2009 Nisan Bebişleri için Sağlıklı ve Besleyici Yemek Tarifleri

kızlar bebeğinize tarhana çorbasını yediremiyorsanız ben başta yediremiyordum,et suyuyla deneyin tavuk suyuyla yapancı MAŞALLAH iyi yiyor

canım 250 gr kıyma olduğuna emin misin?çok gibi geldi bana...

250grammı?kalanıda kendinizemi çorba yapıyosun çok değilmi yaa çokçok

sende çok geri kaldın kuşum hala annesütü mü veriyosun besle biraz baranı

yanlış yazmışım ya 250 gr kıymayı ben avuç içi kadar bölüyorum poşetlere koyuyorum yemek yapacağım zaman derin dondurucudan çıkarıp öğle yapıyorum yanlış olmuş pardonn:kedi:

cekin diş huysuzluğu ve iştahsızlığı var ama bugün yaptığım çorbayı yedi
yazayım;adı yok belki vardırda ben kafamdan yaptım
1 kabak
1 havuç
biraz karnıbahar çiçeği
biraz brokoli çiçeği
1 yeşil biber
1 küçük patates
soğand koycaktım unutmuşum:)
buharda haşladım rondadan azcık geçirdim tavuk suyuyla inceltip içine yarım tatlı kaşığı zeytinyap koydum
bu malzemeden baya çıktının düşünürseniz yarısını içti maşallah:))

bunuda bir deneyin güzel oluyor!!

peynirli yeşil kabak püresi

malzemeler:
2 adet kabak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
yarım çay bardağı yağsız beyaz peynir.

hazırlanışı:

kabakların üzerlerini kazıdıktan sonra güzelce yıkayın.halka halka keserek buharda haşlayın.haşlanan kabakları püre haline getirin. yeniden ateşe koyarak suyunu çekmesini bekleyin.indirdikten sonra peynir ve zeytinyağını atıp karıştırın.

bide yemeklerinin içine bir diş sarımsa yada 1 adet küçük soğan ekleyin hastalıklariçin bağışık sisteminde etkiliymiş

selenın bu gunku çorbası
1 adet kabak
1 adet soğan
yarım havuç
yarım kırmızı yağ bıberi
1 yemek kaşığı kıyma
1 yemek kaşığı irimik
zeytın yağ, su
havuc kabak soğan bıber kup kup doğranır kıymayla beraber pişirişir ben 1.5 bardak su koydum en son ırmık eklenır ve bıazdaha pişirip blendırdan geçirdim

benim oglanda yemiyor sebze corbasınıııı
canım sana katılıyorum zeynepte öle ona özel yaptıgım zamn kesnlikle yemiyo ama biz kendimize yaptıgımz yemekleri bayıla bayıla yiyo napıyımmm
egede bizim yemeklerden yiyorr

bizede doktorumuz 2 kere çekilmiş dana kıyma ekleyin yemeklerine dedi.
kıyma tavuk eti yediriyoruz ama balık hiç denemdik!!
balık yedi eege bayıla bayıla hemdeee
kızlar bebeğinize tarhana çorbasını yediremiyorsanız ben başta yediremiyordum,et suyuyla deneyin tavuk suyuyla yapancı MAŞALLAH iyi yiyor
favori corbamızz

ben kahvaltı verdiysem öglen vermiyorum
çünküüü

gögslerimde sütler birikti ve süt bezeleri oluştuuu

buda bana cok acı verdiii

2 gün kıpırdayamadımmm

benim oğluş da ilk defa ağzını kendisinin açarak yediği sebze çorbamızı yazayım belki daha önce yapanlar olmuştur..... bayıla bayıla yedi şaşırdım valla

1 adet havuç
1 adet kabak
8-9 küp kadar balkağı
1 kaşık kıyma
1/2 soğan
2 sarmısak
zeytinyağı
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı pirinç
5-6 yaprak ıspanak

sanırım bu kadar blendırdan geçirdim içine de ekmek içi doğradım bayıla bayıla yedi valla.....

melek senın oĞlunda ÇıÇeĞın canı gıbı obur galıba ne bulsa gÖtÜrÜyor.
maŞallah yakında mangal sofrasınada oturur onlar:))))

balık 9 aydan sonra dedı bıze doktorumuz.

