• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

günaydin gülsahcim,gülhancim ve banucum :)

gülsahcim kötü olmus ya esinle tartisman :S arada bir gelip gidiyorlar bunlara :D

gülhancim valla bitmesi gerekiyor :) yürüyüş bitti..şimdide fuuu fuuu pilates basliyor :D onu yapicam :D sonra sıkıcı kısma yani temizliğe gecicem :D bende bugun sıkı spor ve diyete basladim :S hem ac kal hem kilo verme insanin cani sıkılıyor..

banucum günaydin canim :)

öldüm bittim banucum :) ay bu ebru salli komik kadin he :D okadar hareketten sonra benim dilim dişari cikiyor :D kadin "ohh süper bomba gibi olduk" diyor :DDD anam kollarim bilem tutmuyor..biraz dinlenip temizliğe baslicam :)

sen nasilsin canim? durucuk yagmurcuk nasil?

kızlar günaydın nasılsınız?? gdolu yiyeceklerden konuşmuşssunuz beninmde kafam akrışık bende milupayı aradım dün dünya sağlık ötgütünden geçmiş mamaları hiçbir şekilde zararlı değil diyorlar. zaten ben muhallebiyi falan sütle yapıyoprum mümkün olduğunca az mama veriyorum.allaha emanet artık kuzualrımız.

gunaydın hanımlarr ayyyy kendıme gelemedım daha.....kahvaltı hazırlamam lazımmm esım horul horul uyuyorr ben bı taraftan receple ılgılenıyorum bu adam benı cıldırtıyorrr

tubacım erkencısın kıza.s. gece gec yatmıstık ben ancak kalkabıldım duzenlı hatunsun velhasıl
sen ıslerını bıtırmek uzeresındır ama kolay gelsın cnmm

gulhancım,gulsahcım,banucum,tulaycım gunaydın kızlar nasılsınız

aysuncum günaydın tatlım nasılsın

tuba hamarat hatun birsürü iş yapacak bugün

kızlar haftaya istanbula gidiyoruz cumartesi eşimin hiç görmediğim çevresiyle tanışacağım yedi yıl sonra garip duygular birazda öfke doluyum ama yinede hiç belli etmeyeceğim kimseye
duru kalıyor yağmur bizimle geliyor onların düğünde giyecekleri tamam benim eksik offfffffff kısa sürede nasıl abiye alaağım bilmiyorum dün heryere baktım bulamadım bugün yine çıkıp bakacağım eşimle

Allah Allah ben kayınvalidemin oraya gidince sorarım canım neden diğer yerlerde yok diye yerimseniben
sor bakalım cnm ya bende merak ettim
eşim bugün özdilekten alacak varmış orda görmüştüm diyor
Ya kızlar Defnoş'a yeni aldığım pembe eşofman takımını yıkayayım dedim. Daha önce yeni aldığım hiçbirşeyin rengi çıkıyor mu diye bakmamıştım. Bi sorunda olmadı. Neyse bunu da diğer çamaşırlarla attım. Anam bittiğinde ne göreyim Defne'nin tüm çamaşırları toz pembe :1shok:

