2009 Nisan Anneleri

selam herkese iyi hafta sonları olur inşallah....3
benim moralimde sinirlerimde çok bozuk 1 saat tir ağlıyorum gözlerim şişti ağlamaktan.kayra 3 gündür kusuyo 1 kaşık fazla veriyim hoop midede ne var ne yok dışarda .birde iştahsızlık yememesi her öğün zorla ağzını açtırıyorum yaa bi i kez ama bi kez isteyerek yemezmi biri yaa yıprandım iice inanın bu sorundan yeterki yesin diye gazoz bile veriyorum yemek te zayıf kilo almıyo. herkesin aaa zayıf bu çocuk demesinden sıkıldım yıprandım(( abur cubur bile yemiyo çikolata bile yese raıyım(( bütün vitaminleri denedim yok yok yok......

Burcu çok üzüldüm,demek ki böyle böyle büyüyecek.Kendini yıpratma,hele başkalarının sözlerini hiç takma.Miray ın bebekken kilosu boyu yerinde olmasına rağmen diyordu insanlar,aaa bu neden hiç gelişmemiş diye.Sanki kendileri çocuk gelişim uzmanı!!
Aburcubur bile yemiyor deyince,bir arkadaşımın kızı vardı ,o da öyle hiç yemezdi.Bakkala sokardım,ne istiyorsan al,derdim.Birtek naneli sakız alıp çıkardı,şekerli bile değil.Şimdi büyüdü,upuzun bir kız oldu.
tabi biz ne desek de sen üzeceksin kendini,çok zor iştahsız çocuk,Allah sabır versin.

Kereminde burnu akmaya başladı hafif sıcak ateşi var gibi

geçmiş olsun canım.iyileşir inşallah kuzucuk

sağol tatlım bakalım sonumuz hayrola..

Bu arada dr. a gittik.Annem kalbim sağlam mı dedi?Sağlam dedi dr.Çok şükür.Ama az ritm bozukluğu var.sürekli kulalnacağı bir hap verdi,hem kalp hem tansiyon için.

çok geçmiş olsun.Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin

dükkanı ben kapatmışım ben açayım biz sabah 7 de ayaktaydık kızımla eşim evde bugün izinli hepimize mutlu haftasonları..

sizede geçmiş olsun tatlım bu ara döküldük iyice
sizede mutlu haftasonları

inşallah denizcim bakalım kesinleşmedi daha ama ben şimdiden panikledim

mügecim çok sağol canım

ayy canım benim kıyamam..
tatlım meliste böyleydi hemde tombuldu kilosunu ona bağlama ama insanların ağzı torba diil maalesef
banada sürekli ne yediriyosun bu çocuğa diyorlar halbuki şimdiye kadar hiç bişey yemedi kusmasını hallettim Allah a şükür şimdide halen daha bulamaç blendrdan geçir ver.
6 aylık bebek bile senden çok yer diyorum ama beni anlamıyo tabi
bunalman normal canım biraz eş dost ziyaretine felan git yada biraz bakabilecek birisi varsa sen çık kafanı dağıt.çok bunaltırsan kendini çocuğada zarar verirsin.
tecrübeyle sabit.inşallah düzelir canım yaa

elifcim çocuk gelişim uzmanlrı bile insanı deli edebiliyolar
evde ne çektiğini bitek anneler bilir
ben melisin kilosunun yemekten olmadığını hiç bi dr a anlatamadım
şartlanmışlar bence hiçbişeyde anlamıyorlar.
insan kendi çocuğunu kendi bilir,kimisi zayıf olur kimisi kilolu ne yapalım
Allah sağlık versin gerisi boş..

Kereminde burnu akmaya başladı hafif sıcak ateşi var gibi

gecmiş olsun umarım ilerlemez sultannn

egeninde urnu akıyordu 2 günden beri dün gecede öksürük öksürük nasıl ama içim acıyor doktora goturdum

ilaç verdi onları içircem

ya bide öksürük için balla ne verıyoduk unuttummm

herkese güzel haftasonları olsun.........

Geçen facede Gülşen 2 çorba kaşığı balla 2 çorba kaşığı karabibieri karıştırıp,bu karışımdan çocukların sırtına sürün yazmıştı.Öksürük için.
Ben yaptım,ertesi gün öksürdü birkaç kez,işe yaramadı diye düşünüyordum,ama baktım bir daha öksürmedi.
Başka bir ilaç kullanmadık.

