2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla ismiye senin tecrübeli olman gerekiyo :)) gerçi ben de kardeşimden ve yeğenimden biliyorum az çok, bol spor yapacağımız kesin kaydirigubbakcemile

ayça işte o önceki tecrübeler insanı bazen daha çok yoruyor,dersleri,yatma saatleri,yemekleri v.s akannehirbazen betüşle uğraşacak gücü bulamıyorum kendimde.

slm hanımlar. Geçmişi okuyamıyorum. Kızımla temizlik yapacağız tabi izin verirse... Müzik açmak için açtım pc yi... Hadi size iyi sohbetler....

herkese merhabalar...elvinle uğraşmaktan giremiyrm elvin hasta oldu dra gittik yine ilaç kullanıyoruz..öpüyrm herkesi inş herkes iidir..
Geçmiş olsun burcu, inşallah bir an önce atlatır elvin.

Maşallah emreye, demek adım atmaya başladı:))))

eymene de maşallah, hareketli olmasından belliydi zaten hemen yürümeye başlayacağı.

geçmiş olsun canım, bunları atlatacaksın, annelik kimseye büyük gelmez:)))İçgüdüsel olarak anlıyorsun zaten bazı şeyleri.Bak anlamışsın ki götürmüşsün.Hasta olduklarında da ne kadar tecrübeli de olsan yine çok üzülüyorsun.10. çocuğun bile olsa yaşarsın bunları.

maşallah emre ve eymene,betülde bir hafta kadar önce bir iki adım attı,şimdi hala bir iki adım atıyor,birde ellerinden tutup yürütülmesine bayılıyor bakalım kim önce yürüyecek.yerimseniben
Ooooo maşallah betülede, başladı ocakbebeklerimiz adımlar atmaya, sağlıkla büyüsünler, bizde bir an önce görelim bebişlerimizin koşmalarını:))))

Nasılsınız kızlar, egeyi uyuttum kahvemi içerken bir bakayım dedim.Maşallah güzel haberler gelmiş bebişlerimizden.Hasta olanlar da inşallah bir an önce sağlığına kavuşsun.

tünaydın kızlar
ayça balım gözünüz aydın şimdi hergün adım sayıları artar koşmaya başlarlar:)
demet geçmiş olsun ya şimdi gördüm banyoda oldu heralde dimi bende artık büyüdü die dikkat etmiodum ediim bari, buarada ben artık küveti su dolduruorum ördekler, banyo köpüğü naz ve ben coşuyoruz:)
patatesli kek yaptım evdeki yeşillikler ne varsa süper oldu tam bebeklere göre tavsiye ederim

