2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sen başlamadın demir ilacına değilmi bizimki biraz ondan rahatsız sabah o kadar erken kalkmazdı çünkü pırt yapmak için kalkmış ilaç düzenini bozdu çocuğun

kızlar günaydın... yeni öğrendiğim şeyi sizlede paylaşmak istedim.
geçen burda konuşulan emziren annelere lahana kürü diyeti hakkında internetten op. dr a sordum sabah akşam olmak üzere bu kürü içsem sütüme negatif etkisi olurmu dedim o da , '' Yediğiniz , içtiğiniz şeylerin süte etkisi yoktur. Sadece "pastırma çemeni, çiğ soğan, çiğ sarımsak" gibi aromatik maddeler süte geçer ve kokutur. '' demiş.. soğan süt yapar ye ye diye günde 2-3 tane ağzıma soğan tıkan annemede burdan teşekkürler!!! :)))

birde ferro-sanol yani demir ilacıyla ilgili sorum oldu..
sorum : hocam bugünki kontrolümüzde ferro-sanol adlı demir ilacı verdi doktorumuz ve günde 8 damla. sorum,doktorum verdi fakat sağlık ocağındaki hemşire verme dedi her ağız bir olmayınca aklım karıştı sizin yorumunuz nedir acaba vermelimiyim?

cevabı : Vitamin verir gibi demir verilmesi yanlıştır. Demir sadece "Demir Eksikliği Anemisi" olanlara verilir. Her anemiye de Demir verilmez.

oldu.. yani verme diyorda sizce ben kimi dinliyim sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?

elifcim bizim dr da tam tersini söylüyor
1- yediğin içtiğin her şey sütüne geçer diyor , tecrübemi paylaşıyım lahana dolması yemiştim çocuk ishal oldu arkadaşımda lahana yemeği yemiş bebek ertesi gün sabahtan akşama kadar ishalmiş
2- demire 4. ay başla dedi bizim dr ben başladım çünkü bebeklerde 4. aydan itibaren demir eksikliği başlarmış ve demir zeka gelişimi için çok öenmliymiş, el ve ayak terlemeleri demir eksikliğinden olurmuş ve başka şeylerde , ama diğer doktorda 6. ay başla dedi bende tam ortası gibi başlıcaktım 5. ayda ama 5. aya 1 hafta kala başladım :)))
şimdi hangisi doğru bu doktorları ne yapmalı bilmiyorum ki

Son düzenleme:

ishal riski varsa kalsın yaa Allah korusun senağlama
demir konusudada hiçbir uzman aynı şeyi söylemiyor şaşırdık vallahi... :çok üzgünüm:

Ekincim merhabalar canımmmm,geçmişi okuyodum..kız uyuyodu uyaniç oralı değilim tısır tısır kaka yapıyor sanırımdı şimdi h

Ekin sen kendin mi vermeye başladın demir ilacını kafana göre,ay bayıltacak bu demir işi beni
bazen de kan alıyolar o na göre veriyolarmış demiri

geldim geldim....
doktora gittim faranjit olmusum yine antibiyotik.....
ordan da kuaföre gittim saclar yine kısaldı keyfim yerine geldi:)
aylin dogum günün kıtlu olsun....nice senelere....

dün ben de araştırdım nette..evet önemli diyor..
Kadir Tuğcu da yooo önemli değil diyor..
Sosyo ekonomik düzeyi çok düşük ailelerde beslenme sistemi bozuktur onların bebeklerinde görünür diyor
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA bu ne yaaaaaaadelikafadulden

Geçmiş olsun Monteee
Ben de epey hastaydım kendime yeni geldim..Metincik senden virüs kapmadan hastalığının geçmesini diliyorum

selam kızlar..

emel,durusu,filiz teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..

filiz geçmiş olsun kendine iyi bakta hemen gitsin grip senden..Metin nasıl oldu pipiş iyileştimi..galiba bizimde yaptırmamız gerekecek sünneti..nerde ve kaça yaptırdınız ayrıca genel anestezimi lokal mi oldu ?

aylin siz niye yaptırıyorsunuz ? bizde düşünüyoruz aslında ben desem eşim gidip hemen kestirecek valla beni bekliyor

dün doktor baktı pipisine çişini yapabilir bu darlıktan ama enfeksiyon kapma riski yüksek dedi..aslında kıyamıyorum ama ben yaptırmak istiyorum..ablasıyla babası istemiyorlar..düğünsüz olurmuymuş kaydirigubbakcemile3

siz kestirin düğünü 3 sene sonra yaparsınız ben öyle düşünüyorum bizimde babamız düğün istemiyor bende olmaaaaz diyorum

ama onun zevkide kestirip düğün yapmakta paytak paytak gezip milleti eğlendirmekte :)))
kısmet bakalım artık daha düşünme aşamasındayız :)

tünaydın herkese.umarım herkes iyidir.kızımı uyutabilirsem çok işim var onları halledicem.valla kadın olmak kadar zor şey yok.erkekler ne kadar rahat :)

erkek çocığu olanlar sünnet derdinde,bir süre sonra kız çocukları olanlardada kulak deldirme telaşı başlıycak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…