2009 Mayıs Anneleri

tesekkur ederım canım...zemuszemus

gecmişolsun canım...buaralar tum kuzular hasta yaaaa:sinifsinif:

ahh sıbelımm ya allah yardımcımız olsun benımde 1ayım kaldıııı:gitme:

hıc kullanmadım canım..dr emmeye dewam dıo ben kafama gore werıom bişiler...alışması lazım benımkının 1ay kaldı işe başlamaya her ıstedıınde ememıcek benı artıkkk...

ıyı pazarlar herkese...
herkeseler gezmede sanırım....
bızde kahvaltı ew işi yagız beyın yıkanması falan anca oldu saattt..eşim ewdeydı ama işe gıtcek şimdii:sinifsinif:
bugun yourt yapmayı denedım ıkı kez ama fiyaskooo oldu yaaa..tutturamadım nıyeyse cok cıvık oldu sız nasıl yapıonuz su yourt işiniiii:sinifsinif:kucuk mama kavanozlarının yarısıyla sut koydum ıkı cay kasıgıda yourt ekledım havluya sarıp bekledım ama cık olmadı kı ben normalde kendımızede mayalarım yourtu olur cok guzel az oluncamı beceremedım yafs....

hımmm
çok vermeyeyim bende o zaman doğrusun cnm
ekmeği de varmış bend eondan alayım ama daha sonra bizimki kaşıklka yemiyor hala
sıvı olarak veriyorum herşeyi

bende hala beceremiyorum cnm
zaten zeynep de sevmiyor
pes ettim artık
evde kendime mayaladığım yoğurttan 3-4 çay kaşığı veriyorum arada

mızlamaya başladı yine zeynep uyuyacak galiba ben biraz salllayayım şunu
dışarı da bir yağmur yağıyor
offffffffffffff
şimşek gökgürültüsü
yağmurdan dışarısı görünmüyor sisili gibi oldu hava
birazda soğudu
rüzgarda variyiki çamaşırlarımı toplamışım

uyut kuzuyu annesi...
burdada kapattı hava ama yagmur yok keske burayada yağsa cok ozledım toprak kokusunu...benımkıde uyuyo daha banyo yaptırdık eşimle daldı uykuya.....zemuszemus

ben burdayımmmmmmmmmmmmm

kimseler yok kız canım sıkıldı
benimde canım sıkıldı

ben bebe bisküvisi vermiyorum canım daha erken diye düşünüyorum
sabah meyve püresi
öğlen çorba
ikindide yoğurt o kadar şimdilik

uyut annesi ağlatma minnoşu

ben bugün kendi temizliğimi yaptım sonra banyo yaptım
Ahseni de yıkadım çorba yaptım şimdi bizim yemeğimizi yapıyorum
yarın da temizlikçi gelecek yoruluyorum valla ben yapamıycam

ben de uykuda çektirip iki kere sağıyodum ama güçlü çekmiyo herhalde hay allah ya stres yapma yine de
off sen nasıl bi işe kalkışmışsın kolay gelsin canım
evet canım teşekkür ederiz :)
geçmiş olsun dr götür hemen
çok zor bilirim çoooooooooooookkk kolaylık versin Allah
ohh geçmiş olsun
sarımsak mı nası yani yediler mi
sorma ya ben deee

iş ve ev işi zorken bi de çocuk var boş ver yorulma daha fazla
benim sağ olsun annem ve kayınvalidem yapıyolar

ne kaynanalar var bengicim maşallah:)) benimkide buraya tatil yapmaya gelecek,şimdiden onu kesişiyor benle!klava: ama ben ona pabuç bırakır mıyım?? kötükedihüso

bende şööyle bi ortalığı toparladım. mercimek çorbası karışık kızartma ve salata yaptım. kış için karnıyarıklık patlıcan,biber kızarttım biraz,dolaba attım. şimdi sular kesik,gelsin bulaşıkları halledip banyo yapıcam bende.

bize yaptığım mercimek çorbasına tuz ve baharat koymadan 2 kaşık ayırdım,oğluşuma verdim. yiyecek mi diye denedim. yedi galibaalkisalkisalkis mercimek belki gaz yapar diye çok vermedim ama çok besleyici bi çorba. içinde patates,havuç,soğan,sarımsak ve pirinçte var.kaydirigubbakcemile2

oh afiyet olsun
bende kızıma çorba yaptım 3 günlük içine patates havuç bulgur kabak ıspanak ve mercimek koydum
yedi valla maşallah üstüne beni de emdi uyanınca yoğurt yedirip tekrar emziririm

mrb kk nın en güzel anneleri bu sabah geç kalktık çünkü oğlum nedense gece uyandı ve oyun istedi yun oynadık gece gece sabah ta babası uyuttu sonra bizde uyumaya devaam....12 gibi kahvaltı ettik...şimdi babmız çıktı ziyaret etmesi gereken bi yer vardı tabi çıkmadan önce alışverişe çıktık tam çıkıcağımız zaman yağmur bastırdı ama allahtan market yakın koştura koştura gittik öle işte...

bu arada bebe bisküvisi veren ve vermeyen arkadaşlar var bende bugün alışverişte aldım sabah mama ile kahvaltı hazırlıodum oğluma (mama ekmek kırıntısı pekmez, suda bekletilmiş peynir filan..) şimdi bisküvi ile yaparım içine artık nohut tanesi kadar da yumurta katarım diodum ama sizce ne yapıyım??

esencim sen ne zaman bu tarz bi kahvaltı vermeye başlıcaksın okuduğum kadarı ile erken demişsin de doktora filan mı danııştın merak ettim... bende bebek yemekleri diye bi kitap var orda 6.aydan itibaren bu kahvaltının verilebleceği yazıoda ondan aldım...

