2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba ayşegülcüm.Şu anda tam olarak hatırlayamadım.Buradaki pc de yok movie maker.Eve gittiğimde bakayım yazayım sana.

sonbahar ve çocuk kontrolu değil diğer 7. ay dr kontrolumuzü okuyun lütfen ikisini okumak zor gelirse

Teşekkürler Başakçım,
Yazıda ki şeylerin çoğunluğunu yapıyorum bende.Çok fazla üzerine düşmem, köpeğimle bir araya gelmesini sağlamaya çalışırım.Tabii anneanne faktörünün gözlerinden uzak alanlarda:)))))Çok fazla hazır mamalara yönelmiyorum.Ihlamur , adaçayı , evde sıkılmış meyva suları egehanın en çok tükettiği sıvılar.
Bebe bisküvisi bence de aslında verilmemeli, ama en kolayı o geliyor, biraz kolaylığa kaçtığımdan sanırım onu veriyorum.Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde hep beraber yiyoruz.Öğlen ne yapıyorlar anneannesiyle bilmiyorum.1-2 ay öncesine kdar sağılmış taze süt alıyordum, ama inek hamile olduğu için şimdilik pastörize süt veriyorum.Bence de bütün vitamini ve vücuda gerekli olan herşey kayboluyor.
Bal pekmez vermeye çalışıyorum.Şeker vermiyorum.Ihlamur , adaçayı gibi bitki çaylarını ben zaten şekersiz içerdim, aynı şekilde alıştırdım egehanıda.Şekersiz içiyor ve seviyor.
Yazıya göre %60-70 gibi doğru yaptıklarım:))))))
Tekrar sağol.Bilipte yanlış yaptıklarım var ama onlar için üşengeçlik etmemem gerek.O da şimdilik biraz zor görünüyor.

Bunun içinde teşekkürler.Ama benim kısıtlama yapma ihtimalim olmuyor:)))))
Ben evdeyken egehanla farklı oyunlar oynayıp tvye yönelmesini engellemeye çalışıyorum sadece.

ne demek meralcim burda herşeyi paylaşıyoruz elbette bu bilgileride paylaşacağız..
bu yazı ve daha fazlasını okuduktan sonra bende artık labne vermiyorum bebek biskivisi zaten çok sevmiyordukk ve yemiyrdk mümkün olduğunca ben mayalıyordum ama artık kesinlikle ben mayalıyorum yoğurdunu ve hatta peynir ve kaymaklarımızıda berabar yapıyoruz keremle..kaşık maması hiç sevmedi kerem zaten iyikide sevmemiş.bi dönem az da olsa yemiştibende iç güdsel bi çoğunu doğru yapıyormuşum sevindim ama çok eksiğimizde var elbett anne olmak hergün yeni bir seyler öğrenmekmiş..yavrun için ..

geçmiş olsun canım:çok üzgünüm:
ay ne ağladı sabah ne ağladı,size de geçmiş olsun..
bakıcı ne yapmış öle çok geçmiş olsun..
yok canım tabi kurutmuorum:)
teşekkür ederis canım paylaşımın için...

kızlar demin nil uyandı,yazamadım ,çok ağladı,8.dişi gelmiş meğer,neys kaçıorum,bayyy:)))

Son düzenleme:
allah razı olsun tüpçüden

tüpün yanında çakmak hediye getirmişler çağan çakmak sayesinde bi kase elmalı yoğurt yedi..

allahım bu ne büyük mutluluk..

merhaba kızlar aslında birazdan yatıcam o yüzden iyi akşamlar desem daha iyi:))

bugün oğlumu doktora götürdük 1. yaş kontrolü ve aynı zamanda aşısı yapıldı kontrolü iyi geçti KKK aşısını oldu önümüzdeki ay su çiçeği olacakmış 2 yaşındada pnomokok 4. dozunu olacak, her dr farklı zamanda yapıyor anlamadım gitti bu aşı işini neyse demir ilacını bıraktık artık , herşeyide yiyebilirmiş 3 ana öğün 2 ara öğün ( meyve-yoğurt) yiyecek dedi beslenme işini en iyi siz bilirsiniz zaten dedi yöntem vermedi sonuç olarak iyi geçti aşıda rahat oldu ateş falan yapmadı uyuyor şimdi paşa oğlum

