2009 Mayıs Anneleri

kızlar merhaba... ya ben hala düzlemedim bu nasıl bir grip ki hergün tekrarlıyor anlamadım gitti... ama adam gibidinlenmediğimden böle oluyor galiba...çarşamba günü kontrolümüz vardı...oğlum 7300 olmuş... hiçkilo almadı diyodum meğer 1100gr almış bu ay... çok sevindim...
bişi sorcam size kızlar ayın 10 unda antalyaya gideceğiz... uçakla mı gitmek daha rahat olur bebek için yoksa arabayla mı... sizce napalım...

birde kızlar ben antalyaya gitmeden önce bekliyoorum,bende buluşalım bu sefer... bursalı hatunlar size diyorum haftaya gün ayarlayıp bana haber verin görüşelim mutlaka.... haber bekliyorum sizden...

kızlar merhaba, bende acayip hasta oldum ya, boğazlarım şiş yutkunamıyorum, grip oluyorum, yavrukuşuma geçmese bari ,
Hasta olan herkese geçmiş olsun, okuyamadım geçmişi ,
Esracım maşallah Doruğa , iyi kilo almış, isterdim bende gelmek ama fena hastayım, bir gün toplanıp bizede gelin kızlar çok sevinirim
dün çok fenaydı Yusuf Kayra hep kucak istedi hiç uyumadı, sanırım bir büyüme atağı geçirdi, anneside yorunluktan hasta oldu

büyüme atakları hakkında , paylaşayım diye düşündüm,

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi
dolayısıyla "büyüme atakları"" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları
sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları
gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda
büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor,
beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye
ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sik yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye baslamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.Yenibecerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız,
ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla basa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz miydi ? "Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel"
deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa "Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım" diye düşünüp, endişelenmez miydiniz?
"Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim" gibi düşüncelerden
uykunuz kaçmaz miydi?Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz miydi? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz miydiniz?

ıste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle basa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik
gelişimlerinin dışında , algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken , daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya
çalışıyorlar.Büyüme(Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa,ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha
rahat olabiliyorlar.

S.Nil Tuncalı

Eğitmen-Çok Kültürlü Eğitim Uzmanı-Wellness Trainer

cnm haftaya bişi kalmaz iileşirsin bekliyorum senide...

Geçmiş olsun cnm ya, bakacak birisi varsa yakınlarda annen gibi çağır geşsin sen dinlenir daha kolay atlatırsın böylece, bide aferin doruk bebeğe maş., ben memlekete arabayla gittim uçakla döndüm aslına bakarsan ikiside zor ama uçakla bu sıkıntı daha az yasandığı için ben uçağı tavsiye ederima.s.

Geçmiş olsn cnm, bilgi paylaşımın için teşk.a.s.

ya kızlar burda in cin top oynuyo, akşam sipariş vermeyi düşünüyoruz yatağı ama bi fikri olan yokmu

bebişine bi dakika emzirtip sağ sütleri çok iyi indiriyor onlar :) ben az çıkınca öyle yapıyorum 150 yi görüyoruz
herkese günaydınn
her yerim ağrıyor yine mi hast oluyorum ne
iyi hafta sonalrııı
geçmiş olsun
vallahi ben aldım ama yaylı falan değil bebekler için uygun demişlerdi alerji yapmıyormuş
evet canım sünnet olduk geçti bile şükür
teşekkürler sünnet olan paşa deniz kaan :)
oh oh ne güzel güle güle kullan
zor bi durum sütün azalmış olabilir bi dönem benim de oldu helva işi düzeltti bi de bi göğsümü gece hiç emzirmiyorum sabah sağıyorum
zorlama zaten ama çorbayı bi druna danış
çok zor olmuş yaaaa
gittiiiiiiii gittiiiiiiiiii ciftligim gittiiiiiiiiiiiiiiii mafoldumben senağlama senağlama telekom el koyduuuuu üüüüüüü senağlama senağlama
bizim arkadaş girebiliyo hala nasıl anlamadım
maşallah kuzuma maşallah :)
geçmiş olsuuun

herkeslere mrb lar hanımlar.... hasta olan annelere ve bebişlere allah acil şifalar versin... herkeslere iyi hafta sonları :hulya:

bengicim sanada sünnet konusunda danışmak istiorum bizde erken olsun anlamasın istioruz ama ben çok korkuyorum... sizin nasıl geçti kaç günde iyileşti...bide nasıl yapıyorlar bilgi verirsen çok sevinirim.... doktora da danışmam lazım ama ist.a taşındık ankarada bi doktorumuz vardı burda henüz bi hastane ve doktor ayarlayamadık...yardımcı olursan sevinirim

burcu cnm hoşgeldin......
tatlım alırsan park yatak için yatak banada ne aldığını yazar mısın tatlım benimde almam gerek..........
birsen cnm gecmiş olsun cnm...

