Geçmiş olsun burcu, inşallah bir an önce atlatır elvin.herkese merhabalar...elvinle uğraşmaktan giremiyrm elvin hasta oldu dra gittik yine ilaç kullanıyoruz..öpüyrm herkesi inş herkes iidir..
Maşallah emreye, demek adım atmaya başladı:))))kızlaaar, oğlum ilk adımlarını attı delikafadulden ne zamandır tay tay duruyodu, tek elini bırakıp yan yan yürüyodu ama ilk kez iki elini de bırakıp dengeli bi şekilde 2 adım attı..ilk eşim gördü, bana müjdeledi, hadi ya falan dedim ama bana da yaptı kuzum. 2 adım atıp bana geldi, kucagıma düştü..eller havada bi de heey heey diye bagırıyo..o anki duygularımı anlatamam
eymene de maşallah, hareketli olmasından belliydi zaten hemen yürümeye başlayacağı.iyi geceler herkese
bende bugün müjdemi vermeye gelmiştim ama ayça ilk müjdeyi vermiş...eymende bugün ilk adımlarını attı..çoook mutlu olduk çook..ayça seni çok iyi anlıyorum...kızıyoruz yoruluyoruz ama dişini görünce emeklemesini ilk adımını görmek hayattaki en güzel mutlulukmuş ya..:1hug:bugün mululuktan uyuyamıcam sanırım..canım oğlum benim:asigim:iyiki doğurmuşum:dance:
geçmiş olsun canım, bunları atlatacaksın, annelik kimseye büyük gelmez:)))İçgüdüsel olarak anlıyorsun zaten bazı şeyleri.Bak anlamışsın ki götürmüşsün.Hasta olduklarında da ne kadar tecrübeli de olsan yine çok üzülüyorsun.10. çocuğun bile olsa yaşarsın bunları.sağolun arkadaşlar..
yeni dalabildi uykuya, öyle ağladı ki, çok kötüyüm..
birkaç gündür mızmızdı, zor uyuyordu sık uyanıyordu. geçen gece ateşlendi, fitil verdim ateşi düştü rahatladı uyudu. ertesi gün hafif atşliydi, sanırıyorum ki diş çıkarıyor, ondan. içimiz rahat etsin diye dr a götürdük, muayenede çıktı iltihap olduğu.
kulaklarını çekiştiriyordu beratım, diş belirtisi sanıyorum ben de.. öff nasıl şüphelenmem..antibiyotik verdi dr calpol bir de, ikisini de içmiyo kusuyo.. yine fitil verdik de rahatladı.
bana 1 gömlek fazla geldi annelik, metin olamıyorum, öyle doluyum ki ağlasam ağlasam istiyorum.. Allah beterinden saklasın ne diyim.
Ooooo maşallah betülede, başladı ocakbebeklerimiz adımlar atmaya, sağlıkla büyüsünler, bizde bir an önce görelim bebişlerimizin koşmalarını:))))maşallah emre ve eymene,betülde bir hafta kadar önce bir iki adım attı,şimdi hala bir iki adım atıyor,birde ellerinden tutup yürütülmesine bayılıyor bakalım kim önce yürüyecek.yerimseniben
demetcim geçmişolsun sana nasıl anladın derken onatda kulak iltihabı oldu anlamak kolay değil öyle canım kendinihiç suçlama biz geçen gün başka bir doktora götürmüştük o bile anlamamış baksana o yüzden üzme kendinisağolun arkadaşlar..
birkaç gündür mızmızdı, zor uyuyordu sık uyanıyordu. geçen gece ateşlendi, fitil verdim ateşi düştü rahatladı uyudu. ertesi gün hafif atşliydi, sanırıyorum ki diş çıkarıyor, ondan. içimiz rahat etsin diye dr a götürdük, muayenede çıktı iltihap olduğu.
kulaklarını çekiştiriyordu beratım, diş belirtisi sanıyorum ben de.. öff nasıl şüphelenmem..antibiyotik verdi dr calpol bir de, ikisini de içmiyo kusuyo.. yine fitil verdik de rahatladı.