Yeniden attım makinaya yıkadım ama geçmedi. Şimdi de Ariel leke çözücüye basıcam. HAdi beyaz olanları çamaşır suyu ile hallederim ama diğer renkler ne olacak ya mafoldumben Bi çare bilen var mı :uhm:
ah canım ya inan bi fikrim yok ama arkadaşlar bişeyler önermiş dene bakalım cnm bizede sonucu söyle,inş çıkar
Kızlar merhabaaaa, bu aksam oğlanın muhallebisini pınarın 6-12 aylık sütü ile yaptım,gerçi 6 ayımızın bitmesine 3 gün var ama sorun lmaz diye düşündüm, sadesi kalmamış muzlusundan ve vanilyalısından aldık birer kutu süt, muzlusundan 1 bardak süte 3 silme kaşık pirinç unu koydum pişirdim, şeker eklemedim, piştikten sonra içine yarım armutu rendeleyip ekledim ve tamamını yedi paşam nazlana nazlanada olsa :)))
ohh afiyet osun yarasın paşaya
şeker yerine meyve çok iyi olmuş cnm
bende bu sabah öyle yaptım sağoasınopuyorumnanaktan
slm canlar..
sormayın başımıza gelenleri,oğlumla ikimiz hasta olduk,şakır şakır burnumuz akıyor..nerden kaptık anlamadım hep evdeyiz sadece dün bi ara kuaföre gidip kaşlarımı aldırmıştım ordanmı kaptım anlamadım!!Bugün aldığımız gibi Dağhanı doğru doktora gittik,ciğerleri filan temizmiş sadece pedutus diye soğuk algınlığı için şurup verdi bide eğer Balgam filan olursa asist verin dedi,Tonimerede devam edicekmişiz.bende tamol kullanabilirmişim!neyse içimiz rahatladı ama oğlum çok huysuz babasına bile gitmiyoo artık kucağımdan inmek bilmiyor.Doktordan sonra carfour a gittik Dayımın aldıklarını değiştirecektik ama yoktu büyükleri değiştirmedik,tabi dayanamayıp bişeyler daha aldık ama hepside çok güzel yine kendimi unuttum bayram için bişeyler bakıyım diyodum dağhandan sıra gelmedi :))Olsun oğluma canım feda..!! :)) sonrada evimize geldik 6 giibi bizimki uyudu ve uyanamıyor,ağlıyor gidiyorum pışpışlıyorum yada emziriyorum geri uyuyor gerçekten hasta yavrum yaa,çok üzgünüz senağlama İnşallah iyileşiriz bir an evvel..dua edin bize..
Ohh bisküviler yapılmış valla,bu arada bendede muhallebi tarifi var kızlar yazıcam şimdi doktor verdi,,
1 su bardağı süt
2 tatlı kaığı şeker
2 tatlı kaşığı pirinç unu
pınarcım dr.Beckmann renk kurtarıcı ,ben her ay evim dergisi alıyorumda ondan vermişlerdi,hatta bi bez parçası var onu yıkarken içine atıyosun makşnenin renkler karışmıyor,sana dediğimde karışan renkleri eskş haline çeviriyor,ben denemdim başıma gelmedi ama dene derim güzel bişeye benziyoo,çünkü onlar hiçbi şekilde eski haline geri dönmez malisef..
Bu arada iyi gezmişsiniz valla 4 lere kadar Defneyi ne yaptınız bu arada??

beyazcım canım ablamla konuşamadım bugün telefonum eşimdeydi yarın sorucam nerden bulduğunu
sorun değil cnm haber veririnsin konuşunca
Selam Kızlar,

Feda gecmış olsun canım ya kötu olmuş.Hemen duzelırsınız inşallah.Dağhana ıhlamur verbılırsın canım.Gunde 100 cc içebılır dedı bizim doktor.

Ay gdo olayı çok gerdı benı ya.Bora hep mama yedı biliyorsunuz.Sut verıcekmışsınız bircoğunuz.SAma cok vermek gerekmıyormu.Bora gunde 500 cc mama yıyor.E o oranda sut verılmezkı ya.Tamam gece muhallebıyı sutle hazırlarım ama dığerlerı.Carsamba dr sorucam bakalım ne dıycek.
adı ya.
Domuz grıbı yok gdo yok şu bi oh dıyemıyoruz valla.Boranın kan,idrar ve kultur tahlıllerı vardı.Simdı hastaneden geldik.Pazar akşam gıttık boş olur dıye öylede oldu kımseler yoktu.Zaten kapıya bile dokunmadım.Malesef idrar cok az yaptı.Sadece kulture yettı.Şimdı nobetteyız çiş için.Kan alırkende cok ağladı kuzum.Of nolur onlara bırsey olmasın.
cnm inş sonuçlarınız temiz çıkar

slm kizlar

ayy su gdo aklimi karistirdi ,gerci sanmam buradaki ek besinlerde bulundursunlar
adamlar dogal dan yana...gerci burda milupa,herobaby felan yokk, hipp nestle ve semper var..
yine de kalktim baktim iceriginde yokk bisi yazmio
devam sütüne basladik bizde dün itibariyle
inek sütü kullanacak arkadaslar 1 yasina kadar kullanmayin derimm
1 yasindada öle kabiz yapiokiiiiiiii cocuklariiiii mahvediyoo..
onun yerine keci sütü kullanin bence su ile karisim yaparakk
bende vermek isterdim keci sütünü arastirdim yok buradaki buyuk marketlerde...