Tavuksuyu çorbası
Yeni anne için adlı kitaptan alıntı.
minik beberğimi kollarıma aldığımda ellerim titredi.uzun bir doğum ve zorlu bir hamilelikten sonra yeni doğan oğlumu tutmsk beni başka bir boyuta götürüyordu. ılk hamileliğim 4 ylıkken düşükle sonuçlandığı için oğlum ayrıca değerliydi. 2750 gramdı çok minik ve narindi.
Bayan rodaman istediğiniz kadar yanınızda kalabilir dedi hemşire. Eşiniz sigara almaya çıktı diye ekledi gülücükler saçarak.
ıyi olduğundan eminmisiniz çok küçük kırılacak gibi görünüyor diye yanıtladım korkulu sesimle
Ah hepsi böyle görünür daha alışmadınız sadece kolunuzu başının altında tuttuğunuzdan emin olun dedi ve çıktı.
20 yaşında çok korkmuştum ve saftım. Daha önce böyle küçük bir bebeği tutmamıştım. Bebekler, bebek büyütme , disiplin, ya da genel anlamıyla bebek bakımıyla ilgili hiçbirşey bilmiyordum. Bebek bakımıyla ilgili pek çok kitap almam gerekecekti.
Bazı muhtemel isimler denedim. Joseph, Michael, patrick ah güçlü bir ırlandalı ismi. Birkaçkez yineledim patrick patrick kulağa hoş geliyordu. ısmi patrick göbek adı Francis olacaktı patrick Francis rodman.
Kocamda verdiğim kararı beğenecekti. Ayrıca Francis eşimin babasının adı, kardeşimin ve babamın göbek adı, büyükannemin kızlık soyadı idi. Bu isimle pek çok kişiyi memnun edecektik.
Patrickin gök mavisi gözleri merakla bana baktı. En azından ben öyle olduğunu düşünmeyi sevdim. Parmağımı sarı şeftali rengi bir tutam saçına değdirdiğimde umutsuz bir şekilde aşık olduğumu fark ettim.
Bu annelik olayına kalpten aklbe bir sohbetle iyi bir başlangıç yapmaya karar verdim. Saatin 2 olması umrumda değildi. Konuşmak her zaman korkularımı dindirirdi ve ben korkuyordum. Bu bir erkek çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk olacaktı ve ben doğru yapabilmeyi umuyordum.
Bildiğim en iyi olacağıma söz veriyorum ama sende bana sabırlı olacağına söz vereceksin. Bunu daha önce yapmadım dedim.
Oğlum seslerl4e karşılık verdi ki bunun hemfilkir olduğu anlamına geldiğine emindim. Ona ona dair hayallerimi eve gelişini bekleyen odasını birlikte yapacağımız şeyleri ve beni onun annesi olduğum için gururlandıracak şeyleri anlattım.
Senin iyi bir kalbe sahip olan şefkatli bir insan olmanı istiyorum. ıyi değerlere sahip olmanı istiyorum. Yaşamı sevmeni ve her günün dolu dolu yaşamanı istiyorum. Eğitimin değerini bilmeni ve dünyada kendi ayaklarının üzerinde durabilmeni istiyorum. Ama her şeyden önemlisi patrick dünya seni evden ne kadar uzaklara götürürse götürsün hiçbir zaman benden kopmayacağına söz vermeni istiyorum. Bilmesi gerektiğini düşündüğüm şeyleri anlatmaya devam ettim.
Sohbetimize dışarıda hava aydınlanırken devam ettim.
Patrick şimdi biraz bebek odasına gidip dinlensen iyi olur. Yorucu bir gün geçirdin bende öyle. Ve hemşireyi çağırdım.
Zaman geçtikçe her ne kadar sabrınızı test eden zamanları olsa da ebeveynliğin o kadar zor olmadığını anladım. ıki çocuğum daha oldu ama patrick tek oğlumdu. Patrick ve ben çocukluğun iniş ve çıkşlarında hep birbirimize yakın olduk. Elbette ergenlik dönmelerde öfkeden ve yumruklardan payına düşeni aldı. Ama yıllar boyu kalpten kalbe sohbetlerimizi sürdürdük.
Üniversiteye başladı. Beni genelde yırtlardan arıyordu. Başarılı bir kariyer yaptı ve yakın zamöanda evlendi, ama haftada en az bişr kez beni aramayı atlamadı.
Ne var ne yok anne diyordu patrick. Bir sorayım dedim.
Çok uzun zaman önce yaptığımız ilk sohbeti hatırlıyor ve korkmuş genç bir anneyle mavi gözlü minik oğlunu hatırlayıp gülümsüyorum. O verdiği sözleri tuttu bende benimkileri..
Sallie a. Rodman
Dün gece olkudum bu hikayeyi. Ve beni çok duygulandırdı. Acaba bizde görürmüyüz o güzel gelecek günlerini. ılk adım atan bebişlerimizi okuyunca sizinle de paylaşmaya kara verdim. Şimdi ilk adımları bizi bu kadar heyecanlandırıyor kim bilir başarıları kararları nasıl heyecanlandıracak.
Allah bizim ve bebeklerimizin bahtını açık eylesin…

Serpil..

çok güzel serpilcim bendede var bu kitap arada okuorum,anne olmak dünyanın en güzel şeyi yaa

merhaba:)
ay hiç oluyamıorum
nil hasta ,burnu şırış şırıl,hapşu,öhe de başladı,ilaç içirirken nefret ediorum kendimden..
off bi de sümükleri girio hapşırınca ağzına:umursamaz:
nili uyutup geleceğim ve okuyacağım geçmişiopuyorumnanaktan

herkese merhabalar duygu bizde de durum sizinkinin aynısı deli olucam ne zaman düzelicek bunlar bilmem..kışı düşünemyrm şimdiden böleyiz..soğuklar gelince ne yapıcaz bakalım...çok geçmiş olsun..bende okuyamadım geçmişi..

selam kızlarr
hasta olan herkese acıl sıfalar dılıyorum
ne yzıkkı gerıye dnup okyamıyorum (
ya bsey sorucam alkısı ellerını bırlestırıp yaptırıyorum ama bay bay ve gel gelı asıl ogretıcem abuk bısey oluyor

demetcim geçmişolsun sana nasıl anladın derken onatda kulak iltihabı oldu anlamak kolay değil öyle canım kendinihiç suçlama biz geçen gün başka bir doktora götürmüştük o bile anlamamış baksana o yüzden üzme kendini
bizde de oğluşum dün gece çok hastalandı sabah erkenden götürdük doktora kulağı iltihablı dedi boğazı kızarmış dedi virütik bir yerden virüs kapmış dedi bizede iki şurup bir buun spreyi verdi , yılda 6 kez bu şekilde hastalanabilir normaldir dedi 5 gün kullanıcz bakalım

geçmiş olsun duygucum aynı bizi tarif etmişsin, bir hapşırıyor sümükler akıyor sildirmiyorda

merhabalar
çok hastalarımız var ooo kıyamam biz olalımda onalr olmasın çok geçmiş olsun hepinize acil şifalar dilerim

