- 20 Ağustos 2008
- 4.111
- 668
- 688
selinay canım ne güzel evet gercek bir aile oldunuz tebrikler:::))))
darısı bizim basımıza bakalım 2.ler ne zaman gelecek
saglıcakla kalın
ogluslarını öpüyorum kocaman
seni tekrar tebrik ediyorum
bu arada 2. dogum 1. sinden daha mı kolay oluyoooo
ona göre 2. calısmalarına baslayabiliriz de::))))
kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 herkese merhabalar bu yazıyı yazmak için ne kadar bekledim bilseniz hep heveslenirdim yazanlara birgün bende yazarmıyım diye yada nasıl yazsam acaba diye ama artık şimdi oturdum içimden gelenleri yazıcam.....6 nisan sabahı saat 7 de evden çıktık az değil 100km yol gidecektik ve saat 9 da randevumuz vardı arabada ben eşim annem,babam,kardeşim ve kızı(onlar arkada sıkıştı ama ben ve kızım önde rahattık ama:))
tam saatinde vardık hastanemize içeri girerken çıkış anını düşündüm ve eşime 3 kişi çıkcaz inş dedim dua ederek içeri girdik,yatış işlemleri yapıldı kalp grafisi damar yolu ve sıra sondaya geldi korkuyodum ondan ama gercekten zor değil biraz yanma oluyo korkmayın kolay o hatta çıkarmasıda kolayda sonrası biraz beni zorladı soda takıldığı için ertesi gün idrarda yanma oluyodu oda geçti düğer gün neyse uzatmayım ayrıntıyı derken saat atm 12:00 dıki ben sedyede ameliyathane yazısını gördüm annemlere eşime el salladım asansörün önünde hiç konuşmadım çünkü konuşamazdım ağlardım onlarda zor tuttular kendilerini zaten tansiyon problemim vardı o yüzden rahat olamya çalışıyordum vee kapı kapandı saat hep gözümün önündeydi 12:05anestezi uzmanı geldi ve epidurali taktı hiç hissetmiyosunuz o anda hemen ayklarım ısındı ve uyuşmaya başladı acele yatırdılar ve dr.umda geldi daha saat 12:10 duki hemşireye dr başladımı dedim başladı tabi şimdi bebek gelio dedi veeee müthiş ses kızım ağlyodu hemde orayı yıkarcasına o sesi duyduğuum an artık tutamadım kendimi gözyaşlarım boşaldı dr .um ağlama lütfen hastalarım ağlıyo sonra bende etklieniyorum dedi ve hemşireye götürmeden önce görmek istediğimi söyledim yanıma getirip öptürdü kokla annesi dedi allah ım bu koku dünyadaki en güzel kokuydu ve o günden beri bu koku artık hayatımda elbiselerime bile siniyo sonra dikiş faslı derken 12:50 biz odamıza geldik artık kızım yanımda idi saatlerce onu seğrettim.... uyuşma geçince hafif ağrılar oluyo oda artık olcak ertesi gün çıktık biz artık aile olmuştuk evimizdeyiz şimdi ilk 3 gün sütüm gelmedi mama vs.kabusum oldu bu geceye kadar hiç uyuyamadım ama dün akşam sütüm geldi ve bebeğim kuzuya dönüştü bende uyudum oda.emerken onu seğretmek de daha ayrı ve güzel.....
bu hikaye böyle uzar gider inş ifade edebildim kendimi darısı tüm bekleyenler ve isteyenlerin başına ha bide doğum hikayelerini okurken hep normal doğumları seçerdim sezeryanlar çokta hikaye gibi gelmezdi ama başıma geldidelikafadulden cereninde selamı var teyzeleri avatrıma koydum resim eklemeyi becerirsem onuda eklerim
sıra doğum hikayemizi yazmaya da geldi çok şükür. Bu günleri bize nasip ettiği için Allah'a binlerce kez şükürler olsun
Hepinizin bildiği gibi normal doğumu çok istiyordum ama son anda kandaki bazı değerlerin çok yükselmesi ve bebeğin hayati tehlikeye girmesi nedeniyle acil spinal sezeryan oldum.
