2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iyi geceler herkese..
selam aylin.. kolay gelsin, buluğda bir evlat ve bir bebek.. Allah kolaylık versin.
selam duygu, memeden kesmişsin, ruh sağlığın için gerekliydi sanırım.. şimdi şiş şiş geziyorsundur, acaba sağıp biberonla versen mi? hani her damlası ilaç diyorlar ya..
yatıyorum ben, herkese iyi geceler..

aylin çok zor işiniz. allah kolaylık versin. psikolog çok doğru bi karar olmuş. inşallah kızınada iyi gelir.

duygu paylasimin icin tesekürler canim cok faydali bilgiler bunlar
:)))) meralcim annene cok güldüm ya allah uzun ömürler versin demek Alsancak geceleri ha :)))
canim metinin durumu bizde her gün yasaniyor ben topluyorum arkamdan bir ciglik benim diger oglanlar annne cekmeceleri döküyor bu diyorlar öyle böyle günlerimiz geciyor istezemuszemus

evet canim korkmus benim yaramaz umarim cabuk düzelir yoksa-tatlicadiarzu-

iyi geceler duygucum ben çıkıyorum,

bu gecede güzel geçer sizin için inşallah canım :)
canım görmedim,ii geceler:))teşekkürleropuyorumnanaktan

evet canım ii oldu,şişlık de 2 gün fenaydı resmen yamuldum ama daha ii şimdik..aslında elimle sağdım biraz ama içmioki biberonla biliosun,ben de buzluğa attım..
ii geceler diliorum ben deopuyorumnanaktan

Günaydıın... Ayy bu cdı yazdırmıyor bana. Bari kahvaltı yapalım kuzumla:)

günaydın..
bugün ankarada bahar gibi bir hava var..
kahvaltı yaptırmayı becerebilirsem dışarı çıkartıcam kuzumu.
ohhh tatil gibisi yok.

günaydınlar kıslar ay bir yağmöur bir fırtına var burda insanın ruhu kararıyor valla çağan dün gece 2de zor uyudu sbahı n köründe ayaktaydı ay şimdi baba oğul uyuyolar bende çorba hazırladım gündüz uyuyamama problemi var bende of uykusuzum ama uyuyamıyorum

tünaydinnnnnnnnnn diyeyim :kedi: herkesin günü dünden dahada güzel gecsin bugün öptük sizleriiiiiiiopuyorumnanaktan

ınci gündüzleri bende uyuyamıyorum.. Yoksa kuzumu koynuma alıp uyumayı çook isterdim.. Nadiren emzirirken uyuduğum olmuştur ama...

merhaba:))
ben de nili uyutup mutfağı kaldırdım biraz,adım atacak yer kalmamıştıkaydirigubbakcemile3
burda da yağmur var halbuki pazara gitmek istiodum,migrosta her sebze çürük çarıkklava:
afacan nası oldu uykunuz?

Kimsecikler yok bugün, herkesler yılbaşı tatilinde herhalde:)))))

Aylincim, sınavlar çocukları perişan ediyor.Sen ne dersen de o bir şekilde bir yerleri kazanması gerektiğini düşündüğü için bunalıma giriyor.Allah kolaylık versin.İşiniz zor, hem sizin hem de kızının.Türkiyede ki gelecek düşüncesi yüzünden çocuklar çocukluklarını, gençler gençliklerini yaşayamıyor.Tabii yaşamak isteyenlerinde gelecekleri tehlikeye giriyor.
Hepimiz geçirdik bu günleri, inşallah bir an önce atlatır diyeceğim ama sınava girinceye kadar bu sıkıntıyı çekeceksiniz sanırım.
Üniversite sınavına girmeden bir ay önceki halimi hatırladım birden.Kazanmak zorunda hissetmek, ya kazanamazsam demek.Ve sınavın ertesinde ki biraz olsun rahatlama duygusu.Sınav sonuçları geldiğinde yaşadığım hafiflemişlik hissi.Bütün bunları yaşıyoruz, bünyesini sağlam tutması için sizin destek vermeniz önemli.

1. yaş için stüdyoda resim çektirmiştik bugün onu aldk. kötünün iyisi işte. buna şükür.
çağan için bi iki pastane gezip pastalarını gördük ay şükür burda da o tür şeyler yapan yerler varmış.
bide doğum günümüze gelecek bebişli arkadaşlara ufak hediye alalım dedik ama bişey bulamadık. aslında magnetli saatler var onların içine bebeklerinin resimleri ile özel yaptırsak dedik ama yapmıyolarmış hayal oldu.
şimdi uyudu baba oğul bende işgüç yapayım azcık

İnci gündüzleri bende uyuyamıyorum.. Yoksa kuzumu koynuma alıp uyumayı çook isterdim.. Nadiren emzirirken uyuduğum olmuştur ama...

aynen canımya şöle bir saat gündüz uykusu rahatlatır bizi ama uyuyamıyozmalesef ((

aa bugün burası pek boşmuş haftasonu herkes gezmelerde herhalde
duygucum bende eşimi yolluyorum pazara yoksa dediğin gibi markette çoğu zaman düzgün meyve sebze bulunmuyıor
serpil oo negüzel resim çektirmissiniz pasta işinide halletmişşsiniz biara resimleri eklede görelim bizde

bugün daha iyi canim ama ara ara agliyarak kalkiyor cünkü halen elde atilan bombalardan alman cocuklar atiyor disarda onun sesine agliyarak uyaniyor klava:

kizlar istanbula kar geliyormus önleminizi alin ... araba kulananlaar dikkat etsin buraya bu sene kar erken düstü nerdeyse 3 haftadir yagiyor su an bile

gene kimseler yok
derya nasıldı doom günü?
bilio musunuz nil 2 defa üfledi mumunu ama daha ben yapamadım doom günü,güya yarın yapacaktık, o da yattı( herhalde 2 yaşında yaparıss!!klava:
neyse ben yatıorum,kızım kıyak yaptı bana eski saatine döndü bugün ,uyuo şimdik,ben de yatayım işallah sızarım,bayyyopuyorumnanaktan

ıyi akşamlar..