duygu esra nerelerde ya hiç girmiolar
işte geldim burdayımdelikafadulden
herkese merhabalar...elvinle uğraşmaktan giremiyrm elvin hasta oldu dra gittik yine ilaç kullanıyoruz..öpüyrm herkesi inş herkes iidir..
ah canım ,geçmiş olsun..bööle ufak hastalıklarla atlatalım da..
bende yaptım sütlü şimdi bakalım yiycekmi tadı çok güzel ama
keçi sütü alıolardı geçen gün migrostan ,ben de alayım dedim belki azcık içer,yok bana mısın demio,keçi gibi inatçı kızım..
halalara ben de kızdım,yolcam saçlarını başlarınıkaydirigubbakcemile
:teytey::dance:hey heey die bağırıo bi de ha:sm_cool:
:teytey::dance:gösslerim yaşardı kıss..
sen çok çok ii bi annesin demetçim ,hayatını oğluna adadın,sakın öle ters düşüncelere kapılmaklava:hatta ben kızıorum sana azcık kendine vakit ayır,kendine die..saçını kestir azcık kendine gel,hafifle azcık:uhm:ya da kilo alsırnaşık şey tamam aptal oldu bu cümle ama demek istediğimi anlatabildim işallah:Saruboceq:
maşallah emre ve eymene,betülde bir hafta kadar önce bir iki adım attı,şimdi hala bir iki adım atıyor,birde ellerinden tutup yürütülmesine bayılıyor bakalım kim önce yürüyecek.yerimseniben
:teytey:
neler de yaparmış yaramaz:dance:ay nil de müzik duydumu dans edio bitirio bizi:roflol:
laelaelaelaelaebütün gün burnunda tütsün,neys ama ağlamasından iidir di milaelaelaelaelae
ne olmuş??
bizim banyomuzda öle de..ağlıo çıkmam die..
tarif nası oluo canım bu kekin?:hulya:
a.s.
ooff valla umarım bööle olmaz vucut alışır mikroba..
tekrar geçmiş olsun..

ay evet ya sildirmio deli edio beni,hiç sevmem sümüklü çocuk zaten ne sevmesem başıma gelio..klava:

ne çok hasta bebişimiz var tabi artık ilk 6 ayı atlattılar, annesütü azaldı, ekgıdalar... derken olucak artık arada böyle, kendimizi alıştıralım. Rabbim dermansız dert vermesin..böyle küçük küçük güçlendirsinler bağışıklık sistemlerini..

yazıom duygu tarifi
ben evdeki malz yaptım buarada ne varsa ama çokk güzel oldu
1yumurta
1bard un
1bard yoğurt
yarım bard zyağı
4sap taze soğan
biraz maydonoz
kimyon
kekik
nane
1pakette biraz az kabartma tozu(yumrta az die)
2orta boy patates 1cmlik küpler halinde kesilmiş
hamuru yaptım çatalla çırptım en son patates ve yeşillikleri koydum susam serptm birazda, 170derecede üzewri hafif kızarana kadar pişirdim kürdan batırdım hafif ıslak oluyo.dikdörtgen borcama yaptm

maşallah bebekelrinize hepsi birşeyler yapıyor bizimkinin alttan 2 dişi çıktı 1 tanesi çıkmıştı dün akşam elimi ısırdı bir çıkarttım barmağımı ki 2 diş izi var meğer gündüz 2.side çıkmış yürüteçte yürüyor ellerinden tutca yürüyor yürüyen bebişler hayırlı olsun biz bakalım ne zaman yürüycez gel gel yapmıyor alkışta yapmıyor sadece ev halkının kimler olduğunu biliyor gözleri ile gösteriyor

tüm ocak annişlerini ve bebişlerin öpyrm canlarım geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı tşk ederim

dünürcüm valla kurtulamadık hastalıktan yazın bölesek 3. bu kışı düşünmek bile istemyrm...yıkamam herhalde ben hiç çocuu korkuom artık yaa...sizede geçmiş olsun kıyamam ona ben..

demetçim çok geçmiş olsun...bende senin gibi düşünüyrm aynen sonra diyrm kendi kendime öle böle büyücekler hastalıkta sağlıkta bizim için diyrm napim allah dermansız dert vermesin bu günümüzü aratmasın diyrm...inş düzelir..üzme sende kendini..

emreye,betüle,eymene mşşallah..yerim ben onları..bakalım ne zaman yürücekler...ayy çok heyecanlı..

canım eline sağlık,bi deneyeyim bakayım,size de afiyet olsuncokacimcoook

hayırlı olsun dişleriniss
valla bizde de alkış falan yok anca bay bay o kadar ,uyanıo hanfendi kaçıorum benopuyorumnanaktan

selamlar kıslar
hasta olan tüm bebeklere geçmiş olsun işallah bir an önce iyileşirler
emreye eymene betülede kocaman alkış yürümeye başlamışlar bakalım bizimkide tay tay duruyor ne zaman adım atacak babası accık çalıştır diyor ama ben hiç uğraşmıyorum zaten tutunarak evi dört dönüyor keyfini süğrelim accık böle zamanı gelince yürür o diyorum :))
buarada çağanı sabah parka götrüdüm yine hava güzeldi sallandı tattıravall,iye bindi gezdi geldi uyuyor uyansın mama yiyip yine çıkıcaz bnada iyi oluyor havalarda iyi gidiyor ay işallah birkaç hafta daha böyle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…