2009 Mayıs Anneleri

selam kızlar geçmişi okudum kısacık oğluşumun yanına dönmem lazım bana da biriniz kolik cd sinin indirildiği adresi yollayabilir misiniz belki işe yarar yaa

ben devit3 veriyordum..2.ay aşisina gittiğimizde ordan monovit D3 verdiler..onu kullandigimdan beri sanki cocukta uykusuzluk yapiyor gibime geldi..psikolojikte olabilir :D ama evvelki gün verdim uyumadi gündüz..hemde 5.30dan beri uyumadi..dün unuttum vermeyi gündüz bolbol uyudu..aksamda uyudu..bugun verdim..5 dak uyuyup uyaniyor 11den beri :S

bende suan monovıt verıyorum cnm arada unuuyorum dedıgın gıbı
ya anakucagında uyumaya calısıyo bı dk sonra bakıyorumgozler acık mıkırdıyorr

cnm ya korkma su gıbı degılse kakasıı.bızımkıde hep seslı yapar kakasını normaldır dıye dusunuyorummm
gorumce mevzun kotu yaa esıne boyle bı teklıfte bulunması nekadar sacma bosver sen onu esın sana destek olup yanındaysa onemseme onu dıs kapının dıs mandalı okötükedihüsokötükedihüso sıze gelıp kalmasınıda kabul etme esın uygun dılle anlatsın 3-5 gunlugune gelırse ne alaa

Sagol canim, esim iyi bir insan, birbirimize destek oluyoruz ve sorunumuz yok esasen. Ailesiylede sorunum yok aslinda, babasi bazen sorun yaratsada özünde iyi bir insan. Ablasi cok feci, ne kadar iyi davrandim, ne kadar alttan aldim bilsen. Ben kizi yasindayim onun, 49 yasinda su anda. Ne istiyor benden anlamiyorum ya. Istiyor ki orada olalim, istedigi gibi yönetsin bizi. Sanirim derdi bu! Bende Türkiye'ye yerlesmeyi reddediyorum, ailemden uzaklasmak istemiyorum. Birde turistik bir beldede yasiyorlar ama köy nihayetinde. O yasama ben adapte olamam, oglumla ilgili hayallerimde köy yasami yok, kaliteli bir egitim almasini istiyorum...Off gevezeyim bugün:)

Ishale gelince, kivami normal yaptigi kakaya göre sulu ama cok vicik vicik degil. Ayirt etmek zor, belki talil etmek gerek. Olmazsa yarin cocuk hastanesine götürürüm.

yavvv ben bu cucugu sımdıde 12den berı uyutamadım ne oldu buna 2 gundur gunduz uyursa gece uyumaz gece uyur buseferde gunduz uyumazz

Benimkinin masallahi var kac gündür canim. Uyaniyor, emiyor, biraz sohbet edip oynuyoruz, yine uyuyor. Gece de böyle, gündüzde...Bazen inat ediyor, o zamanlar feci:)

Tuba, vallahi okumaya firsat buluyorsun ne iyi. Ben 2 aydir elimdeki kitabi bitiremedim. Yiginla kitapta birikti okunacak...

Sagol Esen'cigim. Katlanacagiz caresiz:)

Kizlar Iyi Aksamlar,

Iki gündür keyifsizim, ara ara geldim ama yazamadim. Oglumla ilgili sorun yok cok sükür, sadece kakasi biraz sulu sanki, yaparkende epey ses cikartiyor. Ishal mi acaba yine? Gerci atesi normal, keyifsizde degil. Birde kakasinin rengi sarimsi. Anlamadim vallahi.

Kizlar kendimi aptal gibi hissediyorum ya. Bu ayin sonu Türkiye'ye, esimin ailesinin yanina izine gelecektik. Anne ve babasi yasli oldugu icin, özel bir durum vardi birazda. Malum muhtemelen son torunlari ve görmeyi cok istiyorlar. Gecen yil cok bunalmistim, bu yil gitmeyi düsünmüyordum aslinda. Ama birsey demedim, sonucta yasli insanlar, torunlarini görmeye haklari var...

