2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

biz bugün bir armut fazlası olsaymış onuda yicekmiş yemiyor diye az rendelemiştim
öğlen tarhana çorbası mızır mızır yarım kase yedirdim bunada şükür
ondan sonrada mama akşama kadar yoğurdumuz yoktu bugün

canım muhallebi tarifi ben pek bilmiyorum ama
ben goglnin pirinç ununu alıyordum pişince kokusu ve tadı çok güzel oluyordu
ama benim cadı sevmedi yemiyor muhallebi

valla ben hiç yapmadım ya hazır kullanıyorum sevilaycım
pirinç ununu pişirip mamaya katıyorlar sanırım
istersen sonra içine meyve falan koyabiliyorsun
ne kadar açıklayıcı oldum di mi PP

ben bu sabah oğluşa kahvaltıda 3 fıındık 1 ceviz 3 tek kuru üzüm dövüp 1 tatlı kaşığı pekmez ilave ettim ve öyle bir karışım hazırladım
peynir - ekmek ve ıhlamur arasında ağzına tıkıştırdım
pekmez sevmiyor çınar da maskelemeye çalışıyorum yedirebilmek için
öğlen abuk sabuk bir çorba yaptım
tel şehriyeleri su ve rende domates içinde kaynatırken aklıma geldi birazcık da havuç rendesi koydum içine yarım çay kaşığı kadar da irmik ilave ettim sonra bir dilim elma rendeleyip onu da koydum içine piştikten sonra zeytinyağı ekledim
tadına baktım hiç hoşuma gitmedi aklıma geldi daha önce milupanın karışık sebze çorbasını almıştık-toz olanından-bir kaşık da ondan koydum içine tadı biraz daha iyi oldu
şaşırtıcı bişey oldu ve çınar hem çorbanın hepsini hem yarım babymix hem de 1 dilim bebek ekmeği yiyip bitirdi
sonra da meyvesini yediremedim her zamanki gibi - yoğurdun kalanını da yemedi- sütlü pirinçli hazırlamıştım 65 ccden onun ancak yarısını yedi
en son gece 9-9,5 gibi sütlü irmikli muhallebisini yedi tahıllıya zaman kalmadı :S

canım maşallah benimkide fena sayılmaz bu aralar ama ben şu kahvaltı olayında bir sorun yaşıyorum şu bebek ekmeği varya onun içine peynir yumurta sarısı ve pekmez koyuyorum hiç hoş olmuyor ya tadı benim bile hoşuma gitmiyor doktor cicibebe ile yapma dedi ama ben yaptım sanki tadı yerine geldi oğluşta koca bir tabak yedi.su ile yapıyorum (bu arada doktor devam maması ile yapma dedi.)
burda birkaç arkadaşta demişti fındık ve ceviz olayını ebnde karıştırsammı acaba kahvaltısına?

bende bebe ekmeğiyle yapmayı düşünüyordum çokmu kötü oluyor tadı
yemezse bebe bisküvisi kullanırım artık napıyım

doktor bizede yumurta sarısını 8 aydan önce verme dedi .bide ben dikket ettim bu bebelecın sütlü pirinçli kaşık mamasından sonra benim oğlan da kızaıklar oluyo alerji yapıyo galiba kullanan varmı bu nu

bende baybmix verdim bugün ilk defa sevdi tadını dışarıda kolaylık olur aldım bikaç tane
evde yine anane yoğurduna devam:))

benimkide baby mix e alıştı nihayet.
sanırım kalorisi yüksek olur diye mamayla yapma dedi kahvaltıyı hemde tadları daha net anlaşılıyor

kardelene çorba yaptım
küçük bir havucu küçük bir patatesin yarısını
bir ttalı kaşığı kırmızı mercimeği
bir çay kaşığı zeytin yağı suda haşladım çay kaşığının ucuylada çok az tuz ekledim
blendırdan geçirip içine küçük küçük ekmek içi koydum güzel oldu
inşallah yer yaptım ama mercimek umarım gaz yapmaz

Doktorlar 1 yaşından önce tuzu önermiyorlar. böbrekleri fazla tuzu kaldıramazmış. besinlerin içindeki tuz onlar için yeterliymiş. tuz atmaya 1 yaşından sonra ve çok az atarak başlayın diyorlar. Ayrıca ileriki yaşlarında tansiyon hastası olma ihtimalleri artarmış.

