2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
demek ki bu işler yaşa bakmıyor,insanı ruhunda olacak ,tebrikler annene
hala canlı dinamik maşallah ona :))

filizim iyidir ,senden ne haber bebiş nasıl, yarın doğumgününüzü akşammı yapacaksınız
sendekide ne şansmış ilk doğumgününde yoksun neyse sağlık olsun..

ooooh bol uykularınız olsun oğluşunla:)))

Yarın benim yerimede öpün koklayın onatı.Emelede çok çok selamlar.

saol canım:)ben de isterdim ama bizim iş sarpa sarmıştı artık,göğüslerim kan içindeydi ve bazı etleri yenmiş durumda..
sizin diş çıkacak ondandır,umarım hemen çıkar..
Iyi seneler hanimlar hersey gonlunuzce olsun ezgide dayandi 12 Ye kadar hepberaber girdik Yeni yila

Yarin dogumgunumuzu kutliycaz evimizi susledik pastamizi yaptikk cok keyifli birgundu :))
şimdiden ii seneler dielim o zaman,fotoları beklioruss:)

hehe değerini bil canım,nili şimdiye kadar istisnasız ben uyuttumlaelaelaelaelae
dolapları da ona göre düzenle,dağıtınca kızmamış olursun yoksa inadım inat yani..heehe gerçi sen daha ii bilirsin ama:teytey:

merhabazemuszemuszemuszemus
nil bu gece 5 dk ağladı:teytey::teytey:
Allahım şükürler olsun..gerçi ben 1 saat ağladım,kızım büyüo die amadelikafadulden

iletirim selamını Meralcim :)

duygu bravo bak herşey düzene giriyor
kızı susuyor anası ağlıyor ,çok sulugözlüsünüz, allah ağlatmasın :))

Çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen 9 yanlış
Bu makaleyi nasıl buldunuz?
12345 5 puan (Toplam Oy: 2)
Çocuk sağlığı konusunda şehir efsanelerine inananların sayısı hayli çok. Oysa bilimsel olarak baklıdığında doğru bilinen pekçok yanlış var. Dr. Beril Bayrak Bulucu çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen yanlışları sizlerle paylaşıyor.

1- Üşütmek ya da rüzgarda kalmak hastalığa neden olur.
Soğuk algınlığı dediğimiz şey aslında virüsler nedeniyle meydana gelir. Çocukların üşümesiyle, rüzgarda kalmalarıyla bir ilgisi yoktur. Böyle olsaydı soğuk iklimlerde çocuklar daha çok hastalanırlardı oysaki bu doğru değildir. Kışın çocuklar daha fazla hasta olurlar çünkü virüsler daha iyi ürer. Ayrıca insanlar hep iç mekanda olduğu için hastalık bulaşması da daha kolay olur.

2- Boğazı ağrıyan dondurma yememeli.
Boğaz enfeksiyonunun dondurma ile hiçbir ilgisi yoktur. Dondurma ya da başka soğuk şeyler yemek ya da içmek boğaz ağrısına ya da boğaz enfeksiyonuna sebep olmaz ve olan boğaz ağrısını kötüleştirmezler.

3- Soğuk algınlığında koruyucu antibiyotik verirsek ilerlemesini engelleriz.
Bu doğru değildir. Virüse bağlı enfeksiyonlarda antibiyotikler işe yaramaz ve hatta dirençli enfeksiyon gelişmesine zemin hazırlayabilirler. Antibiyotikler ancak bakteri enfeksiyonuna karşı etkilidirler.

4- Hasta çocuklar evden dışarı çıkmamalıdır.
Çocuklar hastayken bile açık hava almalarında fayda vardır.

5- Burun yeşil aktığında antibiyotik verilmelidir.
Virüslere bağlı burun akıntısı da hatta bazen alerjiye bağlı burun akıntısı da zaman zaman yeşil renk olabilir. Sinüs enfeksiyonu tanısı konursa ancak antibiyotik gerekecektir.

6- Ateşi olan çocuğu giydirmek gerekir.
Aslında ateşi olan çocuğun mümkünse beziyle yatması gerekir. Giydirmek çocukların ateşini yükseltir.

