2009 Mayıs Anneleri

tesekkur ederız teyzoşlarımız
pınar bacım spıral taktırırken zor oldumu bende ıstıyorumda korkuyorum ben dogum kontrol kullanamıyorum yan etkı yapıyor bende
gulhan bacım gördum senı burdasın buluşmayı ne zman yapıyoz persembe yada cuma ıyımı sana bacım ya şu msnını sılde tekrar yukle olmuyor boyle yaw
burcu canım kaganın vıdeolarına bakıyom facede harıka masallah kuzuma :)
aysuncum erzurumda kar varmı benım eşimde erzurumlu 2 sene once geldım oraya butun akrabalar orda

Selam Kızlar,

Burcu biz daha devıt harçınde hıç bir ilaç kullanmıyoruz Bora ya.Bu ay giderken kan tahlılı istedi doktorumuz gerekli görürsem başlatıcam yoksa yukleme yapmaya gerek yok cocuğa dedi.Burda herkes kullanınca ben de terettut etmiştim.

Pınar sanada Defnoşada maşallah sorun olmamasına sevındim canım.

Özlem dentınox jeli ben Boraya denedim ama pek faydasını görmedim.Yınede deneyin istersenız.

Semoşum cok gecmış olsun.Üzüldüm Nazlıya belki de huysuzluğu ondandır.Cabucak düzelsin bıcırık inşallah.Sana da kolay gelsin canım normalde bile bakmak cok zor birde hastalık eklenınce 2 kat zorlasıyor işler.

Yok canım ya zaten 5 dk sürüyor. Acı falanda olmuyor. Sadece 1-2 dk süren bi rahatsızlık hissi. Korkma yani yerimseniben Ben çok tırsmıştım ama hiç sorun değilmiş a.s.

Sağolasın canım a.s.

Bizimkide sadece koruma amaçlı veriyorum demir ilacını , fazla yüklemeye gerek yok. Şİmdi başla ilerleyen aylarda karar veririz dedi a.s

deneyelim bi cnm ya inş işe yarar

Eşim tepemde yeter artık gözlerin kızardı diye söyleniyor. Ben yatayım artık bacılar. Sabaha görüşürüz öptüm sizi ve kzuucuklarınızı a.s.

kızlar hani şu burcunun bahsettiği dr. varya yazılarında şunu yazmış sizce doğru mu ki?

'''Bebekler bir yaşından önce inek sütü içemez, inek sütü kansızlığa yol açar' iddiası doğru değil. Bebek ilk dört aydan itibaren inek sütü içebilir. Altı aydan sonra 'katı gıda'lar almaya başlayabilir !!

devamı da şöyleymiş

''Peki çocuklar inek sütüne ne zaman başlamalı?
Sütle kansızlık arasında tek bağlantı vardır. O da bebeğe ilk dört ayda anne sütü yerine inek sütü verilmesi sonucunda bağırsaklarda oluşabilecek mikrobik kanamalardır. Ancak bu durum dördüncü aydan sonra tamamen ortadan kaybolur.
Eskiden annenin sütü yoksa ve aile mama alamayacak kadar fakirse süt biraz sulandırılır içine biraz limon sıkılıp bebeğe verilirdi. Bunun da çocuğa bir zararı olmazdı. Ama şimdi bunları kullanan kalmadı.
'Çocuk bir yaşına kadar süt içemez' lafı doğru değildir. Çocuk dördüncü ayından sonra inek sütünü sulandırmadan içebilir.

Süt vücutta demiri azaltır mı?
Demirin farklı biyolojik fonksiyonları vardır ve bu farklılıklar sonucu eksikliğinde de çok farklı etkiler görülür. Demirin en iyi bilinen özelliği kanda oksijen taşımasıdır.
Vücut demirinin yaklaşık yüzde 73'ü hemoglobinde bulunur. Geri kalan demirin yüzde 12-17'si ferritin ve hemosiderin denilen moleküllerde depolanmıştır. Her ikisi de yüksek miktarda demir atomunu bağlayabilir. Geri kalan yüzde 15 demir de myoglobinde depolanmış olup kas hücreleri için oksijen deposu vazifesi görürler. Çok küçük bir kısmı demirin transferinde bağlanır. Bu molekül demirin serbest bulunduğu yerden ihtiyaç bölgesine taşınmasına yarar. Ayrıca laktoferrin (sütte bulunur) bu transfer işine yarayan demir moleküllerini bağlar ve bakterilerin hızlı üremelerini önler. Yani sütün demiri bağlayarak anemi yaptığı görüşü yanlıştır. Zira sütün içinde bulunan laktoferin bağladığı demirle birlikte organizma tarafından emilir yani demiri yok etmez.