[/U]
cnm inan şu gdo lu ürünlkeri vermektense varsın kabız olsunlar en azından onn çaresi var
gdolu ürünlerin nelere yol açtığını okumuşssundur mutlaka onun geri dönüşü yok malaesef
biraz meyveyi çok veririz olur biter kabızlık olayı
keçi sütü malum her yerede bulunmuyor cnm
ama mam yerine inek sütüde olsa olur bence

oy maşallah duruya yerim ben bunu
nasılda sevmiş yürütecini
gülşahcim canim sen kariştirdin sanirim :) kof kilo yapan mama ve muhallebiler..bunu doktorum bile söyledi bana..ben serraya kilo aldirmak istiyorum dedigimde as mamayi bak nasil kilo aliyor dedi..ama kof kilo olur dedi..muhim olan kemiklerinin gelişmesi..kemiklerinin agirlamasi..ve bunu yapanda mama degil süt :) süt tozuyla olmuyor :)
nurtencim keci sütüne baslamişsin :9 ben bulamadim..acikcasi cokta aramadim..hep unutuyorum nedense :)
ayy cnm bu ilgiyi dr.un ağzından duymak çok iyi geld, sağolasın cnmmmŞeniz
bende bu akşam başlıycam bakalım keçi sütü bulabilirsek
valla öyle ne hallere geldik..bende 4 ay anne sütü emmişim..ama full degil..mamayla birlikte..ozamanlar yokmus burda mama..babam yurtdişindan getirirmiş..annem onu bile sütle yaparmiş..3 aylikkende muhallebiye baslamiş..onuda sütle yaparmiş..zaten annem bana serra dogdugundan beri kiziyordu mamayi suyla yaptigim için..

bende kuzenlerimde hep sütle büyüdük..ki annem hiç acik sütte almaz..hep kutu sütle büyüdük..cok sukur ne bende ne kuzenlerimde bi sorun olmadi..serrostada bi sorun olmadi..tam tersi kuvvetlendi epey ve boya gitti..yani kemikleri gelişti..kalsiyum nihayetinde ;)

3.5 aylikken haftada 1 felan süt verdim..5.ayina girdiginden itibaren ise aktif kullanmaya basladim..hele şimdi hepten arttirdim..küçük kutu sütlerden aliyorum..kahvaltisini full sütle yapiyorum..yogurdunu ya babymiks yada kendim yapiyorum sütle..muhallebisinide sütle yapiyorum..hazir kullandiğim muhallebileride sütle yapiyorum yani :) gece mama kullaniyorum onuda sütle yapiyorum :) toplam 300-400ml kadar süt içiyor günde..
bizde dün başladık
no mama no gdo:lepi::lepi::lepi:
günaydin kizlarrr a.s.

nasil uykum var anlatamam :S ama cok işim var..uyumamam lazim..söz işimi bitirince uyucam :Pp

