2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Alıntı:Kabızlık nedir?: Haftada 3 den az sayıda dışkılama, Ağrılı ve sert dışkılama, Dışkı kaçırma öyküsünün olması,Çapı büyük dışkı görülmesi,
Kabız çocukta ne yapılmalıdır? Kabızlık yapan bir çok hastalık mevcuttur. Bunların çocuk doktoru tarafından araştırılması gerekir. Ancak araştırılmadan önce çocuğun yeterli ve dengeli beslendiğinden emin olmalıyız. Ayrıca yeteri miktarda sıvı, lifli veya posalı gıda ve yağ alımı olmazsa dışkılamada problemler ortaya çıkar. 3 yaşından büyük çocuklarda, sağlıklı bir tuvalet alışkanlığı kazandırıldığından emin olmak gerekir.

İştahsız çocuk kabız olur mu? Yeme alışkanlığı bozuk olan çocuklar yeterli beslenmedikleri ve yeterli sıvı tüketmedikleri için de kabız olabilirler.İştahsızlık ve büyüme geriliği varsa mutlaka dikkatlice araştırılmalıdır.

Dışkı kaçırılması ne demektir? Dışkı kaçırılması yanlışlıkla ishal zannedilebilmektedir. Halbuki uzun süre dolu olarak kalan rektum, dışkının dolması ile dışarı atılmasını sağlayan doğal hassasiyetini kaybetmektedir ve belli bir doluluğa ulaşınca dışkının az bir miktarı istemsiz olarak dışarı çıkmaktadır.

Çocuk kakayı niçin tutar? Tuvalet eğitimi sırasında alışkın olmadığı tuvalette kaka yapmama gibi takıntılı davranışlar ortaya çıkabilmektedir. Tuvalet eğitimine erken başlamamak ve aşırı baskı yapmamak gerekir. Herhangi bir nedenle kabız olan çocuk sert dışkıyı dışarı atarken anüs çevresinde çatlaklar oluşabilir. Bunlar ağrılı dışkılamaya neden olur. Böyle bir ağrı ile karşılaşan çocuk kakayı yapmaktan kaçınır ve içeride kalan dışkı daha da sertleşir. Böylece bir kısır döngüye girilmiş olur.

Anne sütü kabızlık yapar mı? Anne sütü ile beslenen çocuklarda kabızlık genellikle beklenmez. Kabızlık varsa mutlaka doktora danışılmalıdır. 6 aya kadar bütün bebeklerin anne sütü alması gerekmektedir. 6 aydan sonra çocuk doktorunun önerilerine uyarak ek gıdalara uygun şekilde geçilirse kabızlık olmaz.

Tedavi ne kadar sürer? Tedavi aylarca sürebilir. Sabırla ve anlayışla çocuğa yaklaşılmalıdır. Aksi halde çocukta ömür boyu sürebilecek sorunlar ile karşılaşırız.

· Ağrılı dışkılamayı gidermek için dışkıyı yumuşatıcı ilaçlar, gerekirse lavman ve sıcak oturma banyosu doktor tarafından önerilecektir. Anüs çevresine ağrıyı azaltıcı kremler önerilir. Çocuğun ağrı kaygısı ile dışkıyı tutma davranışını kırmak gerekir.· Yeterli lif tüketimi sağlanmalıdır ( 20-25 gr/gün )· Çocuğun yeterli sıvı tükettiğinden emin olmak gerekir. 1 yaşın üzerinde kilo başına 100 ml olarak kabaca hesaplanabilir.· Aşırı süt tüketimi ( günde 500 cc den fazla ) engellenmelidir. Kola, gazlı içecekler, çay verilmemelidir.· Rafine beyaz un yerine kepeği alınmamış un, çavdar unu, yulaf unu veya mısır unu tercih edilmelidir.· Günlük 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağının yemeklere eklenmesi yarar sağlayabilir.· Çocuk her yemekten sonra tuvalete oturtularak, acele ettirilmeden kakasını yapması teşvik edilmelidir.· Çocukların her gün yaşlarına uygun fiziksel aktivite yapmaları sağlanmalıdır.

