2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
meralim bu ış sebzelerini hiç birini eşim yemiyor valla ıspanak alıyorum bende onu yumurtalı yada böreğini yapıyom çağana pirinçli yapıyom pırasayıda pirinçli yapıyom ama karnıbahar ve lahana hiç almıyom zaten pişerkenki kokuları bile mahvediyor bizi allahtan baklagillerii seviyoz bizde ama çağan çabuk bıkıyor işte mecburen sürekli yeni bişiler yapıyom ben

nedir bunların iştahsızlığı bizimkide az önce bezelye yemeği verdim azcık yedi birazda aptamil içti kaseyi bitirdiği günkeri özledim valla

buarada dün oğlum 12 saat uyudu kıslar aman maşallah deyin tabi benim yanımda yatmasınında etkisi oldu gece 10.30 dayatıp sabah 10 da kalktık paşayla hoş ben onun üstünü örtmekten pek uyuyamadım ama o uyudu bunada sükür :)

nazocum siz hala mamamı veriyosnuz canım eğer eskiden yiyrsa geçicidir iştahsızlığı bizimki 4 . aydan beri böle olduğu için ben sorun etmiyom artık

HIII ondandı dün facedeki en tatlı sabahlar coşkusu. insan güne iyi başlayınca tüm gün süper oluyo..

yemek konusu aynı dert. ben bi gün kıymalı tarhana bigün karışık sebze. fixmenü yani..canı isterse köfte yiyo ama istemezse ağzına bulgur tanesi gelse çıkarıyo.

ay ben hiç kıymalı tarhana yapmadım serpil nasıl yapıyosun canım bende yapim benimki tarhanayı pek seviyor bıkıcak diye ondan ödüm kopuyo valla

aptamili gece 12de veriyorum bide sabah 6-7 gibi kalkarsa veriyorum normalde gün içinde vermiyorum ama bişey yemeyip aç olunca ya süt ya aptamil çünkü onları pek reddetmiyo iştahsızlığımızda yoktu hem dişler azıttı sanırım azılar göstermiyoda hem öksürük burun akıntısı var iştahsızlık ondan sanırım

ha anladım canım mama değilde süt veriyon yani bu aptamilin sütleride var ya

Bende hergün farklı birşeyler olsun diye uğraşıyorum.Aslında ben diilde annem uğraşıyor:))))Sabah kahvaltısını sadece ben hazırlayıp yediriyorum, gerisini annem yapıyor.Ama sadece sabah kahvaltısını bile hergün farklı düşünmek çıldırtıyor bazenkafamçokkarıştı Hala ayrı ayrı, peynir, zeytin , bal, pekmez yemiyor.O yüzden her sabah farklı bir şeyin içine, süt, ıhlamur, kuru kayısı haşlaması vb. bebe bisküvisi ezip,içine ceviz rendeliyorum, yanında da çoğunlukla bir yumurta yediriyorum.Peyniri ara ara ağzına veriyorum severse yiyor, sevmezse çıkarıyor.Neyse hergün süt ve yoğurt yediği için çok fazla önemsemiyorum.Bir kaşık pekmezi, ilaç niyetine zorla ağzına vermeye çalışıyorum.

kahvaltı bizdede der merlacim bende ya süt içine yada ıhlamur içine bebe bsküvisi koyuyorum iki günde birde yumurta koyuyırum çağanın yumurtayada alerjisi var valla çok verince hemen cildinde çıkıyor kızrıklılar peyniri pek sevmiyor çağan arada ekmekle ne kadar tıkıştıabilirsiem ceviz hiç yemiyor aten pekmez değilde bal veriyorum ben oğunlukla süte karıştırıyom

ay ben hiç kıymalı tarhana yapmadım serpil nasıl yapıyosun canım bende yapim benimki tarhanayı pek seviyor bıkıcak diye ondan ödüm kopuyo valla

bende tarhanaya kıyma koyuyorum.Birde içine haşlanmış nohutta atıyorum.Tadı çok güzel oluyor.Kıymayı kavuruyorum öncelikle, daha sonra da suyunu ekleyip normal tarhana olarak pişiriyorum.Kaynarken içine nohutları da atıyorum.Ooooh mis gibi oluyor:))))

juniour +1 varya ondan veriyorum bazen süt veriyom
bende kahvaltısını sütle hazırlıyorum ama bizimde kahvaltı problem daha önce sıkıntı yoktu artık peynir ve yumurtadan pek hoşlanmıyo bende tıkıştırırsam ne ala aynen pekmezi kaşıkla balı içine katıyorum

GENE yavruların menüsümü var gündemde :)

Meral benim sıpada hala ayrı ayrı yemiyor,mama yapıyoruz kahvaltısını,
şimdi babası msn de yazıyor ,2 saat uyumul yemeğinide çok güzel yedi diye :)
tavuk vardı patatesli bezelyeli..

ah saol canım ya iyi oldu öğrendiim bende yapıcam valla

Meral iyi fikir nohut sağol :)
bende haşlanmış koymuştum dolaba tarhana yaparken atayom içine ozaman

zaten fasulye nohut katmak lazım yemeklerine,faydası çok..

h afiyet olsun eguşa yarasın valla bence bunlar ağızlarının tadını biliyor mis gibim tavuklu türlüyü kim yemez :)

Eğer yumurtayı hazırladığım o karışıma koyarsam yemiyor egehan.o yüzden onu ayrı yediriyorum.Balıda içine koyarsam yine yemiyor, tadı çok tatlı olduğu için.Balı ve pekmezi yemeğinden sonra birer kaşıkveriyorum.Arada verirsem pekmezi ya da balı çıkartacağım diye hepsini birden çıkartıyor ya da daha sonra verdiklerimi almak istemiyor yine onları veriyorum diye.

Ayyy, bu kadar yemek konusu olunca benim karnım iyice zil çalmaya başladı.Gideyimde bişeyler yiyeyim bari, daha sonra devam ederiz kızlar.

ay haşlanmış nohutları buzluğamı atıyon aylin hele bende haşalimde ara ara çıkartır koyarım herseferinde nohut haşamak zor valla

ya ben birer porsiyonluk paketleyip ( kıymaları) dondurucuya atıyorum. kavurmuyorum. direk çıkarıp suya atıp iyice haşlıyorum bi yandanda tarhanayı pişiriyorum. sonra kıymayıda suyuyla berbaber ekleyip bide öyle pişiriyorum. tabi blendrdan geçiriyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…