-serros hanima kahvalti yedirilcek
-yatak odasi,salon toplancak
-mutfak toplancak,bulaşiklar yikancak
-9da yürüyüşe baslancak..
-10da pilates yapilcak fuuuuu fuuuuu diyerek :))))
-ev süpürülcek,silincek ve en sevdigim kisim toz alinca :Pp
-yemek yapilcak oy oyyy
-hala yasiyorsam buzdolabinida temizlesem iyi olcak
-4 makina camasir var..nasil bukadar camasir cikariyoruz bilmiyorum valla..daha gecen hafta bi okadar yikadim yaf :S
-eşime gömlek ütüleyip durmusum :D adama pantolon ütülemem lazim :D
-arada serrosa meyve corba yedirmem lazim :)

bunlarin hepsini 13-14 gibi bitirip kizcemle uyuyacam :D gerçi muhtemelen uykum kacar o saate kadar..ama olsun hayali bile güzel geliyor suanda :))))

kızım büyük b iştahla tesbih yiyor suanda :D bide bana bakiyor kahvalti vermessen herşeyi yerim gibisinden :D gideyim totikime enfes bi kahvalti hazirliyim :) süt,peynir,tereyagi,ceviz,pekmez,biskuviden olussun :)) tüm kuzulara yarasin kahvaltilariiii :) saglikla büyüsünler inşaAllah :)

hadi öptüm canlarim :) herkese hayirli günler :) Allah herkesin yardimcisi olsun :) özellikle calisanlara bol enerjili bigün olsun :)

cenem düştü gene..gittimmm :)
kolay gelsin cnm ne çok işin varmış
şu kahvaltıyı tam olarak nasıl hazırlıyorsun yazarmısın cnm bana
bide biberonla mı yoksa kaşıkla mı veriyorsunn
tülaycım günaydın canım benimde kafam karıştı ben artık mama vermeyi düşünmüyorum

bende cnm
mama lafını duyunca sinir oluyorum artık bizi enayi yerine koymuşlar resmenÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook
dün akşam tv de haberlerde tarım müd.den sanırım bi adam konuşma yaptı
türkiyede mısır,pamuk,kanola ve soya sadece bunların gdolu ürünleri varmış ,diğerlerinin yokmuş
ama bütün şeylerin içinde de soya lesitini var
mama,bisküvi falan

kızlarrr gelelem bize
dün akşam saat 18.00 itibarıyla mamayı kestikk:lepi:
inanın içim rahatladı
evde bir sürü mama ve eticicibeb kaldı ama neyse sağlık olsun
120 cc mamayı içmeyen çocuk 250 cc süt içiyor buna çok sevindim vallahihoyyythihoyyyt
her mamadan sonra kusardı zeynep
dünden beri hiç kusmadıııııııııııııı bunada çok sevindimmhihoyyythihoyyyt
gece hep süt verdim kuzuya kalktıkça
biberonun 3 te birine kaynatılmış su koydum başlangıçta sulandırarak veriyorum kuzuma
sonra sek süte başlarız artık
sabah süt verdim sonrada muhallebi yaptım kuzuma yediği kadar yedi sonra süt verdim ama çok içmedi doymuş sanırım
bundan sonra sabahları kahvaltı vericem
arada meyve yoğurt
öğlenleri çorba
akşamları muhallebi böylelikle ne sütü çok kullanmış olucam nede muhallebiyi
bakalım bi,r düzeni oturttursak süper olacak
tubacım senin bisküvilerde sert oldu mu benimkiler biraz sert oldu cnm
bugün tekrar deniycem bakalım nasıl olacak bizden şimdilik böyle

bigudi54+, Cerennn, incihan, simal06, tlyonl2009, zehra*79*
hepinize merhaba kızlar nasılsınız
merhaba demeyi unutmuşumda şu gdo aklımı başımdan aldızemuszemus

kızlar ne duysam ıyı sımdı bızım patronların bırının 5 yasında kızı var cuma gunu atesı cıktı dıye kreşten aramıslardı bunu cmt doktora goturmusler domuz gırbıymıs meger olumlu cıkmıs test akannehir
hem cok uzuldum hemde tırstım valla ne yalan söyluyeyım 10dk bır gıdıp yıkıyorum elımı yuzumu oyyy bu analık ne zormus bebegım olmasa umrumda olmazdı valla sımdı once hıjyen dıyorum

bigudi54+, Cerennn, incihan, simal06, tlyonl2009, zehra*79*
hepinize merhaba kızlar nasılsınız
merhaba demeyi unutmuşumda şu gdo aklımı başımdan aldızemuszemus

saol canım bu gdo ürünler benıde serseme cevırdı bızım kız muhallebı yemıyo ama mama verıyorum sutum azaldıgı ıcın gecelerı
çarsamba kontrolumuz var doktor ver derse bende baslıcam inek sütü ıcırmeye sen neler yapıyosun? herkezde var bı koşuşturmaaa.s.