Ama esim gitmekten, birkac hakli gerekceyle vazgecti. Ilki Doruk'la ucaga binmeye cesaret edemiyor, hava basincindan kötü etkilenme ihtimali yüksek diye. Sonra burada sicaklar, en fazla 30 dereceyi gecmiyor. Ki, hala henüz 25 derece sicakliktan fazlasini görmedik, ucaktan indigimizde 40 dereceyle cocuk kötü olur diye korkuyor. Birde yolculuk cok uzun sürecek. Sabah evden ciksak, en iyi ihtimalle aksamüzeri oraya variriz. Bu süreclerde Doruk kucakta ve muhtemelen cildirasiya aglar:( Birde yüksek sezonda ucak biletlerir en iyi ihtimal kisi basi 500 Euro civari. Cok cok fazla, orada harcayacaklarimizida hesaba katarsak...Velhasil sordu bana. Bende kararini kendin ver, etki etmek istemem. Ama oglumu riske atmakta istemem, arabayla gidelim istersen dedim. Oda riskli geldi, karayoluna güvenemiyoruz...
Ailesiyle konustu. Babasi hakli buldu makul karsiladi. Anneside keza, uyumlu kadin. Üzüldüler tabi...Ama ablasi 1,5 saat boyunca olayi anlamadi gitti. Yok istemedigi icin bahane buluyormus, yok bunlarin hepsi fasa-fisoymus...Birde kesin benim etki ettigimi düsündü. Cünkü esim ikide bir, "art niyetli olma abla, kuruyorsun yine" gibi laflar etti...

Sonra icim acidi Anne ve babasina. Dünya hali, 1 sene sonra ne olacagi belli olmaz. Yasli insanlar, sevinsinler diye yaz sonu ben gidebilirim dedim esime. Cok sevindi, hemen haber verdi ve onlarda sevindiler. Icim bir yandan vicdanen rahat. Ama diger yandan ablasi bana karsi hic makul olmadi, hep aramizi acmaya calisti. Hep kötü anilar dirildi bellegimde, isteksizim gitmekte aslinda. Hemen firsati degerlendirdi ve yine emri-vaki bir tavirla, seneye emekli oldugunda buraya gelme karari aldigini söyledi esime telde. Ben insan degilim sanki, sorma geregi bile duymuyor. Aslinda insanlara karsi toleransliyim genelde, hata affederim. Ama cok ciddi hatalarinin yanisira, gecen yil beni soke etti. Hic evlenmemis kendisi, yalniz yasadi yillarca. Istanbul'da sifiri tüketti, babasinin evine dönüs parasini esim yolladi 1.000 Euro. 2 yildirda emeklilik harcini yasli babasina ödetiyor, calismiyor. Sorumsuz ve benmerkezci bir kadin esasen. Esimden 2. cocugumuz oldugunda, kendisine istiyor. Cildirdim bunu duyunca. Günlerce kavga ettik onun yüzünden. Zaten cok seyrek kavga ederiz ama edersekte kesin ablasi yüzünden oluyor ya. Bizle yasamak istiyor ileride ve esime bana ihanet edersen seni affetmem diyor. Valla bildigim birsey var, onunla yasamaktansa, bosanmayi tercih ederim. Esime de söyledim bunu...

Icim epey dolmus, yazdikca yazasim geliyor. Annem'e ve kardesime de anlatamam bunlari. Paylasma geregi duydum, umarim basinizi agritmam...

düşüncelerin çok güsel cnm ama görümce kısmına gelince şok şok şokkk:1shok::1shok:kafamçokkarıştı ne demek ya ikinci çocuk olunca ona vermek oraya gelip sizle yaşamak kardeşi tekmi yaşıyormuşta ona soruyor sen nesin hizmetci taşıyıcı anne gibi bişeymisin .......fururummm oniiiii:1ninca:kötükedihüso
en doğrusunu demişsin kocan böle bişeyi kabul ederse boşaa
yaaa ne asalk beyinli insanlar var yaa bunca yasa kadar kendine düzen kurmamış kurulmuş düzeni yıkmaya geliyor ve binbir zahmetle çocuk taşı ona ver yokkkkkkkkk yaa

yanlış anlamadım dimi kıvılcım böle bişey dedi.......kesinlikle sizle yaşamasına izin verme çocuk mevzusuna girmiyorum bilee

