2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

maşallah asiyecim Benimkide bazen yemeye devam etmek istiyor :icecream:fakat eşim midesini genişletirsin çocuğun fazla yedirme diyor :roflol:acep gerçekten böyle bişey olabilirmi heehh ne dersiniz kızlar bazen 100cc den fazla yemiyor ama bazende yemek istiyor yemek istediğinde versemmi acaba 6 aylık bebeklerinherhangi bir yeme limiti varmı kialkisalkisalkis

kızlar benimkide ek gıdaya geçtim ama ne yerse yesin hala daha 20 25 dakika sonra emmek istiyo sizinkide öylemi

kızlar bizim dr hala kahvaltı vermedi.uyanınca emiyor,saat 12 gibi bir armutu rendeledim 2,3 kaşıkta yulafı blendırdan geçtim ve içine koydum.afiyerle yedi.saat 3te kabak,börülce,pazı yaprağı 2,3 tanede makarnalı çorba yaptım üstünede zeytinyağ afiyetle bi kase hemen hemen yedi.akşam içinde sadece mamadan yapılan yoğurdu ((ayranı desem daha doğru olur)) var onu yicek.
kızlar dr verdiği tablo bu.acaba azmı bu kadar ek besinler ya.kafam karışıyor.sizin dr larınız baya bişey veriyor.benim dr muhallebi felan dedim yok kaanın kilosu fazla olduğu için vermedi.

benim doktorda muhallebiye cicibeye falan karşı ama ben yediriyorum her söylediğini yapsam doktorun bu çocuk bu halde olmazdı.

kızlar benim bebeğim 5 ay 2 günlük kilo alımı bu ay az diye doktor ek gıdaya başlattı yanlız verdiği listede kahvaltı dahil herşey var ben sadece meyve püresi yoğurt bazende muhallebi veriyorum 5 aylıkken siz neler verdiniz ve emmmesi nasıl oldu gündüz azaldımı

benim kızımda tam bir peynir hastası..beyaz ve labne peynire bayılıyor..sabahaları mutlaka yiyormuş benimkine teyzesi baktıgı için ondan duyuyorum..yumurta sarısı yiyor bıraz cavdar karısımı bır tatlı kasıgı pekmez bunları karıstırıyor teyzesi yediriyor..ögleyın eve sagıp bıraktıgım sütümü içiyor arad bir öğün meyve yiyor mutlaka(armut,şeftali yada üzüm suyu ) ben geldikten sonra yani saat bucukta bana yapısıyor saat e kadar - kez ebni emiyor sonra aksam üzeri bır kase yogurt aksam saatınde ise herhangi bir corba yiyor geceelri de beni emiyor arada eline meyve soyup verıyorum ısırmayı ögrensın dıye damagının arasında ezip yıyor 1- 2 dilim.yani kısacası ne bulursam yediriyorum zaten minik dogdu şimdide kilo alımı normal gidiyor ne cok şişman ne zayıf normal bir bebek..

yaa kızlar kaan çok kabız oldu yediklerinden sanırım.ne yapıcam çok zorlanıyor yavrum.kupkuru fınfık kadar çıkarmış. yaa bu ek gıdalardan dolayı kbızlık ne kadar sürecek yaa ???

kaan uyanınca annesini emdi.öğlen 1 armut rendeledim yedi.öğleden sonra 3 gibi tarhana çorbası yaptım ilk defa kaana ama yemedi sonra yine sebze haşladım kabak,pazı,taze fasülye ve börülce püre haline getirdim zeytinyağ ve yulaf ezmesi koydum.afiyetle yedi ama her yanımızı çorba yaptı :) yaa sürekli ellemek istiyor,yada elini ağzına götürüyor :)

canım armut yerine kabızlığını azaltcak bişeyler vermeyi denesen kayısı erik şeftali... gibi

canım şeftali dahada kabız yaptı kaanı dr vermememi söledi.kayısı ise sevmiyor öğürüyor.eriği hiç denemedim.hemen deneyim canım.inşallah faydasını görrüm.

bugün sabah muhallebi yaptım içine bebe bisküvisi koydum yedi
ilk defa yedirebildim çok mutluyum :lepi: öğlen tarhana çorbası yaptım
yemedi ben biraz kavun suyu şeftali rendeledim çok sulu olunca içine
yine cici bbe koydum yedi şimdide yoğurdunu yedirdim aralardada
mamasını içiyor

maşallah kardelenime.
sevgi kafama birşey takıldı muhallebi zten tatlı içine bisküvü koyunca dahada tatlı oluyor meyvenin içinede bisküvi koyuyorsun bu ilerde kardelenin tatlı şeyleri daha fazla sevmesine neden olmaz mı?
kendi tadıyla yemiyormu meyveyi ? ben tuzlu şeyler yesin dşye tatlı şeyleri çok az veriyorum.
benmi abartıyorum cvp verirsen sevinirim hayatım.

