2009 Mayıs Anneleri

Unuttuklarim olmus.

Ayse'cigim hosgeldin. Oglunada gecmis olsun. Ama bende de Akdeniz anemisi riski vardi evlendigimde yaptigim tahlillerde. Bir sorun yasamadim simdilik. Umarim risk olmaktan öteye gitmez canim...

Tülay'cigim, dikkatimi cekti, "bal kabagindan muhallebi" demissin. Tarifini verirsen cok sevinirim. Bende denemek isterim bir ara...

Sagol Banu. Yukarida yazdigim gibiyim canim, gicik bir aletle, stres altinda.

Gülsah, simdi su Raps denen bitkinin Türkce'sini ariyorum, eger bulursan zorda kaldiginda 2 dk.da kabizlik sorununu cözer. Gerci Semra'nin formül sende ise yaramis ama bilgi bilgidir.

kıvılcım dıkkat et canım kendıne ama o aletı taktıkları ıyı olmuş kesın sonuc verıyor o bılgısayarınızda hayırlı olsun

canım ne koyuyorsun corbasına tadınımı sevmdıkı
ben yurutcı doktoruma sordum yarım saatten fazla ıcınde durmasın gunde bırkac kez koyabılırsın dedı kayınvalıdem ucuzlarında almış 30 tl bırsey dıger markalılar daha guzel ama 120 falan

Canım patates, havuç , kabak , pırasa, taze fasülye, kereviz, kuzu eti, biraz pirinç ve kırmızı mercimek koydum. Tuzlusunu ben yiyorum gerçekten güzel tadı ama yemedi işte. Dün 10 kaşık kadar yemişti. Bu sefer 2.kaşıkta püskürdü akannehir

Bende bi bakayım şu ucuzlarına bacım nasıl olsa bikaç ay kullanıcak CADIARZU

offf kızlar ya 1 saat once oglusumun sol ayagının bırazcık kısa gıbı oldugunu dusundum esımede gosterdım boguları aynı hızada degıldı cok kotu oldum yaa ıns bıze oyle gelıyordurr

oyle bısey olsa kalca usgde cıkması gerekırdı
esımde ıste aksama sıfaya gıdebılırız ıns

İnşallah yoktur canım ya siz belki öyle zannettiniz :uhm:

[cnm hayırlı olsun ilk dişiniz..:dance:

ya kızlar ek gıdaya ilk basladığınızda sebze veya meyve püresi ve kahvaltıdan kaçar kasık veriyordunuz

Valla canım mesela ben ilk meyve püresini hazır olanların yarısı ile başladım belki alerjisi vardır diye. Aynı meyveyi 3 gün peşpeşe veriyorsun. Sonra başka meyveye geçiyorsun. Çorbayı falan da yediği kadar ver. Kahvaltıyı benimki normalde 180 cc ile yapılıyor ama Defne yarısını ancak yiyor. Yediği kadar ver sen a.s.

ayy sonunda uyudu tekrar,uyanık olduğu süre içinde ne bir iş yapabiliyorum ne de nete bakabiliyorum,hep onla beraber olmak zorundayım bırakmıyor cnm oğlum çok seviyor beni..:))
neyse biz çorbamızı içtik güzelce,sevdi dağhan çorbaları,mama kaşığı ile 25 kaşık filan içmiştir yeter zaten ilk hafta için.. zorlamıyorum fazla..
Ayşecim kolay gelsin sana..
Gülhan yinemi aynı senin velet,ne yapmalı bunları bilmiyorumki..Allahtan sesin iyi geliyor telefonda hatta geçende kendi kendime ne güzel hayat dolu sesinden belli dedim ve bende toparlandım,senden etkilendim aman böyle devam et yenilme sakın boraya!!!
Pınarcım mama verceğini bildiği için belkide almıyordur çorbayı..Nede olsa daha kolay yemesi..Sende benim gibi bişey yapamadın desene,bide ben uyuyuncada yapamıyorum ses olmasın diye,yandım valla..
bu arada kızlar mama sandalyesi almayı düşünenler,bizim komşu kızına ıkea dan almış ne gerek var pahalı bişeye işimizi görüyor dedi,ne kadar diye sormadım ama isterseniz bakın sizde beğğenirseniz,piyasaya göre daha ucuz galiba..
Çalışan arkadaşlarıma kolay gelsin..
yakında kimse yokmu yaa gelinde bi çay içelim.. ;)