kızlar ne duysam ıyı sımdı bızım patronların bırının 5 yasında kızı var cuma gunu atesı cıktı dıye kreşten aramıslardı bunu cmt doktora goturmusler domuz gırbıymıs meger olumlu cıkmıs test akannehir
hem cok uzuldum hemde tırstım valla ne yalan söyluyeyım 10dk bır gıdıp yıkıyorum elımı yuzumu oyyy bu analık ne zormus bebegım olmasa umrumda olmazdı valla sımdı once hıjyen dıyorum
ay canım ya geçmiş oslun inş kimseye bulaştırmazz
annelik çok zor hemde çok
bdne geçen gün sağlık ocağına gittim cnm dr. çok dikkatli olmalısınız dedi
yetişkinlerde sorun olmayabiliyormuş atlatıyormuş çoğu bu girpi ama 0-2 yaş rası çok önemli atlatamaz ölümcül dedi
aklınızda bulunsun dışarıya çıkartmıyorum artık zeynebi
saol canım bu gdo ürünler benıde serseme cevırdı bızım kız muhallebı yemıyo ama mama verıyorum sutum azaldıgı ıcın gecelerı
çarsamba kontrolumuz var doktor ver derse bende baslıcam inek sütü ıcırmeye sen neler yapıyosun? herkezde var bı koşuşturmaaa.s.

muhallebiyi ben biraz sulu kıvamda yaptım cnm benimkide sevmiyordu biraz yedi
sen sadece geceleri veriyormuşssun ne güzel benimki tamammen mamayıdı çok çok az geliyor sütüm
bi akç damla o da faydaıdr deyip veriyorum işte
bende ne yapayım annem gelecek onu bekliyorum cnm
eşime söyledim bizede yürüteç al diye bakalım uygun bişeyler görrüüsem beğenirsem alıcam dedi akşam
onu bekliyoruöm sabırsızlıkla

kızlar bende keçi sütüne başlıyorum artık herşeyini keçi sütüyle yapıyordum zaten artık mama yerinede keçi sütü vereceğim kesin:)))

ay canım ya geçmiş oslun inş kimseye bulaştırmazz
annelik çok zor hemde çok
bdne geçen gün sağlık ocağına gittim cnm dr. çok dikkatli olmalısınız dedi
yetişkinlerde sorun olmayabiliyormuş atlatıyormuş çoğu bu girpi ama 0-2 yaş rası çok önemli atlatamaz ölümcül dedi
aklınızda bulunsun dışarıya çıkartmıyorum artık zeynebi

muhallebiyi ben biraz sulu kıvamda yaptım cnm benimkide sevmiyordu biraz yedi
sen sadece geceleri veriyormuşssun ne güzel benimki tamammen mamayıdı çok çok az geliyor sütüm
bi akç damla o da faydaıdr deyip veriyorum işte
bende ne yapayım annem gelecek onu bekliyorum cnm
eşime söyledim bizede yürüteç al diye bakalım uygun bişeyler görrüüsem beğenirsem alıcam dedi akşam
onu bekliyoruöm sabırsızlıkla

her keseye göre var valla yürüteçler fıyatlar cok uygun.herkez sakıncalı dıyo ama ben ınanmıyorum pek uzerınde saatlerce bırakmazsan cocugu hıcte bısey olmaz

beyaz16 canım merhaba.canımya mamayı bende keseyim diyorum ama nasıl olcak bilmiyorum arkadaşım geçenlerde sürekli süte yüklendi bu seferde oğluşu süt alerjisinden dolayı kurdeşen oldu.kortizon tedavisi falan verdi doktor.offffffffffffffffffff napıcaz ya...