Peki çocukta demir eksikliğine bağlı anemi hangi sebeple meydana gelir?
Çocuk doğduktan sonra hemoglobininde bir düşüş olur. Yeni doğanın ilk doğduğu gün hemoglobinine bakıldığında 16 gram desilitredir. Bu değer aşağı yukarı bir hafta içinde 11 civarına düşer. Bunun nedeni anne karnındaki kanla bizim şu anda taşıdığımız kanın farklı olmasıdır. Bebekler anne karnındayken hemoglobin F dediğimiz özel bir hemoglobin taşırlar. Bunun özelliği annedeki hemoglobin A'dan çok daha hızlı bir şekilde oksijen çekebilmesidir. Eğer annede de bebekte de hemoglobin A fazla olsaydı o zaman mevcut oksijeni yüzde 50 yüzde 50 paylaşacaklardı ki bu da çocuğa az gelecekti.
Fakat doğum sırasında bu hemoglobin F birdenbire dokulara çok ani bir şekilde oksjien taşır. Ama vücut bundan hoşlanmaz ve bunları hemen yıkmaya başlar işte bu parçalanma anında 'sarılık' dediğimiz hadise ortaya çıkar. Bu hemoglobin F'in aniden yıkılıp parçalanmasıyla açığa çıkan demir depolara dolar ve çocuğun uzun süre, altı ay-bir sene kadar demir ihtiyacı buradan karşılanır. Ayrıca kemik iliği aşırı oksijen taşıdığı için baskı altına alındığından yeni kan elemanları da yapılamaz ve çocukta ani bir anemi varmış gibi gözükebilir. Bu normal fizyolojik bir hastalıktır. Bu aşamada asla demir verilmemesi lazımdır.
Eğer bebeğe gereksiz yere demir verilirse demir zehirlenmesi denen bir hadise meydana gelir. Bizim anemi dediğimiz hastalık da aynen ateş gibi bir bulgudur. Aneminin pek çok çeşidi vardır. Orak hücreli anemi, Akdeniz anemisi gibi. Ama bunların içinde bir tek demir eksikliğinden kaynaklanan anemiye demir verilir. Her anemiye demir verilmez. !!

Ya Burcu soru sorduğundan beri adamın insanlara verdiği cevapları okuyorum iyice karıştım kafamçokkarıştı

Kaçtım ben a.s.

Yürüteçler zararlı mı?
Ne yararı ne de zararı vardır. Yürüteç çocuğun yürümeye başlama süresini kısaltmaz.

Çocuk yürümeye başladığında ortopedik ayakkabı giymesi şart mı?
Ortopedik ayakkabı, ortopedik özürlüler içindir. Normal bir çocuğun buna ihtiyacı yoktur. Çocuk ilk günlerde mümkün olduğunca parmak ucunda yürümeye teşvik edilmelidir. Çocuklar bu şekilde yürürlerse ayak kasları gelişecek ve düztaban olmayacaklardır. Ama erken ayakkabı giydirilirse çocuk tabanının üzerine basacaktır. Bu nedenle çocuğun ayağındaki hareket kabiliyetini azaltan sert ayakkabılar yeni yürüyenlerde çok sakıncalıdır. Mümkün olduğunca yalınayak veya ayağını rahatça hareket ettirebileceği yumuşak tabanlı ve kenarlı ayakkabılar tercih edilmelidir.