Bilmiyorum tatlım ya inşallah ilerleyen günlerde alışır tadına CADIARZU Yapamadım valla iş falan oturuyoruz birlikte kaydirigubbakcemile3

Selamlar Kizlar,

Doktor randevum vardi sabah. Gecen tansiyonum 150/90 cikmisti. Annemde tansiyon hastasi oldugu icin, 24 saat süreyle durmasi gerekli bir alet bagladilar, her yanimda kablo var ve 15 dk bir tansiyonumu ölcülüyor. Doruk emerken sagda solda gördügü kablolari cekistiriyor, alet calisirken cikardigi sese gülüyor, emmeyi birakiyor. Cok stresliyim bugün:bbo:
Gelirken esim kafami karistirdi, bilgisayar aldik. Aslinda laptop almak istiyordum ama o istemiyordu. Yeni yila dogru cikacak modelleri bekliyorduk. Her neyse, bilgisayarlar erken gelmisler ve "hadi alalim" diyince, "hadi al bakalim" dedim. Sonra da pisman oldum. Evdeki bilgisayarimiz henüz is görüyordu aslinda ama eskidigi icin yavaslamisti epey. Birde Dorugun resimler ve videolar kasiyordu. Hata mi yaptim acaba, kararsiz kaldim? "Bu bilgisayarida ablama götürürüz" diyince iyice gicik oldum. Birde hamalligini yapacagiz. Üstüne simdi birde monitor almaya kalkar bizimki.

CAnım geçmiş olsun umarım önemli bişey çıkmaz. Bilgisayarınızda hayırlı olsun güle güle kullanın. Zaten bişey verilecekse hemen önce kendi ailelerini düşünürler :oklava:

kızlar bebeğine zatürre aşısı yaptıran varmı?

YAptırdığımız aşıların içinde yoksa ekstra yaptırmadım ben tatlım a.s.

kızlar yarım saat once oglumla ılgılı bı sorunumu paylasmıstım destegınıze ıhtıyac duydugum bı konuydu ama gozden kactı sanırım normalde alınmam ama o kadar uzgunumki

kızlar yarım saat once oglumla ılgılı bı sorunumu paylasmıstım destegınıze ıhtıyac duydugum bı konuydu ama gozden kactı sanırım normalde alınmam ama o kadar uzgunumki

cnm alınma bazen burda olduğumuz halde bilg. başında olamıyoruz,tam cvp yazacakken unutuyoruz..
bizdoktora götürün bakalım belki yanılıyorsunuzdur,önemli bi konu tabiiki alınma lütfen üzülürüz bizde.a.s.

Canım bir üst mesajımda yazdım ama görmedim sanırım. Emin misiniz bi daha dikkatli incele belki heyecandan öyle zannettin :uhm:

özlemcim markası kay süttü sanırım.bu arada cnm dağhanda 7 kilo bence canını sıkma bende 4 gündür ek gıdaya geçtim,öneml olan sağlıklı olmaları bence..kafana takma kiloyu..
sağol cnm
ne bileyim az daha kilo alsın istiyorum zate emeklemeye başlayacak kilo verecek aklıma takılıyor işte

.