7- Ateşli çocuğu sirkeli suyla silmek iyi gelir.
Sirke, alkol, aspirin gibi şeyler ciltteki suyu çekerek sıvı kaybına neden olabilirler ve doğru değildir.

8- Hasta çocuk yıkanmaz.
Aslında banyo yapmak hasta çocukları çok rahatlatır ve banyodaki buhar burun tıkanıklığı ve öksürük gibi belirtilere iyi gelir.

9- Çocuğun bronşları doluysa, öksürüyorsa süt içirmemeli.
Aslında sütün solunum sistemindeki ifrazatla hiçbir ilişkisi yoktur. Süt hem sıvı hem de besleyici olduğundan hasta çocuk için iyi bir besindir.

iletirim selamını Meralcim :)

duygu bravo bak herşey düzene giriyor
kızı susuyor anası ağlıyor ,çok sulugözlüsünüz, allah ağlatmasın :))

saol tatlımopuyorumnanaktan
girio di mialkisalkisalkis
ay nası ağlamaz insan 3 gün öncesine kadar yatar duruodu kucaamda,şimdi dikey duruo..büyüoo..senağlama

yazdıklarımın boşa gitmiş ((
Telden yazıyorum eşimde ne yzıp duruyon diyo?meraklı çıktım yarın görüşmek üzere aylinciim öptm

inanna tesekkürler cok güzel bilgiler vermissin
benim kizimda simdi hasta atesi var 38.9 banyo yaptirdim bide fitil yaptim simdi uyuyor bende acaba dün alisverise gitmistik ordami üsüttü diye düsünüyordum

canım geçmiş olsun ama bak düşüncen yanlış sakın kendine kızma..işallah yarına bişi kalmayacak:)

hahaha duygucum harikasın valla demek yataydan dikeye geçti diye ağladın
daha neler göreceksin dur bakalım,allah sevinç ağlamaları versin hepimize,

benim güzel kızım bu aralar bunalımda depresyonda sınavlar yüzünden
cıvıl cıvıl kızım içine kapanık oldu bu aralar,konuşuyorum anlatıyorum
onun herşeyden daha önemli olduğunu,psikoloğa götürüceğim belki faydası olur,
onu öyle gördükçe içim parçalanıyor benimde ,hayatın onları bu şekilde zorlamasına
gerçi hepimiz bu yollardan geçtik ama insan kendi çocuğu olunca daha hassas düşünüyor..

hatice görüşürüz canım iyi gecele,

birgül geçmiş olsun hemen atlatırsınız inşallah

amin canım:)
ya kötü zamanda kızın,ben de çok hırçındım,herşeyi bilirdim..nası dersleri?psikolog işe yara mı bilmiorum çünkü eminim sen de ona dooruları söölüosundur,yani psikologluk yapıosundur..
senin hassaslığını da anlamaya çalışıorum ,çok zor,o dalgın ve sen bişi yapamıosun..

psikologda benim dediklerimi diyecek muhtemelen ama profesyonel ağızdan duymak belki
rahatlatır onu,babasının okulundan bir eğitim danışmanıyla görüşecek önümüzde ki hafta
bakalım artık elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz biz babası ben
allahtan ege var onunla moral buluyorum biraz diyor :)

canım ya o da haklı o kadar kötü bi düzen kikendini size karşı mahçup etmek istemiodur tabi kendince..evet profesyonelden duymak ii gelebilir haklısınız bakalım haftaya olan görüşme işe yarayacak mı?
ah bi bilse en önemli şeyin gözlerinin parıltısı olduğunu..
benim yapabileceğim bişi olur mu acaba?

evet herkes benden bişey bekliyor diyor,kazanmak zorunda hissediyor kendini..
babası da bende böyle bir zorunluluğu olmadığını ama bu yollardan geçmesi gerektiğini
dilimizin döndüğünce anlatıyoruz,gün gelicek bu konuştuklarımıza güleceksin diyorum
sağol canım düşünmen yeter :)

iki tarafı ..değnek ..ii ebeveyn olursan bi dert olmasan başka dert..
dediğin gibi ii kötü atlanacak bu dönem ,umarım kısa sürer:)

iyi geceler duygucum ben çıkıyorum,

bu gecede güzel geçer sizin için inşallah canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…