2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

kızlar tarhana çorbasını nasıl yapıyorsunuz?bir de şu peynir olayını sorucaktım.bazılarınız labneden bahsetmiş.light olanlarımı yoksa şu bildiğimiz pınarın labne peynirinimi kullanıyorsunuz birde miktar olarak günlük ne kadar veriyorsunuz?

bize tarhanayı annem yaptı sağolsun kızıma özel
baharatsız tuzsuz normal ev tarhanası çok baharatlı olur ağır gelir
etrafunda yapabilen biri varsa rica et canım eğer elinden geliyorsa sende yapabilirsin
ben o konuda biraz beceriksizimde annem sağolsun yaptı
peyniri ben normal beyaz peynir düşünüyorum geceden suya koyarım tuzu çıkar diye düşündüm
henüz denemedim bikaç güne kadar kahvaltıya başlıcam bakalım benim iştahsız kızım yicekmi

artık ben de buraya yazıcam :) ben bugün birkaç kaşık şeftali suyu verdim. bugün bizim ilk ek besin günümüzdü. su da verdim. azcık ama. bi de şeftalinin tadına bakmadan vermiştim. hafif ekşiymiş. buruşa buruşa yuttu yavrucum

yok sevgi yaa nerde bende o beceri.ben kim tarhana yapmak kim.etrafımdada bilen kimse yok sanırım.napıcam ben şimdi?oğlum tarahanadan mahrummu kalıcak.canım dediğin gibi hazır olanlar çok baharatlı falan oluyor??

Akvaryum hayatım ben tarhanamı balkonumda hersene kendim yapıyorum okadar da zor değil isterseniz tarifini vereyim yapabilecek arkadaşlarıma ama bu tarifi baharatsız olarak bebeklerimiz için veriyorum miktarlarının azlığını bebişlerinize göre siz ayarlayın artık haydi kızlaaarrr sıvayın kolları bebişlerimize tarhana yapıyoruz bu gün buyrun tarifime belki farklı yapan arkadaşlarım olabilir ama benim tarhanamın lezzetinide herkes beğenir...
ıŞTE TARHANA TARıFı
akşamdan bir güzel nohut kuru fasülye ıslatılır sabah yumuşacık haşlanır birazda patates haşlanır karıştırma kabına yani hamuru yoğurcağınız leğene unu koyun içine haşladığınız fasülye nohut patatesekleyin bol miktarda domates doğrayın içine maydonoz nane dereotu gibi yeşilliklerden doğrayınfırından aldığımız ekmek hamurundanda bir miktar ilave edinbir miktar haşlanmış kırmızı et biberlerden ilave edin ve kese yoğurdu varsa kese yoğurdu yoksa ev yoğurduda koyun ve alabilesiye unla kulak memesi yumuşaklığınde bir hamur yoğurun bebişlerimize az miktarde yapcağımız için bu malzemeleri azar aza miktarlarda koymakta fayda var.ayrıca bebişlerimize yapıldığı için tuz cin biber diğer baharatlar v.s. diğer koyulan malzemeleri yazmıyorum arkadaşlar.
Hamuru böylece yoğurduktan sonra leğenin ağzını temiz bir bezle örtüp ılık bir ortama mayalanması için koyun ve hamur her gün kabarıp taşcak hale geldikçe hamuru tekrar yoğurup üstünü örtün bü işlemi günde bir kaç kere tekrarlayın ve hamur yavaş yavaş ekşi ekşi kokmaya ve biraz cıvıklaşmaya başlayacaktır hamuru bu işlemi yaparak 3 - 4 gün mayalandırın tekrar tekrar yoğurarak Bazı kişiler 1 hafta bekletiyor fakat benim için 3- 4 gün yeterli oluyor bu size kalmış

Daha sonra sabah erkenden güneş alacak balkon gibi bir yere temiz bir örtü serilir ve 2 -3 ceviz büyüklüğünde yassı parçalar halinde aralıklı serilir hamur bitesiye 1 kaç saat sonra bu hamurların üst yüzleri biraz kuruduğunda hepsi ters çevrilir diğer yüzlerininde kuruması için buna tarhanayı dökme işlemi denir o yüzleride hafif kuruyup elde ovalanabilcek hal aldığında bütün hamurlar elde şöyle bir ovalanır ve bu ovalana n hamurların hepsi delikli kevgirden geçirilir hepsi geçirildikten sonra artık tarhanamız toz haline gelmiş olur üste kalan ertıklar dökülür ve toz tarhanamız serin biryere bezlere serilir ve gölgede sık sık karıştırılarak iyicene kurutulur ve temiz kavanozlara doldurularak çorba yapılmasına hazır hale gelmiş olur
AFıYET OLSUN
ınşallah anlatmayı becerebilmişimdir arkadaşlar