bana 1 gömlek fazla geldi annelik, metin olamıyorum, öyle doluyum ki ağlasam ağlasam istiyorum.. Allah beterinden saklasın ne diyim.
merhaba:)
ay hiç oluyamıorum
nil hasta ,burnu şırış şırıl,hapşu,öhe de başladı,ilaç içirirken nefret ediorum kendimden..
off bi de sümükleri girio hapşırınca ağzına:umursamaz:
nili uyutup geleceğim ve okuyacağım geçmişiopuyorumnanaktan
işte geldim burdayımdelikafaduldenduygu esra nerelerde ya hiç girmiolar
ah canım ,geçmiş olsun..bööle ufak hastalıklarla atlatalım da..herkese merhabalar...elvinle uğraşmaktan giremiyrm elvin hasta oldu dra gittik yine ilaç kullanıyoruz..öpüyrm herkesi inş herkes iidir..
keçi sütü alıolardı geçen gün migrostan ,ben de alayım dedim belki azcık içer,yok bana mısın demio,keçi gibi inatçı kızım..bende yaptım sütlü şimdi bakalım yiycekmi tadı çok güzel ama
kızlaaar, oğlum ilk adımlarını attı delikafadulden ne zamandır tay tay duruyodu, tek elini bırakıp yan yan yürüyodu ama ilk kez iki elini de bırakıp dengeli bi şekilde 2 adım attı..ilk eşim gördü, bana müjdeledi, hadi ya falan dedim ama bana da yaptı kuzum. 2 adım atıp bana geldi, kucagıma düştü..eller havada bi de heey heey diye bagırıyo..o anki duygularımı anlatamam
iyi geceler herkese
bende bugün müjdemi vermeye gelmiştim ama ayça ilk müjdeyi vermiş...eymende bugün ilk adımlarını attı..çoook mutlu olduk çook..ayça seni çok iyi anlıyorum...kızıyoruz yoruluyoruz ama dişini görünce emeklemesini ilk adımını görmek hayattaki en güzel mutlulukmuş ya..:1hug:bugün mululuktan uyuyamıcam sanırım..canım oğlum benim:asigim:iyiki doğurmuşum:dance:
sen çok çok ii bi annesin demetçim ,hayatını oğluna adadın,sakın öle ters düşüncelere kapılmasağolun arkadaşlar..
maşallah emre ve eymene,betülde bir hafta kadar önce bir iki adım attı,şimdi hala bir iki adım atıyor,birde ellerinden tutup yürütülmesine bayılıyor bakalım kim önce yürüyecek.yerimseniben
günaydın herkese.bütün bebeklerimizede maşallah.benim kızımda daha emeklemiyor,dişide daha çıkmadı.ellerinden tutup yürütüyorum çok hoşuna gidiyor ama banu alkan gibi parmak ucunda yürüyor bizim cadıkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ve kıpır kıpır,hiç sabit duramıyor :) ama bugünlerde yiyesim geliyor cadıyı,işe gittiğimde çok özlüyorum.sürekli arkamdan ağlıyor,hanımefendi hep kucağımda otoracak.bay bay,alkış ve gel gel yapıyo.müzik duyunca hemen kafasını sallıyo ve alkış yapıyo.
laelaelaelaelaebütün gün burnunda tütsün,neys ama ağlamasından iidir di milaelaelaelaelaegünaydın güzel anneler inş herkez iyidir.
demet geçmiş olsun. gercekden hastalanmaları çok kötü oluyor allah daha kötüğ hastalıklar vermesin diğer şeylerde atlatılıyor zaten.