bızımkının keyıf zamanları:

elma rendesı-ev reÇelı-ÖĞÜtÜlmÜŞ cevız

melek senİn oĞlunda ÇİÇeĞİn canı gİbİ obur galİba ne bulsa gÖtÜrÜyor.
maŞallah yakında mangal sofrasınada oturur onlar:))))

balık 9 aydan sonra dedİ bİze doktorumuz.
ehehe evet oburrr

balık yedi

bİzİmkİnİn keyİf zamanları:

elma rendesİ-ev reÇelİ-ÖĞÜtÜlmÜŞ cevİz
bizimki herseyi sever sebze corbası hariççç

bugun elmalı tart yaptım
ama kurabiye degil
elme rendeleri üzerindeydi pasta gibi maşallah nasıl yedii

kahvaltı yoktu ona bugun

öglen tarhana corbası içti
üzerine elmalı tartın elmelarını

akşamda mercimek corbası

bende öglenleri ara sıra hafta 3 falan

2 elmayı rendeliyom içine 6-7 cici bebe pekmez ezzip yediriyom bayılıooo

offff biz ek gıdaya da bi geçtik bi geçmedik.... ,
geçen hafta patatesli havuç verdim
yoğurt veriyom, elma, armut, üzüm, muz, salatalık, havuç verdim.... ama genelde elma armut üzüm.... bi de 3 defa tavuk verdim ama haşlama değil... ızgara yapmıştık kendimize onun en ortası (göğsün) tuzsuz yerinden verdim yiyo.... çorba yapmadım daha hiç....
bizimki bisküvi sevmiyo su veya elmayla ıslatınca kuru kuru versem yiyo... ekmek (kendimiz yapıyoz) hiç hayır demiyo... geceleri tok tutsun diye yediriyom (mama yemiyo da) bazen yoğurtla bazen kuru

ama şu bir gerçek ki iki haftadır iştahsız.... çok fazla süt dökmek zorunda kaldık.. artık biberondan tiksiniyo sanırım.. aç.... beni emiyo biberon verince bağırıyo... uykusunda veriyooz ancak.... .. sizce napmalıyım...

valla selende öyle pınarcım sadece kaşıkla yıyo uyanıkken gece uyuyosa sutu bıberonla içiyo bı de suyu
balık çorbası selenın
2 adet mezgıt
1 patates ufah
1 havuç
1 soğan
az kerevız
az maydonoz
yarım bıber
zeytınyağ,su
balıkları suda az haşladım suyunu döktum ve tekrar su koyup ıyıce haşladım tencerede soğanı az yağla kavurdum sonra içine patates kerevız bıber havucu attım az cevırıp balığın suyunu suzdeum ve sorada ayıkladım balıkları koydum ıncene yakında maydonoz ekledım blendırdan geçirdim slene beyenerek yei

avuç içi kadar kıyma,3 orta boy patates,4 havuç,3dal brokoli,1 küçük soğan,1diş küçük sarmısak,1tatlı kaşı kadar zeytin yağ ve salça,su,çok az tuz hepsini düdüklüye doğradım,kattım piştikten sonra blendırla çektirdim 2-3 günlük etli sebzeli besleyici yemeğimiz hazır afiyet olsun kızıma ve tüm bebişlere.

en son biten yemeğimizin tarifi;1 orta kereviz,2havuç,2 tane patates,1 avuç bezelye,1 avuç prinç,1küçük soğan tatlı kaşı kadar salça ve zeytin yağ,su,çok az tuz,düdüklüde pişirip blendırdan çektirdim bizim kıza biraz ekşi geldi ama yedi besleyici sonuçta,prinç kattığım zaman kaynadıktan sonra karıştırıp düdüklüyü kapatıyorum yoksa prinçler dibe çöküyor.

benden başka kimse yazmıyor arkadaşlar,kızıma bugün çorba yaptım,1kase sarı mercimek,1adet küçük soğan,1tatlı kaşığı yağ,1 tatlı kaşığı salça,4 adet patates,2 havuç,1diş sarmısak,1 avuç un,çok az tuz,su,hepsini düdüklüde 10 dk pişirdim ve rondoyla ezdim bu kadar,arzuya göre et suyuyla veya kıymaylada yapılabilir,ben daha çok yemek tarzı yediriyorum günde bir kez muhallebi,kahvalı ve hep yemek akşam yatmadan önce devam sütü gecede 1 kez devam sütü MAŞALLAH yiyor sebzeyi

bu yaptğınız çorbaları blendrdan geçirip 2.günde verdiğiniz oluyormu bayanlar günlükmü yapıyorsunuz hep?

ben genelde gunluk yapıyorum selenın bu gun ku çorbası tarhana
yarım havuç
yarım bıber
yarım soğan
2 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı kıyma
zeytın yağ
300 ml su
1 yemek kaaşığı yoğurt
soğanı öldürüyorum az içine kıyma sebzeler ve tarhanayı koyup 300 ml suyla guzelce pişirip blendırdan geçiriyorum zeytın yağını ılave edıp yoğurt koyuyorum

6-7 cicibebe mi melek maşallah ta çocuk tatlı krizine girecek...:)) doktor bize 5 geçmeyin demişti son gitttiğimizde hiç vermeyin dedi:))

bende artık bıskuvısını kendım yaptım pekmez vartatladırıcı olarak sıkışırsamda köy ekmeğinin içinnden koyucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…