merhaba kızlar ilk msj ve son msj 12.22 de yazmısım ondan 5 dk.sonra mutfa gitmiştim çay suyu koymaya kapın çaldı karşı komsun altkattaki komşum ile geleceklermiş çocukları görmeye ben şoktaımmm:1shok: biliyorsunuzki annemden geldiğimden beridir evi temizledim halim yoktu çocuklar vs.kadında tutamadım neyse ben kahvaltıyı es geçtim saat bireyirmi var acilinden hemen banyoya girdim çamaşır suyu ile klozeti lavobayı yıkadım yerlerini sildim klozet takımını değiştirdim bu arada veletler durmuyor yatak odasına koydum elekterik süpürgesini açtım ömerim sustu ama ali vızıldadı lavoba yıkadım bıraktım geldim aliyi sakinleştirdim klozet yıkadım aliyi sakinleştirdim...sonra salon süprdüm bu arada fırına kek attım herzaman kekim hairka olur ama bu sefer kekim kabarmadı üstelik içi çiğ kalmıştı şok oldum:1shok: neden dedim yaaa herzaman aynı yapıyordum süte baktım son kullanama tarihi eylüllün 11 de kabartma tozları 2010 2011 son kullanmalı yumurtalar taze ....kafayı yiyecem ama düşünemezdim hemen birtane daha çırptım ama öteki keki kalıptan çıkaramadım sıcaktı .....bu kekide turta hamuru vs.yaptığımız kelepceli kalıbım vardı ona koydum pişti ama altı pişmemiş şokkk şokk şokk ...........salonu süpürdüm toz aldım yatak odasını süpürdüm tozunu aldım neversimleri değiştridim çocukalrın odasını topladım milföyüm vardı onu yaptrım fırına attım ama bu arada ali durmuyor kucağıma alıyorum vs.ana kucağını mutfa koydum hem kek yaptım hem ayağımla saaldım biraz uyudu bende etrafı topladım çekytaları üzerine eski çarşaf atıyorum sıcakta çekyatın kumaşı bacağımıza yapışıyor diye onları kaldırdım....ama hala pijamalarlayım ter o biçimmm elektriik süpürge ortada ben pijamalarlayken geldilerrr sat ikiye yirmi var haber verdikden bir saat sonra hemen makarna salatası yaptım onlar otururken ikici kekde gidince böğrek ve salata verdim çay verdim çocuklar misafr varken uslu oluyolar allahtan ...hala şoktayım yaa iki kekimede ne oldu ...:gitme::sinifsinif:anneme anlattım allah allah diyor burada millet sana yaptırıyor kekini bayat bişey vardır dedi...ama herşey tazeydi .....................neyse geçtii ama ben öldüm bütün kap kacağı bulaşık makiinasına tepmiştim plastikelri aldım yıkadım tepsileri yıkadım tencerimi yıkadı tabakalr kaldı ömüşle aliş ağlıyor yemek yapamadım böğrek var azda makarna salatasıı ama ben misafir alamıyormusum yaa yda birgün önceden söylenecek yoksa olmuyorr offfffffffffffffffff..............................kadınlarla otururamadım bile ayy ne gerek vardı dediler bana ama saat 5 de gittiler o kadar saat açmı oturacaktık keşke iki lahmacun söyleseymişim ayranla yaaa........aptal kafam kafamçokkarıştı

selam kızlarr sanırım bebeğimin gazı var gaz için hangi damlayı kullanıyorsunuzz:(( lütfen acil biri cevap verirse hemen eczaneden aldırcam şimdi kapanmadan:(

bir makina renkli attım makinaya sonra klozet takımı sonrada çarşafları atacam yaaa ütü yine geliyor

bu arada eşim annemlere gitme işine olumsuz yanıt verdi ben yine seyhate gidecem dedi
annen durumdan memnun olsada baban rahat değil dedi ananen var biz varız dedi.....