2009 ocak bebeklerine maşşallah taytaylarda başlamış, benim cadı kısımda emekliyor sadece bide yürüteçdeyken perdenin arkasına geçip bize ce yapıp perdesini geri örtüyor ama çok keyif alarak yapıyor.
irem bende çalışan anneyim bende akşamı iple çekiyorum eve gittiğimdede beni bir mendil gibi kullanıp atıyor kenara :)))) emince işi bitince suratıma bakmıyor oyuna devam ediyor :))
ne olmuş??tünaydın kızlar
ayça balım gözünüz aydın şimdi hergün adım sayıları artar koşmaya başlarlar:)
demet geçmiş olsun ya şimdi gördüm banyoda oldu heralde dimi bende artık büyüdü die dikkat etmiodum ediim bari, buarada ben artık küveti su dolduruorum ördekler, banyo köpüğü naz ve ben coşuyoruz:)
patatesli kek yaptım evdeki yeşillikler ne varsa süper oldu tam bebeklere göre tavsiye ederim
a.s.Tavuksuyu çorbası
Yeni anne için adlı kitaptan alıntı.
minik beberğimi kollarıma aldığımda ellerim titredi.uzun bir doğum ve zorlu bir hamilelikten sonra yeni doğan oğlumu tutmsk beni başka bir boyuta götürüyordu. İlk hamileliğim 4 ylıkken düşükle sonuçlandığı için oğlum ayrıca değerliydi. 2750 gramdı çok minik ve narindi.
Bayan rodaman istediğiniz kadar yanınızda kalabilir dedi hemşire. Eşiniz sigara almaya çıktı diye ekledi gülücükler saçarak.
İyi olduğundan eminmisiniz çok küçük kırılacak gibi görünüyor diye yanıtladım korkulu sesimle
Ah hepsi böyle görünür daha alışmadınız sadece kolunuzu başının altında tuttuğunuzdan emin olun dedi ve çıktı.
20 yaşında çok korkmuştum ve saftım. Daha önce böyle küçük bir bebeği tutmamıştım. Bebekler, bebek büyütme , disiplin, ya da genel anlamıyla bebek bakımıyla ilgili hiçbirşey bilmiyordum. Bebek bakımıyla ilgili pek çok kitap almam gerekecekti.
Bazı muhtemel isimler denedim. Joseph, Michael, patrick ah güçlü bir İrlandalı ismi. Birkaçkez yineledim patrick patrick kulağa hoş geliyordu. İsmi patrick göbek adı Francis olacaktı patrick Francis rodman.
Kocamda verdiğim kararı beğenecekti. Ayrıca Francis eşimin babasının adı, kardeşimin ve babamın göbek adı, büyükannemin kızlık soyadı idi. Bu isimle pek çok kişiyi memnun edecektik.
Patrickin gök mavisi gözleri merakla bana baktı. En azından ben öyle olduğunu düşünmeyi sevdim. Parmağımı sarı şeftali rengi bir tutam saçına değdirdiğimde umutsuz bir şekilde aşık olduğumu fark ettim.
Bu annelik olayına kalpten aklbe bir sohbetle iyi bir başlangıç yapmaya karar verdim. Saatin 2 olması umrumda değildi. Konuşmak her zaman korkularımı dindirirdi ve ben korkuyordum. Bu bir erkek çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk olacaktı ve ben doğru yapabilmeyi umuyordum.
Bildiğim en iyi olacağıma söz veriyorum ama sende bana sabırlı olacağına söz vereceksin. Bunu daha önce yapmadım dedim.
Oğlum seslerl4e karşılık verdi ki bunun hemfilkir olduğu anlamına geldiğine emindim. Ona ona dair hayallerimi eve gelişini bekleyen odasını birlikte yapacağımız şeyleri ve beni onun annesi olduğum için gururlandıracak şeyleri anlattım.
Senin iyi bir kalbe sahip olan şefkatli bir insan olmanı istiyorum. İyi değerlere sahip olmanı istiyorum. Yaşamı sevmeni ve her günün dolu dolu yaşamanı istiyorum. Eğitimin değerini bilmeni ve dünyada kendi ayaklarının üzerinde durabilmeni istiyorum. Ama her şeyden önemlisi patrick dünya seni evden ne kadar uzaklara götürürse götürsün hiçbir zaman benden kopmayacağına söz vermeni istiyorum. Bilmesi gerektiğini düşündüğüm şeyleri anlatmaya devam ettim.
Sohbetimize dışarıda hava aydınlanırken devam ettim.
Patrick şimdi biraz bebek odasına gidip dinlensen iyi olur. Yorucu bir gün geçirdin bende öyle. Ve hemşireyi çağırdım.
