2009 Nisan Kuzuların Doğum Hikayeleri

sinehascım çok geçmiş olsun tez zamanda sağlığına kavuşur bebişin inşallah

canım sen moralini iyi tut ,, bebeğin en kısa zamanda toparlayacaktır.
Buna canı gönülden inanıyorum....

Dualrımız sizinle

canım allah bağışlasın oğlunu ..
Allah analı babalı büyütsün....
Senide listemize ekledim...

kız sinem Allah yardımcı olsun sana ve bebeğine güç kuvvet versin inşallah bitanem çok duygulsandım okurken Allah sizlere bağışlasın onu tez zamanda güçlü kuvvetli tosun olsun inşallah

sinem canım Allah yardımcın olsun çok zor şeyler atlatmışsın inşallah biran önce toparlar minik sıpaaa üzmez daha fazla anneciğini dualarımız seninle

sinehas cnm yaa çok üzüldüm bu yaşadıklarına ama sen kendini sakın üzme bebişinde iyileşecek bak göreceksin inş...

sinehascım çok geçmiş olsun tez zamanda sağlığına kavuşur bebişin inşallah

canım sen moralini iyi tut ,, bebeğin en kısa zamanda toparlayacaktır.
Buna canı gönülden inanıyorum....

Dualrımız sizinle

Allah dualarını bizden esirgemeyen herkesten razı olsun.
zorda olsa inşallah bizde atlatacağız bu günleri.

doğum yapan tüm annelerin gözleri aydın olsun melekleri sağlıkla gelmiş maşallah
adaşım dualarımız seninle ve bebeğinle .... bebekler çok güçlüdür sinemcim bunu sakın unutma inşallah çok iyi olacak kısa zamanda çarçabuk toparlayacak ...

didemcim maşhh canım.. ağladımyaa duygulandım çok.. ne güzel anlatmışsın hikayenizi:))gğüle ügle büyüt bebeğini.. sağlıkla..

sinehas dularım siznle canım.. Rabbim bir an önce toparlanmayuı nasip etisn bebişinede sanada..ağladım resmne okurken yaa

sinehas dularım siznle canım.. Rabbim bir an önce toparlanmayuı nasip etisn bebişinede sanada..ağladım resmne okurken yaa

Allah herkesten razı olsun gün gün iyileşeceğiz bizde inşallah
dualarınızı eksik etmeyin inşallah tez zamanda sağlığımıza kavuşacağız..

sinemcim Allah yardımcınız olsun canım. Şükürler olsun ki bebğine sağ salim kavuştun,sağlıkla yanında bebeğin. bundan sonrası sizin çabanızla iyiye gidecek inşallah. sen herşeye rağmen onu nasıl bugünlere getirdiysen, bakımla onu güçlü kuvvetli bir çocuk yapacaksın inşallah.

sağol canım Allah hepimizin yardımcısı olsun sağ salim kavuştuk meleklerimize inşallah Allah yardımcımız olacak

hevesle kimi zaman ağlayarak okuduğum doğum hikayelerinden sonra şimdi sıra bende.

Rabbimin bana hediyelerin en güzelini verdiğini öğrendiğimde ağustos ayıydı.artık eşim ve benim ayaklarımız yere basmıyordu.hayatımızı ona göre şekillendirmeye ve bütün planlarımıza onu dahil etmeye başlamıştık bile...

zor bi hamilelik geçirdim.bulantılarım kusmalarım aşırıydı.12.haftamda düşük tehlikesi geçirdim.çok zor günlerdi.ailem adapazarında biz istanbulda yaşıyoruz.hamileliğim bu iki şehir arasında geçti.her ne kadar anne adayı olsam da bende annemsiz yapamıyordum sırnaşık şey anneannemiz bize 9 ay çok güzel baktı.