anneme dedim ayy baban nasıl memnun kalmaz saçmalamayınnn vs. ananeme demişşş ananem diyomuş zekai ile konuşacam çocukları göremiyoz sen rahatsız oluyormusun diye

ayy dedim yok sonra baba aytunca derr mazallah adam bana kızar dedim

esencim demek sende tavsiye ediyorsun :) inşaAllah bende en kisa sürede alip okucam :) kuzenimin dedigine göre bende hepsi varmiş..sevgi dolu bi insanim :P hakkaten ama maddeleri acikladigina göre hepsini yapiyorum..eşime karşi yani :D ama dedigin gibi erkeklerde fiziksel temas daha agir..hatta benimki işine gelince diye eklemek lazim :))))) anladin sen onu :D gerçi hizmet eylemleride vardir az biraz :D hakkini yemiyim şimdi :D ama en büyük sorun kaliteli vakit geçirmek 0 :D ben ne kadar düşkünsem buna,o da okadar uzak :D adama resmen angarya geliyor..özellikle gezme,dişari cikmak :)

kivilcimcim salla gitsin ;) sen zaten güzelce cevabini vermişsin :D kitap okumaya firsatim olmuyor ama yaratmam lazim..cocukla ilgili şeyler okuyorum sürekli ama gina geldi artik..az cok ögrendik artik bu işi :D farkli alanlara dalmak lazim :D

birsencim maşaAllah hamarat hatunnnn :) kiz kekine nazarmi degdi..belki voltajlar felan düşüktür ondan olmamiştir..aklima bi bu geldi :)

ay bu arada az kaldi kaşlarim sap sari ouyordu :D sarartici sürüp buraya bakayim dedim..bi daldim :D neyseki son anda aklima geldide beyaz kaşli olmaktan kurtuldum :D

bir makina renkli attım makinaya sonra klozet takımı sonrada çarşafları atacam yaaa ütü yine geliyor

bu arada eşim annemlere gitme işine olumsuz yanıt verdi ben yine seyhate gidecem dedi
annen durumdan memnun olsada baban rahat değil dedi ananen var biz varız dedi.....

anneme dedim ayy baban nasıl memnun kalmaz saçmalamayınnn vs. ananeme demişşş ananem diyomuş zekai ile konuşacam çocukları göremiyoz sen rahatsız oluyormusun diye

ayy dedim yok sonra baba aytunca derr mazallah adam bana kızar dedim

olay kulaktan kulaga gitti desene :) aslinda cok iyi olurdu senin için..babaninda rahatsiz olcagini sanmam ya..

olay kulaktan kulaga gitti desene :) aslinda cok iyi olurdu senin için..babaninda rahatsiz olcagini sanmam ya..

offf dinlemiyor cnm yaaaaa bakimm tatiden geldikten bir hafta sonra deneyecem sansımı

çocuklar rahtat vermiyorrr çamaşırları asamıyorum eşim gelir şimdi

amanııın amma yoruldun heeee kekine neoldu ki
neyse kız bari bir hız evinde temizlenmiş oldu oh miiiiiiss
benimde temizlikçi şimdi gitti evim mis gibi oldu valla
yemekte var bi makarna ve salata tamamdır
bu kız niye ağlıyo yaaa anlamadım ki kolik müziği açtım şimdi sustu uyuyooo

kızlarrrr eski resimlere bakıyordum göbüşümün resmini gördüm

canum hamiş kalmak istediii korunmasammı acep ooluyor nasıl olsa olursada eyvallah derizzz heheeee

nasıl olsa deforme oldu vücudum :roflol::sm_cool:sıcak çocuklar ve gezememek beynimi sulandırıyor sanırımm:1rolleyes:

amanııın amma yoruldun heeee kekine neoldu ki
neyse kız bari bir hız evinde temizlenmiş oldu oh miiiiiiss
benimde temizlikçi şimdi gitti evim mis gibi oldu valla
yemekte var bi makarna ve salata tamamdır
bu kız niye ağlıyo yaaa anlamadım ki kolik müziği açtım şimdi sustu uyuyooo

yok kız birtek banyoyu temizledim iyice şöle çekytalar çekilip silinmesi lazım tüllerin yıkanması lazım camlar silinecek sonra benim balkona en az 2 saatlik işi var yanii daha temizlik lazımm .....he görünümde temiz gibi duruyorr o ayrıı

Back
X