2009 Nisan Bebişleri için Sağlıklı ve Besleyici Yemek Tarifleri

karışmak gibi olmasın ama bu bir yemek kaşığı fazla değilmibana fazla gibi geldi ben çay kaşığı olarak veriyorum pekmezi peynir kirit kutusu büyüklüğünde yumurta sarısı daha yeni başladım azar azar:asigimcokacimcoook

Alp Demir'in bugünkü sebze çorbası...
ben çok çok yaptım akşama bizede çorba olacak diye....
1 havuç...
yarım patates...
az pırasa
pirinç ve bulgur
pişincede zeytinyağı
bakalım yiyecek mi sıpa....
hepsini birden attım biraz kaynayınca blendır veya süzgeçten geçiricem daha karar vermedim....

yoo bize fazla olmuyo size oluyodur belki..

dün tavuklu mercimek çorbası yaptık paşaya güzel oldu.

keremin bugünkü kerevizli tavuklu çorbası
4/1kereviz
4-5 sdet kuşbaşı tavuk göğsü
küçük bir patates
yarım havuç
1 tatlı kaşığı pirinç
su ve zeytinyağı

tavukları suda haşladım pişmeye yakın pirinçleride attım buharlı pişiricide yada sudada yapabilirsiniz kerevizi patatesi havucu küçük küçük doğradım ve pişirdim rondodan geçirdim zeytinyağ koydum verdim kerem bey beyendi

ıspanak çorbasıydı cenkin bugünkü öğle yemeği
200 gr ıspanak sadece yaprakları haşlanır
50 gr yağsız dana kıyması
yarım soğan rendelenir yarım domates rendelenir yarım yemek kaşığı zeytinyağda kavrulur
ıspanaklarda içine konup yarım kahve fincanı pirinçt ekelenip 250 ml su içinde pişene kadar beklenir
rondo veya tel süzgüdeen geçirilip verilir
isteğe göre az birazda hindistan ceizi eklenebilir
cenk beğendi umarım yapan herkesin bebeğide uğraşları boşa çıkarmaz sağlıkla yer:))

ye benim kız henüz hiçbi ek gıda almıyo annesütüne devam çarşamba günü dr kontrolümüz var heralde bizim dr o zaman başlatıcak siz böyle tarifler yazdıkça çok özeniyorum bizimki ne zaman yiyecek diye bi de ek gıda şişmanlatıyor mu gelişime nasıl etkileri oluyor

pazar ızgara yılan balıĞı vardı bızde.
Çorbasının ıÇıne Çok az karıŞtırdım
yedı..

marankiden özell:))

2 havuç
1 patetes
1 çay kaşığı irmik
1 bardak su

isteğe göre içine hergün aşağıdakilerden biri konurr:

1. gün yarım domates
2. gün yarım engünar
3. gün yarımkereviz
4. gün 4 dal maydanoz
5. gün 2 dal ıspanakk

maşallah kerem kilo alıyor gibi geliyo bana ek gıdalar aldırıyo yani kan şurubuda yanaklarına kırmızılık getirdi sanki
bende bugün kıymalı bişeyler yapçam kereme ne yapsam karar veremedim

bizden bi tarif

yumurta
nohut
kuşbaşı et
biraz un
yoğurt
biraz pirinç
nane
tereyağ

önce et ve nohutlar iice pişene kadar düdüklüde haşlanır..yumusacık olduktan sonra bi avuç kadar pirin. ilave edilir..piirin. pişene kadar tekrar ocağa bırakılır..

pirinç pişerken bi kapta yumurta un ve yoğurt çırpılır..karşımın içine azcık azcık düdüklüdeki malzemelrin suyu katılır..ılıyınca hepsi bi tekrar düdüklüye boşaltılır..10 dk daha piştikten sonra üzerine nane ve tereyağ eritilip dökülür..sonra afiyetle yedirilir..

bizde yiyoruz bu çorbayıı..biraz fazla yapıom o yüzden..ogün kahvaltıda yumurta yediyse yapmamanızı tavsiye ederim ağır olabilir..

(ben blendırdan geçirmiyorum zaten etler çok yumuşak oluyoo küçük küçük yapıp yediriyorumm)

tüm sıpalar lop lop et olsun boy olsun inşallah...

keremin bugünkü kıymalı kırmızı mercimekli çorbası

1yemek kaşığı kırmızı mercimek
1köfte büyüklüğünde kıyma
1 küçük patates
yarım havuç
1dal brokoli
zeytinyağı ve su

kıymayı suda iice haşladım
pişmeye yakın mercimekleride atttım
buharlı pişiricide patates havuç ve brokoliyi pişirdim
hepsini birleştirip blendirdan geçirdim üstüne zeytinyağı kıymadada yağ olduğu için 1çay kaşığı zeytinyağı

bir su bardağı prinç,250gr kıyma,2 domates,1tatlı kaşığı zeytin yağı,1kabak,yarım su bardağı kırmızı mercimek ve tuz,hepsini karıştırıyorum düdüklüde pişiyor ister blendırdan geçirin ister öğle yedirin(kabak ve domatesi kabuğunu soyup blendırdan geçirdikten sonra ekliyorum)

canım 250 gr kıyma olduğuna emin misin?çok gibi geldi bana...

250grammı?kalanıda kendinizemi çorba yapıyosun çok değilmi yaa çokçok
anacım siz çoşmuşsunuz --etleremi geçtiniz.. biz çok geriden geliyoruz...

sende çok geri kaldın kuşum hala annesütü mü veriyosun besle biraz baranı

selenın bu gunku çorbası
1 patates
1 soğan (kuçuk)
1 havuç
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kıyma
hepsini güzelce pişirip blendırdan geçirdim içine 1 tatlı kaşığıda yoğurt ekledım selen bayıla bayıla yedı

kızlar bende yaptığımız sebze çorbalarına kıyma koymaya başladım ayrıca havalar değişiyo
gribe karşı 1 diş sarımsağıda içine atıyorum haşlanıyo rondodan geçiyo hepsiyle bir de yeşil biber koymak lazım c vitamininin en çok olduğu şey ama mevsimi geçiyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…