oh afiyet olsun
bende kızıma çorba yaptım 3 günlük içine patates havuç bulgur kabak ıspanak ve mercimek koydum
yedi valla maşallah üstüne beni de emdi uyanınca yoğurt yedirip tekrar emziririm

cnm 3 günlük yapınca buzlukta mı saklıosun..ben geçen aldığım hazır meyve püresi kavanozuna (125ml) koydum ama acaba olurmu günlük mü yapsam diyede düşünmedim diil fisfisfisfisfisfis

oy afiyet olsun kuzuzlara
maşalalh seviyorlar çorbayı
ben hero babynin 7 sebzeli midir nedir ondan almıştım yemedi
bende yemedim iğrenç tadı var
döktüm valla
çorbaya başlasam diyorum bende nasıl yapsam ki ilk çorbayı
ek gıda topiği var ama herkes başka yazmış bana çok hafifi bişey gerek
zeynep çok hassa bu konuda
ek gıda vermesem bile acayip kusuyor
onlaraıda verince hiç sormayın
bakaım ne yapacağız
her ay kontrole gidemiyoruz biz dr.a sorayım diyeceğim ama
özele gitmiştik daha önce
her ay gelişcez dimi dedim adama
hasta olmazsa gerek yok dedi
eşim daha götürürmü
hoşuan gitti onunda zaar
ben bi evi süpürüp gelem
yarına iş kalmasın

cnm bu beb bisküvüsünün üzerinde 4.aydan itibaren verilerbilir yazıyor ondan verdim bende
çok az koyuyorum arada

BENGıCıĞıM BENıMKıLER salatanın suyunu içiyor cacık içiyor mercimek şehriye normal tarhana çorbası içiyo da normal kendileri için yaptığım sebzeyi yemiyor ne yapam hep hazır kutu mamasımı verecem 6 ayıda bitiriyoz çok şükür verdim yediler çorbanın içine annem rendelemiş cnm,...

beyazcığım sende patatesi havucu pirinci çorba gibi yap cnm ....püre gibi değil zeynep şöle 5 aylık olsaa mercimek yap ama bebe usulüü

bu ekgıda işi zor yafsss daha yourdu bılem tutturamıyorum(((((((
yaRIN dragıtcez bende solıcem baslayalım dıe sutum yetıo ama işe başlayınca zor olcak su 1ay kala ufak ufak alıstırtsam bende ı iyı olcak bı duzen oturtsam işteyken ben eşimde annemde bende rahat ederız en azından aklım ewde kalmazzz...yourt yapıp werıyım dedım bugun tutmadı netten arastırayım barı olculerı bakalım bıde ole deneyım

cerencim benim kaynanam çok iyidir annem kadar severim annemin yanında olduğum kadar rahatım onunlayken o da çok sever beni çocuk bakımı konusunda bazen beni kızdırsa da iyi anlaşırız

canım bana dr liste vverdi kahvaltılara 6. yada 7. ayda çorba yoğurt meyve püresi ve muhallebiye iyice alıştıktan sonra başlayın dedi o yüzden söyledim ben 6. ayını tamamen bitirince başlıycam inşallah
cnm 3 günlük yapınca buzlukta mı saklıosun..ben geçen aldığım hazır meyve püresi kavanozuna (125ml) koydum ama acaba olurmu günlük mü yapsam diyede düşünmedim diil fisfisfisfisfisfis
çorbayı önceleri günlük yapıyordum baktım zor oluyor bi de yapıyorum zaten emzirdiğim için tadımlık veriyorum 3-4 kaşık gerisini atıyordum buzlukta da saklanabilirmiş 3 günlük yapıyorum koyuyorum kayınvalideme de kolaylık oluyor

canım bizim ilk çorbamız şöyleydi çok az havuç ve patatesi haşladım sonra içine biraz irmik koyup 5 dk daha kaynattım süzgeçten geçirip verdim kuzuma ilk günler pek yemedi ama şimdi içine çeşit koydukça sevdi yiyiyor
zamanla içine kabak ıspanak brokoli de koyarsın
ben şimdi irmik koymayı bıraktım 1 tatlı kaşığından daha az mercimek ve bulgur koyuyorum daha güzel oluyor

benim oğlum da çok kusuyordu hatta hasta olduğunda ilaçları bile kabul etmedi kustu diye hava verdik bizi bu nedenle ufaktan başlattı herkes farklı biz sütlü pirinçliyle başladık
10 gün geçti ve bugün ilk defa yoğurt da verdik şükür yedi yarım çaybardağı
oh maşallah ya umarım benim yavru aslan da seninkiler gibi oluuuurrr

ay sağolsun benim de anneciğim mayaladı bugün tutmuş verdim yediiiiiiiiiiii :)
küçük bi su bardağına 2 tatlı kaşığı yoğurt koydu yoğurt hazır değil süt hazır

oglan uyudu benım..uyurken bnede kendıme makarna yapıp yıyem barı tekrar bı yourt denemesı yapıcam bakalım nolcak deneme3 sonuc azsonraaaaaaaaaaa
:))))

oooh maşallah götürsünleeerrr... seninkiler bi alem birsen ya...büyümüşte küçülmüşler sanki.... gerçi 6.ayı bitirdikten sonra bencede abartmamak kaydı ile yediklerimizi tattırmakta zarar olmaz gibi geliyo bana...

ya yoğurt benimde hafif sıvı gibi oluyo ama ben yinede yediriyorum... sizler napıyosunuz tutmayınca dökmek mi gerekiyo???

anladım cnm bu arada çok soru sormuş gibi olucam ama senin nezdinde herkese sormuş olıym...muhallebiyi klasik şekilde pirinç unu süt ve şekerlemi yapıosunuz yoksa şu hazır tahıllı meyveli filan hazır muhallebilerden mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…