28.haftama kadar gittiğim doktorum kan uyuşmazlığı iğnemin zamanı geldiğinde reçetemi yazmadan tatile çıkınca ve ona hiçbir türlü ulaşamayınca doktor değiştirmenin zamanı geldi dedim.zaten hiç memnun değildim kırıcı üslubu olan şımarık bir kadındı.mankenleri doğurtmuş ünlülerin doktoruymuş falan diye havalarda gezinen biriydi.biraz araştırınca doktorların en iyisini bulduk.Ethica İncirli hastanesinde DR.Tahibe DERİCİ...yaşadığımız kötü doktor deneyiminden sonra tahibe hanım bana ilaç gibi gelmişti.28.hafta sonrasında herşey sorunsuz geçti sayesinde.

son dr.randevumuzda 40.haftamı doldurmama2 gün kalmıştı ama bizim ufaklığın gelmeye niyeti yoktu.sonuna kadar normal doğum için bekleyen doktorum artık bebeğimin çok tombullaştığını normal doğumun benim için zor olacağını söyledi.bebek tombik ben minyon...bizi zorlamak istemedi doktorumuz.doktoruma çok güvendiğim için sözünden çıkmadım ve sezeryan için 1 gün sonrasına randevulaştık.

1 gün sonra hastaneye yatışımız oldu.saat 10 30 gibi ameliyata aldındım.korku heyecan sabırsızlık...hepsini aynı anda yaşayacağım başka bir zaman olur mu bilemem.belime epidural kateter takıldı hemen bir sıcaklık hissettim.masaya uzandım artık doğum başlıyordu.doktorum bana hazır olup olmadığımı soracağını hazırım deyince operasyona başlayacağını söyledi.10 dk geçtimi bilmiyorum hazırmısın sorusu geldi doktorumdan.bende kesiyi yeni yapacak herhalde diye beklerken ecrin bebek doğdu dedi o an dünyanın en mutlu kadını bendim.hemen ağlamaya başladı meleğim.doktorumuz yanılmamıştı bebişim tombikdi 3800gr. temizleyip yanıma getirdiler hemen.öptüm kokladım.sonra anestezi doktoru seni biraz uyutalım dinlen dedi dikişlerim yapılırken normal uyku gibi dalmışım.kendiliğimden uyandım neredeyse bitmek üzereydi.

doğumdan çıkıp odama gelirken ben ameliyattayken ağlamaktan gözleri şişmiş dedeleri annanesi teyzesi amcası...herkes artık gülüyordu.çünkü bebeği görmüşler bakımları yapılırken izlemişlerdi bile.

artık evimizdeyiz.yüzüne her bakışımda birkez daha aşık oluyorum.babasının ve benim dünyamızı güzelleştirdi.Rabbimizin hediyesi olan kızımıza manası Allahın hediyesi olan Ecrin ismini koyduk.

babası şimdi pışpışlıyor ben hikayemizi yazıyorum.biraz uzun oldu ama ben uzun hilayeleri severdim kendimde öyle yazayım dedim.Rabbim hepimizin meleklerini bizlere bağışlasın.artık onsuz bir hayat düşünemiyorum

üüüüüü yaaa salya sümük oldum yaaa ama olmaskiiii
allah ecrin bebeğe uzuuuuunn ömürler nasip etsn bz senle aynı kaderi paylaşıyoruz benm ailemde adapazarnda ben istnbulda bende duramıyorum onlarsız..ve onlarn değerini daha ii anladm şimdi:şua ylar bi geçsede haytmz yoluna grse biranönce bebeğime kavşsammmm..

Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inşallah
:Saruboceq:

Allah razı olsun arkadaşlar hepimizin melekleri hayırlı ömürlerle büyüsün.bütün hayatları doğum hikayeleri gibi mutluluk dolu olsun onlar için hep mutluluktan ağlayalım :)

eveettttt ben de bi deneyeyim Pınar izin vermişken hikayemizi yazmayı:)

daha önce zaten hamileliğimin ilk günler hissettiklerimi paylaşmıştım sizlerle.... ama yine kısaca değineyim. temmuz 6 da düğünüm oldu ve be 10 temmuzda son kez adet gördüm ve sanırım 16-17 ağustosta test yaptım ve çift çizgi......... o kadar çok ağlamıştım ki neden hemen oldu diye... eşim ne tepki vereceğini şaşırmıştı ve istersen aldıralım dedi ki ikimiz de Raabimizin böyle bişeye müsaade etmediğini ve bebeğn anne karnına düştüğ anda kalp atışlarının başladığını biliyoduk... yine de "belki"
deyip küçük de olsa alınabilir fetvası arıyoruz ki ben asla olmayacağını da biliyorum.... neyse ki sonradan bu düşünceyi kabullendim ki 6. haftasıydı dr gittik kalp atışlarını duyduk... eşimin mutlu heyecanını görünce kabullenmem daha kolay oldu... ve bu site.... sizler "selinay-urla"..... hepinize teşekkürler.....

