2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Slm... Keyifler nasıl.. Bugün kız kardeşim geliyor yarında kayın validemler gidiyor:)

herkese slm hanımlarrr
ekiiiiin sakin ol canım yaaa ben bir süre önceki halim seni kadar iyi anlıyorumki öncelikle camı aç derin bi nefes allll içine çek sonrada geç mutfağa koy önüne kap kacağı oyalansın sende bulaşıkları topla hiçbirini elde uğraşma makineye tık sonrada apartmanda komşu falan varsa at kendini oraya bi çay kahve iç dertleş azcık rahatla ben anneme geldim de azcık kendime geldim çıldırma noktasındaydım yada bi arkadaşını çağar nerde oturuyodun sen

ütüyüde basit şeyleri el ütüsü yapıver güzelce katla olsun bitsin çarşaf falan katla dörde öle vur ütüyü hiç ince uğraşma

GEÇMİŞ OLSUNolumunekankayizsmile

oluyor böyle şeyler sen canını sıkma fazlasıyla aynı şeyler bizlerdede oluyor kızım gece 3 den aşagı yatmıyor her çocugun ki farklı oluyor halada uyuyor gerçi 3kere uyandı ama hemen uyudu

eguş ayliiii diyor zemuszemus
anne demeden ayliii dedi sıpa
bunun ablasıda böyleydi önce adımı söylemişti :))
anamm yerim onu bendelikafadulden
eşşek kafalılar ya,nil de terliklerimizi getirio,ama aykkabı dersek sadece kendi ayakkabilarınıkaydirigubbakcemile
maşallah maşallah de kızına,bi keserse bi daha yemez ayşegül çok zorlama ama tamamen başı boş da bırakma,ben öle yapmıştım bi daha düzgün yemedi!!acaba mamayı kesmeye başladığını mı hissetti de bööle yapıo..
haa canını da sıkma bak biz hergün öleyiss unutma,naz etkilenmesin senden..
Slm... Keyifler nasıl.. Bugün kız kardeşim geliyor yarında kayın validemler gidiyor:)
oh ohhhhhihoyyythihoyyyt
oluyor böyle şeyler sen canını sıkma fazlasıyla aynı şeyler bizlerdede oluyor kızım gece 3 den aşagı yatmıyor her çocugun ki farklı oluyor halada uyuyor gerçi 3kere uyandı ama hemen uyudu

çok geç diil mi o saat:uhm:

bende öyle yaptım valla bıraktım herşeyi attım kendimi Haticeye oynaştılar koşusturdular iyice yoruldu bizimki geldim eve uyuttum uyuyor şimdi bende mutfağı topladım oğluma yemek yapıyorum şimid uyanmadan pişsin ki kalkınca yesin , ay işte bazen insan çıldırıyor diyorum bazen annem yanımda olsaydı haftada 1 gün gelseydi yeterdi , bekarlara diyorum annenizden ayrı şehire evlenmeyin çok zor oluyor

Ayşegül nazın dişi dfalanmı çıkıyor acaba neden yemiyorki neyse mama içiyor hiç olmazsa Onatda geçenlerde öyleydi hiç yemedi hep meme emdi

ah be canım ,kötü olmuş üstüste,aslında hep uykusuzluk yapıo bu stresi,bi de ağlayıp kucak istedi ben de kafayı yediğimi hissediorum,karışıp gidio olaylar..
sen evi bırak,oğlunu da bırak sıkıştırsın elini,ama ne isterse yapsın,bak azcık rahatlayacaksın..

ayşegül naz'ın gözü nası oldu?

selamlar hanımlar nasılsınız bakalım geçmişi okduum ama hiç bişi aklımda kalmadı ya umarım tüm yavrular ve annleri iyidir

Aman iyi emelcim, hiç olmazsa çevrende yaşıtı arkadaşları olan arkadaşların var.Onlarla oynayıp yoruluyorlar, biraz rahatlıyor insan.

