2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

Beyaz
bulut arkadaşım cicibebe bisküvisi yerine cicibebe kahvaltılık ekmek kullansan daha iyi olmazmı canım Sadece bir fikir olarak söylüyorum gerçi bir kere kullandığını söyledin ama bişeyler çok sulu olduğunda ben hemen içine 1 tane kahvaltılık cicibebe ekmek atıveriyorum içine bütün suyu çekip gayet yenebilcek kıvamı almış oluyor..

Denizcim birde ilk etapta verdiğin şeyleri püskürterek dışarı atmalarınada hazır ol canım saç baş üst baş kalmıyor ama buda zevkli oluyor arkadaşım inan bana bebişlerimizin bütün ilklerinin bize heyecan verdiği gibi temizlemesi zor ama bu zevke değer doğrusu sana kolay gelsin canım ama 1 haftayı bulmaz alışırsınız ek gıdalara..

kızlar bazı meyvelerin içine yoğurt karıştırdığınızı yazmışsını.bu nasıl bir yoğurt.ben oğluma mamadan yapıyorum yoğurdu ve çok sulu oluyor.onu yiyeceklerin içine koymam fayda etmeyecek.çünkü çok sulu oluyor.siz normal bizim yediğimiz yoğurtlardanmı koyuyorsunuz???

canım neden normal sütle yapmıyorsun yoğurdu mayalandığı zaman bir sorun olmaz ben 4 aylıktan beri inek sütüyle mayalanmış yoğurt veriyorum hiçbişeyde olmadı hem bence tadı daha güzel mamayla bende yaptım kardelen yemedi doktorlara kalsa heryediklerini mamadan yapın dicekler bence fazla abartıyorlar

Mrh arkadaŞlar muhallebı sevmeyen bebıŞlerın annelerıne bır tavsıye 2 Çay bardaĞı sÜt 1 (sılme) Çorba kaŞıĞı pırınÇ unu 1 (sılme)Çorba kaŞıĞı sıvı yaĞ 1 (sılme) Çorba kaŞıĞı Şeker ınanın tadını daha beĞenerek yıyorlar ve sÜreklı karıŞtırarak kaynadıktan sonrada 2-3 dk pıŞırerek

yasemincim bizim bebeklerimiz 1 yaşından küçük ama biliyoruz ki inek sütü 1 yaşından önce verilemiyor bu yüzdende muhallebi sevmiyorsa bebeğim bana göre tabii bu benim fikrim 1 yaşından önce süt ve şeker veresiye muhallebi de yemeyiversin çokta büyük bir kayıp değil diye düşünürüm .... ki ......... benim bebeğim zaten suyla yapılan şekersiz muhallebiyi seviyor zaten piştikten sonra içine devam sütü ilave ediyorum gayette güzel oluyor tadı bebeğim severekte yiyor...
Tabiii yukarıda söylediğim sadece benim kişisel fikrim bem bebeğime bu zamana kadar henüz şeker tuz ve inek sütü vermedim fakat verenlerede saygılıyım oda o kişilerin kişisel tercih ve görüşü ile alakalı vereliniortak

bu arada

pembe
panter arkadaşım
ben Beyaz Bulut arkadaşımın fikrine katılıyorum yoğurdunu inek sütünden kendin mayala 2 gün önce dr ma gittim ikrayı götürdüm 2 sayfa yukarıda anlatmıştım sanırım okumuşsunuzdur inek sütüne alerjimiz çıkmadı fakat dr yinede 1 yaşına kadar direk inek sütü vermememi söyledi bebeklerimizin metebolizmasına ağırda geliyormuş arkadaşlar bende 2 gün öncesine kadar devam sütü ile yoğurt yapıyordum fakat dr direk inek sütüyle yapmamı söyledi ve şöyle açıkladı inek sütü mayalandıktan sonra yoğurt haline dönüşürken içinde çok yararlı bakteriler oluşuyormuş tamamen inek sütü özelliğini kaybediyormuş ve bebeklerimizin barsak duvarlarını sarıp orayı koruyabilecek faydalı bakterilermiş bunlar ve her gün 1 porsiyon bebeğine ev yapımı yoğurt yedir dedi ama dikkatinizi çekerim hazır yoğurt değil ev yapımı arkadaşlar.şutarafagitti..Birde bulabilirseniz keçi sütü ile bu yoğurdu yaparsanız çok daha besleyici olur dedi arkadaşlar benden söylemesi.hihoyyyt
Ben artık yoğurdumu evde yapıyorum ve bizim cadı çok severek yiyoo arkadaşlar
haberiniz olaaaaa.:sm_cool:

kızlar saolun bende açıkçası artık inek sütüyle yapmayı düşünüyordum.çünkü bi türlü beceremedim resmen ayran gibi oluyor mamayla yoğurt.hem zaten mayasını inek sütünden yoğurtla yapıyorum özü yine inek sütü yani.şu elimdeki mama bitsinde normal sütle yapayım.kızlar peki inek sütüyle aynı şekildemi yapılıyor yoğurt.hangi markayı çneriyorsunuz?

