2009 Nisan Bebişleri için Sağlıklı ve Besleyici Yemek Tarifleri

keremin bugünkü tavuklu çorbası

4-5 adet kuşbaşı tavuk göğsü
1 tatlı yeşil biber
1 arpacık soğan
1küçük patates
1yemek . tel şehriye
çeyrek havuç
su ,zeytinyağı

önce tavukları 20dk falan haşladım sonra havuç patates ve diğer malzemeleri attım içine pişmeye yakında şehriyeleri ekledim ve blendirdan geçirdim

merabalar ben mayıs annesiyim ve yazdıklarınız bana nasıl yardımcı oldu anlatamam
bende bebeğime ek gıdaya başlayacağım ama nasıl yapacağım bilemiyorum
benim merak ettiğim yoğurdu devam sütüylemi yoksa pastörize sütlemi yapıyorsunuz ha birde anne sütüyle oluyomu cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

canım ben devam sütüyle yaptım ama olmadı.inek sütüyle yapıorum.dr.um yapabilirsin dedi.gerçi benimki hiç sevmiyor yoğurdu ama.1 bardak süt 1 tatlı kaşığı yoğurt.

bende günlük pastörize sütle yapıyorum anne sütüyle olacağını sanmamçünkü kaynatamazsın onu

sultancım dunku çorba tarıfın için sağol selen beyenerek yedı

birazda normal yoğurtla karıştırıp verin biraz fazla yoğurdun bişey yapacağını sanmıyorum....

ya kızlar benim kız ek gıda yemek istemiyor
6. ayında başladık havuçlu patates çorbasını yedirdiğimde zorla bi kaşık ta versem çıkarıyor hayret ettim
muhallebi yemiyor meyve yemiyor su içmiyor nasıl bebek anlmadım anne sütüne hasta onu içmeden
rahatlamıyor kızdırıyo beni kesicem sütünü diyorum kıyamıyorum bir önerisi olan var mı

kızını emzir canım boşver almasın ek gıda filan...hayatı boyunca yicek zaten ek gıda keşke olsada emzirsem

Arkadaslar benim kizimda aynisi 6 aylik olduk .once bizim yeeklerin suyundan yedi sevdi azcik azcik.ama simdi onun icin yapdigim sebze puresini istemiyo.meyva puresi kahvalti istemiyo alsada 1 veya 3 kasik o kadar naapcami sasirdim.
bisey sormak istiyorum sizlere.bebek icin kahvalti yapilmasinda anne sutu veya devam sutu denmis hep.suyla islatsak olmazmi bu biskuvileri.benim kizim kasik mamasi yemiyo onla biskuvi karistrdim verdim onuda yemedi.arimama muhallebide yemiyo.bende his aklima gelmedi devam mamasi alip yapmak simdi burda okudukca gordum. aaba su ile hazirlasak kahvaltilari sorun olur mu
biraz uzun oldu ama tecrubeli anneler....
tesekkurler simdidenn:1hug:a.s.

sorun olacağını sanmıyorum suyla hazırlamanın.ama amaç bebişler kendilerine faydalı şeyler vermek.su ve bisküviden çok bişi alamaz.devam sütüyle yemiyorsa benim bi tarifim var onu paylaşayım.tamamen atmasyon ama nisan annelerinden benzerini yapanlar var.pirinç unuyla muhallebi yapıyorum sıcakken içine 1 çay kaşığı tereyağı koyuyorum.2 kaşık devam sütü. 1 ça6y kaşığı pekmez yada kayısı reçeli.1 tatlı kaşığı peynir.cici bebe ekmeği.ilk başlarda yemiyordu bizim kız.kendi yemek yediğimiz masada yediriyorum şimdi yiyor maşallah.tavsiye ederim.yumurtayı ayrı yemeyi sevdiği için karıştırmıyorum içine.

tavuklu olan sultancım
afiyet olsun löp löp et olsun

ıhlamur kaynatıyorum ben onun içine hazırlıyorum kahvaltısını

keremin bugünkü
tavuk brokoli patates çorbası
1 küçük patates
4-5 dal brokoli
5-6 adet kuşbaşı tavuk göğsü
çeyrek havuç
1 arpacık soğanı

önce tavukları iyice haşladım sonrada diğer malzemeleri atıp pişirim
blendirdan geçirip 1 çay kaşığı zeytinyağ döküp yedirdim tadı güzel oldu

kızını emzir canım boşver almasın ek gıda filan...hayatı boyunca yicek zaten ek gıda keşke olsada emzirsem

canım bende emzirmekten yanayım ama doktorlar 6 aydan sonra mutlaka ek almalı diyor e bizim hanım bir lokma bile yemiyor
ya ben ugraşsam çıkaramam nası zorluyo nası sıkıyo o lokmayı çıkartıyo pes doğrusu delikafadulden

bence çok fazla zorlama.dr.ların nadiren hemfikir olduğu bi konu bu yani.benim kızda mızmız ama her alternatifi deniyorum.bizim dr.supravit ver demişti.ama şimdi biraz daha ii yediği için almadım.sen dr.una bi sor istersen....sizin yediğiniz yemeklerden tattır.bizim zilli 0dün salata suyuyla tarhana ç.yedi masada

pekiiiii tecrubeli aneler. sizler ogunleri hangi saatlerde veriyosunuz. mesela benim kiz 7 de uyanir anne sutu 2 saat sonra ya emerek uyur yada sallarim ayagimda .2 saat veya 1 saat sonra uyanir isterse anne sutu yoksa cicbebeli biskuvi hazirliyorum.
sizler anne sutunden kac saat sonra ne vermeye basliyosunuz bakeem
hee bide bibreon filan almiyor benimki. karisimi pirincli kasik mamasiyla yada su ile yapiyodum.arada yiyor.devam sutlu yapsam yermi acaba bu sekilde deneyen var mi

tesekkurlera.s.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…