evet canım bunları bende biliyorum ben de açıkçası doktorların her dediğine güvenmiyorum
nedense hepsi ayrı ayrı şeyler söylüyor onlarda kendilerine hangisi doğru geliyorsa onu söylüyorlar zaten aşırı derece de kullanmıyorum

sevgi bende geçen oğluşa mercimek çorbası yaptım hani süzme yaparızya kendimize o şekilde verdim akşamı zor ettik çok gaz yaptı benimkine ama diğer sebzelerin içine karıştırınca az birşey bence sorun olmaz gibi geliyor.
bende dün nikahtı hastaneydi derken oğluşa pek bakamadım ama bugün telafi edicem

kızlar ikra pirinçli kaşık mamasını çok seviyor bayıla bayıla yiyyo..Fakat babymix aldım hiç sevmedi birde o dörtlülerden 2 paket almıştım yani 8 tane nasıl bitircem bilmem laelaelaelaelae.daha 2 tanesini zorla çorbalarına mamalarına katarak zor bitirdik.Valla kızlar napsam bilmem sizin aldıklarınızdada ekşi tadı varmı?Açıkcası tadına baktım hakikaten tadıda bir acayip anacım...İçine tuz koymuşlar sanki tuzlumsu bir tadı var ben bile yiyemedimSon kullanma tarihlerindede bir problem yok baktım ama bizimki yemedi.Sizlere sormak istediğim şu;Acaba şu kaşık mamalarından babaymixin içine koysam karıştırsam biraz tadı yerine gelir bu şekilde versem sizce bir sakıncası olurmu arkadaşlar..kafamçokkarıştı.

MUHALLEBİ TARİFİ İSTEYEN ARKADAŞIMA:
Öncelikle 1 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu katılır karıştırılarak pişirilir kıvamlı hale gelince ocaktan alınıp 2 tatlı kaşığı pekmez ve 6 ölçek toz devam sütü eklenip karıştırılarak ılıtılır bebeğe afiyetle yedirilip bıngıl bıngıl kilo almaları sağlanır..
Şekercim buda 2.. ci muhallebi tarifim bebişlerimize güzel güzel kilolar olsun inşallah
Eveettt.....öncelikle100 gr su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ocaktan alınır içine 3 ölçü bebelac 2 yada 3 (Ben 2 kullanıyorum) toz devan sürü eklenir karıştırılır.Hazırlanan karışıma 2 adey cam rendeden geçirilmiş kayısı ve 1 adet havanda dövülmüş(mümkünse macun kıvamına gelesiye kadar havanda döv benimki çok pürtüklü yemiyor çünkü öğürüyor)cevizi içini ilave et yarım dilimde cici bebe kahvaltılık ekmekte ekliyebilirsin istersen ben bazen ekliyorum yada kayısı yerine 60 cc üzüm elma yada şeftali suyuda ekliyebilirsin BU kadar canım afiyet bal şeker olsun bebişler Benimki bu muhallebiyi çok severek yiyyoo..cokacimcoook

beg canım sende ii tarifer var valla şöle sabah öğle akşam alternatiflerin hepsini bir arada yazsanda nasiplensekkaydirigubbakcemile3 bu arada ismin ne hayatım? valla biz ek gıdaya daa geçmedik ama pek bi özendim sayende pek güzel anlatmışın alkisalkisalkis olmadı ben yerim accıkta baa yolla ikranın mamalarından cokacimcoooknaniknanik

beg bende almıştım evet ekşi tadı var ama kardelen yedi içine bebebisküvisi koyup yedir ozaman yer canım

canım benim babymix sade olanı gerçekten ekşi gibi birde ağır bir kokusu var benim oğlanda yemedi ama şimdi elmalısını veriyorum bayıla bayıla yiyor hakikaten elmalısında koku ve ekşimsi tat yok benimki bir tanesini hüp diye götürüyor istersen elmalısını dene canım....a.s.

kardelen sabahları 6gibi 150cc mamayla güne başlıyor
sonra uyuyor 10-11 gibi kalkıyor bazen daha erken
ozaman meyva püresi veriyorum elime ne geçerse
aradan bir saat sonra 150 bazen daha az mama içiyor
öğlen sebze çorbası veriyorum yine onun arkasındanda mama
akşam üstü yorğurt ve yine mama ondan sonra hep mama yiyor
muhallebi sevmedi yemiyor küçük bir kasenin sadece yarısını yiyebiliyor
sonra mama içmek istiyor dikkat ediyorum genelde emzirenler için değilde
mama verenler üst üste ek gıda veriyorlar biz mama ağırlıklı besleniyoruz günde 3 öüğünü ek gıda
yakında kahvaltıya başlıcam ama başka ne verebilirimki bu şekilde beslenmesi normalmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…