2009 Nisan Bebişleri için Sağlıklı ve Besleyici Yemek Tarifleri

pırasa kullanmıyomusunuz kızlar
tuanam baharat yasak
Kerem in bugünkü
tavuklu pırasalı çorba sı

4-5kuşbaşı tavuk göğsü
yarım pırasa
yarım patates
yarım havuç
1soğan

ilk önce tavukları daha sonra diğer malzemeleri haşladım blendirdan geçirdim 1 tatlı k. zeytinyağ ekleyip verdim

yaparken hiç umutlu değildim yemez die ama maşallah 1 kase bitirdi tadı tatlı oldu bilginize..

ohh afiyet olsun kerem beye benimde aklımdan pırasa yapmak geçti ama araştırmadan vermeyim diyordum artık veririrm bende ıspanak yaptım sevdi Kerem Kayram

pırasa bende veriyorum tuanaya ama sevmedi
karnıbaharda koyuyorum onuda sevmedi
ıspanak yasak diye biliodum ben 1 yaşına kadar veriyosunuz demek deneyim bakim belki sever

Umutun balık çorbası
100 gr mezgit
çeyrek soğan, balık yumuşayınca kadar orta ateşte haşlanır. Balık bir tabağa alınır. Tencere içindeki balık suyuna 1 havuç, çeyrek kereviz ve 1 patates ve yarım kahve fincanı pirinç konur. Tenceredeki sebzeler ve pirinç iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Bu arada haşlanmış olan balık tencereye ilave edilir. 5 dakika kadar birlikte kaynatılır. Hepsi blenderden veya tel süzgeçten geçirilir. Tekrar ateşte konur. Başka bir kasede çeyrek limon suyu ile çırpılmış olan bir yumurta içerisine kaynayan çorbadan 1 kaşık eklenir ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırılır..

balığın taze olmasına ,,balık verildiği gün yoğurt verilmemesine dikkat edelim..
afiyet olsun kuzucuklaraa...

ay ne güzel yapmışsın biz de ay sonu başlayacağız balık ve ete hftda 2 gün balık ver dedi drmuz.... 15 günde bir de ciğer bende deneyecem aysonu bu çorbayı mutlaka....

kızlar ben artık çok püre gibi değil de çatalla ezilmiş yemek kıvamında yediriyorum yemekleri alıştırmak için siz napıosunuz

bende püre şeklinde veriyorum çok ezilmiş idilde sevmiyor...ağzında bişeyler gevelemek en çok sevdiği şey zaten....köfte ve balığı ufak lokmalarla veriyorum....kimyonu ben kullanıyorum mercimekte gazı büyük oranda azaltıyor...ve kıyma haşlamayı ilk kez duydum sanırım lezzetsiz olur...bende çiçek gibi önce kavurup sonra haşlıyorum:)).....

teşekkürler mine bende bu tarifi arıyodum çok iyi oldu bakalım nasıl olucak?

sebzeli kıyma değilde tahıllı yap ben bugün yaptım unla yoğurdu karıştırdım iice
bir tencerede havuçları haşladım biraz da pirinç attım sonra tel şehriye attım göz kararı bunlar piştikten sonra suyundan unlu yoğurtlu karışıma döktüm çırptım biraz sonrada bu unlu yoğurtluyu tavukların olduğu tencereye döktüm sevdi maşallah yedi dene bir istersen

valla benım seloş ıspanaklı börek peynırlı börek makarna balık hepsinden tatı artık sabah kahvaltısını ayrı ayrı verıcem ama nasıl bı el atın kızlar ya ekmek peynır ezip versemmı

valla benm kızımda kahvaltıda ne yersek yiyo.dikkat ettiğim bi kaçşey var mesela tam buğday ekmeği dışında bişi yemio,yada sızma kullanıorum,yemeklerini tuzsuz yada şekersiz yapıorum,yemekğin öz tatlırıyla alışsın die.ama maşallah herşey yer.

benden de bi tarif.
buharda balkabağı,kayısı ve kuru erik haşlayın.püre halinde verinn kızım bayıldı bayıldıı.bi doktorun web sitesinde görmüşdüm tavsiye ederim balkabağı çok faydalıymış.

Kavurduktan sonra neden haşlıyorsunuz,pişmiyor diye mi?

kavurduktan sonra haşlıyorum dedim elifçim ama bu bir tarif diye değilde çorbalara katarken önce kavuruyorum sonrada diğer malzemeleri koyduktan sonra suyunu ekliyorum ya haşlanmış oluyor bir nevi demek istedim:)) yoksa bildiğin bize yemek yapar gibi yapıyorum onada...salçasız ve tuzsuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…