2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İnsan nasılda hatırlıyor değil mi bu anları:))))
Bütün bir ömrün boyunca da kaç çocuğun olursa olsun hatırlayacaksın tuğbacım, o yaşadığın geceyi ve yaşadığın o anları:)))

Ewet gerÇekten dÜn gıbı hatırlanıyo ...
BebeĞım dÜnyaya gÖzÜnÜ aÇtıĞı an Öyle bır aĞlama basmıŞtıkı
anlatamam... HıÇ unutulmuyo ya...

Slm arkadaşlar,

tuğba, deniz geçmiş olsun.

Deniz mirayda sürekli kabızdı, bi iki gün yapmadığında ben fitil koyup ucdakini yapmasını sağlıyordum makattaki kurudukca çıkartmaları zpor oluyor diye. Bide armut iyi geliyordu.

Ee başaka ne vardı unuttum

meral abla allah kaza bela vermesin.

Canım valla denemedıĞımız Şey kalmadı
dÜn yaptıĞı zaman -akasını 3 gÜnlÜk yapmamıŞtı
fıtıl attım keÇı kakası kadar yaptı sonrası gene yoktu
Şurup ayrı verıyom yapmayınca fıtıl atıyom ama yok yok yok
saf zayetn yaĞı ıÇır dıolardı onu da ıÇırdım ama yokyokyok
Çok fena ya...
Yarın gÖtÜrÜcem bakalım ne dıyecek cerrah

Unutulmuyor... Erkekler askerliğini bayanlar doğumunu hiç unutmuyor kesinlikle...

Neyse ben kaçayım küçük hanımın uykusu geldi mız mızlanıp duruyor...

Duygu araba kullanmaya baŞlamıŞsın hayırlı olsun kazasız belasız ınŞ.

Buarada mırayda kendı kendıne kalıyor bı ıkı adım atıyor sonrada donup kalıyor :)) ben ona Şarkı sÖyŞlÜyorum rıngo rıngo ŞıŞeler Çamuramı yattın yar bensızz od ael Şaklatıyor oynuyor Çok tatlı yaa dayanamıyorum ısırasım gelıyor. Kızım ayaĞın kokuyormu dıyorum ayaĞını kaldırıyor ben koklım dıye, bÜtÜn ev halkı mırayın ayaĞını koklamak ıÇın sırada beklıyor Çok gÜzel tutup kaldırıyor.

Deniz cnm çoook geçmiş olsun... Ay götür cnm ya. Çok sıkıntı yapıyor çocuklarda kabızlık.

Denız ben bıde kulak temızlıyıcını yaĞa batırıp poposuna sÜrÜyordum ıÇ kısmına doĞru oda ıyı gelıyordu ınŞ dÜzelır ya Çok zor kÖtÜ bıŞey mırayınd akanamıŞdı azcık kokrkma gecer.

Yerım onu ben maŞallahhh
bende oĞluma tapŞını tapŞınıyı sÖyleyınce el Şaklatıyodu
Şımdıde mÜzık duyduĞunda Şaklatıyo...
Bırde hastamı oldun oĞlum eyvah deyınce yalandan ÖksÜrÜyo
ozamanda adam delırıyo ısırasım gelıyo...
Benım oĞlum 1,5 aydır falan bayaĞı bayaĞı yÜrÜyo...

deniz ben bide kulak temizliyicini yağa batırıp poposuna sürüyordum iç kısmına doğru oda iyi geliyordu inş düzelir ya çok zor kötü bişey mirayınd akanamışdı azcık kokrkma gecer.

canım dedim ya denemediğimiz kalmadı onu da yaptım...
Neleri denemedim ki ben ...

MaŞŞallah canlarım ya hepsı Çok tatlı allah nazarlardan saklasın, darısı bıze ınŞ bı ıkı haftaya mırayda rahat yÜĞrÜr, artık wc alıŞkanlıĞına baŞlamak ıÇın erkenmı yoksa zmanımı tecrubelı rutbelı anneler bılgılerınızı paylaŞın bızımle.
Bu arada yÜrÜyÜnce rahatladınızmı yoksa dahamı zorlaŞdı herŞey.