sagol elif hemen denıyecegım

cok öksürüyor ya insanın içi parcalanıyor

inşallah çoookk iyi gelirde hemen iyileşir kuzu
cnm bnm üzülme bu kdr öyle böyle derken bi bakmışsın
senin oğlan askere gitmiş :))
demirde öyle cnm yaşıtlarına göre zayıf hatta akşamları bazen yiyo bazen yemiyo
ben artık hiiiçç takmıyorum karnı acıkırsa gayette güzel yiyo
sen acaba çok sıklıklamı veriyosun bişeyler yeidrdikklerinin arasını aç cnm
mesela demir bugün 2 de çorba içti
akşam 7 de deli gibi acıkmıştı arada hiçbişey yemedi
eğer yiyosada son kaşığını istemiyosa verme cnm
hiç değilse yediği şeyler geri çıkmasın

bizim günümüzz süperdi
burcularla(cherry tomato:)) mangala gittik
orda parkta vardı demirle meli koşuşturdular
sonra onlara geçtik ordada oynadılar bi ara kapıştılar ama yine bunada şükür
eve gelirken demir bey bayıldı tam üstünü değiştiriyodum uyandı
babasına devrettim şimdi uyutuyo bende biraz dinleneyim

burcu bu yemek olayı çok sıkıcı ve yıpratıcı bilirimm bende çok yaşadım şimdide çok iştahlı değil ama eskiye göre iyi ama şu yönden seni çok iyi anlıyorum acıkınca yer verme bu modellerde geçerli olmuyor malesef bizzat denedim hastanelik olduk şuda bir gerçek eliif kendi düzeltti herşeyi şimdii kafasını çeviriyorsa kaldırıyorum diyorum umursamıyorum yiyecekse geri istiyor yemiyecekse hiç yemediysede çok ısrar etmiyorum doktorumuz bize bir balık yağı verdi markası farklı oda işe yaradı allah sabır versin canım inş biran önce düzelirr

elifin geniz eti son zamanlarda büyük sorun olmuştu uyku apnesi yaşamaya başlamıştı ve kesin ameliyat dediler ne yapıcaz hiç bilmiyorum hemen olsun dediler

evet yaa şu öyle uykuları çok zamansız oluyoo..müge hep demir 12 gibi uyuyo diyo ne güzel bizimkiler öğleden sonraya kalıyo..çocukta haklı o saatte yorulmuyo ki neden uyusun..
çok geçmiş olsun..
Bend aha Sevgililer günü için hiçbirşey almadım,siz neler aldınız?
Pazartesi eşim işten geç geliyor zaten,dışarı falan çıkamayız.
biz hiç bi zaman hiç bişey yapmadık sevgililer gününde..bu sefer eşime illa bişey yap diyorum bi sürpsiz.. :)) hayatımızda bi değişiklik olsun diye..yazık görev edindi adamcağız düşünüyo 2 gündür..ama bişey çıkmaz yine :)
ne diyeyim sabır versin cnm çok zor....müge de yeliz de yazmış zaten..
size de geçmiş olsun..
bende onu soracaktım sana iyi oldu yazdığın :))
elifin geniz eti son zamanlarda büyük sorun olmuştu uyku apnesi yaşamaya başlamıştı ve kesin ameliyat dediler ne yapıcaz hiç bilmiyorum hemen olsun dediler

yelizcim nasılsa yarım saat sürmüyomuş bildiğim kadarıyla ve çocuk hastanede de kalmıyo hemen eve..elanın kuzeni yaptırdı efe 4 yaşında eve gitti oyun oynadı..yaptırın kurtulun cnm yaa elif e de yazık kimbilir ameliyattan sonra nasıl rahat yiyip uyuyacak..efe çok rahat etmişti inanamadılar..

günaydınn..
dün gezdik yorulduk ve saat 10 da uyuduk ailecek :)) ne cmrtsi gecesi ama di mi :))
dün ela ya dr seti aldık 16 tl ye..daha güzelleri vardı ama anlar mı anlamaz mı bilemedim..arabaya bindik yolda ela ya anlattım..bebeğin hasta olmuş dr amca senin kulağına,ağzına,ateşine baktı ya sende bak iyileştir diye..nasıl hoşuna gitti anne bidaha yap diyo bana(bi daha anlat demek :) )
10 kere anlattırdı eve kadar..eve gelir gelmez bebeğim nerde diyo..dün akşam da sabah kalkıncada uzun süre oynadı sevindik..tavsiye edilir..hangisiyle kulağa,hangisiyleağıza bakılacak öğrendi hemen..
bi de dün akşam aya baktı dışarda sonra bulutların arasına girdi aa saklandı dedim..çıktı ce-e dedik :)
2-3 kere aynı şey oldu..
eve geldik anne ay kaybolsun ,saklansın bi daha yap diyo bana.. :))) çocuk anneyi sihirli sanacak büyürken ..

denizcim bunu duymam iyi oldu tereddüt ediyorum bende gerçekten o kadar rahatlıyorlarmı anestezi alıcak diye rahatsız oluyorum bakalım bir doktora daha göstericez o ne diyecek.
elif artık burnundan nerdeyse hiç nefes alamıyor ve bu bir ay hep hastaydı gece boyu çok sık uyanıyor ve güne yorgun başlıyor ve uyanma sebebi nefes alamaması ağzı hep kuruyor balgam var hep.birde doktorlar saydı ilerde yaşanacak problemleri aldırmak en iyisi.