benim kızımda bu ay hatta 40 günde 500 gr almıs.çok fazla kusuyor.bu hafta birdaha bakacak doktor....
çok üzüldüm sütüm var ama kusuyor işte..reflü için ilaç verip ek gıdaya başlatır belki.4,5 aylık olduk
aslında ilk 6 ay baslatmayacaktı ama bakalım bu salı belli olacak..
yaaaa bilg. bozuktu ya benim çok ayrı kaldım valla cok özledim hepiniziiiiiiiii çoooooook

tabi ki ne demek
bizim genel anestezi oldu küçüklere lokal yapamayız yerinde durmazlar dedi çok başarılı geçti sabah 7den sonra süt vermedim saat 11de operasyon oldu saat 1 de emzirdim yavrum kan alırken bi de damarını bulamamışlar katedal takmak için o zaman çok ağlamış ben okuldaydım dayanamam diye gitmedim
iki gün sonra pansumana gittik iyiymiş her şey ilk çiş çok zordu çok ağladı bi de ertesi sabah ağladı epey sanırım çiş yaktı o kadar bezini de bağladık biz antibiyotik verdi mikrop olursa falan diye onu kullanıyoruz kendi druma da danıştım tamam dedi
ameliyathane zsoğukmuş çok üşümüş burnuna sürekli deniz suyu damlat dedi drumuz
aklıma gelenler bunlar salı günü oldu yüzüstü bile durabilir dedi ama ben dönmesine hep engel oldum bugün bıraktım kendi haline eskisi gibi hareketleri 2 günde geçiyor anlayacağın
şimdi pansumanını yapacağız ilk kez evde
ben tavsiye ederim bu eninde sonunda olacak kendini bilmiyorken olması en iyisi

Yeni anne , bengi, twety sağolun kızlar a.s. Esracım iyi olursam gelmeye çalışırım
Sünnet olan ve olacak prenslere maşallah, Allah damatlıklarınıda göstersin

misafirim geliyor birazdan. çok yoruldum sabahtan beri( kuzumda hasta gibi burnu tıkalı ve birazda öksürüyor. hiç takılamadım bugün.
farmville ne oldu yaa??((

ben geldim kimsecikler yokk. bugünn..ayy bugün kocişle b.evlerde buluştuk annemde kalıyoruz ya önce yimek yedik sonra bana cici aldı kocişş...sonra çocuklar için migrosa gittik onlara kavonoz meyvesi aldık artık devam sütüne geçecez devam sütü ve mama aldık....oradan çıktık minübüse bindik yayladan geçerken hymarry ciğimin evine baktım kuzumun camları kapalıııı....eve gittik hemen eşyalarımızı aldık hazırlandık hemen eve uçtuk kuzular durmamışş......kuzuları babasına bıraktık annemle alışverişe gittik....eve geldikkkkkkkkkkkkk çok yorulmuşummmm yaaa....

HOSGELDINNN canım benımŞenizkıs gulsemmı aglasammı kağana yaaaa...hepıcıı aynı bu kuzularınn mızmızzzzzzzzzzz..kemer kısmına koptum burcukaydirigubbakcemile3soyle bı havaalanında hayal etımde sızı..kıyamam yaaa....bu cocukların emzıkle derdı ne bılmıyom anacım ya emıwerseler ya cukcukkkk..neysekı olaylıda olsa gelmısınız gusel bı macera yasattmıs kağan paşa anneyezemuszemus

gittiiiiiiii gittiiiiiiiiii ciftligim gittiiiiiiiiiiiiiiii mafoldumben senağlama senağlama telekom el koyduuuuu üüüüüüü senağlama senağlama

kıs nere gıttı çıftlık hanı su vıllalardan alacaktınnn bıuzde caya gelecektıkkkakannehir

siribonn kaşıkla yemiyormu cnm muhallebi vs. versen

BIRSO HALA ıyılesmemıs pasalar ya..neysekı annendeymıısn canım ya...inş duzelırler bıan once:Saruboceq:benımkı kasıkla yıyo canımda bıberon almıyo benım nobet gecede oluyo gunduz neysede gece napcazz bılmıyomm:sinifsinif:

ya kızlar burda in cin top oynuyo, akşam sipariş vermeyi düşünüyoruz yatağı ama bi fikri olan yokmu

bıolmemkı burcu ya...ortopedık al bence yaylı falan nasılkı acep ben parkyatak kullanmıyorum ama bız çilekten bebek yatagı almıştıkk

oglus suunnet olmussssssssssssshihoyyythihoyyythihoyyythayırlı olsun gecmışolsun canım...erkek oldu sımdıkten desene....huıursuzlandımı canım ya..bende bı sımdı bı sonramı yaptırsak hıc bılmıyom huzursuzlanır duzenı bozulur dıe korkuom...

benımkıde cok kusuyo emıoyo hıc kalmıyo mıdede cupp dısarıı...
sutum var oglum doyuyo kılo alımıda ıyı ama nıe makıne sagmıyo anlamadım..stııll teaye baslıcam bakalım bı deşiklik olcakmı....benımkı cok sık emıyo komsum sutun bırıkmıyodur dıo işe başlayınca okadar sık emıcei için bırıkır dıo ya bakalım...

misafirim geliyor birazdan. çok yoruldum sabahtan beri( kuzumda hasta gibi burnu tıkalı ve birazda öksürüyor. hiç takılamadım bugün.
farmville ne oldu yaa??((

bişi olmadı yafs benım çiftlik duruyoooooooooooo..kolaygele canım..

yorucu ve youn bı gunmus bırsom yat dınlen bacım ksammmm

herkeze iyi akşamlar bu gün akşamın şu saatine kadar temizlik yaptım çoook yorgunum geçmişi okuyamadım.evim o kadar pistiki artık komşularım çöp ev diye ihbar edeceklerdi nerdeyse kaydirigubbakcemile3neysem mehmet bu aralar geceleri eskisi kadar sık olmamak şartıyla biraz beni mutlu ediyor eskiden 20 defa kalkıyosa şimdi 10 defa kalkıyorbunada çoook şükür kalkış saatimizi 8buçuktan 8 e çekti ama sıpa yaa o yarım saat bile ne tatlı oluyo ama diymia.s.

canım biz çok şükür kolay atlattık ama bilmiyorum her çocuk bir olur mu benim çevremde çok vardı yaptıran bi cesaret oldu bitti şimdi iyiyiz eski formuna döndü öyle uyumamazlık falan yapmadı zaten

birsencim ben kaçırmuşım antibiyotigi ikiside alıyor zannettim.. çabucak iyileşsinler ya çok zor oluyor..

bengicim emziripte sagmaya çalışıyorum ama benm kızım emmedigi için gece uykuda emiyo oda 2 çekip 1 uyuyor ve çok güçsüz çekiyor geldigi kadar veriyoz işte ahh ahh neler deniyom bi bilsen..

burcu yatak işini bilmiyorum tatlım park yatak almadım içine ayrıyetten yatak alındıgına bilmiyodum inan..

MUTFAGI TEMıZLıYORUM KIZLAR BU HAFTA BıTMESı LAZIM YRNDA ARKADAŞIMIN BEBEK MEVLÜDÜ VAR ONA GıDıCEZ PAZARTESı TAM GAZ DVM EDERıM AMA BEBEKLE ÇOK ZOR OLUYOR BUZDOLABIMI 3 SAATTE SıLDıM DÜŞÜNÜN..
YRN ANNEME SÖLEYıM 1 KAÇGÜN GELSıN DEFENEYE BAKSIN BıTMEZ YOKSA..
UGRARIM BYE

Iyi Geceler Kizlar, gecmisi tam okuyamadim, herkes iyidir umarim. Nurten'cigim o süt sagma makineleri olan sütünüde stresten azaltir. Benide illet ediyordu, artik ugrasmiyorum. Dereotu almisti esim, salatada kullandim bugün, epey ise yaradi sanki. Helva'da iyiymis, onuda yarin kahvaltida deneyecegim bakalim. Ama kizin keske emmeyi sevse, en cok bebek arttiriyor sütü cünkü. Birde elle sagmayi dene, belki daha cok cikartirsin:) Ve gögüslerine sicaga yakin ilik suyla masaj yap, bu da ise yariyor. Ne kadar artsa o kadar kar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…