2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler kızlar
bizimde iki altta iki üstte dört dişimiz var bizimkide tay tay sıralıyo
anca bi ev süpürdüm hiç halim yok bugün yoruldum heralde geçen hafta

geçmiş olsun oğluşuma,inci cim gaz yapar canım..senin oğluşun süt ve gaz problemi olabilir ,benim görümcemde normal süt içemiyor gaz yüzünden laktozsuz sütler var hemen her markanın ama benim aklıma gelen
pınar ve ülker içim süt ,bunların laktozsuz sütünü kullanabilirsin istersen..

merhaba güzel anneler nasılsınız bebekler iyidir umarım
çağan bebek çok iştahsız hiç yemiyor ek mamaya geçerken bile böyle değildi.
sadece devam maması yiyor ve ben evdeyken beni emiyor bir iki gün arayla böyle yapıyor
ben bunu dişinin çıkmasına bağlıyorum sizcede öylemi işhasızlık yapar da diş sizinkilerde yemiyormu.

evet gmze diş iştahsızlık yapar biraz daha bekle aynı devam ederse doktorun bi iştah açıcı verir belki

pardon yanlışmı anladım siz süt veriyormusunuz
hani 1 yaşa kadar süt sakıncalıydı bir de ben alışverişelrde bebekler için bazı markaların sütlerini görüyorum onlardan kullananlar varmı kullanablirmiyim acaba

tünaydııın..
inaysa canım, ben 1 haftadır falan veriyorum kutu sütlerden, çok şükür gaz falan da olmadı, yani huzursuzluk yapmadı, pırtını yapıyo tabi..belki bünyeye göre değişiyodur, ya da başka bişeydendir..
bizim de üst 2 diş iyice kabardı, birinin ucu da göründü, bekliyoruz ha çıktı ha çıkacak..
ah uyanıyo benim canavar..
ekinsu bana da gönderebilir misin şu cd nin adresini, biz de pek bir müzikçiyiz..baby einstein dinleye dinleye bi hal olduk :bbo:

evet gmze diş iştahsızlık yapar biraz daha bekle aynı devam ederse doktorun bi iştah açıcı verir belki

evt canım yapar da bu kadar olurmu ya sadece devam sütü içyor birde ben evdeyken beni emiyor okadar belli acıyor dişi biri çıktı birininde beyaz bugün yarınn gelir

GÜNAYDIN KIZLARRRRR
küçük naz hanıma da geçmiş olsun
başka hasta olan bebiş var mıydı onlarada tez zamanda iyileşirler umarım hatta iyileşmişlerdir inş
kerem bey çağırıyo beniii

bence olabilir gamze çünkü yazın ishal halzilik iştahzılık yapıyo kışın biraz daha rahat kimisi rahat atlatoyo ama kimisini çok zorluyo

merhaba,hasta olan bebeklere acil şifalar versin Allah onlara hiç kıyamıyor insan,dertlerinide anlatamıyorlar.kızlarbende gamzeyle aynı soruyu sorucam inek sütü verebiliyormuyuz artık

merhaba,hasta olan bebeklere acil şifalar versin Allah onlara hiç kıyamıyor insan,dertlerinide anlatamıyorlar.kızlarbende gamzeyle aynı soruyu sorucam inek sütü verebiliyormuyuz artık

Artık bebeğiniz adını öğrenmiştir. Adını söylediğinizde dönüp size bakar.

Bebeğiniz neler yapar :
- Desteksiz olarak oturabilir.
- Yere düşen bir oyuncağı takip eder ve alabilir.
- Emekleme çalışmaları hızlanmıştır.
- Döne döne istediği bir şeye ulaşabilir.
- Bir yere tutunarak kendini yukarı çeker ve asılı halde ayakta kalabilir.
- ıki elinizle arkasından tutuğunuzda adım atabilir.
- Çevreye insanlara karşı çok daha ilgilidir.

- Hayır kelimesini anlamaya başlar.
- Sıralamaya başlayabilir.
- Yeni oyuncaklarını dikkatle izlemeye başlar.
- ılginizi çekmek için çığlıklar atar.
- Sesin geldiği yönü ayırt eder.
- Beslenirken biberonunu kendisi tutar.
- Oyuncaklarını sallar veya yere vurur.
- Onu giydirirken size yrdımcı olmaya başladığını hissedebilirsiniz.

- Kısa bir süre için ayakta durabilir.
- Parmaklarını ustalıkla tutmak, çekmek, incelemek için kullanır.

Siz neler yapmalısınız:

- Gelişimini doktorunuzla değerlendirin.
- Çocuğunuzun beslenme listesini genişletin. Onu yeni sağlıklı tadlarla tanıştırın.
- Püre yiyeceklerden bu aya kadar kurtulmayı başaramadıysanız, bu ayda mutlaka kurtulun.
- Onunla el oyunları oynayın.(Avucunu açıp, buraya kuş konmuş, bu tutmuş.... vs)
- Birbirinize top yuvarlayın, başarılı olamaz ama siz yine de çabasını takdir edin. Övgü hoşuna gidecektir.
- Bebeğinize vücut parçalarını adlarıyla öğretin. Burun, göz, dil gibi, sonra sorun "dilin nerede". Bu oyun hoşuna gider, sık sık yapın.
- Dokuzuncu ay için tekrarladığımız ev güvenliği önerilerimizi bu ayda da titizlikle izleyin.