bende dün annemlerde milupanın tek yapımlık sebze çorbasından aldım toz şeklinde olandan suyla karıştırıp yapılıyor.ama çok fazla oldu keşke yarısını yapsaymışım.bitiremedi haliye.karışık sebze diyor diyor ama brokoli tadı çok baskın.
hafta sonu dışarda olabilirz diye kavonoz mamalardan aldım brokoli patates inşallah yer.sanki o kadar beyenmedi gibime geldi.ben brokoliyi hamileyken çok yedim inş oğlumda çok sever babası gibi yememezlik etmez.

arkadaşlar dün dr gittim alerji testimizi sonuçları çıktı bir iyi haber birde biraz kafamı kurcalıyan haberim vaar.kaydirigubbakcemile5
Bir çoğunuz biliyorsunuz sanırım burda sizinle paylaşmıştım ama yinede yeni okuyan arkadaşlarıma kısa bir özetliyeyim 5 ay 12 günlükken o ay kilo almamız sadece 200 gr olduğu için ek gıdaya başlamıştım 10 gün sonra ek gıdalar alerji yaptığı için ek gıdayı kesip sadece sebze püreleri yoğurt kaşık mamaları alerjen değeri düşük meyvelerle ek gıdaya devam etmiştim düne kadar (birede cici bebe kahvaltı ekmeği) dr um bu arada alerji testi verdi yaptırdım
İyi haber benim fındık kurdum 15 günde tam 550 gr almış hihoyyyt(tabiki geçen ay bir ayda 200 gr almasına göre bu benim için başarı sayılır)dr um güzel kilo aldığını söyledi buna sevindim beslenme tablosu 6 aylık bebeğe göre çok güzel kalorisi yüksek bu şekilde dvam edelim şimdilik dedi ve her gün 1 porsiyon mutlaka yoğurt vermemi söyledi
ikincisi alerji testimizde yumurta beyezına alerjimiz çıktı buna üzüldüm bu yumurta beyzı testinin 2. ci aşama testi varmış tam net sonuç o zaman çıkıyormuş bilmiyorum içinizde yaptıran yada duyan varmı?CADIARZU
Doğrusu ben ilk defa duydum yumurta beyzı cildine damlatılıp küçük bir iğne batırılıyormuş sanırım reaksiyon vermesine görede sonuç çıkıyormuş önümüzdeki günlerde bu tahlil yapılacak.Dün 2. bir alerji testi daha verdi ama aklınıza ne gelirse onun tahlili var içinde 7, ayda balık başlamamız gerekiyormuş başlamadan önce öncelikle balık dokunup dokunmadığına bakalım öyle başla dedi artık balık mercimek patates fındık fıstık muz protein aklıma gelen bunlar domates falan falan ne ararsanız onun tahlili var kısacası.
Dün kanımızı verdik bu tahlillerin sonucunun çıkmasıda 10 günü bulur dedi dr um birde arkadaşlar çoğunuz biliyorsunuz ama eğer bulabilirsen keçi sütünden yapılmış yoğurt ver dedi dr um besleyici değeri daha çok ve alerjik durumu yok keçi sütünün dedalkisalkisalkisi

işte arkadaşlar dün bizde durum böyle oldu haaa unutmada boyumuzda 63 cm olmuş...alkisalkisalkis