Zaman geçtikçe her ne kadar sabrınızı test eden zamanları olsa da ebeveynliğin o kadar zor olmadığını anladım. İki çocuğum daha oldu ama patrick tek oğlumdu. Patrick ve ben çocukluğun iniş ve çıkşlarında hep birbirimize yakın olduk. Elbette ergenlik dönmelerde öfkeden ve yumruklardan payına düşeni aldı. Ama yıllar boyu kalpten kalbe sohbetlerimizi sürdürdük.
Üniversiteye başladı. Beni genelde yırtlardan arıyordu. Başarılı bir kariyer yaptı ve yakın zamöanda evlendi, ama haftada en az bişr kez beni aramayı atlamadı.
Ne var ne yok anne diyordu patrick. Bir sorayım dedim.
Çok uzun zaman önce yaptığımız ilk sohbeti hatırlıyor ve korkmuş genç bir anneyle mavi gözlü minik oğlunu hatırlayıp gülümsüyorum. O verdiği sözleri tuttu bende benimkileri..
Sallie a. Rodman
Dün gece olkudum bu hikayeyi. Ve beni çok duygulandırdı. Acaba bizde görürmüyüz o güzel gelecek günlerini. İlk adım atan bebişlerimizi okuyunca sizinle de paylaşmaya kara verdim. Şimdi ilk adımları bizi bu kadar heyecanlandırıyor kim bilir başarıları kararları nasıl heyecanlandıracak.
Allah bizim ve bebeklerimizin bahtını açık eylesin…
Serpil..
ooff valla umarım bööle olmaz vucut alışır mikroba..herkese merhabalar duygu bizde de durum sizinkinin aynısı deli olucam ne zaman düzelicek bunlar bilmem..kışı düşünemyrm şimdiden böleyiz..soğuklar gelince ne yapıcaz bakalım...çok geçmiş olsun..bende okuyamadım geçmişi..
demetcim geçmişolsun sana nasıl anladın derken onatda kulak iltihabı oldu anlamak kolay değil öyle canım kendinihiç suçlama biz geçen gün başka bir doktora götürmüştük o bile anlamamış baksana o yüzden üzme kendini
bizde de oğluşum dün gece çok hastalandı sabah erkenden götürdük doktora kulağı iltihablı dedi boğazı kızarmış dedi virütik bir yerden virüs kapmış dedi bizede iki şurup bir buun spreyi verdi , yılda 6 kez bu şekilde hastalanabilir normaldir dedi 5 gün kullanıcz bakalım
geçmiş olsun size de canım..
6 kere miCADIARZUumarım beteri olmaz hiç birine..:Saruboceq:
geçmiş olsun duygucum aynı bizi tarif etmişsin, bir hapşırıyor sümükler akıyor sildirmiyorda
canım eline sağlık,bi deneyeyim bakayım,size de afiyet olsuncokacimcoookyazıom duygu tarifi
ben evdeki malz yaptım buarada ne varsa ama çokk güzel oldu
1yumurta
1bard un
1bard yoğurt
yarım bard zyağı
4sap taze soğan
biraz maydonoz
kimyon
kekik
nane
1pakette biraz az kabartma tozu(yumrta az die)
2orta boy patates 1cmlik küpler halinde kesilmiş
hamuru yaptım çatalla çırptım en son patates ve yeşillikleri koydum susam serptm birazda, 170derecede üzewri hafif kızarana kadar pişirdim kürdan batırdım hafif ıslak oluyo.dikdörtgen borcama yaptm
maşallah bebekelrinize hepsi birşeyler yapıyor bizimkinin alttan 2 dişi çıktı 1 tanesi çıkmıştı dün akşam elimi ısırdı bir çıkarttım barmağımı ki 2 diş izi var meğer gündüz 2.side çıkmış yürüteçte yürüyor ellerinden tutca yürüyor yürüyen bebişler hayırlı olsun biz bakalım ne zaman yürüycez gel gel yapmıyor alkışta yapmıyorsadece ev halkının kimler olduğunu biliyor gözleri ile gösteriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?