Başakcım okudum yazıları ikiside çok güzel çok sağol , tv konusunu Onat daha bebekken duyma testini yapan dr demişti seyrettirmeyin radyo bile dinlemeyin demişti biz son 1 - 2 aya kadar kararlı gitmiştik ama son aylar baby tvye çok takılmıştı ve gerçekten bağımlı oldu bize durmadan kumandaları getirip ıh ıh yapıyor bizde dün gece karar aldık artık tv yok diye kumandaları sakladık bugün hiç seyretmedi ama psikolojisi bouldu yaavrumun çok asabiydi :))) neyse en zoru ilk gündür her zaman atlattık neyseki

diğer konularda da benimde doğru yaptığım vede yapamadıklarım var ben her gün hep ıhlamur verdim sabahları ama labne yedi bir süre sonra kestim artık yemiyor ama bisküvi yiyoruz hala onuda kesicem hazır mama hiç yemedik GDO lu diye kesmiştim zaten , yemeklerimizi hep beraber yedik masada öğrensin istedim doğruymuş uygulamam sevindim, hep tereyağ ve z.yağ kullandım ev salçası kullandım şu ana kadar ama yoğurdu hazır kullandım esas en önemli yapamadığım şey hala memede uyuyor ve 2 saatte bir uyanıyor meme istiyor sabaha dek 4-5 kez kalkıyoruz malesef onu nasıl yapıcaz bilmiyorum, gündüz uykusu aslında doktorun dediği gibi günde 2 kez 45 dk az uyuyor gündüz çok yoruluyor ama gece yine uzun uyumuyor nasıl dinleniyor bu çocuk acaba ?

bak serpil bir tek sen uzun yazmıyorsun gördün mü

Yazılanların hepsini okudum benimde doğrularımın yanında birsürü hatam varmış anladım... Şuan uzun uzun yazamıyorum, çok güzel bilgiler vermişsiniz kızlar. çok faydalandım..

Size iyi geceler...

beni sıkıntıya sokan en büyük şey hayvan konusu. ya ben civcivden bile korkarım yani fobi enimki. işte sırf bu yüzden kızım olsun istemiştim o korksada zararı yok ama erkek korkmamalı diye düşünüyorum. belki yanlış bulabilirsiniz ama kadının korkağı idare ediliyorda erkekğin korkağı idare edilemez bence.

çağanın kesinlikle korkmamasını istiyorum ancak bunu nasıl yapacağım bilmiyorum. hayvanlarla haşır neşir olsun istiyorum ama ufff ya yazarken bile bunaldım neyse...

iyi geceler kızlar
günlerdir yazamadım ilk zamanlar fırsat bulamadım sonra laptop bozuldu yenisini aldık hemen sonra yine yazamadım bugüne kısmetmiş
ceylinin tahlilleri iyi çıktı şükür ama 15 inde bir tanesi daha çıkacak ozaman doktor konuşacak herhalde yememesi hakkında bir de inek sütüne alerjisi çıktı o konuda da konuşmadık daha doktorla
sağolsun serpil ile emel merak etmişleer
onun dışında dişimiz hala yok
başakcım yazıyı bende okudum
ben baştan aşağı yanlışlarla doluyum
büsküvi,labne,hazır babymix,danino,bazen hazır çorba,kavonoz maması veriyorum
yemek hiç yemiyor günde 2 çeşit çorba içiyor(bizim evde sebze yemeği pişmiyor)
taze meyve püresi yemiyor meyve suyu içmiyor
anne sütü akşama kadar 10 kere sabaha kadar 5 kere içiyordur memede uyuyor
kendisi uyuyamıyor gece çok sık uyanıyor gündüz sabah 1 saat öğleden sonra 2-3 saat arası uyuyor
tek doğrumuz sofraya birlikte oturmak bu yani baska bişi yok
serpil ben de seni geçtim bak

günaydın bayanlar,

geçmişi okuyamadım inş herkes iyidir.

dün işyerinde slim in 6 diye bi cd indirdim yapıp uygulayıp sonuç alanları gördükden sonra bende yapamya karar verdim 6 hafta yapılıyor daha sonrasında sıkılaşmış olarak rahatlamış oluyorlar. akşam ilk uygulamayı yapdım şimdi yürürken dödüm bile ağprıyor :)) inş başarılı olurum hergün yaparımda iyi sonuçlar alırım. spora gitme şansım olmadığı için aynı şeyleri evdede yapabilirim diye düşündüm, akşam resimlerimi çekdim 6 hafta sonra tekrar çekip nasıl bi değişiklik olmuş bakıcam inş başarırsam sizlerlede paylaşırım. yaza çıtır olma serüvenim başlamışdır vatana mşillete hayırlı olsun :)))

günaydın kızlar

hadi bakalım semoşcum sen çıtır ol sonra sıra bize gelsin

ahucum ceylin yemediği için sen mecbur kalıyorsun herşeyi denemeye sağlıklı yada sağlıksız başka yol yok çünkü ama en önemlisi hala anne sütü alıyor o çok önemli almasaydı daha da zor olurdu senin için

serpil üzülme sende hayvan korkusu var diye çağanda olacak diye bir şey yok sadece yapmanız gereken hayvan gördüğünüzde yada yaklaştığında ürkmemek çağana bu korkuyu öğretmemek buradada iş babaya düşüyor sanırım çünkü bebekler korku nedir bilmiyorlar henüz karanlık yalnızlık hayvan fırtına vb. hiç bir korkuları yok bu korkuların hepsini onlara biz öğretiyormuşuz geçen bir programda izlemiştim gerçektende doğru mesela Onat bie bakıyorum karanlık odaya girmiş oturmuş karanlıkta oynuyor hiç ürkmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…