Yerim ben Ela yı,akıllı bıdıkım benim.Bizde daha küçükken vardı dr. seti,kulağına takılanı takmaya çalışırken koparmıştı,öbür parçaları da kayboldu atıldı falan..Çocukların dr.muayenesinden korkmamaları için de güzel oyuncak.ama bizim daha sağlam birşey almamız lazım

Sevgililer Günü için bana da dışarda birşey yapmak çok komik gelir oldum olası,hadi bugün birbirimizi sevelim,elalem görsün der gibi.ama sürpriz birşey yapılması ya da yapmak güzel olurdu.Eşim çikolatayı çok sever,kalpli bir kutuda ya da kalp şeklinde çikolata almaya karar verdim,yarın bulurum herhalde.

selam... herkese teşekkür ederim kızlar .moralim daha iyi tabi ama kayra da bi değişiklik yok:))
yeliz canım çok geçmiş olsun sizede ya canım çok zor ama ameliyat olsun en iyisi çocuk çok çekiyo bölede inşallah çok kolay ve sorunsuz bi ameliyat olurda kurtulur yavrucak.

müge canım bende çok sık aralıklarla vermiyorum zaten yediğindede çok az yiyo anne yüreği işte dayanmıyo(

GUNAYDINLAR
BIZDE DUN GEZENLERDENIZ BOL BOL GEZDIK uyumadıda selen gece 8 di yattı
burcucum cok gecmıs olsun canım duzelır kayra ınsallah
elıf annende bısey yok sukur gozunuz aydın
masallah elaya akılı kızım
mugecım sızde gezıp eğlenmıssınız ne guzel aksam ıcın kusura bakma ben pc basında değildim
yelızcım elıfede gecmıs olsun ınsallah sorunsuz olur amelıyatınız

melekcim egeye geçmiş olsun inşallah bütün hasta kuzular hemen iyileşir
sagol cnm ::):)h demirde dün eglenmiş sefası olsunnn
ee babasıda yanındaaaa

cok akıllılar ya nehir ablasının var doktor seti sırtımı dinliyor ege bide öhö öhö yapıor ben yapıcakmışım öksürüyorum nasıl gülüyorrrrrrrrr

doktordan cok korkuyor ege dün hatta doktor neden bu kadar korkutuyorsunuz diyor ben bugune kadar doktorla ilgili bi korkutma yaşatmadım kiii kendisi korkuyor

bizimde ay dedemiz şarkısınıda babannesi ögrenmiş yok oluncada uyumaya gıttı dıyor yerım ben bunları yaaaaaaaaaaa

zaman nasılda gecip gidiyorrrrr önceden şafak sayardık negünlerdi beeeeeeeeeeeee

sizleri sevıyorummmmmmmmm

herkese iyi pazalarrrrrr

Son düzenleme:
Selamm
Öğlen karşıki komşu geldi,dün akşam altımızdaki 2 daireye hırsız girmiş.Birinden hiçbirşey almamış,altın para yokmuş zaten.Ortada laptop varmış,almamış.diğer daireden de 16000 TL lik altın almış.Yeni evlilerdi,yazın evlenip taşınmışlardı.
Dün çok rüzgar vardı,eşimle Miray dışarı çıkmışlardı 8 civarı.Ben bir ses duydum ama,korkudan camdan bakamadım.Tabi hırsız diye düşünmemiştim ben,rüzgardan bizim balkondan aşağı birşey düştü sandım.Bilsem karşıkilere giderdim haber vermeye.Belki de benim duyduğum ses değildir bilmiyorum.
Karşıkiler de evdelerdi,onlar da duymamışlar hiç.Hatta polis gelmiş,biz onu bile duymadık.
Annem bazen bir tıkırtı duysa kulak kabartır,ben de söylenirim,meraktan yapıyor gibi düşünüp.Aslında kulak kabartmak lazım böyle şeylere.
Artık komşuluklar öyle bir hal aldı ki,mesela biz ne yeni evlenenlere ne de altımızdakilere hiç gitmedik evlerine.e böyle olunca da hangi ses onlardan hangisi yabancı dan geliyor bilemiyorsun ki.Hangi saatlerde evde olduklarını olmadıklarını bilemiyorsun,takip edesin.
Off sinir oldum ya,ne vicdansız insanlar var,gitti insanların neyi var neyi yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…