi yedirmeye calisiyorumm

canim benim allah kolaylik versin cok zor iki cocukla is dag gibi ütüm var offff offf
öksürügü bari gecse prensesimin ama nesesi iyi etrafa gülücükler atiyorr burda bebelac yok almanyadayim

o bas dönmeleri bendede oluyorr gecmis olsun birde saclarim nasil dökülüyor nasil anlatamam kel kalcam yan indamafoldumben

merhaba tatlı anneler nasılsınız,
Çoğunuz ek gıdaya başlamışsınız sanırım, Masal 3 ay 11 günlük oldu, dr 6. aya kadar sadece anne sütü diyo, annem ben siz 3 aylıken başladım herşeyi tattırmaya diyo, çevremde 6. aya kadar anne sütü verenlerin çocukları çorbadan başka bişey yemiyo napıcağımı şaşırdım, sizler nasıl yapıyosunuz, başlasam mı 4. ayında sizce yemeklerin meyvelerin tadına baktırmaya

:1shok::1shok::1shok:çok erken değilmi cnm yaaa daha 4 ayı dolmamış üstelik bence hemen doktora git dişi için bide patlamış heeee abowww allah kolaylık versinn

cnm benim kızına bilmem yaparmısın ama ıhlamur yap ben yapacam doktorum söyledi ıhlamur içir diyee öksürük içinn
benimde dağ gibi çamaşırım var şimdi beyazlar yıkanıyor onları asacam renkli kuruduysa onları alıp katlayacam çocuklar izin verirse ütü yapacammbirikmesin hemen renkliden çıkanları ütüleyecem

cnm biz çoğumuz ya mama ile yada anne sütü ek mama ile gittiğimizden ek gıdaya geçtik ama benim bir arkadaşım varr 4 ayllıken sadece anne sütü verdiği halde ek gıdaya geçtii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…