Kilo alması yavaşlar. (ortalama günde 15 gram)

Tuvalet alışkanlıkları düzene girer.

Kendini düşmeden korumak için paraşüt refleksi gösterir.

Emeklemeye başlar.

Uzun süre oturur halde kalabilir.

Baskın elini daha sık kullanır.

Birinci ve ikinci parmakla kavrama yapabilir.

Derinlik algılaması gelişir.

Objeler saklansa bile onların var olduğunu kavrar.

Basit önerilere uymaya başlar .

’Hayır‘ kelimesini anlar.

Sözcükleri tekrarlar.

Yalnız bırakıldığında korkabilir.

Not: Her bebeğin gelişimi kendine özeldir. Çocuğunuzun yukarıdaki sayılanların hepsini yapması gerekmez. Yukarıda bahsedilen beceriler çocuğunuz hakkında size genel bilgi verme amaçlıdır. Bu süreçteki ufak tefek sapmalar ve gecikmeler sizi tedirgin etmemelidir.Ancak çoğunluğunu yapamıyorsa çocuk doktorunuza danışınız.

Şunları yapınız;

Bebeğinize renkli kitaplar alınız. Karalasın. El becerileri gelişsin.

Çeşitli uyarıları sağlamak için halk içine çıkarınız.

Hayvanları tanıması için hayvanat bahçesine götürünüz.

Top ile oyunlar oynatınız.

Çevredeki eşyaların ve insanların isimlerini vurgulayarak öğretiniz.

Sıcak-soğuk gibi kavramları öğretiniz.

Yürümeyi teşvik edici büyük itmeli oyuncaklarla oynatınız.

Çocuğunuzun yemek listesini çeşitlendirin. Pütürlü gıdaları kaşıkla yemeyi öğretiniz.

Çocuğunuza ev içinde emekleyebileceği rahat alanlar oluşturun, Ev eşyalarını kaldırınız.Biliyorum, sizin için sehbalar ve biblolar evinizin süsü ve onlarsız yapamazsınız. Ancak şimdi onlardan daha değerli bir varlık var. Sehbaları ve bibloları boşverin. Çocuğunuz için buna değer. Şayet çocuğunuz zarar görürse en çok acıyı siz çekersiniz. Çünkü siz annesiniz.

Bebeğinizle bol bol konuşun, sevdiğinizi belli edin,onunla oyunlar oynayın.

Şunları yapamıyorsa doktorunuza danışınız:

Çocuğunuz oynarken, arkasından yaklaşınca, sizi fark ederek başını çevirmiyorsa,

Desteksiz oturamıyorsa,

Emeklemiyorsa,

Kendi biberonunu kendisi tutamıyorsa.

Kızlar biz nerdeyse bir aydır inek sütü kullanıyoruz. Diyetisyene götürmüştük aybükeyi muhallebilerini sütle yapmamı...kahvaltılıklarınıda sütle ıslatmamı söylemişti. SEkizinci aydan sonra rahatlıkla kullanabilirsin sütüdemişt..

vv ghkky v j h o mggggv

aybüke yazdırmıyor ben kaçar...

ayçacım senin yazını gördüm dier tarafta spiraktn kullanimi diye ben onu araştırdım canım çok dikakli ol yan etkileri aşırı fazla bebeklerde bence drun önermediyse asla kullanma hatta bebeklerde geçci hafıza kaybı bile olabiliyırmuş aman ikkatli ol kilo aldıralım derken rahatsız olmasın yavrularımız birde sana travsiyem kalorisi yüksek yiyecekler ver yerse benimki pek yemiyor ama olsun özellikle ceviz fındık terayağ kaymak gibi

ıNAYSA CANIM ANLAMADIM SÜT MÜ VERMEK HAFIZA KAYBI YAPIYORMUŞ
ben çağana yoğurdunun üzerine ceviz koyup veriyorum çok seviyor

İNAYSA CANIM ANLAMADIM SÜT MÜ VERMEK HAFIZA KAYBI YAPIYORMUŞ
ben çağana yoğurdunun üzerine ceviz koyup veriyorum çok seviyor

hayır canım süt değil spiraktin diye bir şurup iştah açıcı aslında böcek ısırıkları içinmişte yan etkisi iştah açıcıymış o ndan bahsettim sütten değil

buarada yeşim nerde benim dünğrde görünmüyor artık kıs duygu nerelerdesin

gamze diş belirence hatta bir kaç gün daha bişi yeemek istemiyor kerem 3 diş çıkardık üçü çıkarkende böle oldu bi hafta on gün yediremiyorum zorla anca ama sonra eski haline dönüyor taki diğeri patlamaya başlayana kadar iştahı yoksa 3 4güne diş patladı bizde.
evet ya yeşimm nerde merak ettim bendee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…