LİFLİ GIDALAR: · Meyveler: Armut, üzüm, erik, kavun, kayısı, incir, hurma gibi meyveler günde en az 2 porsiyon verilmelidir. Mevsimine göre yaş veya kuru olabilir. Çocuğun ağız tadına göre komposto veya meyve suyu şeklinde verilebilir. Kompostonun taneleri yedirilmelidir. Meyve suyunu hazırlarken posasının içinde kalması gerekir.· Sebzeler: Lahana, kereviz, pırasa, bamya, enginar, brokoli, karnabahar, fasulye, kabak gibi sebzelerden bir veya iki porsiyon yedirilmelidir. Sebze yememekte direnen çocuklar salatalık veya haşlanmış mısır yiyebilirler. Baklagiller ( kurufasulye, mercimek, bezelye, nohut ) de iyi posa kaynağıdırlar. Mercimek çorbası içine kereviz gibi sebzeler katılıp ezilerek verilebilir. · Patates ve unlu gıdalardan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.· Ebeveynler de aynı gıdaları yiyerek örnek olumalıdırlar. Alıntı sonu
Belki işine yarar denizcim.

Semracım ben kahvaltılarına ceviz rendeliyorum.Sen yokken karnı acıktığında yemeğini yiyor demekki.Ama sen varken senden emmek istemesi doğal.Yalnız artık anne sütü yeterli olmadığı için senin bunu düzene koyman gerekiyor.Geçenlerde başak bir site yazmıştı, şimdi hatırlayamıyorum, bebekler 1 yaşından sonra yetişkinlerin yediği herşeyden yiyebilir diyordu.Anne sütünü de günde 3-4 kez verin diğer zamanlarda normal beslenmesini yaptırın diye yazıyordu.Bunu düzene koyacak olan sensin.

aLLAH Bİ DAHA KAZA GÖSTERMESİN İŞALLAH..ben de öğrenmeliyim artık sinir oluorum trafik korkuma,aslında annemi trafik kazasında kaybedince oldu ama artık anne oldum lazım oluo araba..
wc işini halletmiş küçük bey aferin ona:)darısı başıma:))

saol canım amin:)yerim onun ayağını benn:))
ahh eşşekler ya:))yerimm:))
bence rahat canım gerçi nil temmuz başından beri ayakta..
miraya da kocaman maşallah:))

saol canım :))
evet nil de geçirdi anal fissür ama umarım o diildir şahaptaki çünkü çok zor bişi(

ne var ne yok ,ben nilin uyumasını soonada uyanmasını bekliorum
devamlı bi dışarı çıkma isteği var içimdezemuszemuszemuszemus
http://www.youtube.com/watch?v=-kF1wg9TilA açar işallah:)

ayy usanıyo insan yaa delirecem
tam işimi topladım dinleneyim diodum
şaha nasıl uzandıysa masanın üstüne uzan osmolak şurubunu devir kır
tabi her yer cam kırıkları ve yapış yapış şurup sil baştan
her yeri temizle süpür sil her yerim çamaşır suyu kokuyo...

ah canım geçmiş olsun doğum gününüde kutlu olsun aybükenin iaşşalh sorunsuz atlatırsınız

ah canım arada hepimizde oluyor valla bende bazen sadece uyumak istiyorum ama ne mümkün :))

kıyamam ben ona geçmiş olsun şurupta işe yaramadı galiba sizde götür bakalım ne dicek dr

saol canım işallah hayırlı olur

paşayada maşallah aslında bende tutsam çağan yapar klozete sürekli banyoya gitmeye çalışıyor çünkü ama daha erken gibi geliyor ben yaza başlamayı düşünüyorum bir klozet alıp