Peyniride pınarın labne peynirini kullanıyorum ben dr önerdi hatta 8 li tek kullanımlık olanlarrı var ben o 8 lilerden alıyorum her açışta taze taze olsun diye ben her gün kahvaltısına 1 çay kaşığı ilave eddiyorum Bana dr um salamura peyniri akşamdan suya koyup onuda verebilirsin dedi ama bana labne daha kolay geliyor onu veriyorum

tavuk patates kabak bunları beraber haşlayıp blendırdan geçrisemde olur dimi?yarın öyle yapmayı düşünüyorum çünkü..

akvaryumcum umarım tarhana tarifini beğenir ve uygularsın canımhem besleyici hemde uzun süre kullanılabilir bir kerte yapınca en azından bir kaç ay kullanabilirsin

bugün benim nazlı kızım sabah yine cicibebeli muhallebiyle güne başladı
yanlız bu sefer muhallebiyi sütle yaptım daha güzel oldu ama içine cicibebe
katınca baya bi tatlı oldu suyla yapınca öyle olmuyordu neyse yedi en azından ama
ben yine suyla yapıyım çok fazla tatlıya alışmasın sade yemiyor çünki
öğlen tarhana çorbası yedi biraz akşam üstüde bir armut ve çeyrek muz rendeledim onları yedi
ikigündür yoğurt vermiyorum zaten yememişti yarın denicem bakalım yicekmi mamayı az içti bugün
nedense içmek istemedi

akvaryumcum umarım tarhana tarifini beğenir ve uygularsın canımhem besleyici hemde uzun süre kullanılabilir bir kerte yapınca en azından bir kaç ay kullanabilirsin

beg sana çok teşekkür ederim, günlerdir tarhana çorbasını baharatsız nerden bulacağım kendim yapsam nerden tarif bulayım diye düşünüyordum, inan ilaç gibi geldi bu çok teşekkür ederim emeğine sağlık...ve ellerine

afiyet olsun canıminşallah bebişlerimize bıngıl bıngıl kilo olsun inşallah tarhanayı yapmak sanıldığı kadar zor değil aslında sadece biraz zahmetli iş

arkadaslar merhaba benım oglum 6 aylık ve mamayı almıyor mılupanın bıberon mamasını aldım plas leffet fakat ıcmıyr napmalıyım sebze corbaları falan begenmıyr tatlıyı sevıyor agırlıklı seftalıyı ve suyunu sevıyr onerılerınız neler?

bir kaç gün arayla beyenmediği tadları yendien tattır canım.ayrıca şekerli şeyleri verme şekere alışırsa bir daha sebzeyi ağızlarına sürmüyorlar.
sebze çorbasını ve yoğurt çok önemli bu aylarda.

artık kardelende mama içmek istemiyor
önceden ne yerse yesin arkasından bir saat sonra mama içerdi bugün
sabah içti ve biraz önce içti bu normalmi acaba

kızlar bana ilk kahvaltı menüsü önerirmisiniz?15 gündür çorba yoğurt meyve veriyorum.artık kahvaltıya geçsemmi kafama göre.yoksa dr götürüp dr tavsiyesiylemi başlasam.sizler kendi kafanıza göremi geçtiniz kahvaltıya??

ben bugün tek emzirdim kizlar bide 3-4 kasik seftali ve muz püresi yapmistim onu yedi okadar......

istersen doktorun tavsiyesini bekle canım benim doktorum kahvaltıya geçebilirsin artık dedi ben öyle geçtim ben biberon mamasına bir adet meyve püresi ekliyorum iki çay kaşıgı pekmez bir çay kaşıgı tereyağı bir tatlı kasıgı tuzu alınmış peynir 3-5 bebe bisküvisi yada bebe ekmek içi bir adet yumurta sarısı(tabi yumurtanın sarısını az az katıyosun birinci gün çeyrek(1/4) ikinci gün(yarım(1/2)üçüncü gün üç çeyrek(3/4)dördüncü gün tam veriyosun) bu doktorumun bana verdigi kahvaltı tarifi ben başladım artık her sabah veriyorum çok sükür iştahla yiyor....a.s.

kızlar bende sadece emziriyorum günde 1 yada 2 defa aptamilin armutlu portakallı kaşık mamasını veriyorum
bebek yoğurdu bulamadım
danone çilekli veriyorum
2 eylülde 6 aylık oluyoruz daha 6 aylık olmadık ama doktora danışmadan vermeye başladım
sizce ne yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…