sonraları artık öyle kabullenmiştik ki onun bir çok sürprizle geldiğini gördükçe mutlu oluyoduk... hereyi ona göre planladık.... 16. haftada cinsiyetimiz belli oldu ve hemen isim arayışına girdim.... ve 7 ayımızda ismimizin biri belliydi...PINAR.. ama ben iki olsun istedim ve devam ettim.....

ve artık sonlara yaklaşmıştık.... ben izne de ayrıldıktan sonra olur olmadık şeyler örerek kendimi örgüye vermiştim sıkıntıdan.... tabi bi de kadroya geçme meselesi sakarya gel gitleri....... bunu da belirmeden olmayacak... kızımın getirdiği sürprizlerden biri buydu.. biras uğraştık yeni kanunlar sgk lar falan... hatta "kızımızın adı 5510 ya da sgk" olsun diye şakalar yaptık.....
neyse ki artık son 3 haftaya girmiştik... nst lerimiz başlamıştı ama hiç sancı çıkmıyodu... ama artık her an herşey olabilir diye biz benim yanımda birisi olsun istedik ve kaynanayı çağırarak asrın hatasını yaptık... 4 nisan da kaynana geldi ve o iki haftayı bana stres üstüne stresle geçirtti ve benim doğumum 3 gün gecikti.... siz bunları ayrıntılı zaten okudunuz....
ve cuma günü yani son iki gün... biz cuma günü yine dr gittik sancı falan çıkmadı... dr hareket saymaya devam dedi.. istiyosan sez.yapalım riske atmayalım dedi. ben yok dedim biras daa bekleyelim... dışarda hemşireyle konuştum benim gibi geçen var mı diye o da "geçen hafta bi bayan 2 gün geçti muayeneden sonraki gün sancıyla geldi ve 2 saatte doğurdu" dedi.. ben de inşallah ben de doğururum dedim eve döndük.... annem ve kaynana beklemedeler yine mi bişey yok diye... annem normal taraftarı kaynana madem olmuyo sez. yaptırın gitsin diyo.... neyse o gün gece sabah 5 gibi ağrıyla uyandım 3 tane yarım saat arayla giren adet sancısı......ama bi önceki hafta 2 gece bunun gibi sancı olmuştu ööle bişey diye önemsemedim. sabah 11 gibi annemle yürüyüşümü yaptım geldim... yine bişey yoktu.. hatta annem"suyun muyun gelir" diye evden çok uzaklaşmadan döndürdü... saat 2 ya da 3 civarıydı wc gittim ve afedersiniz peçeteye pembe bi akıntı geldi çamaşırda da vardı biras... öyle heyecanlandım ki.... hemen buraya yazmıştım.. dr aradım ve bana "ağrın yoksa dünkü muayenedendir" dedi.... bu cevap beni üzmüştü...

saat 6 gibiydi eşim erken dönmüştü... anneler yürümeye çıkmıştı.... biz yatıyoduk... ve geceki ağrı gibi bi ağrı.... yarım saat arayla iki tane.... eşime bugün doğacak bu dedim... "yalancı çoban oldun artık" dedi güldük... saat 8 -9 arası 15 kd arayla giren kasılmalı adet sancıları... ben bu arada kahvaltı hazırladım ve kahvaltı yaptık... 9-10 arası 10 dk bir kasılmalı adet ağrıları....ve dedim hastaneye gidelim...
eşim annlere gidiyoruz dedi.. kaynanam ben gelmiyim siz gidin dedi eşim ısrar etse de gelmedi ve biz 11 gibi hastanedeydik.....

devamı birasdan..............