herkese selamlar bizde oğlumu kontrole götürüp geldik ay drda bir ağladıki doğru düzgün bişey soramadım kan testide yapmadı dr demir eksikliği kansızlık olsa gözbebeklerinin kenarı beyaz olurmuş ama yinede üç ay sonra gelin kilo boy durumunu kontrol edelim gerekli olursa yaparız dedi dfloru kullanmaya devam et dedi alt dişler yakında çıkar gelmek üzereler dedi buaralarki huysuzlukları ondandır dedi zaten beslenmesi için artık ne yerseniz verin dedi ama seninki nazlı büyücek o yüzden oneyi sverse onu ver dedi hergün ete devam dedi süt yoğurt toplamı 500 olmalı fazlasıda zarar dedi ay aklımda bunlar kalmış kıslar zaten çağanda durmadı pek kalan soruları telde sorucam yine yazarım oz<aman

ay deniz dün gecede çağan dün bişey yemeyince puding açtım ona bir iki kaşık yedi kalanınıda masaya koymuştum biz babasıyla konuşurken sen git uzan al masadan pudingi sür halıya etrafa aynını dün gece ben yaşadım gece gece halı sildim valla kızamıyozda sıpalara :)))

delirdim walla ya şimdide kolumun her tarafı ısırık dolu
altta dişi olmamasına rağmen deli gibi ısırıyo ya

merhaba... hızlıca aklımda kalanlardan özet geçeyim kerem paça uyanmadan batuhan aferin sana klozete kakada yaparmış..ay burda okumasam bende daha düşünmezdim .aslında tracy hogg oturmayı öğrnince çocukların tuvalet eğitimi başlanabilir lazımlıkla demişti ama unutmusum..duygu çok iyi ypıyorsun öğren tabi kesinlikle gerekli araba kullanmak kullanabilmek..aybüke hala ateşin mi var kuzum çok geçmiş olsun tubaa inş hemen geçer hatta geçmiştir şimdiye umarım..

keremin odasıyla bizim oda uzak gece git gel git gel canım çıkıyordu bu arada iyi marka olmalarına rağmen 2 telsiz bozuldu 1 yılda kerem sürekli yere atınca tabi.. bizde hafta sonu park yatak alıp beyefendiyi odamızaa taşıdık yeniden..4 aylıkken ayırmıştık odasını iyimi yaptık kötümüü bilemiyorum ..bu arada 3 yatak oldu evde :)) şaka gibi ama napalım..birde şu hafif arabalardan aldık bizim araba kocamandı keeremle tek başımıza çıkamıyorduk o iyi oldu..birde geçen ne oldu kızlar anlatyım aklınızda olsun kerem aksam yemeğinde patetes salatasındakş kuru çiğ soğanlardan verdim baktım yiyo baya yedi keyfi nasıl yerindeydi kuzum yatana kadar evde fır döndü yoruldu uyudu gecce 2 gibi bi uyandı ağlayarak ne meme alıyo ne duruyo 5 kadar gezdik önce aklımıza gelmedi ne oldu diye panik olduk tabi sonra soğanın midesini ağrıtıını anladık ne geceydi ya felaket..çok kızdım kendime ama hiç aklıma gelmedi.

ahhh canım keremimmm yavrum benim çok vermeseydin keşke azcık
yedikten sonra alsaydın elinden...
kıyamam yavruyaa....

neyse gelmiş geçmiş olsun böyle böyle öğreneceğiz
çocuk büyütmeyi sanki daha önce çocukmu büyüttük ki bilelim dimi ama...

Doğumla gün ışığına sevdalanmak.Göz kamaştıran güneşi tutmaya çalışmak ,yumuk yumuk ,minicik avuçlarla.Ve can güneşinin kucağında kar beyaz bir sütle yıkanmak doğulan günün şafağında...
Anne tadını bulmak hayatın ilk damlasında.