ya arkadaşlar şu keçi sütünü zor buluyorum..bazen bazı markaların oluyor..yörsan gibi...yakalarsam alıyorum ama devamlı bulamıyorum...fikriniz var mı nerden alınabilir?

ay ne güzel tarifler varmış sizde. bakıp yapıyorum
ama benim oğlan ne yapsam zorla yediriyorum bişey yemek istemiyo :1no2:yemeyince sinirlerim bozuluyor. sesimi yükseltiyorum klavada zavallım oyun yaptıgımı sanıp gülüyo kaydirigubbakcemile3ne yapacam ben ya offf ne zor şeyler bunlarmafoldumben

hüvik evet arakadaşım gerçekten çok zor bir dönemdeyiz.benim oğlanda zorla yiyor.oyunla kandırmaya çalışıyorum.bazende çok güzel yiyor.ama elleri hep yemeğin içinde.heryerimiz yağ çorba yoğurt oluyor.batıyoruz resmen.böle böle alışacaklar heralde.

kızlar bu arada doktoruma domatesi sordum verebilrisin zararı yok dedi, bilgilerinize sunulur

bu ay kahvaltıya teryağı da ekliyoruz

nestle arkadaşım kay sütün migrosta keçi sütü sayılıyormuş...Ben almadım ama bu bilgiyi burdan bir arkadaşım söylemişti.
ınek sütünden yoğurda gelince bizim apartmanda alt komşum 7 -8 yıldır evinde yapıyordu yoğurdunu ben ilk mayalıycamda hazır yoğurttan mayalamamak için ondan istemiştim yoğurt mayasını seninde çevrende bu şekilde yoğurt mayalıyan birisi varsa hazır yoğurt kullanasıya bence evinde yoğurt yapan birinden bir miktar mayalık yoğurt isteyip yoğurdunu evde yapmaya başlayabilirsin canım

dün inanmıcaksınız ama sadece mama içti
hiçbişey yediremedim kaşığı daha ağzına sokmadan kıyametleri kopardı
bugünde sabah 6 da 120 cc mama
9 da muahllebi içine cicibebe katılmış sade yemiyor
üstüne bir saat sonra 150 cc mama
şimdi yeni uyandı bakalım sebze çorbasını yicekmi

sebze çorbasını yemedi
şeftali, armut rendeledim bikaç kaşık zorla yedirdim
sinir olduğumla kaldım hergeçen iyiye gideceğine kötüleşiyor
düşünün daha yolun başındayız yani varsın zayıf olsun sağlıklı olsun
diyor herkeste yemeden sağlık nasıl olucak sadece mama içsin sesi çıkmıyor
düne kadar azda olsa yiyordy noldu anlamadım yaaa

sevgi telaş etme benimkinin de hiç ek gıda almadığı gün oluyor bazen, sadece anne sütüyle beslendiği, asla kaşık almadığı gün oluyo,mesela dün ben de yaşadım, annemi aradım neden böyle yapıyor diye, sıkma çocuğu, sıkılmış olabilir dedi,bugün güzel yedi mesela

gün gün değişiyor çocuk ya, mesela 3 gün boyunca sebze çorbasını içirememiştim, bugün içti ben de şaşıyorum

kızıma bugün kıymalı patates çorbası yaptım, içine birazcık ta irmik kattım, henüz yedirmedim tadı fena olmadı bakalım sevvecek mi, şimdi uyuyor birazdan deneyeceğim

canım ben tavuğu geçende şu şekilde pişirmiştim
bir kaba önce tavuğu ardında minik minik doğranmış patates ve birazda bezelye ekledim üzerine çıkacak kadar su ilave ettim ve pişirdim sonrda tel süzgeçten geçirdim .piştikten sonra bir tatlı kaşığı zeytinyağı koydum.bir çimdikte tuz koydum yasak olmasına rağmen süper oldu tadı.bezelye yoksa başka sebzede koyabilirsin kabak ıspanak falan yakışır yaniyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…