Özlem kecı sutu cok faydalıymış.Ama ne bileyım cesaret edemıyorum ben.Kahvsaltısına kecı peynırı alıcam baslayınca.Belki birkac ay sonra baslarım.
.
cnm ya kendi sütüm olsa tamam diyeceğimde mam vermek içime sinmiyor
sürekli oluncada
önceden normal inek sütüne bebe bisküvisi koyarlardı bak bişey olmamaış kimseye
yenidoğanlar için bile öneriyor dr.lar başlayacağım artık gözümü kararattım
kızlar benim hemşire arkadaşımın bebeği 860 gram doğdu demiştimya kız üç ayı bitti keçi sütünü sulandırarak vermeye başladı altıncı ayın sonundada sulandırmadan verdi maşallah çok sağlıklı bir bebek tabi ben cesaret edemiyorum süt vermeye daha anne sütüne an yakın süt keçi sütü kızlar ben durunun yoğurdunu keçi sütüyle mayalıyorum
bende başta sulandırıcam sonra sek vericem kaydirigubbakcemile3
doğru yoğrdunu da öyle yapayım cnmalkisalkisalkis
sağol teyzesi. evet inşallah normal çıkar.taşıyıcılık olsa da bi problem olmaz diyor doktor ama,yinede kafan takılıyor işte:((

dişiniz hayırlı olsun canım. bende yaklaşık 2 hafta önce kuzumun dişi çıktı sandım. ama kontrolde doktor baktı,görünürde bişi yok dedifisfisfis bende amma yaygara yapmıştım haa diş başlığındakaydirigubbakcemile3

!
sağol cnm bizimki görünüyor artık belli sınırları
Olsun tatlım her bebek aynı olmaz sıkma canını. Defne'de mama yemeden önce az kilo alıyordu mamaya başlayınca aldı kiloyu. Doymuyordu kuzum. Ama şimdi mama yiyor ya beni daha uzun aralıklarda emiyor diye sütüm arttı sanki. Aman boşver bacım. Öyle böyle büyüyorlar hayırlısı ile. Sağlıklı olsunlarda gerisi boş a.s.
Oh taşıma işide hallolmuş hadi kolayca taşınırısnız inşallah a.s.
ne bieyim cnm ya off sıkılyorum bu kilo işine
işlerımı bıtırıp gerı geldım
evı temızledık bıraz cocukların corbaları yoktu onlara corba yaptım yedırdım sımdı onlar oynuyor bend eoturuyorum yurutec aldık bız az az koyuyorum halı olan yerde fazla ılerlıyemıyorlar ama halı olmayan parke ve fayanslarda cok guzel gezıyorlar

byaz bacım hayırlı olsun dısınız benım bebışler hıc anne sutu alamadı kecı sutunu dusunuyorum ama benımkılere yogurt bıle gaz yapıyor bılemıyorum bu kontrold tekrar dr sorucam gercı daha once 1 yaşa kadar kullanma demıştı

sağol tatlım
bilmemki bi denemek istiyorum belki iştahı falan artar

canım benım öncelıkle ınsallah bırseyı yoktur bıldıgım kadarıyla sen ultrasoon cektırmıştın olsa cıkması gerekırdı bence ama yınede bır gotur ıcın rahat etsın
hem alınma tatlım pc acık oluyor ama malum bebeklerden aralarda gıdıp gelıyoruz bıde cok yazan oldumu arada bazen gormedıgımızde oluyor canım yanlış anlama lutfen

aysuncum çok end,şelenme boğumları tam değil bizimkininde
ebnde diyorum eşime
bakalım tekrar usg falan mı çektirsek diye
ama boyu kısa gibi gelmiyor
ama önceden tam olan boğumları şimdi örtüşmüyor nedense
görmeemişiz tatlım yazını bi de çocukalr ollunca

aysuncum kusura bakma ben işyerind eolduğum için pek okuyamıyorum.canım bence bişeyi yoktur bazen o boğumlar tam olmayabilir.zaten olsa çıkarda usg yada doktor kontrol ederken anlardı canım.

Aysun canım panığe kapılmayın eğer süphelenıyorsan yarın git bi doktora derim.Ama kalca usg si cekilmedimi kuçukken.

Ferda sağol canım cok enerjı doluyumdur ama bu kadarı kaldı.Senın sesın de süper cıcım gayet iyisin.Ah yakın olsak ta caya gelsen.

Pınar işler yattı galiba canım.

AAAA herkes burda ne guzel ben bi yuruyusumu yapıcam gelirim yine....

Filiz geçmiş olsun canım.Kontrolde olmak guven verici zor olsada.

Back
X