Denız ınŞ dÜzelır ya bı ara mıray Öyle olunca doktor laĞman vermıŞdı tÜp krem gıbı yarısına kadar ıÇıne sıkdım anında boŞaldı ne varsa ondan sonrada baya rahatlamıŞdı.

kız daha beter oldu benim ki ya karıştırmadıı dip köşe kalmadı
sesi çıkmıyosa anlaki bi dip köşe çekmece kurcalamaya gitmiştir kesin...
Ne bilim ya bende bazen düşünüyom wc alışkanlığı için ama erken bence daha anlamazki şimdi...
2008 ocak anneleri daha yeni başlamışlar wc alışkanlığı eğitimine
bugun okudum ben...

Kuru kayısı haşlayıp hoşaf yaptın mı canım_?Kayısı da kabızlığa iyi gelir.Egehanda elma işe yarardı, elma verdiğimde daha sıvı olurdu kakası.Allaha şükür ben yaşamadım kabızlık olayı ama muz verdiğimde kakası daha sert oluyor, elma kayısı verdiğimde yumuşuyor.
Ama sen yine de dr. a götür, bağırsaklarında sorun olmasın.Poposuna fitil sokarak, kulak temizleme çubuğuyla ya da farklı bir şeyle uyararak yaptığı zmana alışkanlık oluyor.Sürekli öyle yapıyor ondan sonra.O yüzden dr. a götür bir ilaçla filan düzelmesi sağlansın.Çok zor bir şey .Geçmiş olsun, bir an önce iyileşsin minik şahap.

Evet bencede erken Şımdıden kendımıde mırayıda yıpratmak ıstemem ama gecd ekalmak ıstemem.

Valla allah yardımcımız olsun mırayd aÇekmece hastası artık onun boŞlattıklarını her seferŞnde dÜĞzeltmekden gına geldı ya onud abırak kÇekmecede elı sıkıŞcak dıye korkuyorum hep.

Canım ben 3-4 aylıkken tutuyordum wcye.Oradan korkmaması gerektiğini öğrendi.Birde 6-7 aylıktan beri oturduğu zmana yapmakta zorlandığını farketti.Ayağa kallkıp bir yerlere tutunup öyle yapıyor.Ben onu klozete tuttuğumda da daha rahat yapabildiğini farkettiği içn hiç sorun çıkarmıyor.

Bir arkadaşın çocuğunu 1,5-2 yaşına kadar hiç tutmamışlar.Çocuk 2 yaşına geldiği halde tuvalete tutmak istediklerinde korkup ağlamaya başlıyormuş.

Meralcım saol ya dedım ya denemedıım kalmadı
nerdeyse ama yaptıım Şeyler anlık oluyo o gÜn yapıyosa ertesı gÜn gene aynı
anlayacaĞın dÜzene gırmedı....

Evet meral abla doĞrudur. Valla ıŞde olduĞumdan pek ılgılenemıyorum o konuda mırayla, ya bıde cevız falan ben hıÇ veremıyorum sızler nasıl yapıyorsunuz, evde olduĞum zmana katıyen bıŞey yemek ıstemıyor sÜreklı benŞı emıyor artık sÜtÜm doyururyor ondanmı yemıyor anlamadım gıttı ama ben yok ken Çorbasını yoĞurdunu meyvesını yıyormuŞ.

Canım senin bir gün yada iki gün değil, kabızlığı düzelinceye kadar diyet yapman gerekiyor.
Meyve sularını arttırın (elma, armut, kiraz, üzüm, kuru erik) (not: turunçgillerden elde edilen meyve suları bu durumda faydalı değildir).
- Çocuğunuza bol miktarda lif içeren meyve ve sebzeler verin (bezelye, fasulye, brokoli, muz, kayısı, şeftali, armut, incir, kuru erik, hurma).
- Tüm taneli tahıllardan yapılan yiyecekleri arttırın (kepekli gevrekler, kepekli krakerler, yulaf ezmesi, esmer pirinç, kepekli ekmek; çocuk 4 yaşından büyükse patlamış mısır verilebilir).
- Kabızlığa neden olan yiyecekleri azaltın (süt, dondurma, peynir, yoğurt ya da pişmiş havuç).

Bunu internetten buldum, inşallah işine yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…