Hatice her gece mi 3 te yatıyor.Nasıl dayanıyorsun canım öyle yaaa.Ben ilk baştan beri saatini 10 ayarlamıştım, direk odaya götürüp yatağa yatırıyordum.Şimdi kendisi istiyor saat 9-9,5 olduğunda .Merdivene gidip beni çağırıyor, hadi gidelim odamıza der gibi.Aman maşallah oğluşuma.Öyle olsa dayanamam.Saat 3 e kadar kendim bile oturamam açıkçası.

ıyı ıncıcım ya sen nasılsın??
Bız bıraz yorugun bıraz uykusuz aynen devam
hava soĞuk dıŞarıda Çıkamıyoruz....
Evde Çok bunalıyo yavrum yaa...

bizdende iyilik kıslar aynen havalar soğuk çağanda bunaldı iyice babası işe giderken pervane başında onu da götürsün diye akşam otururkende gidip gidip ayakkkabılarımızı getiriyor hadi gidelim diye yavrum yollar açıldı bugün yeğenimi çağırcam bakalım hasta falan değilse gelsinde oynatsın biraz çağanı buarada hemen bir köfteli sebze çorbası tarifi yazayımda denemediyseniz yaparsınız 2 patates 1 soğan 1 havuç doğranıp haşlayın sonra blendırdan mercimek çorbası yaptığınız gibi geçirin pürüz kalmasın 100 gram civarı kıymayı bir kaşık un ve tuzla yoğurun m,sketten bile küçük köfteler yuvarlayın elinizde bir tepsiye u n döküp köfteleri içinde bir iki sallayın unlansınlarki yapışmasınlar sonradan çorbamızı ekrar ocağa koyup kaynatırken köfteleri içine atıp köfteler pişinceye kadar kaynataın sonra bir tavada bir kaşık tereyağ içinde kırmızı biber ve naneyi kavurup çorbanın üstüne dökün aviyet olsun

ay birde bugün yuaptığım kabak çorbasının tarifni yazayım bizim gibi kabak sevmeyenlere değişiklik oluyor 1 soğan 2 diş sarımsak doğarnıp zeytinyağı konup tencede bir iki çevirin 1 kilo civarı kabağı dğrayıp bir iki daha çevirin üzerine 1 litre civarı sıcak su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin sonrasında blendırdan geçirin hiç pürüz kalmasın
ayrı bir yerde iki kaşık tereyağa bir kaşık unu kavurun zerine bir bardak süt ekleip biraz daha pişirin hazırladığınız bu karışımı ve naneyi kabak çorbasına dökerek tuzunu ilav edin biraz daha kaynatın afiyet olsun

Teşekkürler canım tarifler için, karnımda acıkmıştı:)))))Köfteli sebze çorbasını eve gidnce deneyeyim bende.
Ya kızlar inci kabak deyince aklıma geldi, siz bu dönemde kabak patlıcan domates alıyor musunuz pazardan.Ben bu dönemde yazlık sebzeleri almıyorum, dolaba yazdan attığım fasulye, patlıcan , kabak var, onları arada çıkarıp yapıyorum değişiklik olsun diye.Şimdi patlıcanlar, kabaklar tamamen hormon yüklü, aklınızda bulunsun diye söyledim.

meralcim fasülye almıyorum ben patlcanı zaten çağana vermediğimiz için yine almıyorum ama arada kabak alıyorum valla yoksa bizimki pek yemek seçiyorya kabağı mücver yapınca yiyor sıpa bugünde çorbasını yaptım bakalım ben beğendim valla işallah oda sever benim eşim hayatta kabak sevmez çağanın yüzüne yiyor pazarada çıkamıyom ben neler var haberim yok markette ne bulursak alıyoz işte
siz sebze neler veriyosunuz

Tabii çağanın yemek sorunu olunca haklısın, ne yerse onu alıyorsun.
Ben sebze olarak karnıbahar, lahana, ıspanak, pırasa,havuç, kış sebzesi olarak ne varsa ondan alıyorum.Ama kış sebzelerinin çoğunu bende sevmediğim için az alıyorum, ege hiç olmazsa hepsinden bişeyler yesin diye.Bazen soğuk diye pazara çıkamıyorsam baklagillerle geçiriyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…