Güzel şey insan olmak!

Emekleyerek geçen zamanda öğrenmenin ,tanımanın ,bilmenin aşkıyla doğaya sıkı sıkıya tutunarak ayağa kalkma savaşı verilen sevimli bir yumak gibi yuvarlanmak bir odadan bir odaya...Ve tutunmak güvenli bir ele avuçlarından sevgi damıtan.
Anne ile baba ile tanışmak..

Güzel şey insan olmak!

Ayaklanmak ,dikilmek hayatın karşına ,ezilmiş diz kapaklarının acısından uzaklaşarak büyümek...Uzanabilmek en uzağında ki yıldızlı düşlere birer birer...
Bilgiyle ,sevgiyle,emekle...

Güzel şey insan olmak!

Yükseldikçe gökyüzüne milyon yıldıza göz kırpar olur düşünce.Yürekte konaklar binbir renkli sevgili...Aşk çelme takar her defasında hayat diye koşulan yolda...Hınzır gülümsemeleri affına yeter aşkın,yol uzadıkça...

Güzel şey insan olmak!

Hayatta olmak ,yaşamı duyumsayan,duyumsadıklarını anlamaya çalışan ,tanımlayan ve duyumsadıklarından yeni yeni yaşamlar çoğaltan bir güç olmak.Ve güçlerini kendi gibi hayattaşlarına kutsal bir armağan havasında sunmak.

Güzel şey insan olmak!

Düşünebilmek ,sevebilmek,gülebilmek,ağlayab ilmek,üretebilmek,yaşatabilmek yaşam bağışlanmış her bir zerreyi ,
ınsan eliyle ,insan yetisiyle...
ınsan gibi insan olabilmek ....

Güzel şey insan olmak...ınsanlığı anlamak...

bizimki odamızda park yatakta hatta aramızda yatıyordu

4 gündür odasında yatıyor saat başı uyandı aynen dediğin gibi git gel bir hal oldum ama bir daha odamıza almama konusunda ısrarcı olucam umarım başarabilirim :))

birde yeni bir çözüm bulduk ezginin uyuması için :)) eşim işten gelince 8 gibi evin yanındaki alışveriş merkezine gidip ezgiyi salıyoruz meydana :)))) deli gibi koşturuyor eve gelince horul horul uyuyor anladıkki evde yoramıyoruz çocugu çok fazla uyanıyor :))

bence almasaydınız ii olurdu odanıza ama siz bilirsiniz tabi..
soğan içinde kendine kızma canım kim bilebilirdi??
yazı da çok hoş:))

hehehe ben her gün yapıorum o işi:))
bence ısrarcı ol deryacım bundan soona hiç ayıramazsınız..bi kaç gün daha sürer en fazla:lepi:

kızlar slm 19 ocak kızımın dogum günü eyvahedigeldismile18 ocak evlilik yıldönümü annemler 2 veya 3gün önce kutlamak istiyorlarmış şaşırdım hemde buruk bir şekilde sevindim kaynatam bu şeylere karşı kesin bir laf sokucak nasıl duymamazlıktan gelirim bilmiyorum ve bana menü için yardım edin neler yapayım ayrıyeten yemekte yapmam lazım erkekler için birde gıcıklık olsun diye şeytan diyorki herkesi çağır pek uymam ama yemek menüm mercimek çorbası kuru fasülye pilav salata et ilaveleride olur

mercimek yesil kirmizi birde nohut gaz yaparmi
nohut gaz yapar die biliorum ama zarını çıkartınca yapmıomuş ;mercimeği bilmiorum ,sanmıorum..

canım bi çok menü yazıldı ama börek,kurabiye,kısır,kek,salata vs .ama yemek üstüne o kadar çeşide gerek olmaz heralde..anlayamadığım evlilik yıldönümünüz de mi ailecek kutlanacak??
ikisini de tebrik ederim:)

ii akşamlar:))opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…