artık hastanedeyiz.. nst takıldı ve sancılar 10 dk arayla olan doğum sancıları idi artık... ve hemşire muayene etti 4 cm açılma var dedi.. ben de hemen epidural istiyorum o zaman dedim tam zamanıydı...ağrı hissetmek istemiyorum dedim...anestezi uzmanı geldi gerekli testleri yaptılar değerler normal olunca da tansiyonu ölçüp iğneyi yapacaklardı. ilaç hazırlandı ama tansiyon 6-4den yukarı çıkmayınca düzelmesini beklediler ve sonunda yaptılar.... ve ilk 10dkdan sonra etkisini gösterdi....normalde biras daha aralı takılması gerekiyodu belkide yeni dozi ama benim sancılar çoook şiddetli olduğu için daha kısa aralıkla yaptı dr diğer dozu.. ( dr bana en başta ama dedi son 10 dk.daki ağrıyı hissedeceksin yoksa doğuma hiç katılmazsın ve süresini uzatırsın dedi...) gerçekten de son anda hissettim acı o da başı çıkarken... artık ben 5ve 9 cm açılma süresindeki ağrıları hissetmedim... küçük kasılamalar dışında.... hemşire son kez muayene ettiğinde artık doğumhaneye gidiyoruz dedi ve beni sedyeye aldılar. anne eşim arkadan takip ediyolar.. eşim elinde makina kayıt yapıyo... doğumhanenin kapısına geldiğimizde eşim ve annem daha yanımda kalavaklarını sanmışlar ve bende bi kez daha görcem onları sandım kimseyi öpemeden apar topar girdim doğuma...hemşire sancılarda ıkınman gerekiyo dedi ben de hisstemiyorum sancı siz zamanını söyleyin be ıkınırım dedim.. o dedikçe ıkındım ve artık dr geldi.... anestezi uzmanının dediği son andaki acıları hissettim.... başı ilerlerken ve çıkarken... 3 kez bağırdım... dr.un kestiğini hissettim ama acımadı... ve kızım doğmuştu 19 nisan gece saat 3.12... ... 3 4 sn sonra ağladı ve ben "kızım neden ağlıyo" diye sorsum dr bana güldü. "hiç mi film izlemedin herkes ağlasın diye bekler sen neden ağlıyo diye üzülüyosun" diye... sonra onu bana getirdiler bi taraftan bana dikiş atılıyo bi taraftan bebişim geldi.. gözlerine baktım çekik çekikti.... dikiş yapılıyo olduu için kollarıma alamadım eline dokundum... ne hissedeceğimi bilemedim... gözlerine bakabildim sadece ve parmaklarına dokunabildim ve gözlerime engel olamadım.... ağladım.... onu alıp götürdüler yarım saat falan dikiş işi sürdü.. çooooook rahat bir doğum oldu ve o nefes seminerleri çok işe yaradı... görevliler ikinci doğum mu falan dediler.... ben de seminere katıldım dedim... yani doğumhanede sohbet ettik:):):):)
ben doğumhaneden çıkarılıyorum annem ve eşim kapıda bekliyolar...annem ağlamış.. eşim ben çıkınca görevliy durdurdu bi dk Karımı öpeceğim dedi... öptü beni beno zaman da ağladım... bebeğimiz nerde dedim... o da kontrol ediyolar dedi.. nihayet odamızdaydık ve kızımı getirdiler pembeler içinde... emzirdim hemen öptüm sonra onu... eşim kulağına ezan okuyup ismini seslendi... biz pazar da hastanede kaldık. pazartesi 11 gibi çıktık.... ama pazar gecesi eşim eve dönmek zorunda kaldı biz annem ben kızım kaldık.... kaynana korkmuş da evde tek başına...... neyse bu olayı sonra anlatırım.... ama çokkkkk üzücüydü.... daha 24 saat olmadan yalnız kalmıştık hastanede kaynana ankarayı aradığı için.....................................

işte teyzeleri uzuuuuuun bi doğum hikayesi oldu ama inşallah sıkılmazsınız..... devrik ve uzun cümlelerimizin kusuruna bakmayın....

Rabbim hepimizin meleğini bizlere bağışlasın............................

31.MART GÜNÜ HASTANEYE GıTTıK KONTROLE NST SANCIMIZ cıkmadı .. ama 3 nisana gün verdi doktorumuz sezeryan.........

evimize geldik.....

31.mart gece saat 3,30 civarı sancıyla uyandım evin içinde dolaştım 1 saat ama gecmedi eşimi uyandırdım yat dedi yalancı dogum sancıdır...

kalk dedim

doguruyom kociş fırladı annemi aradık geldi hemen gittik hastaneye muayene edildi
3 cm acıklık
aradan yarım saat gecti 5 cm olmuş ama ben bu arada bagırıyorum ben norömal doguramm diyeeeeee
doktorumuhemen sezeryana alalım dedi 9 da bebegimi kucagıma aldım
ilk ben gördüm yavrumu öptüm tabi hemen başladı gözyaşları akmaya ebe dedi şimdilik hoşcakal annesi biz babamıza gidiyoruzz

zamanım olmadıgı için şimdilik bu kadar

ar ara gelirim tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…