kızlar bende keçi sütüne başlıyorum artık herşeyini keçi sütüyle yapıyordum zaten artık mama yerinede keçi sütü vereceğim kesin:)))
bende keçi sütü aradım ama bulamdım cnm
şu gdo meselesinden önce de bahsetmiştim keçi sütünün faydalarını ve ondan vereceğimi bakalım bu akşam eşim bulabilirse inş bulur
keçi sütüne devam edicez bulamadığım zamanda inek sütü artık
her keseye göre var valla yürüteçler fıyatlar cok uygun.herkez sakıncalı dıyo ama ben ınanmıyorum pek uzerınde saatlerce bırakmazsan cocugu hıcte bısey olmaz
evet cnm ya fazla kalmayınca ne olacakki
tüm gün durursa elbet zararı olur

beyaz16 canım merhaba.canımya mamayı bende keseyim diyorum ama nasıl olcak bilmiyorum arkadaşım geçenlerde sürekli süte yüklendi bu seferde oğluşu süt alerjisinden dolayı kurdeşen oldu.kortizon tedavisi falan verdi doktor.offffffffffffffffffff napıcaz ya...

cnm sürekli süt olmayacakki
arda çorbası var
meyvesi var yoğurdu var
sabahlarıda kahvaltı arada kaln zamnanlarda da suu süt vericem
koydum kafama mamayı dün akşma itibarıyla kestim
çok zararı var cnm ya
hemde geri döndürülemeyenn

merhaba kızlar en enerjik tubişi gördüm haftanın ilk günü baya iyisin cnm
takvim için çokkkk teşekkür ederim tatlım eline sağlık
ve 7 ay için sözlerinede çokkk teşekkürler...

benimde işlerim çok ama hala ben buradayım .....kalkacam size yazayım
sabah 9.30 kadar uyudum ....sonra kalktık çocukları besledim kendim beslendim

sabah eşim işe geç kaldı ....h.sonu babama gittik taburcu oldu evde artık herşey çok iyi desteğiniz ,için çok teşekkür ederim kızlar....

malum h.sonu misafrim vardı ev dağıldı dünde bişey yapamadım....çocukların çorbası bile yok
muhallebi vereceğim onlara...

bende kalkarsam oturma odasının halısının üzerindeki örtü silkencek süpürülüp silincek toz alınacak
çamaşır makinası durdu onlar asılacak ipteki yer öetüleri toplanacak...
sonra silip süpürme toz alma işi yatak odası için geçerli tabi dağınık toplanacak
sonra mutfağa dalacam ..tabi bu arada çocuklara yemek işi var çorbamız kalmamıi ve yetişemeyeceğim
muhallebi vereceğim....

zaten bende mama işini bırakıyorum bebelca yazı yazdım cvp geldi belge yollamışlar ama
istemem.....
şimdi kay keçi sütü vereceğim...tabi önce arayacağız nerede var şok kay marka satıyor ama sütü varmı bilmiyorum....ama elimde mama var kızlar hemde ayın 1 ne kadar yetecek kadar
şimdi onları bırakıp yeni bir yeme sistemi kurmak için para lazım ...şimdiye kadar verdim malesef bunlar bitene kadar da vereceğim...bitince ilk iş keçi sütü bulmak ....zaten sabha kahvaltısında süt peynir pekemz yumruta var...öğlen çorba .....arada süt vereceğim yoğurt midelerine dokunuyor....aksamda sütlü pirinç unundan muhallebi yadaaaa pirinçle sütü pişirip koyu kıvamlı yedireceğim ......

nurten cnm esenle konuşalım olmadı biz uçalım sana ........

dırımkızı, beyaz16+, bigudi54+, ilgin0707+, pnrhlt+, tlyonl2009+, zehra*79* slm kızlarrr

ya ne kadar tuhaf kızlar ya şimdiye kadar sürekli mama yiyen bebekler nolcak madem bu kadar tehlkikeli niye daha önce çıkarmamışlarki.

Back
X