doğrusu ben bu testi ilk defa duydum y

Pembe Pantercim ben kabızlık için süpeeer bir yöntem keşfettim inan sende memnun kalıp bebişin kabız olmadıkça beni hatırlıcaksın arkadaşım.:1hug:Bebişi kabız olan diğer arkadaşlarımada öneririm.Ama bu diyeceğim şeyi 3- 4 gün devama etmen gerekiyor ondan sonra bağarsaklar alışıyor ondan sonrada gelsin minnoşlarımızdan canları acımadan yumuşak yumuşak kakalar ben başarılı oldum doğrusu ilk başta bizimkide topak topak zorla yapıyordu şu an gayet rahat ve yumuşak kaka yapıyor.opuyorumnanaktan
Olay şuuu olurmuymuş demeyin ben tadına bakıyorum çokta güzel oluyor.cokacimcoookYapcağımız şey hiç zor değil sabahtan bütün bir kabağın kabuklarını soyun iri iri doğrayıp yumuşacık haşlayın ama mümkün olduğu kadar susuz haşlayın ve sabah kahvaltısı yoğurt kaşık mamaları meyvede dahil olmak üzere bütün yemeklerine meyvelerine yoğurduna çorbasına cici bebe bisküvisine aklınıza ne geliyorse her yediği şeyin içine 1 tatlı kaşığı bu kabaktan ilave edin okadar güzel barsaklarını çalıştırıyorki arkadaşlar inanamazsınız ama bu bir kaç öğünde başarılı olmuyor onu söyliyeyim ben 3 gün devam ettim 4 .cü dünü rahat rahat yapmaya başladı her gün kabak yemekten çocuk bıkar diye düşünmeyin hiç bişeyin içinde tadı bariz belli olmuyor arkadaşlar denediğim için tadı güzel bile oluyor diyebilirim
Mesela sabah kahvaltı ne hazırlıycaksam bildiğim gibi hazırlıyorum+1 kaşık kabak
Mesele muz yada şeftali püresi veriyorum+1 kaşık kabak
Geçen gün muzla yoğurdu karıştırdım 1 ceviz dövdüm koydum içine hadi bakalım+1 kaşıkta kabak
İnanın arkadaşlar çözümü böyle buldum yayla corbasına bile hazırladıktan sonra 1 kaşık kabak ilave ediyorum ve çok rahatım
Belki zamanla barsakları bu gıdaları sistemli dışarı atmaya alıştığında kabak miktarını günde 1 * 2 öğüne düşürürüz böylece miniklerimiz bu geçiş dönemini acısız ve kabız olmadan atlatmış olur bilmem siz ne dersiniz ben çözümümü şimdilik böyle buldumm..
Bütün bebişlere kabızsız ve bol iştahlı günleerr...cokacimcoook

beg canım teşekkür ederim hayatım.sanırım bu dediğin işe yarıyor çünkü bende çorbalasına kabak koyduğum zaman kaan daha rahat çıkıyor.bunu sölediğin iyi oldu denemekte fayda var.sabahtan bi tane kabak haşladımmı bütün gün yeter zaten.saol canım :)

kızlar mama sandalyemiz geldi sonra resimlerini paylaşırım sizinle

malum biz ek gıdaya yeni yeni geçiş yapıyoruz
elma püresine alıştı sayılırda bügün havuç deneyim dedim az haşladım çatalla ezdim içine çok az zeytintayı koydum
öğürerek yedi resmen ve sonuç fiyasko mam sandalyemizi kusmuğa buladık hayırlı olsun yaptık yani.

sizdede böyle oldumu ilk yediği şeyleri garipseyip çıkardımı hiç. çok çabuk hevesim kırılıyo bozuluyorum yaaa.

deniz evet canım ilk yediği şeyleri kaanda öğürüyor.dün ilk kez tarhana çorbası yaptım ama sonuç :(( öööğğğğ oldu.en sonunda ağladı yemicekmiş.sonra yine sebze çorbası yaptım ve onu yedi.yavaş yavaş alışacaklar canım.kızlar pek siz çorbaların içine etin suyunu tavuğun suyunu haşlayıp çorbalara katıyormusunuz????ben dün et suyu koydum tarhananın içine acaba ondanmı sevmedi yemedi???

canım ben sürekli bu şekilde vermiyorum
meyvaları sade yiyor ama dün şeftali ve kavun baya sulu olmuştu
yedirmesi kolay olsun diye içine koydum cicibebe muhallebi soruna gelince
kardelen sade yemiyordu bende cici bebeyle yedi ama sade yedirmeyi denicem yine

asiye 1985 arkadaşım aslına bakarsan şeker konusunda senin fikrine katılıyotum benim dr da şekerli şeylere alıştırmayı en sona bırakmamı söyledi önce sebze ve yoğurtla daha sonra meyveler şeklinde ilerleyelim dedi bende öyle yapmaya çalışıyorum arada yine her gün 1 öğün meyve veriyorum şu an sebzeyi severek yiyor doğrusu
Bir kez meyveyle tatlı şeyleri kerıştırma hatasına bende düştüm doğrusu şeftaliyi ezdim içine mulupa irmikli muhallebi karıştırdım okadar tatlı oldu ki sonra tarısını yedirmiştim yarısında pişman oldum kalktım içine 2 kaşık yoğurt ekledim biraz şekerli tadını azaltsın diye ki o bile azaltmadı diyebilirim sonra tatlı meyvelerle tatlı hiçbişeyi karıştırmama kararı aldım mesela muz gibi çok tatlı bir meyve ise yoğurtla karıştırıyorum ayrıca tadı da çok güzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…