Akşam saat 5 te doktorumu sezeryana ikna edip, duşumu alıp, çantamızı alıp yola çıktık annem eşim ve ben. Ama hepimiz şaşkınlık içindeydik ve hala inanamıyorduk. Doktor bizi pazartesi normal doğum için ikna eder geri döneriz diye düşünüyorduk. Hastaneye 7 de vardık. Herşey hazırdı. Hemen odamıza çıkardılar. Beni hazırladılar. Damar yolu açıldı. Bu arada bir sürü evrak imzalattılar. Bir taraftan sorılar soruluyordu. Ben inanılmaz bir sakinlik içindeydim. Hala inanamıyordum sanırım.Ağlarım çok heyecanlanırım gibi geliyordu. Annemi öptüm odadan çıkarken, ameliyathaneye kadar geldi eşimle annem. ameliyathaneye girerken eşimi öpmeyi helalleşmeyi falan düşünemedim o kadar garip duygular içindeydim.ameliyathaneye girdikten sonra tekrar kapıyı açtırıp öptüm ama:)doktorum ve anestezi uzmanı beni bekliyordu zaten. İkisi de çok yardımcı oldular beni konuşturup rahatlatmaya çalışıyorlardı ama ben inanılmaz sakindim zaten hatta bi ara serumun içinde bişeymi var ben niye bu kadar sakinim diye sordum. Spinalde bele katater falan takılmıyor. omurilik sıvısına ilaç enjekte ediliyor sadece. hafif kambur durmam yetti bunun için hiç zor olmadı yani. hemen bacaklarım uyuştu zaten. masaya yatırdılar beni ve sonda ondan sonra takıldı. o yüzden o kısım da çok rahattı.ardından operasyon başladı ve tüm bu anlattıklarım 20 dk içinde oldu arkadaşlar. yani hastaneye varıp sezeryanın başlaması arasında sadece 20 dk geçti. o yüzden de çok apartopar oldu bişey anlamadım diyebilirim. ameliyat sırasında bütün dokunuşları sarsıntıları hissediyorsunuz.ama acı yok tabi. bi ara gözlerim kapanır gibi oldu zor açık tuttum, konuşmam güçleşti, bi ara da kusma hissi geldi. sonra hemen o da geçti. yaşadıklarım bunlardı sadece ameliyat sırasında.7. 25 te kızım karnımdan çıktı. ardından ağlama sesi geldi. ilk ufak bakımını yapıp yanıma getirdiler ağlıyordu ben konuşmaya başlayınca sustu. bir sürü saçı vardı çok tatlıydı.ama çok sulugöz duygusal bir insan olan ben o anda ağlayamadım bile.hep çok ağlarım o anda diye düşünüyodum çünlü. ben hala serumların içinde sakinleştirici bişeyler olduğunu düşünüyorum.
dikişlerimin ardından ben de 15 20 dk sonra çıktım.eşim kapıda beni bekliyordu. o da çok şaşkındı. odamıza çıktık.sonra kızımızı da yanımıza getirdiler.çok şekerdi. bakmaya kıyamadık.gözlerimiz doldu hepeşim ve annemle kızıma bakarken.spinalin etkisi geçtikten sonra da çok zorluk çekmedim.dikişlerde yanmalar oldu hafif ama çabuk ayaklandım.sonra emzirme maratonu başladı. fazla uzatmıyım ama o konuda oldukça zorlandık.bu yüzden 5 gün hiç uyumadım inanın çok yoruldum ama hiçbirşeyi gözünüz görmüyor herşeye katlanıyorsunuz evladınız için.
neyse çok uzattım. bu gün itibariyle herşey daha da yoluna girmiş gözüküyor.inşallah daha da iyi olucak.
gerçekten bir evlat sahibi olmak çok farklı bir duyguymuş. bakmaya kıyamıyorum. sürekli dualar ağzımda sürekli Allah'a şükrediyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu.
ceyo16 dan alıntıdır....
29 mart akşamı randevumuz vardı,ama sabahtan da belim ağrıyordu hafif hafif,dr muayene etti ve hemen yatış işlemlerimizi yaptık,ve 23 :45 de doğum oldu,epidural normal yaptım.Kızım 3480 gr ve 49 cm dünyaya geldi.
Adını Miray koyduk.şu anda da mutlu mesut yaşıyoruz.
Canım benim şöyle oldu,ben hastaneye gittiğimde açılma 6 cm miş.o ana kadar sancı hissetmemiştim,sonra epidurali taktılar belden iğne vurup,sonra ara ara iğnenin etkisi geçtikçe anestezi uyguladılar,ama son 1 saat sancılarım arttı,ama anestezi uzmanı artık iğne yapmayalım,yoksa ıkınma hissedemezsin ve doğumun uzar, dedi.bu yüzden ben sancı çektim 1 saat kadar,10 cm açıkla girdim doğumhaneye ,ve yaklaşık 5 dk da doğum yaptım,10 dk sürmemiştir yani.
benimki çok ağlamaklı bi hikaye deil ama yazcam:)
sabah 5 de kalktık eşimle çantalar bagajdaydı zaten dooğru duş alıp giyinip hastaneye gittik bende heyecan dorukta tabiiki. 8 e 20 kala ameliyathaneye indik anestezist geldi doktorumla şakalaştık derken bana bi korku geldi epidural takılırken korkuyorum ben dedim doktora neyse masaya yatırdılar. tabii bu arada hafif sakinleştirici vermişler doktor şimdi o bölgeyi temizlioruz dedi meğerse kesmiş bile ben aa iyi diorum bu arada eşimi gördüm kamerayla veeeeeeeeeeee bi baktım bi ağlama ve yukardan bana bakan cingöz oğlum tabii bu esnada ameliyathanede çalan Kenan Doğulunun sen benim başıma gelen en güzel şeysin şarkısının etkisiyle ağladım azıcık:) sonra temizleyip kucağıma verince o ağlayan bıcırık da sustu bakıştık uzun uzun hayatımın en anlamlı en değerli anlarıydı gerçekten:) hala bakışıyoruz arada gözlerim doluyo. Allah minişlerimizi korusun hakikaten başıma gelen en güzel şey o artık ötesi yok.
bu arada tüm bunlar 18 dakikada oldu dikişlerim dahil şaka gibi sonra oğluşumu alıp götürdüler yıkamaya aşı ve kontrollerini yapmaya. amaaaaaaaaaan rüya gibi geçti o gün işte. şimdi birbirimize alışıoruz evde yarın 1 haftalık olucak ne çabuk geçio anlamıyo insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?