Afacan doğrusu ben karı özledim.. Şöyle bir yağsada doyasıya izlesek, kızımla kardan adam yapsak:)

Çok yorgunum yarın öğleden sonra misafirlerim gelecek. Evi sil,süpür, toz al aybüke cadısını yedir uyut derken halim kalmadı. Patatesli börek ve elmalı turta yaptım. Yarında pasta yapacağım. Aybüke dokuzda uyudu bende azcık dinleneyim. Nede olsa yatınca saat başı uyanmaktan dinlenemiyorum

ya nil de bugün ilk defa yattıktan 2 saat soona kalktı,emzirmeyi bıraktığımdan beri???
burası da soğuk aslında kar yağsa da yumuşasa diorum bi yandan da etraf çamur olacak şstemiorum,
canım sana da yarın için kolay gelsin:))
denizcim teşekkür ederim hediyen için ,çok tatlıymış elbisesi kızımın:))
ii geceleropuyorumnanaktan
akannehir bu ne yahudelikafaduldendelikafadulden

PASTORıZE SÜT MÜ ÇıĞ SÜT MÜ?

Şimdi batı diyetinde en çok tartışmaya konu olmuş ve yanlış anlaşılmış kısma geldik. Doğulular ve Afrikalılar geleneksel olarak, müshil amaçlı kullanımı hariç sütten uzak durmuşlardır. Ama batı dünyasında insanlara hayatları boyunca her gün süt içmeleri söylenir.

Doğaya baktığımızda, yavruların diğer yiyeceklerle sütten kesildiği zamana kadar yalnızca sütle beslendiğini görürüz. Sütün sindirimini sağlayan laktaz enziminin, ergenliğe geçişle birlikte insan sisteminden kendiliğinden yok olması; yetişkin insanların süte besin olarak kaplanlardan ya da şempanzelerden daha fazla ihtiyacı olmadığını gösteriyor.

Süt, çiğ olarak tüketildiğinde tam protein besin olmasına rağmen yağ da içerdiği için kendinden başka bir besinle zor karışır. Buna rağmen günümüzde yetişkinler diğer yiyecekleri devamlı soğuk sütle "yıkarlar". Süt mideye girdiğinde hemen kesilir ve mevcut başka bir yiyecek varsa kesilmiş süt tanecikleri diğer yiyecek taneciklerinin etrafında pıhtılaşır, onları mide özsularından yalıtırak sindirimi geciktirir, çürüme başlangıcına ortam sağlar. Bu yüzden süt tüketimi ile ilgili ilk ve en önemli kural şudur: "Ya tek başına iç, ya da içme."

Bugün süt, içindeki doğal enzimleri yok eden ve nâzik proteinleri değiştiren pastörizasyonun her yerde uygulanması yüzünden, daha da sindirilemez hâle gelmiştir.

Çiğ süt, sütün sindirimini sağlayan laktaz ve lipaz aktif enzimlerine sahiptir. Canlılığını yitirmiş laktazı ve diğer aktif enzimleri içeren pastörize süt, yetişkin mideler tarafından gerektiği gibi sindirilemez.
Biberonla beslenen bebeklerin yaşadığı karın ağrısı, pişik, solunum rahatsızlıkla-rı, gaz ve diğer rahatsızlıkların da gösterdiği gibi çocuklar bile bu konuda sıkıntı çeker. Enzimlerin eksikliğinin ve hayâtî proteinlerin değişmesinin, sütteki kalsiyumu ve mineral elementleri erittiği de kuşku götürmez.

1930'larda Dr. Francis M. Pottenger, pastörize ve çiğ sütle beslenmenin 900 kedi üzerindeki etkilerine ilişkin 10 yıllık bir çalışma yürüttü. Bir grup yalnızca çiğ süt alırken, diğer grup aynı kaynaktan alınan pastörize sütle beslendi.

Çiğ süt içen grup kuvvet bularak büyüdü, hayatı boyunca sağlıklı, aktif ve canlı kaldı ama pastörize sütle beslenen grup kısa süre sonra durgun, sersem ve normalde insanlarla ilişkilendirilen kalp krizi, böbrek yetmezliği, tiroit bozukluğu, solunum rahatsızlıkları, diş kaybı, kemik zayıflığı, karaciğer iltihabı gibi kronik yozlaştırıcı rahatsızlıklara karşı savunmasız hâle geldi.

Ama Dr. Pottenger'in en çok dikkatini çeken ikinci ve üçüncü nesillere olanlardı. Pastörize sütle beslenen grubun yavrularının hepsi pastörize sütten kalsiyum emiliminin olmadığını gösteren zayıf ve küçük dişler, kalsiyum eksikliğinin açık ifadesi olan güçsüz kemiklerle doğdular.

Çiğ sütle beslenen grubun yavruları ebeveynleri gibi sağlıklı kaldı. Pastörize sütle beslenen grubun üçüncü kuşak yavrularının birçoğu ölü doğarken, kurtulanlar ise kısırdılar ve üreyemiyorlardı. Çiğ sütle beslenen grup soyunu sürdürürken, pastörize sütle beslenen grupta dördüncü nesil olmadığı için deney bitmek durumunda kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…