yaw şu adamı yazdıklarını okudum da biraz pc ye kaydediyorum yarın sağlam kafayla biraz daha okuurm
şu inek sütü kafamı baya karıltırdı adam gayet mantıklı açıklama yapmış
mama firmaları ise 1-2 yaşına kadar verneyin diyor
acaba sırf kendi ürünleri satsın diye mi

aman neyse
tvde haberlerde söylemişlerdi
keçi sütünü enne sütüyle eşdeğermiş
data proteinliymiş
emziremeyen anneler veresin diye

onu da araştıralım netten tekrar konuşalım hanımlar
eğer öyleyse mam yerine süt daha iyi olur bence

esenn seni gördüğüm iyi oldu cnm
nasıslın?
ablan biyoloji öğretmeniydi öyle demiştin dimi cnm bana günlük plan lazım
elinde hazır varsa bana yollar mı acaba rica etsemm
acil ihtiyacım var

cnm evet bugun basladı kar artık bı 5-6 ay kalkmaz

kızlar bakın ne buldum ben deniycem pekmez koyunca çok şekerlide olmaz
arada mamnın içine 1 tane karıştırırm tok tutar
Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
•10 yemek kaşığı tepeleme un
•100 gram oda sıcaklığında tereyağı
•1 çay bardağı üzüm pekmezi
•1 yumurta
•1 tutam vanilya tozu
Bebe Bisküvi Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.

Bebe Bisküvimiz hazır. Afiyet olsun.

kızlar bunlar aklıma takılanlar sizde bir bakın
ben de yatayım artık gelen olmaz sanırım daha
iyi geceeler herkese

özlemcim çok güzel şeyler paylaşmışsın tatlım teşekkür ederim bende geçenlerde araştırdım ve 6.ayımız bitsin bende ufaktan başlayacagım süte inş. tuba süt veriyordu serraya ona bi sormak lazım nasıl veriyor??

aysunum kar başlamış tatlım çok severim ama sen bıkmışsındır sana kış bitmez artık dimi?

pınarcım geçmiş olsun önemli bişi olmadıgına çok sevindim düzenli konrt.yapınca bişicik olmaz inş. defnoşada maş. annesi

semracım çok geçmiş olsun cnm allah yardımcın olsun..

birsen montlar hayırlı olsun..

gülşahçım öptüm şekerim yürüteci al duru kızımı içine koy bi resim isterim çok özledim be ya!!

kızlar slm..

misafirlerim gitti bissürü çocuk olunca evi tahmin edersiniz??

yrnda kutlayın yeni evli bi ark.var eşiyle gelmek istemiş defneyi görmeye eşimde yemege çagırmış bi ark. daha gelecek.. bu saate kadr evi temizledim 12de süpürke açtım düşünün ap.tanıdık olunca sagolsunlar bişi demiyolar..
dünden ıspanaklı böregim,kısır ve makarna salatası var onları ortaya koyarım tarhana çor.araka bezelye ve tavuklu pilav yapıcam turşu vs. bide şık masa hazırladımmı tamamır inş..

uyumam lazım çok öpüyorummm

cnm ya çok yorulmuşsun
kolay gelsin cnm sanaŞeniz

Günaydin Kizlar,

Birkac gündür keyifsizim. Doruk yine kabiz 2 gündür, üstüne bu sefer cok huzursuz. Kakasini yapabilmek icin zorluyor kendini. Ne yedirecegimi sasirdim kaldim. Kendi kendime aldigim önlemler ise yaramazsa, mecburen fitil kullanacagim.

Kisda burada iyiden iyiye bastirdi, dün disari ciktik ama ikimizde üsüdük. Hatta oglumun burnu tikandi yine. Kendimi kötü hissediyorum, birseyleri yanlis yapiyorum, yetersizim hissi var icimde. Ve tüm bunlara birde dag gibi isler ekleniyor, gözümde büyüyor, tahammülsüzüm, esime kizip duruyorum. Oda gercekten hakediyor bazen. Cok daginik ve Doruga birazcik bakinca sanki tüm gün o bakiyormus gibi tavirlari var. Iste böyle. Bu ruh haliylede yazmak istemedim. Belki bir süre daha böyle gider.

Öptüm hepinizi ve kuzucuklarinizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…